ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ Β&W683

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΗΧΕΙΑ Β&W683

Tα ειπαμε παραπανω για τον προ-τελικο, μη λεμε τα ιδια. Δεν ειναι θεμα ανταπτορα κ καλωδιου αλλα θεμα συνδεσης. Αν συνδεσεις τον υπολογιστη κατευθειαν απο τις αναλογικες εξοδους θα εχεις τον φτωχο ηχο που αναπαραγει η φτωχη καρτα ηχου του. Το θεμα ειναι να μπει πανω σε ενα dac το οποιο να ανεβασει την ποιοτητα, ο ΧΤΖ το χει ενσωμεταμενο κ βολευει. Υπαρχουν κι αλλοι ενισχυτες με ρυθμιστικα, βαλε στο skroutz αναζητηση και θα στους βγαλει. Ενας που θυμαμαι ειναι ο Nad C375BEE, Yamaha A-S1000. Ειναι κριμα να απορριψεις σοβαρους ενισχυτες επειδη δεν εχουν ρυθμιστικα τα οποια στην πραξη δεν θα χρειαστεις. Κανε μια σοβαρη ερυενα αγορας κ επανερχεσαι για ερωτησεις. Μια συγκριτικη δοκιμη να ξεκινησεις ειναι εδω http://avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_12.htm

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

Aν είναι να φτάσεις τόσο ψηλά σε κοστολόγιο,παίρνεις αυτόν και καθάρισες.

Reaction score
198

ΟΚ προς το παρον κανω υπομονη να μαζευτουν τα βασικα (ευρο) εν το μεταξυ θα κανω καμια ερευνα αγορας και μετα βλεποντας, μαλλον ακουγοντας, και κανοντας.
ευχαριστω για τις προτασεις (εννοειτε οτι και αλλες ειναι δεκτες) κ ειδικα τον tyler durden κ για τις πληροφοριες του για το θεμα ενισχυτη αλλα κ για τη συμβουλη του να μην πουλησω τα 683

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Φιλε Στρατο οπως το ειπες και εσυ...
Ακουσε οσους πιο πολλους μπορεις με τα ηχεια σου και μετα παρε μια αποφαση, εστω και αν αυτη σε βγαλει εκτος budget!
Οχι να ξεφυγεις απλα να κανεις μια επενδυση οπως λεω και εγω στον εαυτο μου....:105:
Ο φιλος Tyler σωστα σε συμβουλευσαι να μην τα πουλησεις γιατι απλα δεν τα εχεις ακουσει οταν θα τα ακουσεις θα καταλαβεις γιατι στο ελεγε...:609:

Reaction score
198

εχει κανεις αποψη για τους ενισχυτες ADVENCE? συγκεκριμενα το μοντελο Advance Acoustic MAX 250 αξιζει σαν ενισχυτης? αλλα και σε συγκριση με τον denon avr160 τον οποιο εχω. τον εχει ενας γνωστος ισως τον δωσει κ τον εχω στο νου μου...

Reaction score
198

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ADVANCE ??? τοσο μαπα ειναι??

Reaction score
295

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ADVANCE ??? τοσο μαπα ειναι??
Μια χαρα είναι και έχουν γραφτεί αρκετά νομίζω.
Αυτον MAP 305ΙΙ τον άκουγα με τα Β&W 684 και ηταν μια χαρά ,αν και μ ενα rega brio3 τα 684 ηταν πιο ζωντανα αλλά οχι τόσο μουσικα απ οτι με τον advance

Reaction score
198

Αυτος MAP 305ΙΙ ειναι καλος για τα 683? ρωταω γιατι τα 683 εχουν τα 2 woofer-ακια αντιθετα με τα 684 που τα επαιζε ωραια.
και κατι αλλο εντελως ασχετο.. αυτος ειναι 2καναλος στα 8ΩΜ ειναι 2χ100watt kai στα 4ΩΜ 2Χ200
https://docs.google.com/viewer?url=...public/document/Owner__s_manual_MAP-305II.pdf
Πως κατεβενει στα 4ωμ ο ενισχυτης?

Reaction score
295

Αυτος MAP 305ΙΙ ειναι καλος για τα 683? ρωταω γιατι τα 683 εχουν τα 2 woofer-ακια αντιθετα με τα 684 που τα επαιζε ωραια.
και κατι αλλο εντελως ασχετο.. αυτος ειναι 2καναλος στα 8ΩΜ ειναι 2χ100watt kai στα 4ΩΜ 2Χ200
https://docs.google.com/viewer?url=...public/document/Owner__s_manual_MAP-305II.pdf
Πως κατεβενει στα 4ωμ ο ενισχυτης?
Στράτο μην τα μπερδεύεις τα πράγματα.Ο ενισχυτής δεν κατεβαίνει πουθενά.Οταν του συνδέσεις 8Ωμ ηχεία τοτε αποδίδει 2Χ100 wrms ενώ οταν του συνδέσεις 4Ωμ ηχεία, επειδή η αντίσταση μειώνεται,αυξάνεται το ρεύμα αρα και τα βαττ και πάμε στα 2Χ200 Wrms.Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν ολοι οι ενισχυτές(δηλ να διπλασιάσουν την ισχύ τους στα 4Ωμ),πρέπει να έχουν καλό τροφοδοτικό,μετασχηματηστές κλπ και φαίνεται οτι ο advance το έχει.
Ελπίζω να βοήθησα.
Και μη φοβάσαι γνώμη μου είναι οτι θα κελαϊδάνε τα ηχεία σου

Reaction score
198

αυτο με το τροφοδοτικο το εχω ακουσει.. οτι αν ειναι καλο στα 4ωμ πρεπει να 2πλασιαζει τα watt και το ειδα k στο manual toy advance map305 οτι το κανει

απλα σε μερικους 4καναλους νομιζω οτι ισχυει το εξης.. καναλι Α4ωμ καναλι Β4ωμ Α+Β 8 ωμ ή το αντιθετο δεν θυμαμαι.. τωρα μπορει να λεω κ βλακιες αλλα ειμαι ασχετος (για να μην παρεξηγουμε)

Reaction score
295

αυτο με το τροφοδοτικο το εχω ακουσει.. οτι αν ειναι καλο στα 4ωμ πρεπει να 2πλασιαζει τα watt και το ειδα k στο manual toy advance map305 οτι το κανει

απλα σε μερικους 4καναλους νομιζω οτι ισχυει το εξης.. καναλι Α4ωμ καναλι Β4ωμ Α+Β 8 ωμ ή το αντιθετο δεν θυμαμαι.. τωρα μπορει να λεω κ βλακιες αλλα ειμαι ασχετος (για να μην παρεξηγουμε)
Στράτο στους ενισχυτές αυτούς (δικάναλοι είναι και μπορείς να συνδέσεις 2 ζευγάρια ηχεία),προσέχουμε οταν βάλουμε δύο ζευγάρια (Α+Β) να είναι από 8Ωμ το καθ ένα γιατι συνδέονται παράλληλα και έτσι η αντίσταση στο κάθε κανάλι πέφτει στα 4Ωμ,και ο ενιστυτής το "αντέχει".
Αν τώρα βάλουμε 2 ζευγάρια ηχεία από 4Ωμ το καθ ένα ηχείο, τότε τα Ωμ πέφτουν στα 2Ωμ ανα κανάλι, πράγμα που μπορεί να κάψει τον ενισχυτή(αν και μερικοί μπορούν ν αντέξουν φορτία και 1Ωμ),γι αυτό γράφουν πίσω τι ηχεία μπορούμε να συνδέσουμε.

Reaction score
198

δηλαδη στο + & - του ενισχυτη (2καναλου) βαζουμε διπλα καλωδια για να παιξει 4 ηχεια ή υπαρχει καποιο βυσμα?

Reaction score
295

δηλαδη στο + & - του ενισχυτη (2καναλου) βαζουμε διπλα καλωδια για να παιξει 4 ηχεια ή υπαρχει καποιο βυσμα?
Kαι βέβαια μπορείς αρκει να είναι 8Ωμ το κάθε ηχείο η και παρακάτω αν τα σηκώνει ο ενισχυτής σου.
Μπορείς να πάρεις μπανάνες χοντρές που να χωράνε δύο καλώδια μέσα σε κάθε μια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.113
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON