τερματισμός καλωδίου ηχείου σε μπανάνα ή σκέτο;

Reaction score
209
Απάντηση: τερματισμός καλωδίου ηχείου σε μπανάνα ή σκέτο;

και δεν θα αναγκαστεις ποτε
να κανεις ενα καλωδιο μασουρι γυρω απο μια μπορνα........
Έχουν και τρύπα οι μπόρνες να μπαίνει το καλώδιο στη μέση του άξονα. Τι μασούρι; Λες να κάνει καλύτερη επαφή; Δεν ξέρω παρακάτω. Για πε... .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

αν μπαινει ....αν δεν μπαινει το τυλιγουν γυρω γυρω απο την μπορνα......το εχω δει και αυτο......

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
203

Παιδια να ρωτησω κατι για να μαθαινω. Αν οξειδωθει εκει οπουναι γυμνο το καλωδιο, χαλαει μονο εκεινο το σημειο οπου αν το κοψεις και το ξαναγυμνωσεις θαναι ενταξει ή χαλαει μετα ολο το καλωδιο;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

σημειακα <χανεται > η επαφη, αν μπορω να το πω ετσι, η οξειδωση στην υπολοιπη επιφανεια δεν εχει εφε,
καμποσοι κατασκευαστες για διηλεκτρικο δουλευουν τον αερα......
αλλα αυτο που χανεις , (σαν αποδοση) ειναι λιγο......απο την αλλη γιατι να <χαλα> ενα καλωδιο
μια αλλη λυση ειναι η γανωση με κολληση

Reaction score
0
Re: Απάντηση: τερματισμός καλωδίου ηχείου σε μπανάνα ή σκέτο;

στην περίπτωση μου δεν έχω δυνατότητα επιλογής μπανάνας μιας και τοποθετούνται αυτές που παρέχει ο κατασκευαστής των καλωδίων.

επίσης ούτε με εμπιστεύομαι για κολήσεις οπώτε ή αγοράζω χωρίς μπανάνες ή με συγκεκριμένες μπανάνες (που φυσικά δε θα είναι και οι ακριβότερες).

επειδή όμως θα πρέπει να κόβουμε κάθε τόσο την όποια οξείδωση, δε με πολυενοχλεί η τοποθέτηση του γυμνού καλωδίου στον ενισχυτή και απότι διαβάζω μέχρι τώρα δε θα καταλάβω καμία αντιληπτή ακουστική διαφορά, μάλλον για την περίπτωση μου καταλληλότερο είναι το γυμνό καλώδιο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.853
Οξείδωση παθαίνουν τα καλώδια με υψηλή υγρασία, ή σε πολλά χρόνια.
Όχι κάθε λίγο και λιγάκι να κόβουμε...

Reaction score
29.775

Να,ι κι αν μένει σε νησί? τι γίνεται?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ο λελος που ειναι κκ , εχει μια κουλουριτσα που αρχισε απο την ακρη και ολο και παει μεσα η οξειδωση , (διαφανη κουλουρα)......
2-3 ευρω δεν ειναι μεγαλο πραμα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

άρτζι, μην επιμένεις. η κόλληση δεν είναι καλύτερη από τη σύσφιξη, σε κανένα πλανήτη αυτού του σύμπαντος, και για καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ εφαρμογή, είτε πρόκειται για τα πιο ούλτρα χάι έντ ηχεία, είτε πρόκειται για ψηφιακά ιντερκονέκτς, είτε πρόκειται για το φούρνο σου που κάνεις τις θεσπέριες συνταγές σου, ή και για το πλυντήριο της γυναίκας που σου καθαρίζει τ'άπλυτα.

υπάρχουν λύσεις για όλα, όπως και ανάλογα βύσματα, πράγματα που δεν είναι ούτε του παρόντος, ούτε καν γενικού ενδιαφέροντος.

η "μπακαλίστικη" λύση του "κολλάω για να καλυφθεί επιφανειακά και/ή να λιώσουν τα πλαστικά και να μην οξειδωθεί", δεν είναι σε καμιά περίπτωση "σοβαρή" επιλογή.

πχ, ακόμα και η "μπακαλίστικη" λύση ενός σπρέι πλαστικοποίησης μετά τη σύσφιξη, είναι κλάσεις ανώτερη επιλογή, και εγγυάται την απουσία οξείδωσης για 2 ζωές... άσε που εφαρμόζεται σε ένα σωρό πλακέτες ακριβών υλοποιήσεων που πιθανά πέρασαν και από την κατοχή σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

όσο για το καλάι του κάρντας, ναι, καλό είναι, και γω έχω ακόμα από αυτό, και το έχω χρησιμοποιήσει παλιά πολύ.

αλλά είναι ακριβό και υπάρχουν και καλύτερα, και πολύ φτηνότερα μάλιστα.

ο κάρντας βάζει μέσα χαλκό και ασήμι, φτιάχνοντας μια "ασημοχαλκοκόλληση", η οποία είναι όντως πολύ καλή συνταγή. Το κακό είναι πως έχει μολύβι μέσα.

δοκίμασε την απλή κοινή κόλληση της radiel, θα τη βρεις σε πολλά μαγαζιά ηλεκτρονικών. Έχει επιλογές με ασήμι και χαλκό, χωρίς μόλυβδο. Έχει και πιστοποιήσεις, και θερμοκρασίες, και διάφορες προτεινόμενες εφαρμογές όπως μπορείς να δεις:

http://en.mbosolder.com/products,solder-wires.php

ΥΓ και η ασημοκόλληση της WBT είναι καλή, ακόμα έχω από αυτήν κάποια καρούλια, με 4% ασήμι, τη γνωστή. Και πάλι, radiel χρησιμοποιώ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

άρτζι, μην επιμένεις. η κόλληση δεν είναι καλύτερη από τη σύσφιξη, σε κανένα πλανήτη αυτού του σύμπαντος, και για καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ εφαρμογή, είτε πρόκειται για τα πιο ούλτρα χάι έντ ηχεία, είτε πρόκειται για ψηφιακά ιντερκονέκτς, είτε πρόκειται για το φούρνο σου που κάνεις τις θεσπέριες συνταγές σου, ή και για το πλυντήριο της γυναίκας που σου καθαρίζει τ'άπλυτα.

υπάρχουν λύσεις για όλα, όπως και ανάλογα βύσματα, πράγματα που δεν είναι ούτε του παρόντος, ούτε καν γενικού ενδιαφέροντος.

η "μπακαλίστικη" λύση του "κολλάω για να καλυφθεί επιφανειακά και/ή να λιώσουν τα πλαστικά και να μην οξειδωθεί", δεν είναι σε καμιά περίπτωση "σοβαρή" επιλογή.

ποιος οριζει τι ειναι σοβαρο ?
μιας και ξερω καμποσους που προτιμουν τα παντα κολλητα....απο τον πωλητη του ........ που κολλα εξαιρετικα το παιδι ,
κατασκευαστες ελληνες και ξενους καλωδιων .........

μεχρι τον φιλο καθηγητη ηλεκτρονικης . στα τει..........

πχ, ακόμα και η "μπακαλίστικη" λύση ενός σπρέι πλαστικοποίησης μετά τη σύσφιξη, είναι κλάσεις ανώτερη επιλογή, και εγγυάται την απουσία οξείδωσης για 2 ζωές... άσε που εφαρμόζεται σε ένα σωρό πλακέτες ακριβών υλοποιήσεων που πιθανά πέρασαν και από την κατοχή σου.

λαβε υποψιν σου και οτι δεν εχουν τα παντα ολα την πολυτελεια (αν την θεωρεις) της συσφιξης.........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

όσο για το καλάι του κάρντας, ναι, καλό είναι, και γω έχω ακόμα από αυτό, και το έχω χρησιμοποιήσει παλιά πολύ.

αλλά είναι ακριβό και υπάρχουν και καλύτερα, και πολύ φτηνότερα μάλιστα.

ο κάρντας βάζει μέσα χαλκό και ασήμι, φτιάχνοντας μια "ασημοχαλκοκόλληση", η οποία είναι όντως πολύ καλή συνταγή. Το κακό είναι πως έχει μολύβι μέσα.

δοκίμασε την απλή κοινή κόλληση της radiel, θα τη βρεις σε πολλά μαγαζιά ηλεκτρονικών. Έχει επιλογές με ασήμι και χαλκό, χωρίς μόλυβδο. Έχει και πιστοποιήσεις, και θερμοκρασίες, και διάφορες προτεινόμενες εφαρμογές όπως μπορείς να δεις:

http://en.mbosolder.com/products,solder-wires.php

ΥΓ και η ασημοκόλληση της WBT είναι καλή, ακόμα έχω από αυτήν κάποια καρούλια, με 4% ασήμι, τη γνωστή. Και πάλι, radiel χρησιμοποιώ...
κολλησεις ε ?
επεσες στον κατα λαθος γκουρου......
Ειχα την τυχη να εχω ΟΛΕΣ τις κολλησεις (που τρεχαν πριν 6τια εν ελλαδι)
και ενα τρελλο να με πληρωνει να κολλαω -μαρκαρω καλωδια ωστε αν αποφασισει τι θελει στα αυτια του.
ο τυπος αν και ειχε χρεπε συνολο , ακουγε και καλα μαλιστα.2+ χρονια κολλαγα σχεδον επι καθημερινης βασης καλωδια.
Χωρις να του ζηταω λεφτα μου ειχε δωσει πολλες περιουσιες για να κολλαω μαρκαρω.
Απο τοτε (wonder solder wbt cardas furutech eichmann mundorf siltech xlo οyaide jensen Ολες και δεν θυμαμαι τι αλλο περασαν απο τα κολλητηρια μου.
Ξερω το εργοστασιο στην γερμανι που κατασκευαζει για σχεδον ολους τους ευρωπαιους, δεχεται παραγγελιες ολοβερ.
Πλεον σε απλες κολλησεις δουλευω wbt 3,8 mundorf και siltech,
και για κροσοβερ - σκληρες την 9αρα της Mundorf.
Κολλας και μετα βλαστημας για να ξεκολησει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

οι κατασκευαστες (ολοι) παρουσιαζουν και προιοντα κολλητα πχ
http://www.hificollective.co.uk/catalog/cmc4005curag-copper-spade-silver-plated-p-2766.html
αν θεωρουσαν οτι τα πρεσαριστα ηταν μονοδρομος , θα πουλουσαν και μια γκαζοταναλια για την συσφιξη ala analysis
http://analysis-plus.com/images/TOOLSB~1.0-Web.gif
και θα τελειωνε το θεμα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

οσο αφορα
μπανανες ή διχαλα ,
να μια φρεσκοτατη απαντηση απο ενα κατασκευαστη που εχει γινει πολυς λογος γυρω απο τα προιοντα του.

Hello Argi,

The bananas are better sonically due to the way they are manufactured. To control electron flow. The spades are as close as you can get to using the bare cable due to their conductivity, especially the silver plated spades.

It’s a matter of opinion and what you think sounds better to you. The bananas are our more popular due to their sound and the compatibility with all types of speaker terminals, they can be inserted like a plug or screwed in. The spades can only be used by screwing it in.

Kind Regards,

Trevor Hemsley

ETI Representative

[email protected]

Website - www.eti-research.com.au

Direct line - 07 3881 5588

Fax - 07 3205 8355

Lawnton, QLD

Υποψιν η εταιρια αλαξε <χερια> μετα την φωτια στις αποθηκες τους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.984

άρτζι μου, ένα να ξέρεις: για το καλό σου στα λέω όσα σου λέω.

τώρα τι θα καταλάβεις και τι θα ακούσεις, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

τες πα, δε συνεχίζω άλλο αυτή την ανούσια ιστορία, βαριέμαι.

ΥΓ 1. να πεις στη μαϊμού που σου έγραψε αυτό: "To control electron flow" πως είπε ο ear ότι είναι μεγάλη μαϊμού! χαχχαχαχα και σιγά σιγά να κόψεις τις κακές παρέες...

ΥΓ 2. να πεις τα ίδια και στην άλλη μαϊμού, που άκουγε τις κολλήσεις από το "χρέπι". φιλικότατα, κι αυτά επειδή είμαι στις ..."καλές μου". για να μη με πχιάσουν τα νεύρα μου και πχιος με είδε και δε με φοβήθηκε δηλαδή... :116:

Reaction score
1.832

κλέμες legrand και ζούπηγμα όλα μαζί.

Εκεί που γίνεται βέβαια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

θενξ και για τα καλα σου λογια περι μαγειρεματος, ευχομαι να ερθω πανω και να πσησουμε κατι στον μελιδη......

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.160

...

ΥΓ 2. να πεις τα ίδια και στην άλλη μαϊμού, που άκουγε τις κολλήσεις από το "χρέπι". φιλικότατα, κι αυτά επειδή είμαι στις ..."καλές μου". για να μη με πχιάσουν τα νεύρα μου και πχιος με είδε και δε με φοβήθηκε δηλαδή... :116:
Αυτή τη φάση δεν την ξέρω. Για πες...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.160

οσο αφορα
μπανανες ή διχαλα ,
να μια φρεσκοτατη απαντηση απο ενα κατασκευαστη που εχει γινει πολυς λογος γυρω απο τα προιοντα του.

Hello Argi,

The bananas are better sonically due to the way they are manufactured. To control electron flow. The spades are as close as you can get to using the bare cable due to their conductivity, especially the silver plated spades.

It’s a matter of opinion and what you think sounds better to you. The bananas are our more popular due to their sound and the compatibility with all types of speaker terminals, they can be inserted like a plug or screwed in. The spades can only be used by screwing it in.

Kind Regards,

Trevor Hemsley

ETI Representative

[email protected]

Website - www.eti-research.com.au

Direct line - 07 3881 5588

Fax - 07 3205 8355

Lawnton, QLD

Υποψιν η εταιρια αλαξε <χερια> μετα την φωτια στις αποθηκες τους.
Μ' αυτά τα γκεράπχια που ακούς, τί διαφορές να ακούσεις ρε; Πάρε να ακούσεις καναν άλαν πάρσονς. Παλιογκεραποκαρεκλά! Και επιτέλους!, σταμάτα να δγιαβάζεις Μπλεκ! Έλεος δηλαδή! :114:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound