Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

Πιθανότατα. Απλά... το άλλο είναι αυτό που λένε οι χαϊεντάδες άλλη "κλάση". :137:

...
προσεχε μην σου φυγει καμια...:204:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε Κωστάκη μ' να σε ρωτήξω κάτι;
Με αυτά που λες γελάς κανονικά ή απλά βάζεις τις φατσούλες; :135:

...

Reaction score
15.548
Απάντηση: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

οχι απλα γελαω.......εχω ξεραθει.....κλαιω :411::204::204:

κ. Γενικε......πρεπει να κανετε κατι να μπαινουν πολλες φατσουλες :403:

Reaction score
15.548

λοιπον

Βλασουκο μας......

......ασε τα χαιενταδικα για τον γενικο μας και κοιτα να παρεις sub με χαμηλες παραμορφωσεις ως τα 20hz .....
..και οικονομικα βεβαιως βεβαιως..

η παραμορφωση στα 20hz με ταβανι 10% οπως εχει οριστει,εχει ως εξης....

JL Audio Fathom f113.....93db

svs pb13 ultra .......108db

oπως καταλαβαινεις,το svs παιζει 2+ φορες πιο δυνατα για να εχει την ιδια παραμορφωση.

στα 93db το svs βγαζει 3.5% παραμορφωση...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σταμάτα ρε να χαχανίζεις. Πάνω από τέσσερις φατσούλες απαγορεύονται από τον στρατιωτ... εεεεε απ' τον κανονισμό του site ήθελα να πω. :138:

Λοιπόν... Εγώ περιμένω τον argi να μας κάνει ανάλυση για τα flow ports.
Γιατί τα βάζουμε, τι κερδίζουμε και τι χάνουμε. :144:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

Δεν γίνεται ένα μεγάφωνο με χειρότερα χαρακτηριστικά, σε κουτί με τρεις τρούπες και με μικρότερο ενισχυτή να παίζει καλύτερα από ένα καλύτερο μεγάφωνο, σε κλειστό κουτί με τα υπέρ-διπλάσια watts. Οι τρούπες μπορεί να το κάνουν να παίξει λίγο πιο δυνατά (για τους χώρους μας άνευ σημασίας) αλλά συνολικά το κόβω χλωμό να παίζει καλύτερα. Έως κίτρινο. Ειδικά στη μουσική.

...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ηθελα να γράψω κάτι, αλλά σκέφτηκα οτι τα αυτονόητα, είναι περιττά.

Reaction score
15.548

ο Βλασης δεν το θελει για μουσικη.....ετσι δεν ειναι..?

κατα δευτερον .....
....τα τεστ δινουν μεγαλη διαφορα στα αποτελεσματα ....οποτε εμεις.:409:

και τριτον .....
...ακομα και το stereophile :138: λεει οτι χρειζεται 2 Χ JL Audio Fathom f113 για να παρουμε το ιδιο αποτελεσμα οπως με το svs

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τα Μπάσα μας! Subwoofers & Woofers

ο Βλασης δεν το θελει για μουσικη.....ετσι δεν ειναι..?

κατα δευτερον .....
....τα τεστ δινουν μεγαλη διαφορα στα αποτελεσματα ....οποτε εμεις.:409:

και τριτον .....
...ακομα και το stereophile :138: λεει οτι χρειζεται 2 Χ JL Audio Fathom f113 για να παρουμε το ιδιο αποτελεσμα οπως με το svs
Ρε παιδάκι μ' βάλε να διαβάσουμε κι εμείς αυτά τα tests να δούμε τι τεστάρουν.
Εγώ το μόνο που έχω να σου πω ότι είναι μερικά πράγματα είναι οφθαλμοφανή. Και να είσαι σίγουρος ότι στο τελικό αποτέλεσμα (χώρου συμπεριλαμβανομένου) παίζει πολύ μικρότερο ρόλο αν έχεις 3Hz πιο πάνω και 2dB πιο κάτω από το να έχεις πχ καλύτερη μεταβατική απόκριση, χαρακτηριστικό της σχεδίασης ακουστικής ανάρτησης. Κοινώς, το κέρδος σε dB δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει την καλή απόσβεση.

Αλλά για βάλε κανα test, να διαβάσουμε κανα διαγραμματάκι και βλέπουμε.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα λεγε ο Νοστράδαμος...
Εγώ με βάση όσα βλέπω στα tests, αν είχα το SVS θα το δούλευα μόνο θεόκλειστο (ίσως και με λίγη κόλλα στις τρούπες για να κλείσει εντελώς και να μην ξανανοίξει ποτέ). Σε αυτή τη λειτουργία το άλλο είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς.

...

Reaction score
15.548

...μα δεν ειπε κανεις οτι παιζει κλειστο......

μην μου τα γυρνας τωρα....:403:

τα test πως τα ειδες...?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μα δεν γυρνάω τίποτα, είμαι ξεκάθαρος παλικάρι μ'.
Βούλωσέ το.

To sub σου. :127:

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Τελικα και δω........η ρουφιανα η τρυπα.............παιζει τον ρολο της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:135::135:

Να πω επισης οτι το JL Audio το ειχα ακουσει περυσι σε ενα σπιτι και εχοντας το σεταρει καλα ο τυπος στο Ηοme cinema κυριολεκτικα αστραφτε και βρονταγε----ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ και χτυπηματα με φοβερη ταχυτητα και καθαροτητα.....ειδικα αυτο μου εκανε εντυπωση και να πω την αληθεια αυτο δεν το εχω ξανακουσει σε sub ακομα και στο Velodyne DD 12 servo που ειχα!!!!!

Δεν ξερω απο μετρησεις και ολα μου φαινονται γραμμες καθετες και στραβες :135:......ομως η 70κιλη αυτη μηχανη μου κουναγε τα μπατζακια στα 6 μετρα απεναντι μου που ηταν στημενο και πραγματικα οι ταχυτητες του ηταν απιστευτες....ειλικρινα ρε λεβεντες.

Αφηστε που ειχε ζητησει απο την εταιρια οταν το παραγγειλλε και ειχε 2 δεστρες στα πλαγια και μια πισω και το ειχε κρεμασει απο την οροφη με αλυσιδες περιπου 30 ποντους πανω απο την γη.....εδω βεβαια δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο αλλα οι φαπες που εφαγα στο στηθος με κανουν να μην το θεωρω λαθος!!!!!!

Τους ειχε στειλλει και τις διαστασεις του χωρου του πριν του το ετοιμασουν--το ζητησαν οι ιδιοι απο οτι μου ειπε .........

Ρε το επαιρνα με σφαιρες και ας λενε οι στερεοφαιλητες οτι θελουνε......με το αυτι ακουσα και οχι με τις περιοδικες φυλλαδες!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν είναι απαραίτητα κακό το bass reflex, παρά το γεγονός ότι η θεωρία λέει το αντίθετο. Είναι λογικό να χρησιμοποιείται σε κατασκευές, αφού επί της ουσίας προσπαθεί να δημιουργήσει έναν extra συντονισμό λίγο πιο κάτω από αυτόν του γούφερ και να δώσει μερικά dB ακόμη. Γι αυτό και όλα τα μικρά subs έχουν bass reflex. Το ίδιο και τα επαγγελματικά που χρειάζονται πολύ μεγάλες εντάσεις, βέβαια αυτά όχι σε πολύ χαμηλές συχνότητες. Από άποψη ακουστικής χώρου, φυσικά όσο καλύτερη απόσβεση έχει το μπάσο τόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα.

...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423

O Ροζούλης που έχει ένα απ τα,μάλλον,καλύτερα sealed(σε εμπορική μορφή και φυσιολογικό κοστολόγιο) γιατί δεν λέει τίποτις;

Reaction score
15.548

Τελικα και δω........η ρουφιανα η τρυπα.............παιζει τον ρολο της!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:105:

.ομως η 70κιλη αυτη μηχανη μου κουναγε τα μπατζακια στα 6 μετρα απεναντι μου που ηταν στημενο και πραγματικα οι ταχυτητες του ηταν απιστευτες....ειλικρινα ρε λεβεντες.

Αφηστε που ειχε ζητησει απο την εταιρια οταν το παραγγειλλε και ειχε 2 δεστρες στα πλαγια και μια πισω και το ειχε κρεμασει απο την οροφη με αλυσιδες περιπου 30 ποντους πανω απο την γη
.....εδω βεβαια δεν ξερω αν αυτο ειναι σωστο αλλα οι φαπες που εφαγα στο στηθος με κανουν να μην το θεωρω λαθος!!!!!!
το βασανιζε βρε......:116:

τα 40-60hz σε βαραγανε ......απο εκει και κατω αδειο..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members
38.498