RECONE

Reaction score
295
Μήπως ξέρει κανείς κανένα καλό τεχνίτη στη Θεσσαλονίκη για να κάνει recone σ ένα γούφερ 10'' ?
Ευχαριστώ.

Reaction score
38
Απάντηση: RECONE

Μήπως ξέρει κανείς κανένα καλό τεχνίτη στη Θεσσαλονίκη για να κάνει recone σ ένα γούφερ 10'' ?
Ευχαριστώ.
Ηξερα δύο καταστήματα, τα οποία συμπτωματικά ηταν στην ίδια οδο. Σοφοκλέους (??). Λοιπόν επειδή δεν βρίσκω τις κάρτες τους, αν θυμαμαι καλά το ένα λέγεται, "κέντρο μεγαφώνου" και το άλλο "μεγαφωνική". Η Σοφοκλέους είναι κάθετη στην Αγ. Δημητρίου στο ύψος της Ιασωνίδου. Τα καταστήματα ήταν στο "κομμάτι" ανάμεσα Αγ. Δημητρίου και Κασσάνδρου, το ενα σχεδον απέναντι από το άλλο. Μια επιφύλαξη έχω στο άν συνεχίζουν να υφίστανται ακόμη, επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πήγα εκεί. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Reaction score
295

Ηξερα δύο καταστήματα, τα οποία συμπτωματικά ηταν στην ίδια οδο. Σοφοκλέους (??). Λοιπόν επειδή δεν βρίσκω τις κάρτες τους, αν θυμαμαι καλά το ένα λέγεται, "κέντρο μεγαφώνου" και το άλλο "μεγαφωνική". Η Σοφοκλέους είναι κάθετη στην Αγ. Δημητρίου στο ύψος της Ιασωνίδου. Τα καταστήματα ήταν στο "κομμάτι" ανάμεσα Αγ. Δημητρίου και Κασσάνδρου, το ενα σχεδον απέναντι από το άλλο. Μια επιφύλαξη έχω στο άν συνεχίζουν να υφίστανται ακόμη, επειδή έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πήγα εκεί. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Eυχαριστώ πολύ.
Να σκεφτείς είναι γειτονιά μου,τα είχα δει κάποτε,έψαχνα να τα βρώ πάνω στην Κασσάνδρου και δεν τα βρήκα.Πρίν λίγο το παρέδωσα σε κάποιον στην Τούμπα με την υπόσχεση οτι ίσως το κάνει.
Αν δεν ,τα ξαναλέμε.
Ευχαριστώ και τον Μάρκου.
Θα τα πούμε σ ενα μήνα.Ετσι μου είπε ο μάστορας.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Eυχαριστώ πολύ.
Να σκεφτείς είναι γειτονιά μου,τα είχα δει κάποτε,έψαχνα να τα βρώ πάνω στην Κασσάνδρου και δεν τα βρήκα.Πρίν λίγο το παρέδωσα σε κάποιον στην Τούμπα με την υπόσχεση οτι ίσως το κάνει.
Αν δεν ,τα ξαναλέμε.
Ευχαριστώ και τον Μάρκου.
Θα τα πούμε σ ενα μήνα.Ετσι μου είπε ο μάστορας.

Χμμ ενα μηνα?:133: Σου ευχομαι καλη τυχη την αγαπη μου στην Θεσσαλονικη!!!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Πιστευω καλυτερα δεν γινοταν!!!!

Reaction score
295

Χμμ ενα μηνα?:133: Σου ευχομαι καλη τυχη την αγαπη μου στην Θεσσαλονικη!!!
Καλημέρα ppg.Eδω είμαστε "χαλαρά" που λέει κι ο Λαζόπουλος.
Την αγάπη μου στην πατρίδα μου.Αν εχεις κανένα καλό μάστορα εκεί πες μου.Καλοκαίρι κατεβαίνω κατω.

Reaction score
295

Πήγα απο περιέργει χθες βράδυ.
Εκλεισαν και τα δύο.Ο ένας πρέπει να λεγόταν Σαμαράς και μάλλο πήγε αλλού.Θα τον βρώ αν χρειαστεί.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Καλημέρα ppg.Eδω είμαστε "χαλαρά" που λέει κι ο Λαζόπουλος.
Την αγάπη μου στην πατρίδα μου.Αν εχεις κανένα καλό μάστορα εκεί πες μου.Καλοκαίρι κατεβαίνω κατω.
Ελα ρε πατριδα αντε κατεβα με το καλο και θα τα πουμε και απο κοντα!!!
Σας ευχομαι να ειστε παντα χαλαρα εκει πανω!!!!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.879

Πήγα απο περιέργει χθες βράδυ.
Εκλεισαν και τα δύο.Ο ένας πρέπει να λεγόταν Σαμαράς και μάλλο πήγε αλλού.Θα τον βρώ αν χρειαστεί.
Αψογος...
Αλλα ρε παιδια τι καταντια ειναι αυτη ολα κλεινουν!:203:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Η διαδικασία αντικατάστασης ενός κώνου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Θεωρώ σίγουρο πως έχει βρεθεί το γνήσιο ανταλλακτικό, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.
Έχω δει διάφορα τρελά να συμβαίνουν με άλλα αντί άλλων υλικά.

Από εκεί και πέρα μετράει το αρχικό διάκενο και κατά πόσο απαιτεί κεντράρισμα ακριβείας, ώστε να κινείται συμμετρικά ο κώνος. Εκεί θέλει μαστοριά.
Καλή επιτυχία να έχει η επισκευή σου.

Reaction score
295
Απάντηση: Re: RECONE

Η διαδικασία αντικατάστασης ενός κώνου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Θεωρώ σίγουρο πως έχει βρεθεί το γνήσιο ανταλλακτικό, διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.
Έχω δει διάφορα τρελά να συμβαίνουν με άλλα αντί άλλων υλικά.

Από εκεί και πέρα μετράει το αρχικό διάκενο και κατά πόσο απαιτεί κεντράρισμα ακριβείας, ώστε να κινείται συμμετρικά ο κώνος. Εκεί θέλει μαστοριά.
Καλή επιτυχία να έχει η επισκευή σου.
Και το δικό μου απ οτι είδα (βγάζοντας προσεκτικά την τάπα μέσα απο τον κώνο) το πηνίο μου γλείφει σχεδόν στο διάκενο.Το παρέδωσα τώρα σε μάστορα,αλλά μετά με τη βοήθεια των παιδιών, εδώ μέσα, βρήκα πιο "ειδικό" μάστορα, αλλά αργά πλέον.
Ο θεός βοηθός.
Ευχαριστώ

Reaction score
295
Απάντηση: Re: RECONE

Πες μας και ποιο είναι το μεγάφωνο...
Eίναι απο τα ηλεκτροστατικά της MARTIN LOGAN SEQUEL II το γουφερ 10'' .
Δεκτές κι άλλες πληροφορίες για το γούφερ (καινούργιο κλπ),γιατι πάνω του δεν βρήκα τίποτα στοιχεία.
Με βλέπω σε λίγο καιρό να ψάχνω για καινούργιο
Εχω και μια άλλη απορία σχετικά μ αυτό το ηχείο το οποίο απέκτησα πρόσφατα μεταχειρισμένο και με χαλασμένο γουφερ εν γνώσει μου.
Τα ηχεία ηλθαν από Αμερική και είναι 110volts.
Πάνω στην πλακέτα του τροφοδοτικού-cross, έχει διακόπτη συρόμενο με επιλογές 110 και 220 volts.
To έκανα,μέτρησα τάσεις και όλα καλά.
Ομως έχει και έναν άλλο διακόπτη με ενδείξεις "Ι" και "0" με προεπιλεγμένη την "0".Τί είναι αυτός?? Εχει σχέση με την επιλογή των 110-220?
Βρίσκεται στην πλακέτα του τροφοδοτικού κοντά στην έξοδο των τάσεων προς το cross.
Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σας.

Reaction score
143

στην Αθηνα ...εκτος απο το "κεντρο μεγαφωνου" και το "athens speakers center" πανταζοπουλο υπαρχει κανενα αλλο?...

Reaction score
295
Να ενημερώσω για την πορεία του recone.
Μετα απο μια πρώτη αποτυχημένη επιδιόρθωση (εβγαζε λιγότερο μπάσο απο το άλλο και γρήγορα κάηκε κιολας), εγινε και δεύτερη με μεγάλη αναμονή για να βρεθει το κατάλληλο πηνίο.
Αξιζε τον κόπο γιατι το ηχείο παίζει καλά (το δουλεύω 1 μήνα τωρα) και ολα εντάξει.
Σήμερα για πρώτη μερα τα επαιξα δυνατά και δεν εγινε τιποτα κακό.
Φοβόμουνα μηπως τα τινάξει.
Αυτά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis