Yaqin preamp mc12b

Reaction score
1.789
Απάντηση: Yaqin preamp mc12b

Με τιποτα!!!!!

η 6N1P δεν ειναι παρα μια ECC88!
Εντελως αλλα χαρακτιρηστικα [ αλλο rp, mu, gm ,] ακομα και το πιν αουτ στα νηματα, 4,5 νημα 6,3 βολτ, ενω η 12au7 για τα ειδια ποδια στο νημα θελει 12,6 βολτ!!

Reaction score
126

Υπαρχει τροπος να βαλω αυτες της λαμπες στο κινεζακι?εβαλα ενα ζευγαρι για δοκιμη και επαιζε απιστευτα καλα,ομως μετα απο λιγο εχω την αισθησηση οτι εβγαλε μια περιεργη μυρωδια χωρις ομως να παρουσιασει προβλημα στον ηχο,λες μετα απο παρατεταμενη χρηση να παρουμε καμια φωτια??

Reaction score
1.789

Κατσε γιατι με τρομαζεις!!!1

αν εβαλες την 6n1p στην θεση της 12au7 και αναψαν τα νηματα , σημενει οτι ο κινεζος τροφοδοτει τα νηματα της 12au7 με 12,6 βολτ, δηλαδη χρησιμοποιει το 4και το 5 ποδαρακι , ενω για 6,3 βολτ θα επρεπε να τα ενωνει μεταξυ τους και να δινει τον αλλο πολο στο 9!!

η 6Ν1P εχει το 4 και το 5 μονο για 6,3 βολτ, αρα της εριχνες 12,6 βολτ στο νημα!!!!!

κατσε να το τσεκαρω μημπως και κανω λαθος!!

Reaction score
1.789

λοιπον δεν κανω λαθος, της ριχνεις 12,6 αντι για 6,3!! τις ΒΙΑΖΕΙΣ!!!

Τωρα αν παιζει και που παιζει.......ειναι αλλου!!
Εχω ομως βασιμη υποψια οτι για να τον ακους καλα, οπως μας λες, η τοπολογια του κυκλωματος πρεπει να ειναι srpp η mufolwer .Aν ηταν κατι σε κοινη καθοδου δεν θα ακουγοταναι με τιποτα!!
τωρα αυτο που σου μυριζει ειναι κυριος οι αντιστασεις που ειναι υπολογισμενες για μικροτερη θερμικη απολεια που εχει απο την μανα του ο προ

Reaction score
126

Υπαρχει λυση στο προβλημα μου αν αλλαξω αντιστασεις η να βρω 12au7 της προκοπης και να τελειωνο,το κουλο παιζει απιστευτα καλυτερα λες να αρπαξει??

Reaction score
1.789

βρες μια 12au7 και μην τον σκαλιζεις!!!!!

η 6N1P θελει δουλεια πολυ για να παιξει σωστα στο υπαρχον κυκλωμα!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Για καλό και γιά κακό μην βάλλεις κοντά το Garrad:141:

Reaction score
488

Οπως ειπωθηκε και πριν καμια σχεση η 12au7 με την 6n1p απορω και εγω πως αντεξαν τα νηματα , επισης το σχεδιο του
Yaqin mc12b δεν ειναι srpp ουτε mufolwer , εχω το σχεδιο αλλα δεν ξερω εαν επιτρεπεται να το ποσταρω η οχι ?

Reaction score
1.789

Οπως ειπωθηκε και πριν καμια σχεση η 12au7 με την 6n1p απορω και εγω πως αντεξαν τα νηματα , επισης το σχεδιο του
Yaqin mc12b δεν ειναι srpp ουτε mufolwer , εχω το σχεδιο αλλα δεν ξερω εαν επιτρεπεται να το ποσταρω η οχι ?
ελευθερα!!!!

Reaction score
488

Tωρα που κοιταω το σχεδιο καταλαβα τι γινεται και δεν πηραν φωτια τα νηματα της 6n1p .
Υπαρχει μια αντισταση 15Ω 7W σε σειρα με τα νηματα , και λογω οτι τα νηματα στο σχεδιο τροφοδοτουνται ( με DC ταση ) απο το pin 4 και 5 και ειναι συνδεδεμενα παραλληλα τα δυο καναλια , τοτε στην περιπτωση που μπουν οι δυο 6n1p εχουμε 600mΑ συν 600 mA ( για ταση νηματων 6,3V ) οποτε η πτωση τασης στα ακρα της 15Ω ειναι πολυ μεγαλη και σιγουρα η τελικη ταση που βλεπουν οι λαμπες στα νηματα τους ειναι μικροτερη των 6V , ενω με τις 12AU7 εχουμε 150mA συν 150mA δηλ 300mA και μια πτωση τασης 4,5V πανω στην 15Ω και η ταση στα νηματα ειναι 12,6V .
Το πιο πιθανο ειναι να παρει φωτια η 15Ω η τα διοδακια ανορθωσης του τροφοδοτικου , που ειναι 1Α 800V .

Reaction score
1.789

Παλι καλα που τον λαιν τον εχει εξω απο την σταθεροποιηση που ακολουθει μετα για την βαθμιδα του φονο.
Αν ειχε απο την αρχη το τροφοδοτικο [σταθεροποιημενο] και δεν ειχε την αντισταση να [φαει] το ζορι.....!!

Παντως απορω πως σου αρεσε η 6ΝιΡ , κοιτωντας το ανοδικο φορτιο του πρωτου σταδιου, αλλα και την αντισταση στην καθοδο , ειναι εντελως αλλου!!!!

απλα ηταν εντελως νεκρη!! θα επρεπε τουλαχιστον στο ανοδικο φορτιο να ειχε 10κ και στην καθοδο αναλογα με τα ποσα μιλαμπερ θα ηταν πολωμενη , τουλαχιστον 160-220 ωμ.

παντως μπορεις να τον μετατρεψεις!!

Reaction score
126

Και ομως επαιζε καλυτερα απο της κινεζικες 12au7 και ηταν και πιο ησυχος
Ειναι ευκολη η μετατροπη??πιανουν τα χερια μου για κολησεις,προσθηκες αλλα μεχρι εκει.
Αν ειναι απλες οι αλλαγες και μπορει καποιος να βοηθησει με το σχεδιο.....

Reaction score
488

Παντως η 6N1P αντεχει μεγιστη ταση ανοδου Va max 250V ενω η ECC88 εχει Va max 130V με λιγα λογια εχουν μεγαλες διαφορες αυτες οι δυο λυχνιες και οχι ιδιες οπως ειπωθηκε στο ποστ #2 γιαυτο αντεξε η 6N1P την υψηλη ταση που εχει το κυκλωμα , οποτε δεν ειναι αλλου για αλλου με αυτο το ανοδικο φορτιο , αυτο που μπορεις φιλε μου να κανεις ειναι να μικρεινεις λιγο την αντισταση καθοδου για να τραβηξει λιγο ρευμα παραπανω η 6N1P ( ομως αυτο θελει λιγο μελετη καθως δεν ξερουμε ακριβως ποσο ειναι η ταση τροφοδοσιας σε εκεινο το σημειο δηλ. η ταση στο πανω ακρως της 30ΚΩ και η ταση στην ανοδο και στην καθοδο ) .
Αλλοιως μπορεις να αφησεις το κυκλωμα οπως ειναι αφου σου αρεσει ο ηχος και απλα ΠΡΕΠΕΙ να βαλεις ενα τροφοδοτικο 6V 2Α DC για τα νηματα στις 6N1P .
Ελπιζω να βοηθησα αρκετα .

Reaction score
1.789

Θα κοιταξω να σου στειλω ενα σχεδιο να δεις επ ακριβως τι πρεπει να κανεις.

τωρα για το αθορυβο που λες, η λαμπα ετσι οπως επαιζε δεν τραβουσε το ρευμα που επρεπε!!

με την 6Ν1ρ θα εχει και παραπανω κερδος!

η 12αU7 εχει mu 17, και η 6N1P καπου 33!!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.365
Members
38.690
Νεότερο μέλος
s channel