Hypex NCore

Reaction score
1.772
Απάντηση: Hypex NCore

Και με SET εχεις γκαζια,και αναλογως του ηχειου σου σπαζει και τις πετρες της χολης:)

ε να αυτο το αναλογως του ηχειου ειναι το θεμα.

Reaction score
1.441
μα σας θυμισω οτι το νημα αφορα ta ncore και οχι τα ηχεια της sonus faber. ξεκινησα να διαβαζω για τα ncoreκια και χαθηκα ρε παιδια...

Reaction score
3.988
Απάντηση: Re: Hypex NCore

μα σας θυμισω οτι το νημα αφορα ta ncore και οχι τα ηχεια της sonus faber. ξεκινησα να διαβαζω για τα ncoreκια και χαθηκα ρε παιδια...
Έχεις δίκηο, αλλά τα "παιδιά" κάνουν μια πολύ όμορφη και στρωτή κουβέντα στην οποία θα ήθελα -αφού ξεφύγαμε- να προσθέσω την εξής ερώτηση:

Υπάρχει περίπτωση μέσα στην εξίσωση του τι ματσάρει ή οδηγεί σωστά ένα ηχείο, να παρεμβάλλεται και η σχεδίαση του ηχείου όσο αφορά τις διαστάσεις των μεγαφώνων που "παίζουν" τις χαμηλές?
Για να γίνω ποιό σαφής: Έχουμε ένα ηχείο σχεδίασης 2 ή 2,5 δρόμων με δυο μιντ-μπας μεγάφωνα ας πούμε 7 ιντσών και ένα άλλο ηχείο 3 ή 2 δρόμων με ένα μπας 8 ή 10 ιντσών, μιντ, ή μόνο τουήτερ. Τα 2 ηχεία έστω ότι έχουν τις ίδιες τιμές ευαισθησίας και αντίστασης χωρίς παράξενες βουτιές κλπ κλπ.
Έχουμε και τον ενισχυτή που ματσάρει σούπερ με τον πρό και διαθέτει τις τεχνικές προδιαγραφές επαρκούς οδήγησης των ηχείων. Θα οδηγήσει σωστά και τα 2 ζεύγη ή κάποιο χαρακτηριστικό του τον κάνει ορθώτερο απέναντι στις διαστάσεις των χρησιμοποιούμενων μεγαφώνων?

Άντε και μια δεύτερη, εντός θέματος: Γιατί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα απο τους Ncore είναι υψηλώτερο απο αυτό των ucd?

O Lipinski κυκλοφόρησε ήδη τα νεα του μοντελάκια, με την ίδια ισχύ αν δεν απατώμαι, με 2+ χρονάκια εξέλιξης και δηλώνοντας ότι είναι πολύ καλύτερα απο τα προηγούμενα!!!
Δηλαδή πόσο καλύτερα, θα μας τρελλάνει???
Υπήρχαν Ncore πριν 2 χρόνια?
Άρα ή εξέλιξε τα ucd σε θέματα τροφοδοσίας (είχε και έχει γραμμικά τροφοδοτικά) ή μας δουλεύει ή.. δεν ξέρω, ας πεί και κάνας άλλος!

Reaction score
1.789
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Hypex NCore

Γιαυτο πρεπει να βρουμε τον nc1200
εγω θα σου ελεγα να κανεις ακομα μια δοκιμη με τα 400αρια, αλλα με πολυ μικρου μηκους καλωδια!!!μπορεις να τα βαλεις κολλητα πισω απο τα ηχεια;

Reaction score
1.789

Έχεις δίκηο, αλλά τα "παιδιά" κάνουν μια πολύ όμορφη και στρωτή κουβέντα στην οποία θα ήθελα -αφού ξεφύγαμε- να προσθέσω την εξής ερώτηση:

Υπάρχει περίπτωση μέσα στην εξίσωση του τι ματσάρει ή οδηγεί σωστά ένα ηχείο, να παρεμβάλλεται και η σχεδίαση του ηχείου όσο αφορά τις διαστάσεις των μεγαφώνων που "παίζουν" τις χαμηλές?
Για να γίνω ποιό σαφής: Έχουμε ένα ηχείο σχεδίασης 2 ή 2,5 δρόμων με δυο μιντ-μπας μεγάφωνα ας πούμε 7 ιντσών και ένα άλλο ηχείο 3 ή 2 δρόμων με ένα μπας 8 ή 10 ιντσών, μιντ, ή μόνο τουήτερ. Τα 2 ηχεία έστω ότι έχουν τις ίδιες τιμές ευαισθησίας και αντίστασης χωρίς παράξενες βουτιές κλπ κλπ.
Έχουμε και τον ενισχυτή που ματσάρει σούπερ με τον πρό και διαθέτει τις τεχνικές προδιαγραφές επαρκούς οδήγησης των ηχείων. Θα οδηγήσει σωστά και τα 2 ζεύγη ή κάποιο χαρακτηριστικό του τον κάνει ορθώτερο απέναντι στις διαστάσεις των χρησιμοποιούμενων μεγαφώνων?

Άντε και μια δεύτερη, εντός θέματος: Γιατί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα απο τους Ncore είναι υψηλώτερο απο αυτό των ucd?

O Lipinski κυκλοφόρησε ήδη τα νεα του μοντελάκια, με την ίδια ισχύ αν δεν απατώμαι, με 2+ χρονάκια εξέλιξης και δηλώνοντας ότι είναι πολύ καλύτερα απο τα προηγούμενα!!!
Δηλαδή πόσο καλύτερα, θα μας τρελλάνει???
Υπήρχαν Ncore πριν 2 χρόνια?
Άρα ή εξέλιξε τα ucd σε θέματα τροφοδοσίας (είχε και έχει γραμμικά τροφοδοτικά) ή μας δουλεύει ή.. δεν ξέρω, ας πεί και κάνας άλλος!
Γιατρε μου , απο την στιγμη που μιλας για ομοια χαρακτηρηστικα, ωμικο φορτιο, εμπεδηση, ως ηλεκτρικα χαρακτηρηστικα , ο ενισχυτης σε πρωτη φαση , αυτα τα [βλεπει] ειδια.

Τωρα οτι δυο κωνοι μεγαφωνων 7ιν εχουν το δικο τους μοτερ να του κινει, ειναι σαφως καλυτερο απο ενα μοτερ να σπρωχνει 15 ιν!! Σαφως τα δυο ειναι κατα πολυ γρηγοροτερα!
Ξαναλεω εφοσον μιλας για ολοιδια χαρακτηρηστικα!

Για το δευτερο δεν ξερω!

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Re: Hypex NCore

Αυτή η σχέση μεγέθους μεγαφώνου και ταχύτητας από όσο γνωρίζω είναι μύθος.Το μόνο χαρακτηριστικό που δείχνει πoιό μεγάφωνο είναι πιο γρήγορο από ένα άλλο είναι το Le.Με λίγα λόγια σημασία έχει ο "μάστορας" του μεγαφώνου κιόλας.Μπορεί ένα 15" μιας εταιρίας να είναι πιο γρήγορο από ένα 10" άλλης κ.λ.π.Πολύ μπακαλίστικα το γράφω και χωρίς να είμαι engineer.Έχει ανεβάσει αυτό το paper ο David Hyre της κάποτε Adire Audio. Εδώ γράφει για βάρος του
woofer αλλά λογικά θα πιάνει και μέγεθος.Νομίζω..:120:..:

http://www.diy-audio.narod.ru/litr/WooferSpeed.pdf

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

.....Έχουμε ένα ηχείο σχεδίασης 2 ή 2,5 δρόμων με δυο μιντ-μπας μεγάφωνα ας πούμε 7 ιντσών .......
Και γιατί ρε δεν ρωτάς ας πούμε τον Λιπίνσκι.

Reaction score
1.789

Αυτή η σχέση μεγέθους μεγαφώνου και ταχύτητας από όσο γνωρίζω είναι μύθος.Το μόνο χαρακτηριστικό που δείχνει πoιό μεγάφωνο είναι πιο γρήγορο από ένα άλλο είναι το Le.Με λίγα λόγια σημασία έχει ο "μάστορας" του μεγαφώνου κιόλας.Μπορεί ένα 15" μιας εταιρίας να είναι πιο γρήγορο από ένα 10" άλλης κ.λ.π.Πολύ μπακαλίστικα το γράφω και χωρίς να είμαι engineer.Έχει ανεβάσει αυτό το paper ο David Hyre της κάποτε Adire Audio. Εδώ γράφει για βάρος του

Πραγματικα δεν ειμαι ο ειδικος!!! μπορουν να μας που οσοι ασχολουνται με ηχεια!
Αλλα πιστευω οτι δυο γουφερ με ειδια σπεκς αλλα με διαφορετικο μεγεθος κονου αυτος που ειναι μεγαλυτερος βρισκει μεγαλυτερη αντισταση στον ογκο του αερα που σπρωχνει!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Πραγματικα δεν ειμαι ο ειδικος!!! μπορουν να μας που οσοι ασχολουνται με ηχεια!
Αλλα πιστευω οτι δυο γουφερ με ειδια σπεκς αλλα με διαφορετικο μεγεθος κονου αυτος που ειναι μεγαλυτερος βρισκει μεγαλυτερη αντισταση στον ογκο του αερα που σπρωχνει!
Δεν γίνεται να έχουν ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά και διαφορετικό μέγεθος κώνου.
Πάντως και εγώ νομίζω(δλδ αν θυμάμαι καλά) ότι έχει ένα δίκιο ο Lemarchand όσον αφορά το Le.
http://www.eminence.com/support/understanding-loudspeaker-data/
(A και όσο πιο υψηλό bl )

Reaction score
3.988

λεω και εγω τι μου θυμιζει!!!!!!!!:107:
Ά να χαθείτε προβοκατόρια!!

ΔΕΝ μιλάω για τα Lipinski!!!!

Έχοντας ενα ζευγάρι 2,5 δρόμων με 2 7αρια, τα Avance Sign MK 8, βρέθηκα σε μια αντίστοιχη θέση με τον φίλο που άκουσε τα SET.

Εξηγούμαι: οδηγώντας τα με 300W gia χρόνια βρέθηκα προ εκπλήξεως απέναντι στα 25W που δίνουν τα Άρτεμις....

Αυτά!

Παληόπαιδα, έ παληόπαιδα...

Reaction score
22

To χαρακτηριστικό που δείχνει ποσο γρήγορο είναι ενα μεγαφωνο στις κατώτερες του οκτάβες είναι το Qts (βεβαια το αποτελεσμα κρίνεται από την σχεδιάση του κουτιού)
Το Le δείχνει πόσο αυξάνεται η επαγωγή του σε κάθε συχνότητα, δεν είναι σταθερο, αλλη τιμή εχει στο1Κ αλλη στα 10Κ ανάλογα του μεγαφώνου.
Η επαγωγή του πηνίου φωνής είναι κάτι αντιστοιχο με φίλτρο πρωτης τάξης,
αν είναι μεγάλη (πάνω από 1mH @ 1kHz) αυτό δείχνει οτι σε αυτή τη συχνότητα η εμπέδηση του εχει αυξηθεί και η απόδοση του εχει ''μουδιάσει'' (δεν ζητάει ρευμα)
Μπορείς να το πεις και αργό εκει πάνω, καλύτερα να το κροσσάρεις πριν.
Συνήθως τα 15'' λόγω μεγάλων πηνίων φωνής (π.χ. 4'') εχουν μεγάλες επαγωγές αυτό τα κάνει πιο αργά στα μεσαίοϋψηλά αλλά χαμηλά και μεσοχαμηλά...γαζώνουν γιατί η επιφάνεια τους είναι τετοια (4Χ8'') που μπορουν με μικρότερη διαδρομή (μεγάφωνα με ιδιο Qts) να αποδόσουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.438

και καταλήγουμε πως οι πολύ λίγες σπείρες στο πηνίο φωνής, υποχρεωτικά σε συνδυασμό με αυξημένη αντίσταση ανα μέτρο του πηνιοσύρματος για να βγάζει λογικό φορτίο, και υψηλό μπλι για να κουνιέται εύκολα κι ασυμπίεστα το ρημάδι, είναι μια ....καλή αρχή.

ε;

Reaction score
22

Κώστα μεγάλη αντισταση ανα μέτρο στο πηνίο φωνής σημαίνει λεπτό συρμα
που σημαινει μικρη προσληψη ισχύος.
Βεβαια και μεγάλη επαγωγή οδηγεί στο ιδιο αποτελεσμα
Μεγάλο BL σημαίνει ή μεγάλο μαγνήτη ή μεγάλο μήκος συρματος ή και τα δύο....με το δεδομένο του μικρού πηνιου...μας βάζεις σε εξοδα:116:
Τεσπα μεγάλη κουβέντα υπάρχουν λίγα πραγματα που επηρεαζουν την συμπεριφορά ενός μεγαφωνου και είναι ολα σημαντικά.

Reaction score
1.441
καμια γνωμη για το πως ακουγωνται τα ρημαδια τα ncore μπορει να μας πει κανεις η θα συνεχισουμε να μιλαμε για τις σπειρες των πηνιων τα συματα και τους μαγνητες των μεγαφωνων?...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.438

και είναι και ακριβά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members