ΕΝΑΣ DAC..OΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ANNIVESSARY LIMITED EDITION!!

Reaction score
1.815
Μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και με έτρωγε και ο ..κ$@λος μου να ασχοληθώ με το ρημαδιασμένο χόμπυ μου, είπα να φτιάξω λίγο το ψηφιακό μου κρίκο στην αναλογική αλυσίδα μου.

Έτσι λοιπόν ξέθαψα το HTPC «κουτάκι» από την αποθήκη μου, που είχα πάρει αρκετό καιρό πριν και περίμενε υπομονετικά, μονάχο στα υπόγεια…

Εύκολα τα πράγματα, αφού ήταν ξεκαθαρισμένο στο μυαλό μου τι ήθελα να κάνω:
· Ένα καλό player για τα ψηφιακά φλάκια.

· Ένα ποιοτικό σε εικόνα για τις ρωσίδες μου (τις ματροσκίτσες)
· Χαμηλό κόστος χωρίς υπερβολές με ποιότητα στα μέτρα του δυνατού της τσέπης αλλά και του συστήματός μου και του χώρου που το φιλοξενεί.

Εεε… ξέρετε τώρα, είμαι fun των τζαπανέζων!
Μια Gigabite λοιπόν motherboard ήταν η επιλογή για το χτίσιμο του, με ιαπωνέζικους επιλεγμένους πυκνωτές σε καίρια σημεία, ένας ταπεινός Intel i3 νέας γενιάς επεξεργαστάκος να είναι η καρδιά του συστήματος, δυο σκληροδίσκια και μια κάρτα audio…

Μετά από αρκετό ψάξε – διάβασε – ρώτα – θαύμασε κατέληξα στην ΟΝΚΥΟ SE-200 Limited Edition με Wolfson WM8740 DAC

Reaction score
1.815
Απάντηση: ΕΝΑΣ DAC..OΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ANNIVERSARY LIMITED EDITION!!

Αν και δεν υπάρχει αρκετό «υλικό» για διάβασμα για τη συγκεκριμένη κάρτα, αποφάσισα να πορευτώ με μια καθαρόαιμη Hi-Fi εταιρία για τις ψηφιακές μου αναπαραγωγές…

Η κάρτα δεν υπάρχει στην Ελλάδα… και γιατί να υπάρχει άλλωστε? Πολλοί δεν πίστεψαν στη συγκεκριμένη εταιρία.
Τα καλά χρόνια που μεσουρανούσε, ο ελληνικός ειδικός τύπος της είχε γυρίσει την πλάτη.. Διάφοροι λόγοι που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν.. Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα!

Εντύπωση μου έκανε η άμεση εξυπηρέτηση του ιάπωνα καταστηματάρχη. Άψογα συνεργάσιμος και εξυπηρετικότατος, μου έκανε όλα τα «χατηράκια» για να μην πέσει η λαίλαπα του τελωνιακού υπαλλήλου στις αποθήκες του αεροδρομίου!
Παρασκευή την έστειλε…. Δευτέρα ήταν στο γραφείο Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ στην περιοχή μου!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!:116:

Reaction score
1.815
Απάντηση: ΕΝΑΣ DAC..OΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ANNIVESSARY LIMITED EDITION!!

Oλοκαίνουρια περίμενε να δώσει αυτά που είχε καλά κρυμένα...

Reaction score
1.815
Απάντηση: ΕΝΑΣ DAC..OΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ANNIVERSARY LIMITED EDITION!!

Η ποιότητα κατασκευή δε χωρά συμβιβασμούς.
Είναι μια καθαρόαιμη "δικιά μας"...
Υλικά επιλεγμένα με μεγάλη προσοχή...

Reaction score
1.815

Χωρίς να περιμένω και πολύ ...πάτα κιούτα έστησα το όλο concept σε λιγότερο από μια ώρα, ανυπομονώντας να ακούσω το αποτέλεσμα...
Player το J.River με ASIO drivers και έτοιμο να πατήσω το ON!!

Reaction score
1.815

Τώρα θα αναρωτιέστε… « τι ήχο άραγε να βγάζει αυτό το καρτόνι»???

Δε θέλω να είμαι απόλυτος για τον απλούστατο λόγο ότι άμεση σύγκριση με ένα πολύ καλό DAC δεν έχω κάνει ακόμα… Η μόνη άμεση σύγκριση έγινε με το SACD μου της Pioneer και με ίδιο υλικό. Οι διαφορές ήταν απίστευτες σε σημείο που δεν πίστευα πόσο …χάλιας ακουγόμουν πριν!!!!

Reaction score
1.815

Αναμένεται τεστάκι με buffalo και ότι άλλο βρεθεί, για να μπορέσω να βγάλω σωστό συμπέρασμα, χωρίς υπερβολές και διθυράμβους… Προς το παρόν «χτυπάει κόκκινο» η αδρεναλίνη μου, μ' αυτά που ακούω….:609:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379
Απάντηση: ΕΝΑΣ DAC..OΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ? ΘΕΛΩ ΚΑΙ ANNIVESSARY LIMITED EDITION!!

Το riser περιλαμβάνεται στην τιμή του mobo, ή του κουτιού;

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Μπράβο σου γείτονα, πάντα τέτοια. :444:
Μακάρι να είχα τέτοιο ντακ :122: να σούρθω.

Αναμένουμε εντυπώσεις.

Reaction score
1.815

Έλα να την ακούσεις και χωρίς το DAC!:605:

Reaction score
1.815

Το riser περιλαμβάνεται στην τιμή του mobo, ή του κουτιού;
Όλα τα πιάνει το μάτι σου!!!
Το riser ήταν μαζί με το κουτί πακέτο...

Reaction score
1.815

Κωστή χθες είχαμε και ακροάσεις πολλές με το Βασίλη...:116:
Δυστυχώς δε μας ήρθε ο Γιαννάκης από τους Θρακομακεδόνες, να πάθει λίγο ταραχή...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.379

Onkyo! Καλορίζικη! Φαντάζομαι ριπάρει τουλάχιστον μέχρι 24/96 ε; Πόοοοοοσο πήγε το μαλλί;

Reaction score
30.045

Κωστή χθες είχαμε και ακροάσεις πολλές με το Βασίλη...:116:
Δυστυχώς δε μας ήρθε ο Γιαννάκης από τους Θρακομακεδόνες, να πάθει λίγο ταραχή...
Γιατί ρε μούργο να πάθω ταραχή?

Reaction score
4.709

η συνδεσμολογία με το sacd ποια είναι?

Reaction score
1.815

Onkyo! Καλορίζικη! Φαντάζομαι ριπάρει τουλάχιστον μέχρι 24/96 ε; Πόοοοοοσο πήγε το μαλλί;
Ναι κάνει rip Μέχρι 24/96 και παίζει με sampling frequency 192...
Το συνολικό κόστος του PC, δεν ξεπέρασε τα 500 ευρώ, με την ΟΝΚΥΟ να έχει μερίδιο τα 210 γιούρια του συνόλου:116:

Specs:
Signal-noise ratio: 115dB(2CH ANALOG OUT)
Frequency characteristic: 0.3Hz~88kHz(2CH ANALOG OUT,+0/-3dB )
Digital IN sampling frequency: 32, 44.1, 48, 88.2, 96kHz
Digital OUT sampling frequency: 32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192kHz
Hardware requirement:
Corresponding type PCI (the Ver. 2.1 or more) the PC/AT compatible machine which has the bus slot
OS: WindowsR2000 professional (SP3), XP (SP1), Vista (None of them corresponds to 64bit edition), Windows 7 (32 & 64bit). System manager authority (Administrator) with only it is enabled
Processor: 32 bits (x86) or 64 bits (x64) processor; Above 800MHz (2000/XP), above 1GHz (Vista)
Memory: Above 128MB (2000/XP), above 1GB (Vista)
In addition: CD-ROM drive (necessity at time of software installation)
Input:
ANALOG IN x 2 (stereo RCA, internal connection)
MIC IN x 1 (φ 3.5mm/monaural)
DIGITAL IN x 1 (light)
Output:
2ch ANALOG OUT x 1 (stereo RCA)
DIGITAL OUT x 1 (light)
7.1ch ANALOG OUT (Front L/R, Center, Surround L/R, Surround Back L/R and Subwoofer)
Dimensions: (mm) 22 (w) x 121 (h) x 163 (d)
Weight: 200g

Reaction score
1.815

Γιατί ρε μούργο να πάθω ταραχή?
Τώρα τι να σου πω? Θες και περιγραφές???
Έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ήρθες, αλλά τώρα με τη συγκεκριμένη προσθήκη είναι ..."αλλού":116:

Reaction score
1.815

η συνδεσμολογία με το sacd ποια είναι?
Η σύγκριση με το SACD έγινε από τα αναλογικά στάδια του Pioneer, όχι από DSD σήμα, δεδομένου οτι δεν υπάρχει ο ανάλογος προ για να το δεχθεί..
Συγκρίναμε DAC Pioneer με κάρτα ΟΝΚΥΟ..:126:

Reaction score
11

Kαλορίζικη Σταμάτη! Απίθανο εργαλείο! PCI και shield! Tέλος!

Θα κάνεις μεγάλη ζημιά στους...αμπελοφιλοσοφούντες περί της δήθεν... ακαταλληλότητας του εσωτερικού του PC ως...κατηλειμμένου από RFI/EMI ακτινοβολίες!

Πάρτα τα dac ένα-ένα στη σειρά! (Θα κλάψουν μανούλες!).

:142:

Ερώτηση: υλικό 24/192 δεν παίζει;

:111:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλορίζικη! Πρέπει να είσαι από τους λίγους στην Ελλάδα που την έχουν, μη σου πω και ο πρώτος!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@