με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Μηνύματα
47
Reaction score
3
Ποιός 55άρι 3D LCD μοντέλο θα αγοράζατε εάν είχατε 2.000 ευρω;
Και σε πιά μάρκα θα πηγαίνατε και γιατί;


Εγώ μάλλον θα έπερνα την Samsung UE55D8000
Την έχω δεί εν δράση και ήταν άψογη!
 

Μηνύματα
6.141
Reaction score
173
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Ειναι οντως εντυπωσιακη αλλα αλλα γιατι LED 55'' και οχι plasma 60'' στα μισα (σχεδον) χρηματα;
 

ryk

Μηνύματα
2.112
Reaction score
925
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Εγώ μάλλον θα έπερνα την Samsung UE55D8000
Την έχω δεί εν δράση και ήταν άψογη!
Την έχω δει και εγώ και όντως έτσι μου φάνηκε!
Όσο για plasma, ποια είναι τα + - της κάθε μίας?
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
49
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Στα 2 χιλιάρικα?
Plasma 51" στα 759€ και προβολέα fullHD.
Με τα ρέστα θα έβαφα τον τοίχο για τις προβολές!
Αν ο τοίχος ήταν εντάξει, θα αγόραζα αυτή την πλάσμα.

(αναφέρομαι σε περιπτώσεις που υπάρχει τουλάχιστον ένα βασικό Home Theater)
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
49
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Όσο για plasma, ποια είναι τα + - της κάθε μίας?

Κυριάκο, έχουμε και λέμε:

Καλές, κακές ή καλύτερες τηλεοράσεις γενικώς, δεν υπάρχουν. Οι κάθε τεχνολογία έχει τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της.

Η επιλογή μεταξύ μίας LCD ή Plasma, προκύπτει καθαρά από το πόσο και το τι βλέπουμε. Εάν θέλουμε μία τηλεόραση που θα είναι ανοιχτή όλη μέρα, αδιαφορώντας τι δείχνει ή θέλουμε μία τηλεόραση για multimedia εφαρμογές με τον ευρύτερο όρο (σύνδεση με υπολογιστή, απεικόνιση slideshow, σύνδεση με παιχνιδομηχανή κ.α.) τότε τείνουμε προς την επιλογή μίας LCD.

Εάν η τηλεόραση αποτελεί το μέσο που θα δούμε μία ταινία το βράδυ, ή κάποια επιλεγμένα τηλεοπτικά προγράμματα τότε οι Plasma έχουν το πρώτο λόγο.

Η κάθε λέξη έχει το νόημα της. Και το «μία ταινία το βράδυ» δεν είναι τυχαίο, όπως όλα τα άλλα που προαναφέρθηκαν. Οι τηλεοράσεις Plasma παρέχουν κορυφαία ποιότητα εικόνας που προσεγγίζει περισσότερο τα κινηματογραφικά πρότυπα σε ότι αφορά κυρίως την απόδοση των χρωμάτων, την θερμοκρασιακή συμπεριφορά και την διαχείριση της κλίμακας του γκρι.

Όμως υποφέρουν από τον περιβάλλοντα φωτισμό του δωματίου και επίσης από τα παραμένοντα είδωλα τα οποία κάνουν την εμφάνιση τους όταν μία εικόνα, ένα λογότυπο ή οτιδήποτε άλλο σταθερό στοιχείο, ακόμα και το μενού ή οι μπάρες δεξιά και αριστερά σε προβολές 4:3, μείνουν για πολύ ώρα στην οθόνη.

Με μία Plasma πρέπει να έχεις το νου σου.
Αν και πλέον, τα σύγχρονα panels πρακτικά δεν εμφανίζουν το πρόβλημα.


Στην περίπτωση βέβαια που δεν σας πτοούν τα παραπάνω, η ανάλυση FullHD, η σάρωση στα 100Hz και η τεχνολογία 600Hz Sub field αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας.
Τι να αποφύγετε;
Αναλύσεις κάτω από τα 1920x1080 στοιχεία εικόνας και σάρωση (εάν ακόμα υπάρχει στα 50Hz) είναι δράμα, ειδικά στις Plasma.


Εάν τώρα θέλετε πιο δυναμικές επιδόσεις, τότε οι LCD δίνουν το παρόν. Παίζουν κατά κανόνα οπουδήποτε, οτιδήποτε και οσοδήποτε...
Εδώ η τοπ επιλογή είναι μία τηλεόραση FullHD, με φωτοδιόδους LED σε διάταξη Direct-Type και Local Dimming και σάρωση στα 200 πραγματικά Hz και όχι από συνδυασμό 100 του panel και 100 του οπίσθιου φωτισμού με Scanning BackLight.





Πρακτικά, τι παίζει?
Οι πωλητές στην προσπάθεια εντυπωσιασμού σας θα αρχίσουν να αναφέρουν για 200Hz που όμως μπορεί να μην είναι πραγματικά. (σε LCD)
Ή να κοκορεύονται πως έχουν plasma panel στα 600Hz αλλά η συχνότητα αυτή είναι Sub field και όχι του panel.


Οι προϋποθέσεις υπάρχουν παραπάνω.
Δεν μπορώ να εμβαθύνω παραπάνω γιατί στην προσπάθεια των εταιριών να πουλήσουν επιπλέον και 3D έχουμε αρχίσει να χάνουμε τον μπούσουλα γιατί εμφανίζονται νέα υπο-φίλτρα με νέες αναφορές σε Hz για να τονίσουν την ικανότητα αναπαραγωγής 3D.
Είπαμε....
100Hz σε πλάσμα είναι υπεραρκετά. Αν έχει και sub field στα 600Hz ακόμα καλύτερα.
200Hz (πραγματικά) σε LCD.
Αλλά....
Προσέξτε και τις τιμές γιατί ανεβαίνουμε 200ευρα σε κάθε προσθήκη απαίτησης.


Τα πολλά Hz ουδείς εμίσησε... το να τα πληρώνουν όλοι.... Η ανθρώπινη όραση απαιτεί μόλις 75Hz για να αποποιηθεί το τρεμόπαιγμα (flickering). Τα 100Hz είναι μία χαρά για τους θεατές αλλά οριακά για να καταστείλουν τις αδυναμίες των ίδιων των πάνελ (motion blur & motion smear)



Πάμε στις LCD


Τα 200Hz (σε LCD) όμως είναι μία χαρά για όλους... Και για το πάνελ και για τον θεατή...!
Η ξέφρενη κούρσα που παρατηρείται στη αύξηση της σάρωσης, στις τηλεοράσεις υγρών κρυστάλλων, τελικά έχει απώτερο στόχο την βελτιστοποίησης της εικόνας κατά την απόδοση τρισδιάστατης εικόνας. Και μόνο αυτή...
Σε συμβατική εικόνα, δηλαδή δύο διαστάσεων 2D, τα 200Hz ζουν και βασιλεύουν, όταν φυσικά εξέρχονται από το ίδιο το πάνελ.


Άλλωστε μην γελιόμαστε, τα ίδια τα πάνελ δουλεύουν οριακά ακόμα και στα 200Hz…
Aκόμα και τα 200Hz όταν προκύπτουν με motion compensation που παράγει τρία νέα καρέ από κάθε αρχικό, απαιτούν από το πάνελ έναν χρόνο απόκρισης των 5msec.
Και μπορεί να μας βομβαρδίζουν με τους τρομακτικούς χρόνους απόκρισης, όμως πάνελ LCD με πραγματικό χρόνο απόκρισης κάτω από τα 4msec δεν υπάρχουν... πολλά.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε επιστρατεύεται ο οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος είτε με αμαύρωση οριζόντιων ζωνών της εικόνα, είτε ακόμα και ολόκληρων καρέ, διπλασιάζει την συχνότητα σάρωσης των 200Hz του πάνελ.


Όμως, αυτά τα 200+200Hz είναι απαραίτητα μόνο στην 3D εικόνα για να μειωθεί το Crosstalk που βασανίζει τις LCD οθόνες εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο σχηματίζουν την εικόνα…





Πάμε στις Plasma

Όποιος κατασκευαστής τηλεοράσεων Plasma αναφέρει μόνο ότι οι τηλεοράσεις του είναι 600 Hz θέλει επιεικώς ξύλο......

Το σωστό είναι να αναφέρει φυσικά τα 600Ηz ως συχνότητα των υπό-πεδίων που παράγει ο επεξεργαστής, αλλά παράλληλα να αναφέρει και την συχνότητα ανανέωσης του panel, τον αριθμό δηλαδή των καρέ που εμφανίζονται το δευτερόλεπτο.

Διότι απλά το 600 δεν είναι αριθμός που δηλώνει καρέ, αλλά υπό-καρέ (subfield) και θα πρέπει να διαιρεθεί με την ανάλυση του επεξεργαστή για να προκύψουν τα πραγματικά καρέ.

Οι τηλεοράσεις Plasma έχουν πρόβλημα!
Όχι μην πτοείστε απλά βάσει της τεχνολογίας τους το κάθε κελί φωσφόρου, το κάθε ένα δηλαδή από τα τρία που συγκροτούν ένα στοιχείο εικόνας (pixel) μπορεί να βρεθεί σε δύο θέσεις. Εκείνη του ιονισμού κατά την οποία αντιδρά με το φώσφορο και παράγει ορατό φως και εκείνη της αδράνειας που είναι δηλαδή ανενεργό.

Σε εικόνα δηλαδή αυτό σημαίνει 0% ή 100%, ναι ή όχι. Τι γίνεται όμως με τις ενδιάμεσες βαθμίδες. Μπορώ δηλαδή και με τα τρία υποστοιχεία ενός pixel σβηστά να πάρω μαύρο. Μπορώ επίσης και με τα τρία ενεργά να πάρω 100% λευκό. Οι ενδιάμεσες όμως βαθμίδες του γκρι πως δημιουργούνται;

Εδώ οι μηχανικοί από την πρώτη Plasma που κυκλοφόρησε, βρήκαν ένα τέχνασμα. Χώρισαν το κάθε καρέ του σήματος σε υπό-καρέ ανάλογα με την ανάλυση του επεξεργαστή εικόνας και επομένως σε 8 κατά τα πρώιμα χρόνια, αφού τα 8bit θεωρήθηκαν το κατώφλι για ποιοτική εικόνα.

Ο διαχωρισμός αυτός επέτρεψε με την κατάλληλη αλληλουχία θέσεων λειτουργίας των κελιών να δώσει διαβαθμίσεις του γκρι. Πως; Για παράδειγμα έστω ότι σε ένα στοιχείο εικόνας πρέπει να προβληθεί 50% γκρι, ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα φυσικά, ανάβοντας τα πρώτα 4 υπό-καρέ 100% και σβήνοντας τα τέσσερα τελευταία ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται μία διαβάθμιση της τάξεως του 50%.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε με τον χωρισμό κάθε καρέ σε 8 υπό-καρέ, ένα σήμα 50 Hz παρείχε 400 υπό-καρέ. Και μεταβατικά τα 600 Ηz που δηλώνουν τώρα οι κατασκευαστές απλά μας πληροφορούν ότι ο επεξεργαστής μοιράζει το κάθε καρέ σε 12 υπό-καρέ και επομένως τα 50 καρέ του σήματος δίνουν 600 υπό-καρέ.

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν διόλου με την συχνότητα ανανέωσης πλήρους εικόνων ανά δευτερόλεπτο. Για το λόγο αυτό οι κατασκευαστές που δεν θέλουν... «ξύλο» αναφέρουν τα 600Hz και δίπλα αναφέρουν ότι η συχνότητα σάρωσης της εικόνας είναι 100Hz.






Και μια λεπτομέρεια.....
Τα περί ημερομηνίας λήξης των Plasma Panels είναι (ουσιαστικά) urban legend
Όταν μιλάμε για panels με «διάρκεια» κατά μέσο όρο 100.000 ώρες λειτουργίας, ουσιαστικά μιλάμε για πάνελ που θα είναι για πέταμα αν:
έχουμε την τηλεόραση ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα για......11 χρόνια!!!!!





Συνολικά έχουμε και λέμε:




Plasma

Πλεονεκτήματα
1)η ποιότητα της εικόνας,με απόλυτα και με value for money κριτήρια
2)το επίπεδο μαύρου τους και η κίνηση είναι όνειρο θερινής νυχτός για τις lcd(και με led)
3)ό,τι καλύτερο στο θέμα «κινηματογραφική αίσθηση»
4)στατιστικά έχουν μικρότερη πιθανότητα βλάβης στο πάνελ τους

Μειονεκτήματα
1)Χρειάζεται πολύ χαμηλό περιβάλλοντα φωτισμό για να αποδώσει τα μέγιστα.
2)Ανακλαστικότητα γυαλιού (όχι σε όλες)
3)Χρειάζεται στρώσιμο για να μην εμφανίσει burn in. (απλούστατη διαδικασία για λίγες ώρες, όχι απαραίτητη πλέον. Περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους)
4)Προσεκτική χρήση σε gaming




LCD

Πλεονεκτήματα
1)Σχεδόν απίθανο να εμφανίσει burn in,αλλά όχι αδύνατο
2)Πιο αναίσθητη σε συνθήκες φωτισμού
3)Μικρότερη κατανάλωση(μικρές πλεόν διαφορές,αλλά υπαρκτές)

Μειονεκτήματα
1)Ποιότητα εικόνας,μαυρο,κίνηση σε σχέση με τις plasma.
2)Φαινόμενα clouding
3)Πολλά παράπονα πλέον και σε αυτές για την ανακλαστικότητα τους.
4)Χρονοκαθυστέρηση στις εντολές σε gaming(ελληνιστί:input lag)




Lcd με Led

Ιδία με τις κλασσικές lcd και επιπλέον:

(+)Ακόμα μικρότερη κατανάλωση,ομορφιά,μικρότερος όγκος.
(-)Τεχνολογία που λόγω κόστους δεν έχει επαρκή εφαρμογή(edge led) με αποτέλεσμα bleeding(διαρροή φωτός περιμετρικά του πάνελ) και ανομοιομορφία στο μαύρο στην έκταση του πάνελ.




Για τις δικές μου ανάγκες σε εικόνα και χρήση, θα επέλεγα Plasma (ΟΧΙ 3D)
Για τις ανάγκες του χώρου μου, 42" (απόσταση θέασης 3 μέτρα)

Με σειρά προτεραιότητας:
Panasonic, Samsung, LG (οι δύο τελευταίες κονταροχτυπιούνται. Προτιμώ αισθητικά & ποιοτικά τις Samsung και ως προς το after sales την LG)
Θα έβαζα απαραίτητα και την Sharp αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει υποστήριξη

Σε γενικές γραμμές, έχω μια συμπάθεια στις Samsung τελευταίων γενιών (LCD & Plasma) γιατί πέρα από ποιοτικές, όμορφα σχεδιασμένες και με σωστή εικόνα, έχουν και απίθανο ενσωματωμένο media player. Που σημαίνει πως ρίχνουμε σε ένα flash usb ή εξωτερικό σκληρό δίσκο (διαμορφωμένο σε NTFS) ταινίες fullHD (mkv) και θα παίξει εικόνα και ήχο εξαιρετικά!! Και είναι βεβαίως σημαντικό. Αν βρεθείτε σε κάποιο κατάστημα, πάρτε μαζί σας ένα φλασάκι (διαμορφώστε το σε NTFS πρώτα) με μια ταινία 10-12GB mkv 1080p και δείτε πόσο καλά τα πάει!


Για θεάσεις πάνω από τα 3-4 μέτρα, χωρίς δεύτερη κουβέντα περνάμε σε 50"!!

Και για όσους δεν κατάλαβαν, σήμερα και για τα επόμενα 1+ χρόνια (θα έλεγα και 2 χρόνια) ΔΕΝ αγοράζουμε 3D
 

Μηνύματα
2.423
Reaction score
13
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Ειναι οντως εντυπωσιακη αλλα αλλα γιατι LED 55'' και οχι plasma 60'' στα μισα (σχεδον) χρηματα;
Για τη κατανάλωση ρεύματος ίσως... Οι πλάσμα δεν είναι πιο ενεργοβόρες από τις LED;
 


Μηνύματα
237
Reaction score
110
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Στα 2 χιλιάρικα?
Plasma 51" στα 759€ και προβολέα fullHD.
Με τα ρέστα θα έβαφα τον τοίχο για τις προβολές!
Αν ο τοίχος ήταν εντάξει, θα αγόραζα αυτή την πλάσμα.

(αναφέρομαι σε περιπτώσεις που υπάρχει τουλάχιστον ένα βασικό Home Theater)
Φοβερό post!
Καί στον τρόπο γραφής, καί στην ουσία. Εύγε!
 

ryk

Μηνύματα
2.112
Reaction score
925
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Κυριάκο, έχουμε και λέμε:
.....
Πωπω! πόση ώρα έγραφες? Ευχαριστώ πάντως!
Νομίζω ότι ξεκαθαρίζουν αρκετά πράγματα.....
(πάλι την samsung θα προτιμήσω....μεταξύ μας. Βέβαια μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα της αγοράς μπορεί να έχουμε περάσει σε άλλη τεχνολογία:116:)
Αυτό που λες με το 3D δεν είναι πρακτικό. Σε πληθώρα τηλεοράσεων είναι στάνταρ πλέον.
 


Μηνύματα
30.532
Reaction score
49
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Πωπω! πόση ώρα έγραφες? Ευχαριστώ πάντως!
Νομίζω ότι ξεκαθαρίζουν αρκετά πράγματα.....
(πάλι την samsung θα προτιμήσω....μεταξύ μας. Βέβαια μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα της αγοράς μπορεί να έχουμε περάσει σε άλλη τεχνολογία:116:)
Αυτό που λες με το 3D δεν είναι πρακτικό. Σε πληθώρα τηλεοράσεων είναι στάνταρ πλέον.

Έκανα συγκέντρωση πραγμάτων που έχουμε γράψει κατά καιρούς εδώ μέσα. :109:

Αυτό που αναφέρω στο θέμα 3D δεν το έγραψα σωστά.
Εννοώ πως δεν αγοράζουμε βάζοντας ως στόχο το 3D.
Πρέπει να δώσουμε βάρος σε ουσιαστικά πράγματα, όχι όμως ως 1η ανάγκη το 3D.

Ουσιαστικά εκνευρίζομαι με τα διαφημιστικά καταστημάτων (φυλλάδια ή τηλεοπτικά) που αναφέρουν πρώτο απ' όλα το 3D.......
 

ryk

Μηνύματα
2.112
Reaction score
925
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Έκανα συγκέντρωση πραγμάτων που έχουμε γράψει κατά καιρούς εδώ μέσα. :109:

Αυτό που αναφέρω στο θέμα 3D δεν το έγραψα σωστά.
Εννοώ πως δεν αγοράζουμε βάζοντας ως στόχο το 3D.
Πρέπει να δώσουμε βάρος σε ουσιαστικά πράγματα, όχι όμως ως 1η ανάγκη το 3D.

Ουσιαστικά εκνευρίζομαι με τα διαφημιστικά καταστημάτων (φυλλάδια ή τηλεοπτικά) που αναφέρουν πρώτο απ' όλα το 3D.......
Καλά... το λανσάρισμα του 3D δεν παίζεται, λες και όλα είναι 3D, μήπως θα δω και τον Ζήκο σε 3D να γίνω?:111:
Σίγουρα όχι το 1ο που κοιτάς σε μια αγορά.
Ελπίζω να βοηθήσαμε τον φίλο και να μην τον ζαλίσαμε!
Πάτρα είσαι ε?
Χαιρετίσματα στην Πάτρα! (έχω να'ρθω κάμποσο καιρό!)
 

Μηνύματα
30.532
Reaction score
49
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Καλά... το λανσάρισμα του 3D δεν παίζεται, λες και όλα είναι 3D, μήπως θα δω και τον Ζήκο σε 3D να γίνω?:111:
Σίγουρα όχι το 1ο που κοιτάς σε μια αγορά.
Ελπίζω να βοηθήσαμε τον φίλο και να μην τον ζαλίσαμε!
Πάτρα είσαι ε?
Χαιρετίσματα στην Πάτρα! (έχω να'ρθω κάμποσο καιρό!)

Να δω την αφεντομουτσουνάρα της Τρέμη σε 3D και τι άλλο να ζητήσω :116:

Ναι, Πάτρα.
Να κατέβεις και να πιούμε καφεδάκι! :107:
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
82.225
Reaction score
107.870
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Μπράβο Γιάννη! :624:

Έχεις ηλεκτρονικό λογογράφο; :136:
 

Μηνύματα
47
Reaction score
3
Απάντηση: με 2000euro ποιό 55'' LCD 3D θα πέρνατε;

Πάντως, πιστεύω ότι ενδιαφέρομαι για LCD, ήταν ξεκάθαρο!
Επίσης έχω αποκλίσει το ενδεχόμενο να πάρω projectora για πολούς κ διάφορους λόγους.

Λοιπόν αυτές τις μέρες είδα ένα ΝΕΟ μοντέλο της Samsung (Samsung ES 8000), το οποίο μάλλον προς Μάρτιο θα κυκλοφορίσει. Βέβαια τιμή δε λένε αλλά λέω να κάνω υπομονή, μιάς κ έχει κάτι άκρως δελεαστικό....... Ενσωμετομένη κάμερα (+mic), κ δυνατότητες Kinect!!!!!

Φαντάσου να παίζεις Angry birds χωρίς καν χειριστήριο
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Μηνύματα
3.036.090
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas
Top