JVC DLA-X30 3D 1080p D-ILA Home Theater Projector Review

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.838
Re: Απάντηση: JVC DLA-X30 3D 1080p D-ILA Home Theater Projector Review

1. Η λάμπα έχει 2 θέσεις. Normal και high. Σε όποια απο τις 2 και να βάλεις τη λάμπα η διάρκεια ζωής της είναι νομίζω 2.000 ώρες. Ο Μάνος κι εγώ (που έχω x3) προτείνει τη λάμπα να τη δουλεύεις σε high mode αν θέλεις να πας σε τόσες πολλές ίντσες
2. Ο jvc έχει βηματική ίριδα κι όχι δυναμική. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανοιγοκλείνει αυτόματα ανάλογα με το αν η σκηνή είναι φωτεινή, σκοτεινή ή οτιδήποτε άλλο. Σε χώρους ελεγχόμενου φωτισμού αποδίδει πολύ καλά στα σκοτεινά πλάνα χωρίς να φαίνεται "ξεπλυμένη" η εικόνα του. Σε αντίθετη περίπτωση η εικόνα αρχίζει να γίνεται flat. Πάντως μη φανταστείς ότι μιλάμε για bat cave. Αν μάλιστα ρυθμιστεί σωστά και το gamma θα πάρεις πολύ ικανοποιητική εικόνα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.287
Απάντηση: JVC DLA-X30 3D 1080p D-ILA Home Theater Projector Review

Τον Panasonic 5000 τον σκέφτομαι επειδή έχει Motor- Zoom και Focus και digital Lenshift και παίζει να πάρω μια Multiformat οθόνη, σε εικόνα δεν μου άρεσε περισσότερο (ούτε λιγότερο) από τον Epson 9000.

Ποιος μπορεί να δώσει λίγο φως ? Μανωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωλη ??

:605: Drak
Δεν έχει digital lens shift. Είναι χειροκίνητο με joystick, και δυστυχώς πολύ δύσχρηστο.

Reaction score
1

Και όμως έχει την πιθανότητα να κατεβάσει η να ανεβάσει κάθετα (και οριζόντια) την εικόνα και το κάνει ψηφιακά. Έτσι μπορείς σε ταινία 2.35:1 με οθόνη 16/9 να κατεβάσεις την εικόνα να φύγει η κάτω μπάρα κάτω από την οθόνη και να κάνεις ψηφιακό Masking της άνω μπάρας πάλι μέσα από το μενού. Το άνω Masking είναι τόσο μαύρο που σχεδόν δεν το ξεχωρίζεις από το μαύρο πλαίσιο της οθόνης.

Το είδα σε λειτουργία ήταν τέλειο το αποτέλεσμα, σαν να έχεις 2.35:1 οθόνη.

Ξέρεις ποιος είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των JVC προβολέων στη Ελλάδα ?

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075

Όχι ιδιαίτερα. Με τα χρήματα της αλλαγής θα μπορούσε κάποιος να πάρει έναν καλό scaler.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Εμένα με μπέρδεψαν 2 άλλα σχόλια του Μανωλη μιας και πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα στον
Epson TW9000, τον Panasonic 5000 και τον JVC X30, και ελπίζω να με βοηθήσετε:

1.: "Η φωτεινότητα του επαρκεί άνετα για οθόνη μέχρι 120", αλλά σε high mode"

2.: "Η έλλειψη ίριδας ...... έχει ως αποτέλεσμα πολύ καλώ shadow detail, δίχως να χάνουμε πληροφορίες στα σκοτεινά και υποφωτισμενα πλανά. Αυτό όμως κρύβει και μια παγίδα, εάν ο προβολέας αυτός είναι τοποθετημένος σε ένα δωμάτιο καθημερινό η καθιστικό. Οι λευκές η ανοιχτόχρωμες επιφάνειες θα είναι υπεύθυνες για τη flat εικόνα που θα μας δώσει ο X30."

ad 1.: δλδ στο eco mode της λάμπας δεν επαρκεί η φωτεινότητα ? Ο Epson 9000 και o Panasonic 5000 ήταν μια χαρά στην χαμηλή λειτουργία λάμπας στις 120" (2,65μ πλάτος οθόνης 16/9)

ad 2.: Το μηχάνημα μου θα μπει στο Playroom του σπιτιού το οποίο θα είναι σε γκρι αποχρώσεις βαμμένο, θα έχει όμως Παρκε και θα μπαίνει και λίγο φως από το κλικμοστάσιο. Δλδ. για τέτοιους χώρους είναι πιο κατάλληλοι οι Epson 9000 και Panasonic ?

Τον Panasonic 5000 τον σκέφτομαι επειδή έχει Motor- Zoom και Focus και digital Lenshift και παίζει να πάρω μια Multiformat οθόνη, σε εικόνα δεν μου άρεσε περισσότερο (ούτε λιγότερο) από τον Epson 9000.

Ποιος μπορεί να δώσει λίγο φως ? Μανωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωλη ??

:605: Drak
Εδώ είμαι...

Σχετικά με την φωτεινότητα και την θέση της λάμπας σε οικονομική ή όχι .

1) Τα στοιχεία που θα παραθέσω αφορούν μετρήσεις σε 84 ίντσες αναφοράς μου

JVC
High lamp 737 Lumens
Low lamp 519 Lumens

PANASONIC
Cinema 1
High lamp 386 Lumens
Low lamp 278 Lumens

Cinema 2
High lamp 902 Lumens
Low lamp 576 Lumens

Epson
Δεν εχω τελειώσει ακόμη τις μετρήσεις μου.

2) Αυτό είναι θεμα ρυθμίσεων και μην σε απασχολεί.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Ο Panasonic έχει την δυνατότητα να προβάλλει 2.35:1 δίχως να πειράξεις το lens shift αλλά να κάνεις την επιλογή μέσω του μενού.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην σωστή απόσταση τοποθέτησης του προβολέα.

Reaction score
15.548

τα ζουμ ξεχασες να αναφερεις...:410:....για τις 84" που βαζεις.

για jvc μαλλον στον 1/3 ε..:118::116:

Reaction score
1

Ο Panasonic έχει την δυνατότητα να προβάλλει 2.35:1 δίχως να πειράξεις το lens shift αλλά να κάνεις την επιλογή μέσω του μενού.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην σωστή απόσταση τοποθέτησης του προβολέα.
Τι εννοείς ? Να μετατρέψει μια 16/9 προβολή σε 21/9 για να παίξει καλύτερα σε 2.35:1 οθόνη ?

Οι μετρήσεις σε 84" είναι ενδιαφέρον. Θα είναι έτσι και στις πιο δημοφιλείς οθόνες από 106 έως 120" ? Στην παρουσίαση στο μαγαζί AV-Art έβλεπα τον Panasonic 5000 σε περίπου 95" σε Cinema 2 mode (διπλά στον Epson 9000). Πολυ φωτεινός, καλώ (όχι τέλειο) μαύρο o Panasonic.

Την εικόνα του Epson 9000 στο τέλος την μεγαλώσαμε στις 120", νομίζω ήταν στο "Natural Mode". Η φωτεινότητα ήταν τέλεια και βέβαια στο χαμηλό mode της λάμπας.

Δυστυχώς δεν μεγαλώσαμε και την εικόνα του Panasonic σε 2,65μ πλάτος, αλλά ήταν τόσο κοντά σε φωτεινότητα οι δυο που πιστεύω ότι θα ήταν μια χαρά.

Reaction score
123

Reaction score
191

το lens shift ειναι χειροκινητο.digital δεν ειναι.το κουνας εσυ με το χερι σου με ενα joystick που ειναι τραγικο στην χρηση.δεν φερνεις ευκολα την εικονα εκει που θες γιατι θελει λεπτο χειρισμο και ολο φευγει.μολις βαλεις την εικονα εκει που θες πρεπει να στριψεις το joystick για να σφιξει.

το zoom του ειναι motorized που σημαινει οτι μπορεις να ζουμαρεις εκει που θες και να το αποθηκευσεις σε μια μνημη.και να εξηγησω που ειναι χρησιμο αυτο.

ας πουμε οτι εχουμε μια οθονη 2.35.1.για να παιξει ο panny σε αυτην εχουμε 2 επιλογες.

Α:αν το υλικο μας ειναι καθαρο 2.35 και εχουμε και αναμορφικο φακο,επιλεγεις μεσω του μενου του 5000 να ξεχειλωσει την εικονα πανω και κατω.ετσι φευγουν οι μαυρες μπαρες.μετα μπαινει μπροστα ο αναμορφικος και συμπιεζει την εικονα παλι και την κανει ακριβως 2.35 και ετσι γεμιζει η οθονη,κερδιζοντας σε φως και αναλυση αφου ο προβολεας δεν χανει απο τις μαυρες μπαρες και εκμεταλευομαστε ολο το πανελ.

Β:εχουμε οθονη 2.35 αλλα δεν εχουμε αναμορφικο.τι κανει λοιπον ο 5000.αφου εχει motorized zoom επιλεγουμε να ζουμαρει το 2.35 υλικο ωστε οι μαυρες μπαρες να βγουν εξω απο την οθονη και να μην φαινονται.ετσι εχουμε παλι προβολη χωρις μαυρες μπαρες και γεματο καδρο.

οταν ομως πρεπει να δουμε 16:9 υλικο ο προβολεας πρεπει να ξεζουμαρει ωστε να κατσει ακριβως στο πανω και κατω μερος της οθονης,αλλα αριστερα δεξια θα εχουμε κενα.βεβαια με masking μπορουμε να τα καλυψουμε.

αυτο ειναι στην ουσια η ευκολια του ηλεκτρικου zoom.δεν καθεσαι με το χερι να ρυθμιζεις καθε φορα αναλογα την ταινια.εισαι αραχτος στην πολυθρονα και πατας το κουμπι και εισαι ετοιμος.

drak δεν εχω καταλαβει.γιατι να μετατοπισεις ψηφιακα την εικονα προς τα κατω και να φυγει η μαυρη μπαρα,και να μην ζουμαρεις κατευθειαν ωστε να βγουν και οι 2 εξω?καταλαβα..γιατι στο κατω μερος της οθονης δεν εχει πολυ περιθωριο οπως εχει επανω οποτε μπορει να φωτιζει το χωρο σου?

εγω που παιζω σε τοιχο,και ειναι μαυρος γυρω γυρω δεν εχω τετοιο θεμα...περιμενω ρε γμτ τον 9000 εχει αργησει και θελω να δω τι θα κανω με 2.35 masking...

cl7gr αντε καλοριζικος μπηκες και εσυ στο club epson!αντε να δουμε ποτε θα ερθει το ρημαδι..

Reaction score
1

λεγεται digital lensshift, ειναι στο μενου. Επισης υπαρχει και Masking στο μενου. Εχεις οθονη 16/9 και βλεπεις 2.35:1 ταινια. Καταβαζεις το υψος της προβολης μεχρι να φυγει η κατω μπαρα με το digital lensshift (μεσω του κοντρολ βεβαια) και το απθυκευεις ως π.χ. 2.35:1. Στην επανω μπαρα βαζεις μεσω του μενου Masking και αποθυκευεις και αυτο. Οταν το ειδα αυτο μου αρεσε τοσο πολυ που σκεφτωμαι να ακυρωσω την παραγγελεια του Εpson 9000 και να παρω τον Πανασονικ. Απλα τωρα παιζει και ο JVC.

Το manual lensshift το χρειαζεσε μονο μια φορα στο στισιμο του μηχανηματος. Ο φακος πρεπει να ειναι ακριβως στην οριζοντια μεση της οθονης και δεν κανει να ειναι πανω η κατω της οθονης.

O Epson δεν τα εχει αυτα, ειναι ομως το καλυτερο value for money αυτην τυν στιγμη....

Reaction score
191

ψηφιακη μετατοπιση την κανεις και με htpc.τι ενοεις στην πανω μπαρα βαζεις masking?αφου ετσι και αλλιως ειναι μαυρη.

το λιγο lens shift δεν κανει κακο.το ακραιο κανει.ποιος ειπε οτι πρεπει να ειναι ο φακος στο οριζοντιο μεσο της οθονης?αυτο που λες ειναι παρα πολυ δυσκολο να γινει στην τοποθετηση.ειδικα οταν βαλεις τον προβολεα σε ταβανι.μαλον εχεις μπερδευτει.το μισο του φακου του προβολεα πρεπει να ειναι στο πανω μερος της οθονης.εαν ειναι αναποδα.εαν ειναι κανονικα πρεπει να ειναι στο κατω μερος.διορθωστε με αν κανω λαθος.

εγω με τον epson,θα επεκτεινω τον τοιχο μου απο 16/9 σε 2.35 θα ζουμαρω τον epson να γεμισει το καδρο του 2.35 και οταν θα βλεπω 16/9 θα ξεζουμαρω και θα βρω ενα τροπο να βαζω μασκινκγ αριστερα και δεξια.

Reaction score
1

Oι μπαρες που προβαλουν τα μηχανηματα ειναι στην καλυτερη περιπτωση σκουρο γκρι. Ο Πανασονικ εχει στο μενου του την επιλογη Masking που ειναι ΜΑΥΡΟ, σχεδον σαν ενα Masking με πατεντα αλα Γιαννης. Πουυυυυυυυυυυ το εχω γραψει και 5 φορες τωρα:613:

ΗΤPC δεν εχω ουτε θελω.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: JVC DLA-X30 3D 1080p D-ILA Home Theater Projector Review

Ήμουν έτοιμος για JVC αλλά μετά που τους είδα και διάβασα αποφάσισα για Epson.
Λίγο καλύτερο μαύρο ο JVC πολύ καλύτερο φως, 3d, Shadow Detail, ευκρίνια, Sharpness ο EPSON.

Με τα ρέστα θα πάρω Lumagen... :126:
Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.
ότι είναι μια έξυπνη αγορά συμφωνώ απόλυτα.

Reaction score
1

Αυτός ο τυπάκος που έχει τεσταρει πάνω από 100 προβολείς με πυροβόλησε σήμερα όταν διάβασα το Review: :617:

"I don't suspect very many JVC RS45 or X30 projectors will end up in a light, bright, family room, because that’s not its native habitat. In fairness though, it's brighter than the more expensive JVCs, but it's still no match for projectors that are designed for family room as well as dedicated room operation. Some examples of that might be the Epson 5010, the Panasonic PTAE7000, the BenQ W7000, and there are others. All of those I mentioned, can put onto your screen 50 percent more brightness, more than double the output of the JVC. So, just remember, this is a home theater projector designed for a proper room. "

Σαν να του έκανα τις ερωτήσεις που έκανα σε εσένα. Μόνο το αποτέλεσμα είναι λίγο διαφορετικό............

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.287

Εγώ πάλι από τα συμπεράσματα του τυπάκου καταλαβαίνω ότι αν θες τον καλύτερο προβολέα της κατηγορίας σε 2D αγοράζεις JVC. Αν πρόκειται να τον πάρεις για 3D, τότε παίρνεις Epson.

Reaction score
123
Βάζω αυτό το link γιατί συγκρίνει απευθείας τον jvc με τον ανταγωνισμό.
http://www.projectorcentral.com/jvc_x30_3d_home_theater_projector_review.htm?page=Shootout
Και από άλλον reviewer
http://www.projectorreviews.com/jvc/dla-rs45/competitors.php

Το ίδιο είδα και εγώ.
Για να μην παρεξηγηθώ ο JVC είναι εξαιρετικός προβολέας, απλά overall για μένα δυστιχώς χάνει. Λέω δυστιχώς γιατί δεν χωνεύα μέχρι χθες τα LCD, αλλά γκαβός δεν είμαι.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Re: JVC DLA-X30 3D 1080p D-ILA Home Theater Projector Review

Για να μην παρεξηγηθώ ο JVC είναι εξαιρετικός προβολέας, απλά overall για μένα δυστιχώς χάνει. Λέω δυστιχώς γιατί δεν χωνεύα μέχρι χθες τα LCD, αλλά γκαβός δεν είμαι.
Έχεις και 120' ίντσες να 'ταΪσεις' Κλέων....τα 505 Ansi Lumens του 'X30' δεν σε κάλυπταν με τίποτα:126:

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.693
Members
38.735
Νεότερο μέλος
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΕΛΒΗΣ