argi
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 6.880
Απάντηση: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά
και πολλα πολλα αλλα, (μην γερμιζω τον τοπο ονοματα).
Οταν εχεις ενα συστημα, αξιολογο για το ποσο του , σχεδον καθε μεγαλο καλωδιο το ψηλωνει αφανταστα.Σημειο αναφορας,
αν θεωρεις αυτο , απλα δεν ειναι προσβασιμο λογο κοστους για τον μεσο χρηστη.
Οποτε απο την στιγμη που δεχεσαι το μικροβιο του ψαχνεις πως θα κανεις τον ηχο σου ακριβοτερο , δοκιμαζεις καθε τι
(καλωδιο αντικραδασμικο...οτι ναναι)
να δεις
Δουλευει ?
Αξιζει ?
Μπορεις να το αποκτησεις ?
Αλλιως οπως ειπες , και οπως μου ειχε πει καποιος πριν 9 χρονια, χανεις το νοημα της μουσικης και ψαχνεσαι ατερμονα......
καλωδια μεγαλα εχω ζησει (πανω απο 3 βδομαδες ) καμποσα, απο nbs black, mit oracle,tara labs zero, synergistic apex, elrod, electra glide, harmonix, acrolink, analysis, audioquest..........................Αργύρη (και όχι μόνο), για να μπορέσεις να διαπιστώσεις τα συν και τα πλην κάθε επιλογής σου είτε είναι καλώδιο είτε λάμπα είτε οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς.
Εφόσον σου αρέσει αυτό που ακους γιατί να το αλλάξεις? Ξέρω ότι θες να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από το σύστημα σου και αυτό είναι καλό και κατανοητό. Έτσι όπως το πας όμως μάλλον θα μπερδευτείς περισσότερο.
Όσες ώρες και να ακους καθημερινά είμαι βέβαιος ότι ακόμα δε ξέρεις πως παίζουν τα μηχανήματα που πήρες.
Πρέπει να ζήσεις για λίγο καιρό με αυτό έτσι όπως είναι, ακούγοντας απλά μουσική και μη κάνοντας κάτι άλλο. Ούτε καν να μετακινήσεις ηχείο.
Ακροάσεις καλωδίων σε ένα απόγευμα το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι μπέρδεμα. Σίγουρα θα σου αρέσουν αυτά στα οποία θα ακούς περισσότερα πράγματα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι βέβαιο ότι θα "σου κάτσουν"...
Οι λάμπες κάθε φορά που τις βάζεις και τις βγάζεις από τον ενισχυτή αλλάζουν συμπεριφορά και θέλουν χρόνο για να σταθεροποιήσουν τον ήχο τους μέχρι να επιτευχθεί σωστή ηλεκτρική επαφή. Αν βγάλεις τις λάμπες του ενισχυτή και βάλεις κάποιες άλλες και πας στο καπάκι να κάνεις ακρόαση για να βγάλεις συμπέρασμα...κλάφτα χαράλαμπε (Αργύρη).
Chill out λοιπόν κατά τη γνώμη μου.
Από την άλλη αν οι αλλαγές και οι τράμπες είναι το χόμπι σου και ενδιάμεσα ακους και καμιά μουσική, go for it!
ΥΓ: αυτό που παρατήρησες για τα "σκοτωμένα καλώδια" δε σε ανυσηχεί???
και πολλα πολλα αλλα, (μην γερμιζω τον τοπο ονοματα).
Οταν εχεις ενα συστημα, αξιολογο για το ποσο του , σχεδον καθε μεγαλο καλωδιο το ψηλωνει αφανταστα.Σημειο αναφορας,
αν θεωρεις αυτο , απλα δεν ειναι προσβασιμο λογο κοστους για τον μεσο χρηστη.
Οποτε απο την στιγμη που δεχεσαι το μικροβιο του ψαχνεις πως θα κανεις τον ηχο σου ακριβοτερο , δοκιμαζεις καθε τι
(καλωδιο αντικραδασμικο...οτι ναναι)
να δεις
Δουλευει ?
Αξιζει ?
Μπορεις να το αποκτησεις ?
Αλλιως οπως ειπες , και οπως μου ειχε πει καποιος πριν 9 χρονια, χανεις το νοημα της μουσικης και ψαχνεσαι ατερμονα......