DIY MAT για πλατό

Reaction score
3.085
Αλλαγή πικάπ; Γιατί;

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.

Τώρα μόλις είδα το νήμα, κι επειδή έχω κι εγώ το ίδιο πικάπ, αλλά τοποθετημένο σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μακρυά από το δεξί ηχείο μου, πρόβλημα ανάδρασης δεν αντιμετωπίζω. Θα συμφωνήσω επομένως με τον petkef ότι δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες χαϊεντάδικες γνώσεις για να μην τοποθετείς το πικάπ κοντά σε ένα δυνατό ηχείο.

Όσο για αυτό καθεαυτό το πικάπ, δεν έχει απολύτως κανένα ψεγάδι για να το αλλάξεις. Έλεος! Βάλτο εκεί που λέει ο petkef ή, εναλλακτικά, δοκίμασε πάνω στο ρακ με τους δίσκους, στα δεξιά της εικόνας (αρκεί να είναι σταθερό και να μην έχει τον κίνδυνο να τρέμει όταν περπατάς δίπλα του και φυσικά να έχει τον απαιτούμενο χώρο για να δεχτεί το πικάπ). Τέλος πάντων, σε όποια από τις δύο θέσεις είναι πιο μακρυά από το πλησίον ηχείο, βάλε και ένα μακρύ interconnect και καθάρισες.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πάντα.
Χρόνια Πολλά και πάλι.
-

Reaction score
2.420
Απάντηση: Αλλαγή πικάπ; Γιατί;

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.

Τώρα μόλις είδα το νήμα, κι επειδή έχω κι εγώ το ίδιο πικάπ, αλλά τοποθετημένο σε απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων μακρυά από το δεξί ηχείο μου, πρόβλημα ανάδρασης δεν αντιμετωπίζω. Θα συμφωνήσω επομένως με τον petkef ότι δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες χαϊεντάδικες γνώσεις για να μην τοποθετείς το πικάπ κοντά σε ένα δυνατό ηχείο.

Όσο για αυτό καθεαυτό το πικάπ, δεν έχει απολύτως κανένα ψεγάδι για να το αλλάξεις. Έλεος! Βάλτο εκεί που λέει ο petkef ή, εναλλακτικά, δοκίμασε πάνω στο ρακ με τους δίσκους, στα δεξιά της εικόνας (αρκεί να είναι σταθερό και να μην έχει τον κίνδυνο να τρέμει όταν περπατάς δίπλα του και φυσικά να έχει τον απαιτούμενο χώρο για να δεχτεί το πικάπ). Τέλος πάντων, σε όποια από τις δύο θέσεις είναι πιο μακρυά από το πλησίον ηχείο, βάλε και ένα μακρύ interconnect και καθάρισες.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πάντα.
Χρόνια Πολλά και πάλι.
-
Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για τις εύχές σου ,εύχομαι και σε σένα Χρόνια Πολλά.
Οσο για την θέση του πικαπ δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο,στο ρακ με τους δίσκους που προτείνεις και πάλι δεν μπορεί να μπει γιατι έχει μικρές διαστάσεις και θα χρειαστεί και 5 μέτρα καλώδιο και αυτό δεν ξέρω αν ενδείκνυται για τόσο μεγάλη απόσταση .Εκεί που προτείνει ο Πέτρος είναι πέρασμα απο την κυρία είσοδο και δεν είναι και πάλι αρκετός χώρος να μπουν τα μηχανήματα.Και πάλι σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές και παραθέτω παρακάτω το ματ για το πικαπ που κατασκεύασα.

Reaction score
2.420

Μετά απο αρκετο ψάξιμο για τα υλικά που θα χρησιμοποιήσω κατέληξα σε δύο πάρα πολύ καλά υλικά,το ένα είναι λαστιχοφελλός και οχι σκέτο φελλό γιατι ο φελλός τρίβεται και σπάει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ενώ ο λαστιχοφελλός έχει πολύ καλές ιδιότητες ,στρώνει πολύ εύκολα πάνω στο πλατό λόγω βάρους παρόλο που το πάχος που επέλεξα είναι 1,5 χιλ.και δεν επηρεάζεται από υγρασία και τον βρίσκουμε στα ανταλακτικά αυτοκινήτων ,τον χρησιμοποιούν για τις φλάτζες αυτοκινήτων.Το δεύτερο υλικό που χρησιμοποίησα είναι φυσικό δέρμα περίπου 1χιλ.(από κατσίκα)και το βρήκα σε επισκευές παπουτσάδικου,και βενζινόκολλα.

Reaction score
2.420

Τα εργαλεία που χρησιμοποίησα είναι ένας μεγάλος διαβήτης,ένα ψαλίδι,μία πριονόλαμα ένα μικρό κύλινδρο ή πλάστη για να μας κοπονήσει η σύζυγος στο κεφάλι :142:και μία σγόμπρα.
Ο τρόπος κατασκευής είναι ,τοποθετώ κάτω τον φελλό και απο πάνω βάζω βενζινόκολλα και με τα δόντια της πριονόλαμας την στρώνουμε ισόπαχα σε όλα τα σημεία,την αφήνουμε 15-20 λέπτα να στεγνώσει ώστε το χέρι να μην κολλάει επάνω και μετά με πολύ προσοχή (εδώ χρειάζονται 2 άτομα)τυλίγουμε το μίσό δέρμα στον κύλινδρο και ξεκινώντας από το κέντρο αρχίζουμε και το στρώνουμε ,το αντίστοιχο και από την απέναντι πλευρά και αυτό γίνεται για να μην αφήσουμε κενά ανάμεσα σε δέρμα και φελλό.Αυτό που κολλάμε πάνω στο φελλό είναι η λεία πλευρά του δέρματος και το σουέτ είναι από την πάνω πλευρά ,αφού το περάσουμε αρκετές φορές με τον κύλινδρο για να στρώσει καλά πέρνουμε το μεγάλο διαβήτη και από την πλευρά του φελλού σημαδεύουμε όσο είναι το πλατό μας στην συνέχεια το κόβουμε με το ψαλίδι και με την σγόμπρα κάνουμε την τρύπα στο σημάδι του διαβήτη.Το τελικό αποτέλασμα είναι παρακάτω.

Reaction score
2.420

Είμαι στη διαθεσή σας για οποιδήποτε διευκρίνηση

Reaction score
44
Απάντηση: DIY MAT για πλατό

Φιλε Αντρεα το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με ενα pro-ject rpm4 και το εστειλα!!!!

Πηρα ενα THORENS TD 160 που εχει αναρτηση οπως λεει και ο Κωστας .Του αλλαξα το πλινθ , εκανα και καποια αλλαγη που μου ειπε ο geovaz στο κατω καπακι [αλουμινιο 3χιλ] και ολα οκ!!!!!! επισης εγω του εσφιξα λιγο παραπανω τα ελατηρια!! [μου αρεσει καλυτερα στο μπασο]
Οταν λες "στο κατω καπακι" ποιο ακριβως εννοεις; Ρωτω γιατι εχω κι εγω το TD 160 και με ενδιαφερει.

Reaction score
15.255
Απάντηση: DIY MAT για πλατό

Κοίταξε, δοθείσης της αρχιτεκτονικής του συγκεκριμένου ηχείου, η συγκεκριμένη θέση που έχεις το πικάπ είναι επαχθής. Θα έλεγε κανείς ότι επιδιώκεις την ακουστική ανάδραση. Μερικές ενδεδειγμένες λύσεις...

1. Αντιμεταχώρησέ το με το μαγνητόφωνο, ώστε να είναι κάπως μακριά από την ακτινοβολία των γούφερ.

2. Είτε στη μια, είτε στην άλλη θέση, ντύσε τον πίσω τοίχο πρόχειρα με φίλτρο απορροφητήρα κουζίνας, διπλωμένο στα τρία, σε μια έκταση περίπου μισό μέτρο έξω από το ίχνος του πικάπ, γύρω - γύρω, ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα πίσω του, (τα οποία είναι ο κύριος φταίχτης). Βέβαια, αυτή η επένδυση θα φαίνεται άσχημα στο χώρο, αλλά τουλάχιστον να ξέρεις. Άσε που μπορείς να την επενδύσεις με μια ζωγραφισμένη λινάτσα, να είναι κάπως σουλουπωμένη. Λινάτσα όμως, ή έστω κάποιο ηχειόπανο. Όχι πυκνότερο ύφασμα.

3. Πάρε αυτό, ή αυτό, ή αυτό, ή αυτό, ή ακόμη κάποιο TD160 που λέει ο Τάκης, κατά προτίμηση με μονταρισμένο βραχίονα, για να μη μπλέκεις, και κάνε μια σύγκριση. Δε νομίζω να σου κοστίσει πάνω από 200€ μαζί με τα μεταφορικά. Θα βγάλεις πολύ χρήσιμα συμπεράσματα... (Περί high end και αποσβεστικών ματζουνιών. Χαϊεντοκατασκευαστής ή χαϊεντάς που δεν ξέρει να σου εξηγήσει ευθέως τί είναι το Q, χωρίς περιστροφές, χωρίς να σε αρχίσει για "σάντουιτς" και "άποψη" και "εμπειρία 30 χρόνων" και τα τοιαύτα, γύρνα του την πλάτη χωρίς πολλά - πολλά... :105:)
καλησπερα και χρονια πολλα..μια ερωτηση μονο...σε τι παχος να ειναι η λινατσα? μπορουμε να βαλουμε διπλη για καλυτερο αποτελεσμα..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.359
Members
38.688
Νεότερο μέλος
georgetsiakalakis