IR Repeater για να δουλευουν τα τηλεκοντρολ και πίσω απο μαυρο τζαμι?

Reaction score
15
Καλο μεσημέρι,

Ετοιμαζω ενα επιπλο που θα φιλοξενησει καποιες απο τις συσκευες μου AV.
Θέλω να το κλείσω όλο με μαυρο τζαμι, ωστε ουτε καν να φαινονται οι σκιες των συσκευων απο εξω.
Αυτο ισως να γινει με βαμμενο τζαμι ή μεμβρανη. ακομα δεν εχω αποφασισει.

επειδη δεν ξερω αν οι υπερυθρες θα περνάνε μεσα απο το τζαμι, αναρωτιεμαι αν ενα IR repeater μπορει να κανει την δουλεια.
Εχει κανεις τετοιο?
Θα βοηθησει?
Πως ακριβως δουλευει?

Οι συσκευες μου για αρχη, είναι
Yamaha AV ενισχυτης
MPEG4 δεκτης
Dreambox δεκτης
CD player
Playstation 3 (αυτο μπορει και να δουλευει επειδη είναι wireless και οχι IR)

Σας ευχαριστω​

Reaction score
384
Απάντηση: IR Repeater για να δουλευουν τα τηλεκοντρολ και πίσω απο μαυρο τζαμι?

Eιναι παρα πολυ απλο.
Χρειαζεσαι ενα δεκτη που μπορει να εχει αυτη τι μορφη η αυτη. Αυτο μπαινει καπου εξω απο το επιπλο.
Μεσα τωρα βαζεις το τροφοδοτικο που μπαινει στο επομενο κουτακι κι απο κει βγαινουν τα IR emitters.

Reaction score
15
Re: Απάντηση: IR Repeater για να δουλευουν τα τηλεκοντρολ και πίσω απο μαυρο τζαμι?

Πολύ καλο φαίνεται . Ξέρουμε τιμή και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα ? στο site δεν βρίσκω κάτι. Να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν κάποια συσκευή μου έχει ir port, στο πισω μερος σημαίνει ότι μπορώ να το συνδέσω με κάποιο ir extension και να βγάλω το "μάτι" έξω από το επιπλο? ευχαριστώ πολύ

Reaction score
209
Απάντηση: Re: Απάντηση: IR Repeater για να δουλευουν τα τηλεκοντρολ και πίσω απο μαυρ

Πολύ καλο φαίνεται . Ξέρουμε τιμή και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα ? στο site δεν βρίσκω κάτι. Να ρωτήσω και κάτι άλλο, αν κάποια συσκευή μου έχει ir port, στο πισω μερος σημαίνει ότι μπορώ να το συνδέσω με κάποιο ir extension και να βγάλω το "μάτι" έξω από το επιπλο? ευχαριστώ πολύ
Ναι.

Επίσης, ρίξε μια ματιά μήπως ο A/V σου έχει IR repeater και όσες περισσότερες συσκευές αντίστοιχη είσοδο, ούτως ώστε από εκεί να φεύγει καλώδιο και να πάει στις υπόλοιπες συσκευές. Με τον τρόπο αυτό χρειάζεσαι ένα μάτι έξω από το έπιπλο για τον ενισχυτή.

Άλλη λύση μετά είναι να πας σε τ/χ που δουλεύει RF και εσωτερικά του τζαμιού ένας μετατροπέας RF σε IR όπου είναι και blaster, δηλαδή στέλνει IR σε μεγάλη γωνία "πιάνοντας" πολλές συσκευές.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518