Παιχνίδια ...με 1 η 2 ηχεία

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Παιχνίδια ...με 1 η 2 ηχεία

Αν θέλεις πές μου τα εξής:

Α) Tι AVR έχεις (Pio?) και έχει ρύθμιση για LPF of LFE (Low Pass Filter)? Αν ναι που το έχεις βάλει? Να το γυρίσεις στα 120Hz αν έχει.

Β) Υποθέτω πως οι ρυθμίσεις στο SUB σου από πίσω είναι: PHASE=0, Low Pass Filter=Out (οπότε το Low Pass Frequency βγαίνει εκτος), Volume= στη μέση (12 clock) και το EQ=B αλλά εδώ μπορείς να παίξεις και να μετρήσεις αφού λειτουργεί μόνιμα είται στο A έιται στο B αν και το B το αφήνει να κατέβει χαμηλότερα ενώ το Α να πάιξει δυνατότερα.

Γ) Που έχεις βάλει το crossover του Sub στον AVR?

Δ) Το TEST tone από το EQ (FD) βγαίνει σαν στέρεο σήμα και το παίζεις μέσω AVR? (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! για να ξέρουμε αν τεστάρεις όλο το εύρος του LPF of LFE)

Reaction score
150

ξεχασα να αναφερω απο πισω υπαρχει διακοπτης -10 και +4

εγω για αρχη το εβαλα στο -10.....για λογους ασφαλειας:402:

θαχουμε μπολικα τεστακια να δουμε....:410:
Αυτό το κουμπάκι πάντως είναι εκεί για να επιλέγεις Home Use (-10) ή Studio Use +4! Το σωστό είναι το -10 για τον AVR σου αλλιώς μπορεί να κλιπάρεις το σήμα και να έχεις παραμόρφωση.

Reaction score
15.543
Απάντηση: Παιχνίδια ...με 1 η 2 ηχεία

οσον αφορα τον avr ειναι ο pion 82

αλλα δεν εχει σημασια τι εχω και που.....

αυτο που κοιταω τωρα ειναι το απευθειας σημα απο το xtz για να δω τι παιζει με τον χωρο και αν μπορει να διορθωθουν καποια πραγματα......

το sub παντως θα παιζει στην τελικη εως 120hz

το -10 δινει παραμορφωση γιατι φτανεις στα ορια του κλιπ,στην εξοδο του fbq,οταν παιζεις πανω απο 100 db
το σωστο ειναι +4 για υψηλες σταθμες με χαμηλη παραμορφωση στην εξοδο του fbq

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Απάντηση: Παιχνίδια ...με 1 η 2 ηχεία

αλλα εσυ μιλας μαλλον για ρυθμιση με το ντεσιμπελομετρο......

.....ακομα δεν φτασαμε εκει βρε.....:105:

ακομα δεν εχουμε το τεστ τονε δισκακι...:116:

Reaction score
15.543

αυτη την στιγμη(δοκιμες) παιζω με το FBQ
...με τις συχνοτητες...τα gain και τα φιλτρα....στενο η ανοιχτο (1/60 εως 120/60)

οι σταθμες δεν με αφορουν ακομα .....τα αποτελεσματα ειναι πολυ κοντα και σε υψηλοτερες σταθμες....

δλδ το ιδιο στα 75db θα δειξει μια αυξησει μικρη στα χαμηλα ire...:116:

Reaction score
15.543

λοιπον.....

επαιξα λιγο για να δω πως δουλευει....

ευκολο στην χρηση του αν παρεις τα πραγματα με την σειρα.....

ακομα το ψαχνω βεβαια.....:403:

εδω βλεπετε ποιες συχνοτητες μπορειτε να ρυθμισετε ....

για χρηση sub μας ενδιαφερουν οι συχνοτητες απο την κοκκινη γραμμη και πανω..

να συμπληρωσω εδω ....πως το πινακιδιον στις μικρορυθμισεις,αναφερει ενδεικτικα ποιες συχνοτητες ειναι απο -9 εως +10 .....ανα 2 θεσεις.
Στην πραξη το μηχανημα δινει λυση ανα 1 θεση.
...δλδ η μικρορυθμιση ειναι πιο ακριβης....απλα δεν αναφερετε στα πινακιδιον.

Reaction score
15.543

το subακι το δικο μου κατεβαινει μεχρι τα 32hz οτιδηποτε απο εκει και κατω ειναι κερδος χωρου....
....το οποιο μαλιστα ειναι και κομενο.....και θελει κιαλλο κοψιμο για να παιξει "σωστα"

Reaction score
150

οσον αφορα τον avr ειναι ο pion 82

αλλα δεν εχει σημασια τι εχω και που.....

αυτο που κοιταω τωρα ειναι το απευθειας σημα απο το xtz για να δω τι παιζει με τον χωρο και αν μπορει να διορθωθουν καποια πραγματα......

το sub παντως θα παιζει στην τελικη εως 120hz

το -10 δινει παραμορφωση γιατι φτανεις στα ορια του κλιπ,στην εξοδο του fbq,οταν παιζεις πανω απο 100 db (μα με την είσοδο του έχει σχέση όχι με την έξοδο
το σωστο ειναι +4 για υψηλες σταθμες με χαμηλη παραμορφωση στην εξοδο του fbq
To -10dbv είναι η ρύθμιση ευαισθησίας εισόδου για consumer συσκευες (προενισχυτές) και ρυθμίζεις το FD σου να αναμένει τέτοιο σήμα από τον Pioneer.

Το +4Ddbu είναι η ρύθμιση ευαισθησίας εισόδου για επαγγελματικούς προ που βγάζουν δυνατότερο σήμα στην έξοδο.

Μιλάμε πάντα για το κουμπάκι "Operating Level" βέβαια. Αν το ρυθμίσεις στο +4dbu βασικά θα πρέπει να ανεβάζεις το level από τον Pioneer χωρίς να υπάρχει λόγος κι ανεβάζεις και το noise floor σου. Επίσης σε επαγγελματικό περιβάλλον αυτά χρησιμοποιούνται "σταθερά" σε μεγάλες εντάσεις ΜΟΝΟ (π.χ. συναυλιά) ενώ εσύ κυρίως σε χαμηλές.

Ολοι το βάζουν στο -10dbv για Home Use τώρα αν επιμένεις "to each his own". δε θα σπουδάσω και ηλεκτρονικά στο πόδι τώρα για να αποδείξω το αντίθετο.....:135:

Σχετικά με τις ρυθμίσεις αν δεν ξέρω πως έχεις ρυθμισμένο το sub και τον AVR τι να σου πω?
Εγώ βλέπω χοντρές παρεμβάσεις στο πρώτο Graph (-15db) ενώ στο δεύτερο βλέπω άλλη στάθμη και ανέβασμα του operating level στο BFD χωρίς να ξέρω αν έχεις πειράξει το volume του SUB, τα levels στον AVR και τι volume έπαιζες πριν και τι τώρα.

Με άλλα λόγια αν δεν ξεκινάμε με απενεργοποιημένες ΟΛΕΣ τις ρυθμίσεις του sub (EQ, LPF, LFE FR etc), με γνωστό το Cross του προ, level matching των main το sub που να ξέρω τι βλέπω?

Το graph τι δείχνει μόνο το sub? Το sub μέχρι τα 60, 80, 120 μόνο του ή με τα main crossed στα 40,60,80?

Πάντως έλα να σου δίξω 10 FLAT FRs που ακούγονται χάλια για να καταλάβεις τι εννοώ.

Το προβλημα με τα PEQ είναι ότι επεμβαίνουν μόνο στο Frequency domain και όχι στο Time Domain όπου έχουμε τις διάφορες αποσβέσεις.

Reaction score
150

Μα έχει ρύθμιση απο πίσω αλλά δε μου λες που το έχεις το ρημ.....ι να ξέρουμε που πατάμε:135: Εντάξει μην περιμένεςι και πολλά στις πολύ χαμηλές.

Επίσης δυστυχώς δεν μπορείς να το μετακινήσεις οπότε.....

Και τι εννοείς με το θα παίζει ελεύθερο στα 120Hz? Το LPF να υποθέσω και όχι το crossover e? Έχει τέτοια ρύθμιση ο Pio? Αντε με το τσιγκέλι στα βγάζω για να μπω στο παιχνίδι!

Reaction score
15.543

Ολοι το βάζουν στο -10dbv για Home Use τώρα αν επιμένεις "to each his own". δε θα σπουδάσω και ηλεκτρονικά στο πόδι τώρα για να αποδείξω το αντίθετο.....:135:
:204:

η διαφορα αυτη ειναι

βρε χαμενε ξεχνα τον AV.....

το sub κοιταω με σημα απο το xtz

οσον αφορα τον pro και στις δυο περιπτωσεις (-10 η +4) δινει +3 db για σταθμες 75db.....αλλα στην περιπτωση που εχεις βαλει -10,κλιπαρει το FBQ κοντα στα 100-103 db......ενω με +4 παιζει χαλαρα..:116:

ο θορυβος αναμεσα στις δυο ρυθμισεις(-10 και +4) ειναι αστειος.

Reaction score
150
δηλαδή ρίχνεις το XTZ πάνω στο SUB χωρίς AV σωστά? Ωραία! Ο λόγος που ρωτούσα είναι για να ξέρω πως ξεκινάς μιας και με τα παθητικά sub ας πούμε που έχω δεν ασχολούμαι με ρυθμίσεις πέραν του AV και ότι EQ βάζω.

Γιατ το σήμα τι να σου πω τα recommendations σου από είπα κι απο εκει και πέρα ενα ρημάδι κουμπί είναι πατάς και βλέπεις. Απλά μ'εβαλες σε σκέψεις τώρα μιας και χρησιμοποιώ XLRs και έχω κι επαγγελματικούς! Άντε τώρα που κάθομαι κι ασχολούμαι με αηδίες αντί να δούμε τι subs θα πάρεις!....::410:

Reaction score
15.543

Σωτο.......αναλογα πως θα σεταρεις το FBQ μπορεις να παιξεις την εξοδο του προ και 0 db

το sub παιζει μεση σε ενταση .....

εχω φτασει στο 0 στην εξοδο του av

.....αλλα θελει ψαξιμο ακομα....

το μηχανακι ομως μαμαει......και αυτο ειναι το ζητουμενο.

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Παιχνίδια ...με 1 η 2 ηχεία

JargonGR;1487260[B said:
]δηλαδή ρίχνεις το XTZ πάνω στο SUB χωρίς AV σωστά? [/B]Ωραία! Ο λόγος που ρωτούσα είναι για να ξέρω πως ξεκινάς μιας και με τα παθητικά sub ας πούμε που έχω δεν ασχολούμαι με ρυθμίσεις πέραν του AV και ότι EQ βάζω.

Γιατ το σήμα τι να σου πω τα recommendations σου από είπα κι απο εκει και πέρα ενα ρημάδι κουμπί είναι πατάς και βλέπεις. Άντε τώρα που κάθομαι κι ασχολούμαι με αηδίες....::410:
σωστα.....

αναμεσα στο xtz και το sub ειναι το fbq

και οτι μπορεις κανεις...

μετα εχει σειρα ο av :116:

Reaction score
150
Ερώτηση το κουμπάκι που έχει το SUB σου απο πίσω (το EQ) για max output ή lowest frequency extension κάνει τίποτα?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.269

Για να καταλάβεις πλήρως τι κάνουν αυτά τα μηχανάκια πρέπει να βρες τρόπο να μετρήσεις και τις παραμορφώσεις που έχεις είτε στο -10 είτε στο +4,συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες χωρίς να είναι αυτό πάνω στην αλυσίδα.
Το phonic που έχουμε εδώ πάντως,λόγω της κατασκευής του studio,δεν έχει και μεγάλη διαφορά.
Βέβαια σε σπίτι(αναζητείτε πρόθυμος πυροβολημένος με σύστημα μέτρησης για πειράματα)..

Υ.Γ.
Αν και το έχω δοκιμάσει και σε full bandwith(20Hz-20Khz/μουσική μόνο) σε έναν 2ο,μικρό και γυμνό,χώρο που έχουμε εδώ οι βελτιώσεις είναι αδιαμφισβήτητες μεν αλλά απ την άλλη [/hiend mode on] είναι σαν να μπαίνει μια ''κουρτίνα'',χάνοντας κύρίως σε διάυγεια στην μεσαία περιοχή[mode off].

Reaction score
15.543
Απάντηση: Re: Παιχνίδια ...με 1 η 2 ηχεία

Ερώτηση το κουμπάκι που έχει το SUB σου απο πίσω (το EQ) για max output ή lowest frequency extension κάνει τίποτα?

η Α θεση ειναι πληρες και Β κοβει απο 100 και πανω.......αυτο και μονο αυτο

Reaction score
15.543

Για να καταλάβεις πλήρως τι κάνουν αυτά τα μηχανάκια πρέπει να βρες τρόπο να μετρήσεις και τις παραμορφώσεις που έχεις είτε στο -10 είτε στο +4,συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες χωρίς να είναι αυτό πάνω στην αλυσίδα.
Το phonic που έχουμε εδώ πάντως,λόγω της κατασκευής του studio,δεν έχει και μεγάλη διαφορά.
Βέβαια σε σπίτι(αναζητείτε πρόθυμος πυροβολημένος με σύστημα μέτρησης για πειράματα)..

Υ.Γ.
Αν και το έχω δοκιμάσει και σε full bandwith(20Hz-20Khz/μουσική μόνο) σε έναν 2ο,μικρό και γυμνό,χώρο που έχουμε εδώ οι βελτιώσεις είναι αδιαμφισβήτητες μεν αλλά απ την άλλη [/hiend mode on] είναι σαν να μπαίνει μια ''κουρτίνα'',χάνοντας κύρίως σε διάυγεια στην μεσαία περιοχή[mode off].
το μηχανακι αυτο(FBQ 1000) ειναι για χρηση sub και ως τα 125hz.....δεν λεει απο εκει και πανω

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Παιχνίδια ...με 1 η 2 ηχεία

Κώστα το μηχανάκι αυτό μπορεί να είναι φθηνό αλλά μην ξεχνάς ότι έχεις πάρει και το Room Analyzer γιατί σκέτο δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Το SMS από την άλλη έχει απίστευτη ευκολία.

Το προβλημα όμως όπως είπα είναι ότι είναι όλα απλά PEQs και δεν κάνουν τίποτα στο Time Domain.

To επομενο SUB EQ μου θα είναι, αφού δοκιμάσω το Audyssey XT32, μάλλον το Antimode Dual Core 2.0 αν και θα μπορούσα να προσθέσω άλλο ένα sub με αυτό το κόστος αλλά όχι ίδιο με αυτά που έχω.

Αλλά το πρώτο και κύριο ζήτημα είναι να μπορείς να παίξεις με τη/τις θέση/εις του/των SUB(s) κάτι που είναι το σημαντικότερο tweak που μπορείς να κάνεις πριν από κάθε EQ. Δυστυχώς δεν είναι ότι πιο έυκολο να βάζεις τα subs όπου γουστάρεις.

Reaction score
150

Αποφάσισα να μετακινήσω τα SUB μου γιατί μου άνοιξες την όρεξη! Πάντως βρήκα τι φταίει! Είναι μεγάλα τα 800D και με περιορίζουν στην τοποθέτηση και των SUB και του ευατού τους. Λες να τα βάλω για surround και να φέρω μπροστά κάτι SCMS που έχω?:116:

Reaction score
15.543

Αποφάσισα να μετακινήσω τα SUB μου γιατί μου άνοιξες την όρεξη! Πάντως βρήκα τι φταίει! Είναι μεγάλα τα 800D και με περιορίζουν στην τοποθέτηση και των SUB και του ευατού τους. Λες να τα βάλω για surround και να φέρω μπροστά κάτι SCMS που έχω?:116:
:405:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.351
Members
38.174
Νεότερο μέλος
dinio