προβληματα των LCD

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

Επειδή τον έχω εγώ το εν λόγω 700άρι να σου κάνω γνωστό ότι όλα αυτά που περιγράφεις απλά δεν υπάρχουν, ο προβολέας παίζει άψογα.Αν τα βλέπεις εσύ σε προβολέα που έχεις τότε καλώς, στο δικό μου δεν υπάρχουν, οπότε μη γράφετε πράγματα που δεν υφίστανται...
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Μήπως απλά δεν τα βλέπετε μέρα με την ημέρα αυτήν την διαφορά;

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075
Απάντηση: προβληματα των LCD

Νίκο ανομοιομορφία παρατηρείται και στους DLP προβολείς.
Απλά μην τσεκάρεις τα 100 IRE αλλά τα 10-40 IRE.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Oι SXRD χρησιμοποιούν reflective LCD panels που ο τρόπος λειτουργίας τους μέσα στο οπτικό μονομάτι είναι διαφορετικός απο τους απλούς LCD.
Στούς SXRD ,απο προσωπική εμπειρία και μόνο, δεν έχω διαπιστώσει τόσο μεγάλη αλλαγή στην εικόνα τους με το πέρας του χρόνου όσο στους LCD. Eίχα SXRD που στις 2000 ώρες έπαιζε πάρα πολύ καλά ,και το ίδιο έδειχνε και το φωτόμετρο. Αν με ρωτήσεις γιατί, θα σου έλεγα πιθανολογώντας, ότι τα reflective panels έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή απο τα απλά LCD panels λόγο κατασκευής και τρόπου λειτουργίας ,διότι κατά τ'άλλα η οπτική μηχανή των SXRD έχει παρόμοια φιλοσοφία με των LCD.
Φυσικά παίζει ρόλο και η κατασκευή ,όπου στους SXRD έχουμε δυνατούς κατασκευαστές με πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής (sony,jvc) ενώ στους LCD μονάχα την EPSON που δεν φημίζεται και για τα υψηλά της standards (για να σε προλάβω - αναφέρομαι σε κατασκευαστές panel και οπτικών μηχανών).
Φυσικά απο την άλλη δεν μπορώ να κατηγορήσω και την sanyo(που για εμένα κατασκεύαζε προβολείς με πολύ υψηλή ποιότητα) επειδή τα panel της epson που φορούσε στα μοντέλα της κατέρρεαν μετά απο κάποιες ώρες λειτουργίας.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η sony έκανε αλλαγή πορείας στους home cinema προβολείς της απο LCD σε SXRD, εξαιτίας αδιεξόδου στην αξιοπιστία και όχι στο θέμα εξέλιξης ποιότητας εικόνας των συσκευών της.

Οι SXRD έχουν θέμα χρωματικής αλλοίωσεις με το πέρασμα του χρόνου ιδιαίτερα στο κόκκινο χρώμα και όχι λόγω λάμπας.

Στους Lcos έχουμε "κατά πάσα πιθανότητα" αλλαγή στην ανακλαστική επιφάνεια και αλλοίωση του gamma.
Όλες οι τεχνολογίες έχουν τα κουσούρια τους.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Όλες οι τεχνολογίες έχουν τα κουσούρια τους.
Ετσι ακριβως!
Μην ψαχνετε να βρειτε το τελειο μηχανημα, αν υπηρχε θα ειχαμε αγορασει ολοι το ιδιο και δεν θα υπηρχε καν λογως υπαρξης φορουμ οπως αυτο εδω....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Βρε, Αργυρή τι βαζεις? Link κατασκευαστών dlp που συγκρίνουν την τεχνολογία που χρησιμοποιούν με το αντίπαλο στρατόπεδο? Ως αντικειμενικές πήγες μας τα παραθετεις?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
ελπιζω να σε καλυψε ο μανωλης με το 40 ight ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Ετσι ακριβως!
Μην ψαχνετε να βρειτε το τελειο μηχανημα, αν υπηρχε θα ειχαμε αγορασει ολοι το ιδιο και δεν θα υπηρχε καν λογως υπαρξης φορουμ οπως αυτο εδω....
δηλαδη η υπαρξη του αυτου φορυμ ειναι αποκλειστικα για προβολεις ?:121:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.869
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

δηλαδη η υπαρξη του αυτου φορυμ ειναι αποκλειστικα για προβολεις ?:121:
Τέλειο μηχάνημα έγραψε ο Ιδρυτής...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

το μηχανημα (το τελειο) δεν ειναι προβολεας ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

προφανως δεν το καταλαβα
, ολα τα αλλα <κουσουρια > εχουν,
κουσουρια που να τους βγαινουν απο την χρηση (σαν τους προβολεις) μαλλον δεν εχουν.....

Reaction score
55

Καλησπερα παιδια. Μολις διαβασα σε γειτονικο φορουμ οτι οι LCD προβολεις μετα απο καμποσες ωρες χρησης χανουν τη φωτεινοτητα τους και χαλανε καπως τα χρωματα τους.
Εχοντας παραγγειλει τον πρωτο μου προτζεκτορα (Εpson tw9000) αγχωθηκα γιατι δεν τα ηξερα νωριτερα αυτα.
υπαρχουν τροποι να αποφευχθει κατι τετοιο ή τελοσπαντων να καθυστερησει να γινει οσο γινεται περισσοτερο;
ευχαριστω
Αν θες άκουσέ με. Μην αγχώνεσαι καθόλου και απόλαυσε το νέο σου μηχάνημα όσο περισσότερο μπορείς.
Αν και έχω dlp, είχα και lcd στο παρελθόν, που του είχα αλλάξει τα φώτα. Τελικά τον χάρισα και συνέχισε να παίζει μια χαρά.
Πάω στοίχημα ότι και ο δικός σου θα παίζει μια χαρά για πολλά χρόνια και δεν θα ζητήσει τίποτα παραπάνω από καμιά λάμπα. Οπότε απλά απόλαυσε την μεγάλη εικόνα.

Όσο για τον πόλεμο των τεχνολογιών dlp-lcd-sxrd, δεν πρέπει να μας αφορά εμάς που απολαμβάνουμε την εικόνα και δεν πουλάμε τεχνολογίες και μηχανήματα. Εμπιστευόμαστε τα μάτια μας, (που αν μη τι άλλο είναι πιο αξιόπιστα από τα αυτιά μας, γιατί το αποτέλεσμα είναι ορατό, σχεδόν χειροπιαστό και παραμύθια δεν χωράνε).

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Yiannis7, πολυ σωστος, θα σε ακουσω και θα σταματησω να ανχωνομαι ακομα δεν το πηρα!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Ετσι ακριβως!

''I repeat, there is no perfect projector.

You just have to pick your poison.'':105:

Reaction score
1

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας. Μήπως απλά δεν τα βλέπετε μέρα με την ημέρα αυτήν την διαφορά;

Σεβαστή η διαφωνία σας, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει...

Reaction score
1

Αν θες άκουσέ με. Μην αγχώνεσαι καθόλου και απόλαυσε το νέο σου μηχάνημα όσο περισσότερο μπορείς.
Αν και έχω dlp, είχα και lcd στο παρελθόν, που του είχα αλλάξει τα φώτα. Τελικά τον χάρισα και συνέχισε να παίζει μια χαρά.
Πάω στοίχημα ότι και ο δικός σου θα παίζει μια χαρά για πολλά χρόνια και δεν θα ζητήσει τίποτα παραπάνω από καμιά λάμπα. Οπότε απλά απόλαυσε την μεγάλη εικόνα.

Όσο για τον πόλεμο των τεχνολογιών dlp-lcd-sxrd, δεν πρέπει να μας αφορά εμάς που απολαμβάνουμε την εικόνα και δεν πουλάμε τεχνολογίες και μηχανήματα. Εμπιστευόμαστε τα μάτια μας, (που αν μη τι άλλο είναι πιο αξιόπιστα από τα αυτιά μας, γιατί το αποτέλεσμα είναι ορατό, σχεδόν χειροπιαστό και παραμύθια δεν χωράνε).
Το πιο σωστό ποστ που έχω διαβάσει ever...γιατί σε λίγο δεν θα εμπιστευόμαστε τα μάτια μας, αλλά αυτά που διαβάζουμε στα φόρα!!!

Reaction score
15.548

η προβολη ειναι για να αισθανθεις αυτο που βιωνεις στον κινηματογραφο.

η βασικη φιλοσοφια ειναι αυτη

απο εκει και περα τα +/- των προβολεων πρεπει να λεγονται ετσι ωστε ο καταναλωτης να ξερει με τι πρεπει να συμβιβαστει.

οποτε,εαν ο καταναλωτης γνωριζει απο την αρχη τα ελαττωματα που θα εχει κατα την προβολη,δεν θα ασχολειται με αυτα και θα απολαμβανει την ταινια του.

ολα δεν γινετε να τα εχουμε........οποτε,απολαυστε τις ταινιες σας οσο μπορειτε περισσοτερο.

σε λιγο καιρο.......μελος σε 150" 235:1 με αναμορφικο :626:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.278

Δεν τα πετάνε έτσι τα spoiler αγόρι μου. Μολόγα τα ΤΩΡΑ!!!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

Σεβαστή η διαφωνία σας, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει...
Eαν δεν σε ενδιαφέρουν οι γνώμες και άποψεις των άλλων, μην κάνεις τον κόπο να μπαίνεις σε δημόσια φόρουμ, γιατί εκεί μόνο απόψεις και γνώμες θα διαβάσεις ,που εσένα δεν σε ενδιαφέρουν..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: προβληματα των LCD

η προβολη ειναι για να αισθανθεις αυτο που βιωνεις στον κινηματογραφο.

η βασικη φιλοσοφια ειναι αυτη

απο εκει και περα τα +/- των προβολεων πρεπει να λεγονται ετσι ωστε ο καταναλωτης να ξερει με τι πρεπει να συμβιβαστει.

οποτε,εαν ο καταναλωτης γνωριζει απο την αρχη τα ελαττωματα που θα εχει κατα την προβολη,δεν θα ασχολειται με αυτα και θα απολαμβανει την ταινια του.

ολα δεν γινετε να τα εχουμε........οποτε,απολαυστε τις ταινιες σας οσο μπορειτε περισσοτερο.

σε λιγο καιρο.......μελος σε 150" 235:1 με αναμορφικο :626:
150'?? 235:1? αναμορφικός??
Πάμε για καινούργιο προβολέα Κύριε Κεφάλα?

Γιατί δεν πιστέυω να θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο με το καντηλάκι που έχεις τώρα?:405:

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.678
Members
38.729