Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά λάμπες;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά

Αργύρη (και όχι μόνο), για να μπορέσεις να διαπιστώσεις τα συν και τα πλην κάθε επιλογής σου είτε είναι καλώδιο είτε λάμπα είτε οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να έχεις ένα σημείο αναφοράς.

Εφόσον σου αρέσει αυτό που ακους γιατί να το αλλάξεις? Ξέρω ότι θες να πάρεις ότι περισσότερο μπορείς από το σύστημα σου και αυτό είναι καλό και κατανοητό. Έτσι όπως το πας όμως μάλλον θα μπερδευτείς περισσότερο.

Όσες ώρες και να ακους καθημερινά είμαι βέβαιος ότι ακόμα δε ξέρεις πως παίζουν τα μηχανήματα που πήρες.
Πρέπει να ζήσεις για λίγο καιρό με αυτό έτσι όπως είναι, ακούγοντας απλά μουσική και μη κάνοντας κάτι άλλο. Ούτε καν να μετακινήσεις ηχείο.

Ακροάσεις καλωδίων σε ένα απόγευμα το μόνο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι μπέρδεμα. Σίγουρα θα σου αρέσουν αυτά στα οποία θα ακούς περισσότερα πράγματα, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι βέβαιο ότι θα "σου κάτσουν"...

Οι λάμπες κάθε φορά που τις βάζεις και τις βγάζεις από τον ενισχυτή αλλάζουν συμπεριφορά και θέλουν χρόνο για να σταθεροποιήσουν τον ήχο τους μέχρι να επιτευχθεί σωστή ηλεκτρική επαφή. Αν βγάλεις τις λάμπες του ενισχυτή και βάλεις κάποιες άλλες και πας στο καπάκι να κάνεις ακρόαση για να βγάλεις συμπέρασμα...κλάφτα χαράλαμπε (Αργύρη).

Chill out λοιπόν κατά τη γνώμη μου.

Από την άλλη αν οι αλλαγές και οι τράμπες είναι το χόμπι σου και ενδιάμεσα ακους και καμιά μουσική, go for it!

ΥΓ: αυτό που παρατήρησες για τα "σκοτωμένα καλώδια" δε σε ανυσηχεί???
καλωδια μεγαλα εχω ζησει (πανω απο 3 βδομαδες ) καμποσα, απο nbs black, mit oracle,tara labs zero, synergistic apex, elrod, electra glide, harmonix, acrolink, analysis, audioquest..........................
και πολλα πολλα αλλα, (μην γερμιζω τον τοπο ονοματα).
Οταν εχεις ενα συστημα, αξιολογο για το ποσο του , σχεδον καθε μεγαλο καλωδιο το ψηλωνει αφανταστα.Σημειο αναφορας,
αν θεωρεις αυτο , απλα δεν ειναι προσβασιμο λογο κοστους για τον μεσο χρηστη.
Οποτε απο την στιγμη που δεχεσαι το μικροβιο του ψαχνεις πως θα κανεις τον ηχο σου ακριβοτερο , δοκιμαζεις καθε τι
(καλωδιο αντικραδασμικο...οτι ναναι)
να δεις
Δουλευει ?
Αξιζει ?
Μπορεις να το αποκτησεις ?
Αλλιως οπως ειπες , και οπως μου ειχε πει καποιος πριν 9 χρονια, χανεις το νοημα της μουσικης και ψαχνεσαι ατερμονα......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά

Το ζήτημα είναι όταν ο ενισχυτής π.χ. μου κόστισε 600 ή 700 ΕΥΡΩ πως μπορείς να δώσεις 500 για καλώδια!
αγοραζοντας τον ενισχυτη υπογραψες καποιο συμβολαιο που οριζε το ακριβες ποσο που πρεπει να ξοδεψεις σε καλωδια ?
υπαρχει ρητρα αν το ξεπερασεις ή δωσεις λιογτερα να σου παρουν πισω τον ενισχυτη ?:116:
Οι ηλιθιοι αγγλοι λενε 10%
εγω απλα λεω οτι ειναι 110% ηληθιοι, .......αν καποιος δεν μπορει να καταλαβει το γιατι.....απλα κατατασεται εκει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

το ηχειο που εχεις, οπως σου ειπα το θεωρω καταραμενο, οτι βαλεις πισω του αυτο ακους.Αν εχεις μια αξιολογη αλυσιδα , απλα ξεχνας την λεξη κλιπς, δεν ξερεις απο ποιο ηχειο βγαινει αυτος ο ηχος.Πραμα σπανιο , θελει πολλη δουλεια για να τους ματσαρεις συνοδα που θα αποβαλουν την κορνιλα το τσιριγμα, την προβολικοτητα των υψηλων.........

A

amoustakas

Guest

Πω πω φωτιές που άναψες μεγάλε..... Θα ακούσω πρώτα καλά το σύστημα που έχω με τα υπάρχοντα και μετά θα δω τι τυχόν με ενοχλεί ή τι παραπάνω θα ήθελα και θα ψάξω αναλόγως. Με την ίδια τη λογική μου θα πρέπει για να βελτιώσω τον ήχο μου να ανέβω σε πηγή, ηχείο και....... ενισχυτή και πάει λέγοντας.
Να σου πω την αμαρτία μου τώρα και με τους MAGNUM ΜΙΑ ΧΑΡΑ άκουγα τη μουσική μου, απλά η λάμπα ήταν μια ιστορία μου με έτρωγε και ΚΑΛΩΣ τη δοκίμασα. Σίγουρα ανέβηκε ο ήχος πιο πάνω, αλλά σε σχέση με τα μηχανήματα που έχετε ακούσει εσείς μπορεί να τον θεωρήσετε για γέλια. :204:

A

amoustakas

Guest

το ηχειο που εχεις, οπως σου ειπα το θεωρω καταραμενο, οτι βαλεις πισω του αυτο ακους.Αν εχεις μια αξιολογη αλυσιδα , απλα ξεχνας την λεξη κλιπς, δεν ξερεις απο ποιο ηχειο βγαινει αυτος ο ηχος.Πραμα σπανιο , θελει πολλη δουλεια για να τους ματσαρεις συνοδα που θα αποβαλουν την κορνιλα το τσιριγμα, την προβολικοτητα των υψηλων.........
ΑΥΤΟ βρήκα στον Raysonic. Ομοιογενής ήχος που ένιωθες ότι τα πρίμα έβγαιναν από τα γούφερ! Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ. Με τον Xindak και τα ίδια συνοδά και καλώδια ξαναακούστηκε -χωρίς να τσιρίζει- η κόρνα, πράγμα που επίσης έχει τη χάρη του, γιατί άκουσα συνοδείες μαζί με τη φωνή που πριν ήταν βουβές. Δεν ξέρω αν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του μηχανήματος ή οφείλεται στο γεγονός ότι οι λάμπες ήταν άστρωτες ή στο ότι το καλώδιο δεν έκατσε. Με το Esoteric ο ήχος έγινε πιο ισορροπημένος, αλλά άλλαξα και ελαφρώς τη θέση των ηχείων. Τώρα που έχω παίξει αρκετές ώρες θα δοκιμάσω ξανά το chord στην αρχική θέση των ηχείων να δω τυχόν διαφορές.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

συγκρινεις τον καναδα με την κινα ? (τα ρει τα εφερε -και εκοψε ο αντωνης σαρλαμης) ....τα εχω ακουσει σχεδον ολα .......τι να του πει ο γουον τον ?

βασικα ακου καμποσο καιρο να δεις τι θα ηθελες στον ηχο σου, μετα βλεπουμε πως μπορει να μαζευτει....βασικα μην σε καψω με αλλα πραματα,
και αντι για καλωδια πας για αλλα ..........

A

amoustakas

Guest

Και οι ray κινέζικοι είναι. Τσογκ-τσιγκ-τσανγκ... Μη ξεχνάς ότι ο Xindak είναι στα μισά λεφτά! Προσωπικά αν ήταν να αγόραζα καινούριο με τα χίλια Xindak (και άλλα 1.200 ΕΥΡΩ στην τσέπη για καλώδια!!!!!!).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

σχεδιασμενοι απο καναδους....................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

να σε λαμπαδιασω λιγο με pm....................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

http://www.raysonicaudio.com/company.php

Raysonic was founded in 2000 and is currently based in Toronto, Canada.

οι αλλοι σαχνουν ακομα γλυκοξινες σος........τριτος οριζωνας πανω δεξια , ακριβως μετα το λιπτον ice t,σε καθε κουτι αντι για φελιζολ βαζουν μπαζματι.....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

http://www.raysonicaudio.com/company.php

Raysonic was founded in 2000 and is currently based in Toronto, Canada.

οι αλλοι σαχνουν ακομα γλυκοξινες σος........τριτος οριζωνας πανω δεξια , ακριβως μετα το λιπτον ice t,σε καθε κουτι αντι για φελιζολ βαζουν μπαζματι.....
E,και;
Άστο ρε Αργύρη που είναι Καναδέζικοι.Εκτός και αν έχουν τους ίδιους σχεδιαστές με άλλη εταιρία Αυστριακής καταγωγής και μοιράζονται τα σχέδια..

Το πολύ-πολύ να γίνεται η συναρμολόγη των προϊόντων στο Καναδα.
Στον οποίο αν το κόστος της συναρμολόγης είναι το 51% της κατασκευαστικής αξίας του προϊόντος μπορείς υπερήφανα να βάλεις ταμπελάκι Made in Canada:

(2) at least 51% of the total direct costs of producing or manufacturing the goods is Canadian.
http://www.competitionbureau.gc.ca/eic/site/cb-bc.nsf/eng/01231.html

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

και ????
η σχεδιαση + η επιλογη υλικων δεν κανουν την διαφορα ?
Αν οχι ποιος την κανει ?
η συναρμολογηση με αφηνει παγερα αδιαφορο, ειτε ο παππους του τζακι τσαν, ειτε αξιοσεβαστος ευγενης αυλαρχης απο το καλγκαρι μονταρει πλακετες , ιδια δουλεια κανουν.
.Αν τωρα φευγουν στραβοβιδωμενα εξαρτηματα (λεγε με αντκομ) απο την καθε στρουγκα για αυτο δεν φταιει το αρνι (μονταδορος)αλλα ο τζομπανης (λεγε με προντακτ σουπερβαιζορ)
το αν εχουν αυστριακους ή κογκολεζους σχεδιαστες με αφηνει αδιαφορο,
μιας και πολλα μεγαλα ονοματα εχουν καθε καρυδιας καρυδι για να σχεδιαζει,
κακο δεν ειναι αμα παιζει.....
για τα υλικα δεν νομιζω οτι χριεαζεται να γραψω κατι.......

οσο κανουν οι <πεταλουδες> ενος τελικου μαρκ λεβινσον κοστζει ενας σαπιοδοντης κινεζος, που δεν τολμα να βαλει υλικο που εξ αναγκης θα στειλει στην στρατοσφαιρα την αξια του ρυζοκουτου.......

A

amoustakas

Guest

E,και;
Άστο ρε Αργύρη που είναι Καναδέζικοι.Εκτός και αν έχουν τους ίδιους σχεδιαστές με άλλη εταιρία Αυστριακής καταγωγής και μοιράζονται τα σχέδια..

Το πολύ-πολύ να γίνεται η συναρμολόγη των προϊόντων στο Καναδα.
Στον οποίο αν το κόστος της συναρμολόγης είναι το 51% της κατασκευαστικής αξίας του προϊόντος μπορείς υπερήφανα να βάλεις ταμπελάκι Made in Canada:

http://www.competitionbureau.gc.ca/eic/site/cb-bc.nsf/eng/01231.html
Να υποθέσω ότι εννοείς ότι πάνω κάτω ίδια είναι τα μηχανάκια, απλά οι Raysonic πουλάνε πιο ακριβά την καναδέζικη καταγωγή τους. Ενδιαφέρον θα είχε η άποψή σου για την Xindak.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Να υποθέσω ότι εννοείς ότι πάνω κάτω ίδια είναι τα μηχανάκια, απλά οι Raysonic πουλάνε πιο ακριβά την καναδέζικη καταγωγή τους. Ενδιαφέρον θα είχε η άποψή σου για την Xindak.
Όχι,οι Αυστριακοί είναι ακόμα πιό ακριβοί!

Τα Xindak δείχνουν να έχουν εξαιρετικό value for money και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής,τουλάχιστον στα solid state της.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Πανω κατω μπορει να μην ειναι, τα καθε αυστριακα αν ειναι επι μερους βελτιωμενα , μαλλον θα παιζουν καλυτερα.
Αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι ο καναδος τσεπωνει πιο πολλα απο τον καθε αυστριακο**.
Οσο αφορα τα ζινντακ , καλα παιζουν , απλα οι κινεζοι ειναι κοπιαδοροι,
διπλα σε καθε <ευρωπαιο -αμερικανο> που ειπβλεπει την παραγωγη εβαλαν διπλα του ενα γατονι κινεζο , και πιστεψαν οτι επειδη εμαθαν την δουλεια και κατασκευασαν προιοντα <κοπιες> εφτιαξαν δικη τους σχολη ηχου.Θελει πολλα πολλα χρονια ο κινεζος για να δημιουργησει δακτυλικο αποτυπωμα,
ευρωπαικο -ή αμερικανικο ηχο δεν εχει καν ο ιαπωνας.Η χωρα της μεγαλης ευκαριας* θα μπορει να φτιαξει κατι ισο ?

* ετσι ειχε χαρακτηρισει την κινα πρωτομαστορας της audi πριν 10 χρονια
** σε λιγο θα τσεπωνει ακομα περισοτερα (το επερχομενο εργοστασιο στην κινα δεν θα ρειξει τιμες στους καταναλωτες, τα κερδη του κατασκευαστη θα αυξησει)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά λάμπες

Τα καλωδια δεν καλυτερευουν τον ηχο.

Το καλυτερο καλωδιο ειναι αυτο που κανει την λιγοτερη ζημια.

Πολλα καλωδια κανουν ζημια.

Προτιμησε καποιο απλα κατασκευασμενο χωρις εξωτικα υλικα.

Θα μπορουσες να δοκιμασεις καποιο καλωδιο της Φαν ντε χουλ τα οποια σε καποιες σειρες ειναι αρκετα σμουθ αλλα με ικανοποιητικα δυναμικα.

Σχετικα με τις λαμπες, απο προσωπικη εμπειρια δεν θα εμπλεκα ποτε με νοζ,
ΟΙ λαμπες εχουν χαρακτηρα και μαλιστα εντονο σε καποια μηχανακια και λιγοτερο σε καποια αλλα.

A

amoustakas

Guest

Πειραματίζομαι προς το παρόν με την τοποθέτηση των ηχείων κλίσεις κλπ. που είναι τζάμπα. Από ότι είδα δεν είναι εγγυημένη η αναβάθμιση στον ήχο οπότε μένω με τις κινέζικες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Re: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μ

απλες απορειες ?????

Τα καλωδια δεν καλυτερευουν τον ηχο.
αρα τον χειροτερευουν ? ή τον αφηνουν ιδιο ?

Το καλυτερο καλωδιο ειναι αυτο που κανει την λιγοτερη ζημια.
ζημεια ειναι να βελτιωνεις τον ηχο σου βαση των γουστων σου ?

Πολλα καλωδια κανουν ζημια.

Προτιμησε καποιο απλα κατασκευασμενο χωρις εξωτικα υλικα.

Θα μπορουσες να δοκιμασεις καποιο καλωδιο της Φαν ντε χουλ τα οποια σε καποιες σειρες ειναι αρκετα σμουθ αλλα με ικανοποιητικα δυναμικα.

Σχετικα με τις λαμπες, απο προσωπικη εμπειρια δεν θα εμπλεκα ποτε με νοζ,
ΟΙ λαμπες εχουν χαρακτηρα και μαλιστα εντονο σε καποια μηχανακια και λιγοτερο σε καποια αλλα.
? τα κσωτικα υλικα δινουν κσωτικο ηχο...............

A

amoustakas

Guest

Πέστα Ανάργυρε!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Καλώδια ηχείων και interconnect. Πόσα λεφτά και τι; Πρώτα καλώδια και μετά λάμπες

μισο λεπτο για να μην μπερδευομαστε.

κανενα καλωδιο δεν βελτιωνει το σημα.
καποια καλωδια κανουν ζημια στο σημα και καποια αλλα οχι.
αυτο που κανει την λιγοτερη ζημια ειναι και το καλυτερο.

εχω δοκιμασει απειρα καλωδια. απο φθηνα εως παρα πολυ ακριβα.
τα πιο πολλα ακουγονταν σχετικα με την τιμη τους.

τωρα εαν θελει καποιος να φερει το συστημα στα μετρα του με καλωδια, δικαιωμα του.
ομως οι βασικες αρχες παραμενουν ιδιες. υπαρχουν καλωδια με εντονο χαρακτηρα και αλλα με λιγοτερο. η επιλογη ειναι του ακροατη.

στο δικο μου συστημα π.χ. δεν αγορασα ποτε κατι που να δημιουργει εφε. προτιμω παντα τις απλες κατασκευες με καλα υλικα και καλα βυσματα. δεν μπορει καποιος να τα πει πολυ ακριβα αλλα και φθηνα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.121
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead