AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.181
Reaction score
20.825
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Άκου 1-2. Και ούτε καν πρωτευουσιάνικη ομάδα. Άντε, να σας δω και την επόμενη φορά, που θα παίξετε με την Κουρελιόφ Ζίτομυρ, πόσα μπαλάκια θα σας κάνουν δώρο...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

με μπερδεψες!!!!!!!!
χαχαχαχα, δε σε μπέρδεψα εγώ βρε, μπερδεμένος ήσουν ανέκαθεν! :116::116::116:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ο κύριος προενισχυτής μου είναι αυτός :
Ένα Behringer dcx 24/96 ! Τον χρησιμοποιώ και σαν dac και σαν ενεργό ψηφιακό crossover.
Και πολύ καλά κάνεις! Πιθανά να είναι πολύ χρήσιμη (για πάρα πολύ κόσμο) μια εκτενής παρούσιαση των μπέρι από σένα! Όπως και των αναβαθμίσεων που έκανες στα μπέρι!

Αυτά είναι ωραία κόλπα! Προσιτά για πολλούς, με αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα και με λογική.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Ο αγαπημένος μου ενισχυτής όμως είναι ένας classD τον οποίο ακούω στο 90% των ακροάσεων μου. Ενισχυτή που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του!
Να λοιπόν που μπορείς να συνεισφέρεις ουσιαστικά στο φόρουμ μας! Όχι με 2-3 ποστ προς τον Κόγια, σιγά τα ωά, λες κι ο κόγιας είναι το "θέμα" μας, ούτε με 2-3 ποστ για την μέτρικ, απλά περνάει η ώρα έτσι.

Κάνε μας μια παρουσίαση του εν λόγω ενισχυτή! Χρήσιμα πράγματα! Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου με παρουσιάσεις σαν αυτού του "αγαπημένου σου classD ενισχυτή που δε τον ξέρει ούτε η μάνα του"!

Γιατί δηλαδή? Δεν "αξίζουν" αυτά τα μηχανήματα μια παρουσίαση, 2 σελίδες κείμενο, τις εντυπώσεις σου βρε παιδί μου?

Προσωπικά, θεωρώ πως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτά τα δυό πραγματάκια, ΠΡΕΠΕΙ να μας τα παρουσιάσεις εδώ στο φόρουμ, με τον δικό σου, υπέροχο τρόπο γραφής, που ξέρεις πόσο εκτιμούμε όλοι εμείς οι φίλοι σου!:145:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Πάντως, βλέπω Βασίλη πως βαδίζεις στα "χνάρια μου"! Ξεκίνησες με μπέρι, τα αναβάθμισες, και πας και συ σε μέτρικ!

Παλιοζηλιάρη!:608:

Κι όλα αυτά με πλάναρ, ε? (σα να λέμε χομ-μέιντ μαγκνε-πλάναρ!)

Παλιοζηλιάρη δις!:608::608:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Σκέφτομαι να αφαιρέσω την δυνατότητα από τον editor να γράφει κάποιος με έντονα γράμματα.

...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Δεν δέχεστε το τελευταίο;;; Δικαίωμά σας ! Επιτρέψτε όμως να ακούγεται με σεβασμό η άλλη άποψη ! Το να αποδίδεται σε αυτήν συνωμοσιολογικές διαστάσεις ή να την απαξιώνετε μέσα από προσπάθεια γελοιοποίησής της απλά δείχνει τον σεβασμό κάποιων στην πολυφωνία και την διαφορετικότητα……
Εδώ Βασίλη, διαφωνούμε. Δεν είναι κακό, ίσα ίσα. Προβλέπεται να διαφωνούμε!

Πάντως, με τον τρόπο που τα λες, ουσιαστικά πράττεις αυτό ακριβώς που ζητάς από όλους τους άλλους να μην κάνουν! Είναι σα να μην επιτρέπεις ΕΣΥ την επιθυμητή (σαφώς) "πολυφωνία".

Ας πάρουμε τον ΚουΦό. Τι είπε; Για δες! Δε δέχεται την αγορά ενός οποιουδήποτε μηχανήματος βασιζόμενη μόνο σε ακουστικές εντυπώσεις (μαύρο κουτί;); Σαφώς τη δέχεται. Δέχεται την αγορά βασιζόμενη μόνο σε τεχνικές αιτιολογήσεις και χωρίς καθόλου ακροάσεις; Σαφώς, και αυτό κάνει κι ο ίδιος! Αλλά όταν αρχίζεις μια τεχνική συζήτηση και θεωρεί ότι πχ κάνεις λάθος, γιατί να μην παρουσιάζει τα ανάλογα επιχειρήματα και γιατί να κάνει την "πάπια"?

Όπως είναι δικαίωμά σου ή δικαίωμα οποιουδήποτε να μη "πείθεται" από την ηχητική πλευρά της μέτρικ, ή να μη πείθεται από τις σχεδιαστικές επιλογές της μέτρικ, έτσι είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και κάποιων άλλων να πείθονται από τις σχεδιαστικές επιλογές της μέτρικ, να πείθονται από το άκουσμα της μέτρικ, ή να προσπαθούν να πείσουν πως δεν έχει σημασία το άκουσμα, ή πως δεν είναι εφικτό να ακούσεις τη μέτρικ.

Με επιχειρήματα, με αντ-επειχειρήματα, με συζήτηση.

Αυτή είναι και η έννοια της συμμετοχής σε ένα φόρουμ.

Αν εγώ ο "βλαμμένος κουφός" πιστεύω πως η μέτρικ είναι πιο τέλεια από οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται σε οποιοδήποτε ηχοσύστημα-χώρο, ανεξαρτήτως κοστολογίου, έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το λέω και να το υποστηρίζω με επιχειρήματα.

Αν εσύ ή ο οποιοσδήποτε άλλος πει το αντίθετο, έχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αρχίσω τα επιχειρήματα και να ζητώ εξηγήσεις, να ζητώ αιτιολόγηση για όσα λες. Αλλιώς, το να λες κάτι έτσι ξεκάρφωτα και να την κάνεις, ε, δεν έχει ούτε αξία ούτε τίποτα, και τελικά υποτιμάει εσένα τον ίδιο.

Μου φαίνεται πως ούτε λίγο ούτε πολύ, για να στο πω και λίγο "άγαρμπα" (sorry προκαταβολικά), θα ήσουν απόλυτα ικανοποιημένος ΜΟΝΟ αν κανένας δε σου έφερνε την παραμικρή αντίρρηση σε όσα λες! Μα, δε πάει έτσι! :116:

Η συζήτηση με επιχειρήματα και η διαφωνία με την άποψή σου, δε σημαίνουν έλλειψη σεβασμού! Χαρακτηριστικά, λες " να ακούγεται με σεβασμό η άλλη άποψη", ε λοιπόν, μια χαρά ακούγεται η οποιαδήποτε "άποψη", αλλά όποιος εκφέρει "άποψη" είναι αναγκασμένος να δέχεται και κριτική για αυτή την "άποψη", και αντ-επιχειρήματα, και διαφωνία, και αν δεν την στηρίξει επαρκώς την "άποψή" του, αναγκαστικά, θα πέσει στο καλάθι των αχρήστων.

Ταυτόχρονα, οι αντιρρήσεις και τα επιχειρήματα δεν αποτυπώνουν ούτε φανταστικές κατηγορίες, ούτε φανταστικές γελοιοποιήσεις, ιδίως προς το πρόσωπό σου, και είναι η δεύτερη φορά που νομίζεις πως κάτι τέτοιο έγινε.:111::111:
 

Μηνύματα
250
Reaction score
39
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Άρα, ομολογουμένως (και από σένα) έχει πολύ καλές μετρήσεις η συσκευή. :109:

Οπότε, η όλη "κριτική" μας, δεν στοχοποιεί την περαιτέρω βελτίωση κάποιων μετρήσεων, διότι εκεί τα πάει περίφημα, αλλά κυρίως τις σχεδιαστικές επιλογές της υλοποίησης, με τους περιορισμούς που αυτές οι επιλογές ενσωματώνουν.

Δεκτό και σεβαστό.

Φαίνεται όμως, από τα γραφόμενά σου, πως δεν υπάρχει ουσιαστικό "παράπονο" από τις μετρήσεις της συσκευής, άρα, όσον αφορά αυτή την κατεύθυνση, προφανώς δικαιώνονται οι σχεδιαστικές επιλογές αυτές. :109:

Είπες βέβαια, ότι όπως και στα γνωστά μας παλιά μηχανήματα (δεκαετίας του 70 που λες) που είχαν παραμορφώσεις με πολλά μηδενικά, έτσι και η μέτρικ, έχει παραμορφώσεις με πολλά μηδενικά αλλά δεν ακούγεται "καλά", δηλαδή ακούγεται σκληρή και τσιριχτή, ή έστω, δεν ακούγεται τόσο καλά όπως άλλα μηχανήματα.

Για να το συνοψίσω, μιλάμε για διαφορές που ναι μεν "ακούγονται", αλλά ταυτόχρονα δεν αποδίδονται με "νούμερα" μετρήσεων.

Άρα, όσον αφορά το Hi-End audio, οι μετρήσεις είναι μόνο ενδεικτικές, και εν πάσει περιπτώσει, ένα μηχάνημα με επαρκώς άψογες μετρήσεις, δε δικαιούται προφανώς να συγκαταλέγεται στην "ελίτ" των κορυφαίων (από πλευράς ήχου) μηχανών, αλλά απαιτείται και το ανάλογο "διαπιστευτήριο" ακροάσεων, όμορφα. :109:

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απάντησή σου. Κάλυψε πολλά κενά μου. Ευχαριστώ πολύ. :109:

Να προσθέσω, πως εκεί στην μέτρικ, έχουν ακριβώς τις ίδιες απόψεις με σένα.

Για του λόγου το αληθές:

What criteria determine your selection of A/D and D/A conversion parts.

B.J. Buchalter: First and foremost subjective sound quality evaluation. Secondarily is noise and distortion specs, and third is latency. Other factors like power and packaging are not really considered in our design process.

Απλά, ο B.J. Buchalter, με σειρά υποκειμενικών δοκιμών, κατέληξε στις συγκεκριμένες σχεδιαστικές επιλογές, ενώ κάποιος άλλος, πχ ο μπαρμα Weiss, κατέληξε σε άλλες επιλογές, ενώ και συ, με τις δικές σου δοκιμές, σε μια δικιά σου υλοποίηση μπορεί να καταλήξεις σε άλλες σχεδιαστικές επιλογές, έτσι δε πάει? Τα γνωστά λοιπόν: υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την Ιθάκη, κι ο καθένας, ανάλογα με το τι κουβαλάει στο κεφάλι του, επιλέγει τη δική του σχεδιαστική κατεύθυνση.

Βέβαια, στην μέτρικ, όπως και σε διάφορα στούντιο του πλανήτη, για το όσον αφορά τον "ήχο" της εν λόγω συσκευής, έχουν διαφορετική άποψη από σένα. Ομοίως κι ο αγαπητός Σταματάκος.

Φυσικά, κανείς δε κατηγορεί κανέναν για τις "απόψεις" του, προφανές, έτσι?

Το μεγαλύτερο άγχος των μηχανικών ήχου, είναι η ανακάλυψη πακέτου μετρήσεων που θα μεταφράζεται μονοσήμαντα στην ακουστική ποιότητα. Κακές μετρήσεις φανερώνουν προβλήματα. Πολύ καλές μετρήσεις δεν σημαίνουν οπωσδήποτε και κορυφαία συμπεριφορά. Βέβαια στο θέμα των DAC, υπάρχουν και μετρήσεις που απλά είναι μέτριες προς καλές. Οπως η παραμόρφωση σε μικρές στάθμες. Γι αυτό και κάποιοι κατασκευαστές, εντεχνα την παραλείπουν. Δηλαδή δεν φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε όλες τις μετρήσεις τέλειες, αρα άχρηστες. Το ίδιο ισχύει και στους τελεστικούς. Μάλιστα υπάρχουν τελεστικοί βελτιστοποιημένοι ως προς το ένα χαρακτηριστικό η προς το άλλο. Γι αυτό δουλεύουμε άλλους στα φίλτρα αντιαλίασης, κι άλλους στα ενισχυτικά στάδια π.χ. Και εδώ οι μετρήσεις είναι σημαντικές, κι αν ξέρεις τι ψάχνεις, ανακαλύπτεις-επιλέγεις τον καλύτερο τελεστικό γιά την ανάλογη θέση. Και βέβαια υπάρχει και το θέμα του κόστους.
Το σίγουρο είναι ότι όλα τα ενεργά υλικά, αλλά ακόμα και τα παθητικά, όπως μία αντίσταση, έχουν τον ήχο τους. Τον χαρακτήρα τους. Η τεχνολογία προχωρεί και είναι μεγάλη διασκέδαση να μας δίνει καλύτερα προιόντα. Οπως το ΑΚ4396 στην θέση του ΑΚ4395. Στο ίδιο κόστος, η και φθηνωτερα.
Επίσης σημαντικό είναι το ¨δέσιμο¨ των διαφόρων σταδίων μεταξυ τους. Οπως το στάδιο I/V με το DAC. Ετσι εξηγείται γιατί δύο μηχανήματα με ίδια ολοκληρωμένα σε όλα τα στάδια, μπορεί να ακούγονται διαφορετικά. Κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ένας ΕΣ9018 με LME4990, θα μετράει η θα παίζει καλύτερα από μία Halo. Εχει όμως όλα τα προσόντα να το κάνει. Αρκεί να σχεδιασθεί και να φτιαχθεί εκμεταλευοντας όλες τις αρετές των υλικών νεώτερης τεχνολογίας.
Ενα άλλο καθοριστικό στοιχείο στην τελική ποιότητα, είναι ο αλγόριθμος που πραγματοποιείται η υπερδειγματοληψία. Κι εδώ οι διαφορές είναι τεράστιες. Ειδικά όσο ανεβάζουμε την δειγματοληψία. Ενας λόγος που λάμπει το ΕΣ9018, είναι ότι η υπολογιστική του δυνατότητα σε συνδυασμό με to αναβαθμισμένο λογισμικό, μπορεί σε πραγματικό χρόνο να κάνει υπερδειγματοληψία ανωτερης ποιότητας, από πιό άδύνατα ¨ τσιπάκια. Αν και δεν θα φθάσει ποτέ την υπολογιστική δύναμη και την άνεση επεξεργασίας πολύπλοκων μαθηματικών αλγορίθμων, ενός PC. Εαν λοιπόν επιθυμείτε να πάρετε το μέγιστο δυνατό από ένα DAC, πραγματοποιείστε το upsampling μέσω ενός PC. Φθάστε οσο ψηλώτερα γίνεται και σας επιτρέπει το DAC. Με αυτο τον τρόπο δουλεύει σαν non oversampling DAC, παρακάμπτοντας τα εσωτερικά φίλτρα, δουλεύοντας με πιό εξελιγμένα λογισμικά μετατροπής.
 

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Μηνύματα
561
Reaction score
185
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

μέρος 1ον. προχθές.


δεν θα αναφερθώ στην Metric Halo που πιστεύω (χωρίς να τα γνωρίζω αυτά…) πως είναι καταπληκτικό εργαλείο

αλλά σε συμπεριφορές. και αυτό δεν έχει να κάνει με στρατόπεδα.
(αν και δεν είμαι παρθένα. έχω πει και εγώ τα λόγια μου… και το πιθανότερο είναι να τα ξαναπώ)


costas Ear 75: Ο Σταματάκος κυριολεκτικά "λάμπει" ανάμεσα στις ακαθαρσίες του χώρου (-)
costas Ear 77: Αν κάποιος είναι εντελώς ανόητος, βλαξ, μογγόλος, βλήμα, κλπ. (-)

Vlassis-s 81: Εαν δεν το εχετε καταλαβει μερικοι μερικοι,εχετε περασει σε φαση αφορισμου σε συνδυασμο με οπαδισμο αλλα και υπερτατο φανατισμο. (+)

Βασίλης Τσαντουλής 93: Και το κωμικοτραγικό είναι ότι κάποιοι αντιδρούν χειρότερα από την περίπτωση που θα αντιδρούσαν αν κάποιος τους έβριζε χυδαία προσωπικά. (+)

Vlassis-s 175: αδελφια η ειρωνια η υποτιμηση και η απαξιωση δεν οδηγει πουθενα. (+)



Μερικοί, φίλοι κατά τʼ άλλα, δε λέω… -γιατί δεν είναι μόνο ο costas- συμπεριφέρονται μέσα στο φόρουμ
σαν να είναι οι Ντάλτον.

Όμως ας σκεφτούν, τι θα συμβεί αν βρεθεί ένας Λούκυ Λουκ; (ναι, αυτός ο φτωχός και μόνος καοϋμπόι)
θα γίνει εδώ μέσα 'Βιετνάμ';
το θέτω -φιλικά- σαν προβληματισμό.

αυτό είχα μόνο να σας πω και ευχαριστώ για την κατανόηση που μου δείχνετε.


Πάμε Ντόλυ! : )
δεν έχει ζεστάνει ακόμα και ο καιρός για μπανιο. : )
και έχουμε να ρωτήσουμε και κάτι -σχετικά με το review- τον dStam *



edit.
Alex Zapantis 90: Καλό είναι να θυμόμαστε ότι το συγκεκριμένο προϊόν "έφαγε" κάμποσα χρονάκια ανάπτυξης προτού βγει στο εμπόριο.
Αυτά τα χρονάκια πρέπει κάπως να πληρωθούν.

χωρίς να συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου στην άλλη πλευρά, απλός παρατηρητής είμαι, θα πώ:
σωστά! θυμήσου το μόνο, όταν αυτό το επιχείρημα (R&D) το χρησιμοποιήσει και η άλλη πλευρά.

-----------------------------------------------------------------------------------------

μέρος 2ον. σήμερα.


ChrisHat 255:
Μάλιστα η εταιρεία είχε φτιάξει ένα συγκριτικό πίνακα όπου θα έβγαινε με επιθετική διαφήμιση σε στύλ : Weiss X 8 ch + Prism Ψ 8 ch + Grace preamp 8 ch = 40000 $
ULN-8 6000 $ κλπ

Χρήστο συχώρα με… (ειλικρινά! προκειμένου όμως να σκάσω… και για τον εαυτό μου τα ίδια θα έγγραφα)
αυτό είναι διαφήμιση, ή έστω σκέψη προς διαφήμιση, σοβαρής εταιρείας;
ή αυτό;:
Τούς ψήσαμε πως αυτό θα ήταν χοντρό και δεν το προχώρησαν.

παρόλα αυτά, λέω πώς ευτυχώς που τους ψήσατε.

(εκτός και αν ήθελες να πείς κάτι άλλο και αυτό γράφτηκε εκ παραδρομής)

επίσης, εάν αυτό αληθεύει, είναι αυτό σοβαρό περιοδικό; (όποιο και να είναι αυτό)

ChrisHat: Θα σας πω κάτι που δεν είναι γωστό, η ULN-8 έγινε test σε γνωστό αμερικάνικο περιοδικό το οποίο δεν βγήκε ποτέ στον αέρα γιατί ήταν τόσο διθυραμβικό που ο chief editor το απέσυρε.



Γενικά.
ξέρετε…, προτιμώ να γίνω κακός -για όσους τόσο κόβει- ή να πεθάνω στην ψάθα, αλλά η νοημοσύνη μου έχει κάποια αξία και δεν κάνει γαργάρες.


John Kotsidis 280: (+)
(μπράβο Γιάννη! -μόνο ο Σταμ θα παίρνει μπράβο : )- αυτά που είπα ή εννοούσα και δεν είπα)

Nα ρωτησω κατι αλλο ρε παιδια...
Γιατι εχετε ετσι φρικαρει κ τρελλαινεστε ετσι για ενα DAC-καρτα?
Ενταξει, ειναι δεν ειναι καλο, δε λεω, για ποιο λογο κανετε ετσι?
Καποιοι πραγματικα κανετε λες κ σας εθιξαν την οικογενεια ενα πραμα...
Κατεβατα αντι κατεβατων, bold , κεφαλαια και πλαγια γραμματα, φωναζετε, τσιριζετε....


farflung 281: Ειναι χαρισμα του λαου μας… …

και αύριο, λέω εγώ, θα πάμε να ψηφίσουμε… :-(



ξανά-Πάμε Ντόλυ!
και δεν ξέρω αν σου κάνω το χατίρι να ρωτήσω, για αυτό που μού έλεγες προχθές*, τον Σταματάκο
στο avmentor.

_
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

δεν θα φθάσει ποτέ την υπολογιστική δύναμη και την άνεση επεξεργασίας πολύπλοκων μαθηματικών αλγορίθμων, ενός PC. Εαν λοιπόν επιθυμείτε να πάρετε το μέγιστο δυνατό από ένα DAC, πραγματοποιείστε το upsampling μέσω ενός PC. Φθάστε λοσο ψηλώτερα γίνεται και σας επιτρέπει το DAC. Με αυτο τον τρόπο δουλεύει σαν non oversampling DAC, παρακάμπτοντας τα εσωτερικά φίλτρα, δουλεύοντας με πιό εξελιγμένα λογισμικά μετατροπής.
Έτσι νομίζω και γω. Θα το δοκιμάσω έτσι κι αλλιώς, καθώς διαθέτω την Lynx 16 SRC, όπου το "SRC" είναι ...για αυτήν ακριβώς τη δουλειά, σε περιβάλλον PC, με άφθονη επεξεργαστική ισχύ.

Δεν νομίζω πως θα "ακούσω" διαφορά, αλλά θα το δοκιμάσω.

Συμφωνώ με όλα όσα έγραψες. Βασικά πήγαινα για αγορά της Lynx Aurora, είτε της 8-κάναλης είτε της 16-κάναλης, και η προσωπική μου εκτίμηση ήταν (και είναι) πως μου αρκούν τα DAC της Lynx από πλευράς ηχητικής ποιότητας και πιστότητας. Και φυσικά η τιμή της 8-κάναλης και 16-κάναλης, είναι λουκούμι, δε παλεύεται! Οπότε, θα είχα τα dac σε ένα λογικό κοστολόγιο, και θα πάλευα τα υπόλοιπα από το PC, όπως ακριβώς προτείνεις.

Ο λόγος που "παρασύρθηκα" σε μέτρικ, δεν ήταν για περισσότερη ηχητική ποιότητα - πιστότητα, ξεκάθαρα. Απλά, με την προσφορά η τιμή της έπεσε τόσο ώστε να αποτελεί όντως άλλη μια εναλλακτική πρόταση εκπληκτικού κοστολογίου, ενώ ταυτόχρονα οι έξτρα δυνατότητές της και η ευκολία χρήσης ενός μηχανήματος που μπορεί να υλοποιήσει και κρος και ισοστάθμιση χώρου, δοκιμασμένα μάλιστα, σε ένα πλήρες λειτουργικό πακέτο, ήταν σημαντικότατο δέλεαρ. Βαριέμαι προφανώς να παιδεύομαι ...μόνος μου πάνω από ένα PC!
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.181
Reaction score
20.825
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

...
edit.
Alex Zapantis 90: Καλό είναι να θυμόμαστε ότι το συγκεκριμένο προϊόν "έφαγε" κάμποσα χρονάκια ανάπτυξης προτού βγει στο εμπόριο.
Αυτά τα χρονάκια πρέπει κάπως να πληρωθούν.

χωρίς να συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου στην άλλη πλευρά, απλός παρατηρητής είμαι, θα πώ:
σωστά! θυμήσου το μόνο, όταν αυτό το επιχείρημα (R&D) το χρησιμοποιήσει και η άλλη πλευρά.

...
Ποια είναι η άλλη πλευρά (και τί μας χωρίζει);
 

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Πειράζει που κάποιοι έχουμε ήπιες επιφυλάξεις για την αγιοποίηση ενός μηχανήματος που ανεμένετο το test του σαν να ανεμένετο ο Μεσίας.
Βασίλη μου, να με συγχωρείς, αλλά το review δεν ήταν κανένας Μεσίας - μην κοιτάς που πειράζαμε τον Σταματάκο.
Σίγουρα όμως ήταν μία δικαίωση για ορισμένους "αιρετικούς" που είχαν το "θρασος" να προτείνουν ως άριστη λύση μία επαγγελματική συσκευή, μικροσκοπική και πανάλαφρη για τα δεδομένα του HiEnd, φουλ στα λαμπάκια και μάλιστα από άγνωστη στους "audiophiles" εταιρεία. Οι οποίοι "αιρετικοί" άκουσαν, κλασικά, τα εξ αμάξης (online και offline) για το ατόπημά τους.. Ευτυχώς έχουμε αποκτήσει ανοσία στην... ανοησία.

Επίσης δεν ξέρω για αγιοποίηση (δεν τα πάω καλά με τις θρησκείες γενικότερα και μπορεί κάτι να χάνω), αλλά σίγουρα αυτός ο μετατροπέας λύνει τα χέρια σε όλους όσοι είναι σε θέση να τον εκμεταλλευτούν/αξιοποιήσουν (βλ. δε χρειάζεται να πουλήσουν το νεφρό τους για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους).
Αυτό το κοινό, όπως κι εσύ γνωρίζεις, δεν περιμένει τον ΚουΦο, εσένα ή τον Κόγια για να τους πούμε τι θέλουν και τι χρειάζονται, ούτε την "έγκριση" του Αυτιά, του Ζαπάντη ή του Σταματάκου για την ποιότητα της συσκευής.
Άλλα είναι τα κριτήρια τους και κανένα από αυτά δεν αφορά το τι έγραψε ο Τάκης, τι είπε ο Μάκης, αν άρεσε στον Λάκη κι αν ο Σάκης συμφωνεί ή όχι με τις επιλογές τους.

Τώρα αν στον γενικότερο αναβρασμό την αγοράσουν και μερικοί που, κινούμενοι πιο "παραδοσιακά", απλά την άκουσαν (για να καταλάβουν προς τι ο χαμός) και τους άρεσε, να είσαι σίγουρος θα βγουν κερδισμένοι. Αν θέλουμε να "προστατεύσουμε" τον κόσμο από το να αγοράσουν κάτι που δεν το χρειάζονται, ξέρεις καλύτερα από εμένα ότι υπάρχουν 100άδες όντως τραγικές περιπτώσεις συσκευών/επιλογών από τις οποίες μπορούμε να ξεκινήσουμε...

Να σου πω και το άλλο; Συμφωνούμε ότι ως σκέτο DAC/Pre ίσως υπάρχουν εφάμιλλες ή και καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα.
Είμαι σίγουρος, όμως, ότι όποιος την αγοράσει, σε βάθος χρόνου ΔΕΝ θα περιοριστεί στη χρήση DAC/Pre. Δε γίνεται!

Δες παράδειγμα τον Βλάσση... Έψαχνε DAC/Pre, όπως όλοι ξέρουμε.
Το ότι πήρε τη συγκεκριμένη κάρτα (έστω κινούμενος με τον "παραδοσιακό" τρόπο που αναφέρω παραπάνω) δείχνει για μένα, πρώτα από όλα, ανοιχτό μυαλό.
Κι έλα ένα χρόνο από τώρα, να δούμε αν θα τη δουλεύει ακόμα αποκλειστικά ως DAC/Pre. Αποκλείεται, βάζω και στοίχημα αν θέλεις!
Λίγο οι φίλοι-φίδια που έχει, λίγο ο αντιπρόσωπος που (καλώς) επιμένει και βοηθάει όσο μπορεί για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της κάρτας, θα δεις ότι ο Βλασσούκος θα παίζει με ισοστάθμιση χώρου - τουλάχιστον! Και σε βάθος χρόνου, τσούκου-τσούκου, θα ξηλώσει και τα crossover να παίξει τα 802 ενεργά. Σίγουρα μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από όλη αυτή τη διαδικασία.
Εδώ θα είμαστε να σου πω "στα έλεγα εγώ". :116:

Ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ κάποιον με τόσο κλειστό/κολλημένο μυαλό που να μην τον "τρώει" να ψάξει τέτοιο εργαλείο παραπάνω. Αν όντως υπάρχει τέτοιος άνθρωπος τότε προφανώς ανήκει στην παρακάτω κατηγορία που περιγράφει ο Σταματάκος:

“Ακατάλληλο για ανώριμους κάθε ηλικίας”. Πράγματι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην καταλάβει κανείς την αξία της συσκευής αν παραμένει πεισματικά κολλημένος σε διάφορα audiophile στερεότυπα.
...κσι σίγουρα δεν "κινδυνεύει" να αγοράσει την κάρτα - δεν θα τον αφήσουν τα κολλήματά του. Τόσο απλά. :126:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

costas Ear 75: Ο Σταματάκος κυριολεκτικά "λάμπει" ανάμεσα στις ακαθαρσίες του χώρου (-)
costas Ear 77: Αν κάποιος είναι εντελώς ανόητος, βλαξ, μογγόλος, βλήμα, κλπ. (-)
Κρίνεις αρνητικά αυτές τις δυό φράσεις μου, και μάλιστα, αποκομμένες από το κείμενό μου οδηγούν πιθανά σε πολύ λάθος συμπεράσματα. Αυτές οι φράσεις μου όμως, αποτυπώνουν κάποιες "απόψεις" μου. Θες να τις συζητήσουμε τις εν λόγω απόψεις μου, με επιχειρήματα, ή απλά να το κλείσουμε εδώ το "θέμα", πως δηλαδή σκέτα, ας πούμε "λεκτικά" δε σου άρεσαν αυτές οι φράσεις, έστω κι αν δεν απευθύνθηκα με αυτές σε κανέναν απολύτως;

Πάντως, όπως γνωρίζεις, εδώ και χρόνια δεν ακολουθώ το δρόμο του "να είμαι αρεστός σε όλους", ούτε "να μη κακοκαρδίσω κανένα", οπότε, σε αυτά τα πλαίσια, δε νομίζω οποιοσδήποτε να περίμενε κάτι διαφορετικό από την παρουσία μου εδώ!

Βασικά, πολύ θα ήθελα τον RDoherty εδώ, να τα "χώνει" όσο πιο βαρβάτα γίνεται!:116::116::116::116:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.878
Reaction score
127.301
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo

Δες παράδειγμα τον Βλάσση... Έψαχνε DAC/Pre, όπως όλοι ξέρουμε.
Ούτε! Σκέτο DAC έψαχνε, μάλιστα δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί τον αγαπημένο του λαμπάτο προ (αφού αγόρασε και λάμπες πρόσφατα), αλλά στην σύντομη ως τώρα πορεία του με την "κάρτα", ήδη η μέτρικ λειτουργεί και ως προ, με εξαιρετικά (όπως όλοι γνωρίζετε) αποτελέσματα οδήγησης (και ποιότητας ήχου, υπό την έννοια ότι είναι ευτυχισμένος με το άκουσμα που έχει.)
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.737
Reaction score
7.530
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo

Ούτε! Σκέτο DAC έψαχνε, μάλιστα δεν ήθελε με τίποτα να αποχωριστεί τον αγαπημένο του λαμπάτο προ (αφού αγόρασε και λάμπες πρόσφατα), αλλά στην σύντομη ως τώρα πορεία του με την "κάρτα", ήδη η μέτρικ λειτουργεί και ως προ, με εξαιρετικά (όπως όλοι γνωρίζετε) αποτελέσματα οδήγησης (και ποιότητας ήχου, υπό την έννοια ότι είναι ευτυχισμένος με το άκουσμα που έχει.)
Ειμαι ειμαι......γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε??????:142::142:
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

υπό την έννοια ότι είναι ευτυχισμένος με το άκουσμα που έχει
Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μην πεις..........:126:
Ηυχία δεν έχει ο αθεόφοβος.......ανίατη περίπτωση περιοδοντ........λάθος Χαϊεντίτιδας:409::405:
 

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Μηνύματα
561
Reaction score
185
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Costas Coyias 311: Ποια είναι η άλλη πλευρά;

η άλλη πλευρά είναι η …απέναντι : )

για να στο δώσω παραστατικά, αν, υποθέσουμε, κάθεσαι-είσαι παραταγμένος αριστερά η άλλη πλευρά
είναι δεξιά. (και το αντίστροφο)

Costas Coyias: (και τί μας χωρίζει);

ή …τάφρος. (στον μεσαίωνα). Σε νεώτερους χρόνους, το …χαράκωμα.




costas Ear 313: Κρίνεις αρνητικά αυτές τις δυό φράσεις μου, και μάλιστα, αποκομμένες από το κείμενό μου…

θα έλεγα πώς έκρινα επιεικώς. με ένα πλήν (-)
(συνήθως τρελαίνομαι)

το κείμενο-ποστ σου -όπως και οι λέξεις που ανέφερα- είναι εκεί. και όποιος θέλει το διαβάζει. τι απέκοψα;
με την ίδια λογική, αποκόβω τώρα, που δεν το επισυνάπτω όλο, και αυτό, το 331…


επίσης είπα πως δεν ήσουν ο μόνος…
πολλοί μίλησαν απαξιωτικά για όσους δεν μεταλάβουν με την Metric.

αν και -ευτυχώς- βλέπω μερικούς καλαματιανούς. (χορούς εννοώ)


ναι. ας το αφήσουμε λοιπόν εδώ.



γενικό Υ.Γ. και όπως είπα, κάνοντας κριτική στον εαυτό μου (και όχι για πρώτη φορά),
έχω κάνει και εγώ το λάθος να μιλήσω απαξιωτικά. -βασικά σε πολιτικοκοινωνικά θέματα.
 

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Μηνύματα
561
Reaction score
185
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

ούπς τώρα το είδα. (σκεφτείτε πως διαβάζω)

costas Ear 313: Βασικά, πολύ θα ήθελα τον RDoherty εδώ, να τα "χώνει" όσο πιο βαρβάτα γίνεται.

κάντε τον μεταγραφή.
πάντως δεν μου φτάνει ένας.

και επίσης, εγώ δεν έχω είδωλα!

αν και είμαι σίγουρος ότι με ξεχωρίζει.
δεν είναι και τελείως …. γκάου
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλη κουβέντα μην πεις..........:126:
Ηυχία δεν έχει ο αθεόφοβος.......ανίατη περίπτωση περιοδοντ........λάθος Χαϊεντίτιδας:409::405:
ωχ...λές να χτυπήσει το b&w 800 di???

Δέν θα το καταλάβει και η οικογένεια...θα πεί
"έλα μωρέ...το ίδιο είναι...λίγο μεγαλύτερο"!!!!:105:
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.006
Μηνύματα
2.885.151
Members
37.975
Νεότερο μέλος
Sonic10
Top