Τα μυστικα ενος "πετυχημενου" BBQ....

Reaction score
89
Λοιπον ενα χρονο τωρα λεω θα το ανοιξω και ακομα τιποτα...... Ε η ωρα εφτασε και ποιος μας πιανει τωρα!!! :119:

Γνωριζω οτι εχουμε αρκετα αστερια εδω μεσα και ειδικα αν κρινω και απτις κατα καιρο φωτογραφιες ειδικα πανω στον βορρα πρεπει να γινονται τα οργια των οργιων!!!! Το μπαρμπεκιου πρεπει να το εχουν για πρωινο μεσημεριανο και οτι αλλο θελεις βαζεις!!!

Λοιπον σας ασχετος μπαρμπεκιουηστας ζητω ταπεινα τα φωτα σας, την γνωση σας, την εμπειρια σας, τα μυστικα του παππου σας και της γιαγιας σας και οτι αλλο κρυβεται στον εγκεφαλο σας. :120:

Μυστικα που αρχιζουν απτο γρηγορο και ευκολο προσαναμα κ φτανουν στη χωνεψη των κοψιδιων και πως καθαριζουμε τα νυχια απτα καρβουνα!!!

Ενα χρονο τωρα εχω ψησει 4-5 φορες αλλα η 3 πρωτες ειχα βοηθεια οποτε δε μετρανε. Οι δυο τελευταιες μου εσπασαν τα νευρα γιατι ειχα αλλαξει προσαναμα και τα εκανα ι^&*%%%$.....

Για βαλτε με στο κολπο γιατι οταν βλεπω το Μελιδη στις φωτογραφιες να ψηνει περνει ενα χαμογελο colgate ενω το δικο μου ειναι ιδιο του Γεωργιου απτα νευρα μου!!!! :105:

Λοιπον για αρχη στο προσαναμα τι τεχνικες χρησιμοποιειτε? Φτιαχνεται 2-3 διαφορετικες εστιες ή μια κ καλη??? Μετα κανουμε αερα σα μαυροι ???
Γενικοτερα ποση ωρα χρειαζεστε για να παρουν τα καρβουνα μπροστα??

Αντε παμε και αμα εχετε και φωτογραφικο υλικο (οχι μπριζολες και παιδακια το νου σας) ακομα καλυτερα!!!

Φυγαμε γιατι τη Κυριακη λεω να ξαναψησωωωωω!!!!!

ps Και οπως γραφω θελουμε "πετυχημενο" μπαρμπεκιου οχι να μου ρθουν πυροσβεστηκες και μπατσικα!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.153
Απάντηση: Τα μυστικα ενος "πετυχημενου" BBQ....

Αναμένουμε τον γκουρού να πάρει τον λόγο......

Reaction score
60

την περασμενη κυριακη ειχε αυτο το βιβλιο το εθνος !

Ψαξε το σε πρακτορεια τυπου

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

την περασμενη κυριακη ειχε αυτο το βιβλιο το εθνος !

Ψαξε το σε πρακτορεια τυπου
Μέχρι να ψάξει να το βρει και να το φτιάξει,δεν κάνει ένα 'αντικριστό' να γουστάρει;:105:

Reaction score
89
ρεσυ αυτα μιλαμε πρεπει να χεις βγαλει το χαρβαρντ για να τα βγαλεις περα!!!! :111::111::111:

μια μπριζολιτσα θελω να ψησω οχι για μενα ... για τη φουκαριαρα τη μανα μου!!! :135:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.786

Αν είναι να ανάψεις κάρβουνα χρησιμοποίησε για προσάναμμα αυτά τα λευκά σαπουνάκια πετρελαίου για γρήγορα και εύκολα.
Αέρα κάνεις με ένα ηλεκτρικό blοwer (φυσητήρα) κι αν δεν έχεις κάνε αέρα έστω και με ένα κοινό σεσουάρ για τα μαλλιά.
Αν δεν έχεις όμως να πάρεις για γρήγορα και εύκολα.
Κάρβουνα να προτιμάς από πουρνάρι αν βρεις, ή και μπρικέτες από πεπιεσμένη καρβουνόσκονη για γρήγορα και εύκολα και μεγάλη διάρκεια.
Για να μην λερώνεσαι από την καρβουνιά να φοράς γάντια, είτε αυτά τα λατέξ τα χειρουργικά μιας χρήσης ή τα δερμάτινα πολλών χρήσεων.
Ανάβεις τα κάρβουνα και περιμένεις να καούν ΚΑΛΆ και να πάρουν ασπριδερό χρώμα (στάχτης) απ΄έξω πριν αρχίσεις να ψήνεις.
Την σχάρα την καις καλά και την τρίβεις με ένα λεμόνι για να την καθαρίσεις.
Την πασαλείβεις με λίπος από ένα κομμάτι λαρδί που την λιπαίνει για να μην κολλάνε τα ψητά.
Στην αρχή την έχεις σηκωμένη (τη σχάρα) και όσο πέφτουν τα κάρβουνα την χαμηλώνεις.
Έχε δίπλα πάντα ένα μπουκάλι ξύδι για πυρασφάλεια, κατά προτίμηση αυτό το φτηνό υποκατάστατο ξυδιού, για να πιτσιλάς τα κάρβουνα αν πάρουν φωτιά από το λίπος που στάζει από τα κρέατα.
Ανάλογα με το είδος του κρέατος κανονίζεις και τον χρόνο ψησίματος.
Τα χοιρινά είναι πολύ εύκολα, τα μοσχαρινά και το κοτόπουλο πιο δύσκολα.
Προτιμότερο να ρίχνεις τη ρίγανη στο τέλος, διότι αν καεί πικρίζει.
Όταν τελειώνεις σιγουρέψου ότι τα κάρβουνα έχουν σβήσει πριν το αποθηκεύσεις.
Δεν ενδύκνειται το BBQ για βράσιμο πατσά, για συκωταριά (αν και εγώ έχω κάνει μια φορά επιτυχώς), για ψήσιμο καφέ, ή βράσιμο οσπρίων.
Δεν μπορείς να κάνει στιφάδο ή μουσακά στο BBQ.

Reaction score
29.820

Συμφωνώ σε ολα πλην του ξυδιού. Λίγο νεράκι με το χέρι αρκεί.
Επίσης μια ειδική συρματόβουρτσα για να καθαρίσεις την σχάρα πριν την περάσεις με λεμόνι.
Για αέρα υπάρχουν και μικρά φυσητηράκια για μπαρμπεκιου στο praktiker, ειδικά για αυτή τη δουλειά , βέβαια δεν βγάζουν τρελή παροχή αλλά δεν πειράζει, και ενα πιστολάκι μαλιών κάνει την δουλειά άψογα. Ειδικά αν εχεις κανά παλιό που εχει καεί η αντίσταση , είναι οτι πρέπει.

Reaction score
29.820

Αυτά για αρχή, μετά θα σου πούμε κιάλλα.

Reaction score
0

και να θυμάσαι.
τις μπριζόλες τις γυρίζεις μια φορά, μόλις ματώσουν από πάνω τις γυρίζεις από την άλλη.
όχι γύρω γύρω σαν το αρνί.
να τις έχεις γαρνίρει (κρασί, μυρωδικά) από το προηγούμενο βράδυ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

θαρθω το βραδυ με αληθειες και μυθους περι πσησιματος, πολλες βρωμες υπαρχουν καιρος για κσεκαθαρισματα...............

Reaction score
29.820

και να θυμάσαι.
τις μπριζόλες τις γυρίζεις μια φορά, μόλις ματώσουν από πάνω τις γυρίζεις από την άλλη.
όχι γύρω γύρω σαν το αρνί.
να τις έχεις γαρνίρει (κρασί, μυρωδικά) από το προηγούμενο βράδυ.
Εσυ μιλάς για μαρινάρισμα. Αλλο πράμα αυτό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αναλογα με την πχιοτητα του κρεατος -οσο πιο μπαζε ειναι τοσο πιο πολυ μαριναρισμα σηκωνει.
Σε ενα ευγεστο κρεας μονο αλατι και λεμονι προτιμω, ολα τα αλλα αλλιωνουν την γευση .
Αμα βαλουμε την μπριζολα και την αφησουμε να ξεκουραστει, απο την μια πλευρα , και μετα απο την αλλη,
την παμε ανετα σε διαγωνισμο βροχολαστιχου.
Το κρεας στεγνωνει και χανει τα υγρα του, καθε λεπτο θελει και γυρισμα,
η φωτια να ειναι χωνεμενη,
λιγο πριν το σχαρωμα λιγο νερακι με λιγο αλατι (2-3 λεπτα ) την κανει ακομα πιο ζουμερη και νοστιμη
Το αλατι για να σφιξει το κρεας πρεπει πρωτα να το παστωσει (ωστε να του φυγουν τα υγρα του).
Κρεατα υπαρχουν πολλα , τα ελληνικα , ακομα και αν ειναι εξαιρετικα για ελληνικα μπροστα σε καποια ξενα κρεατα ειναι απλα μπαζε.
Πολλα <ελληνικα> κρεατα βαφτιζονται ελληνικα επειδη απλα σφαζονται εδω.
Τα ολλανδικα κρεατα εξαγωγης για χωρες μπαζε , συνοδευονται απο αναλογο πιστοποιητικο, τι θες να φας στην ελλαδα ?
..............θα ξαναρθω ...γιατι ειμαι ντεπονιασμενος.......................

Reaction score
29.820

Δεν τα λες καλά αλλά δεν πειράζει. Θα μάθεις και συ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αι κιχου ρε , που εμαθες για κρεατα............
αφυδατωτη, και σαβουροκαταναλωτη.................:136:

Reaction score
29.820

Ε οχι και αφυδατωτής , ποτέ !!!!! ολα τα ψητά του Μάρκου είναι ζουμερά στο έπακρο ρε χαμένε.
Δεν παίρνω αλβανούς να μου ψήνουν !!! ψήνω μόνος μου.
Για τα υπόλοιπα , θα μου πεις όταν θα φας εδω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

γιαννη πρεπει να καταλαβεις ενα πραμα, το σωστο ψησιμο ειναι σχετικο, συμφωνουμε στο ποσο.
Το καλο κρεας εκει πανω μαλλον δεν το βρισκεις, θες αλλα <μεσα> και δυσκολα θα βρεις,
εχω φαει πολλες φορες ολο το λεκανοπεδιο,και οχι μονο,
κρεατα σαν του αστραλου και του αλλου στην αναργυρουντος , μαλλον δεν θα βρεις ΠΟΥΘΕΝΑ,

Reaction score
29.820

Και που ξέρεις εσυ που βρίσκω εγω κρέατα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

οπου και να βρισκεις στην καλυτερη να βρισκεις καλα κρεατα, ως εκει
οχι ασχημα , απλα ξερεις.........................

Reaction score
89
αγορινεςςςςς μου εσεις φτου σας μη σας ματιασω κ σας καει καμμια φτερουγα στο ψησιμο χαχαχαχαααααα :142:

σορρυ ρεσεις αλλα ειχα χασει την υπαρξη του νηματος μιλαμε!!!! μπροστα μου ηταν κ δεν ελεγα να το βρω το ρημαδι!!!!! (φταιω γω μετα να πω στη γυναικα να παω σε 32αρι μονιτορ αφου με το 24αρι δε βλεπω αναθεμα με!!! :111:

Μιλαμε διαβασα τα σχολια σας και μου ανοιξε η ορεξη!!!! Αντε τωρα 10 το βραδυ να παω να αναψω καρβουνα!!!!!! Στο Δαφνη στη καλυτερη με βλεπω χαχαχαααααααα.....

Για προσαναμα αυτα τα ασπρα που μου γραφεις Μαικ ειναι μια χαρα! Τη τελευταια φορα δυστηχως επειεδη μου ειχαν τελειωσει πηγα κ πηρα κατι καφε που ειναι σαν χαρτονι συμπιεσμενο!!! Παιδια τοσο καπνιλα που εβγαζαν με το που εσβηναν δεν εβλεπα μπροστα μου το θεο τον ιδιο!!! Ωσπου τα βγαλα τα πεταξα κ συνεχισα ... με τη βενταλια!!! Απτην αλλη θα περνω τη ηλεκτρικη μπιστολα που εχει η γυναικα για τις τριχες της θα βαψω κ τη μουρη μαυρη κ θα μαι σα το αρνολντ στο Κομμαντο!!!!!!

Επεισης μια ωραια πατεντα που μου πε ο πεθερος κ την εφαρμοσα ηταν μια κατσαρολιτσα πανω στη σχαρα κ πεταγα μεσα τα κρεατα οταν ηταν ετοιμα. Ακομα κ μετα απο ενα τεταρτο ηταν ζεστα τα ατιμα!!!

Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω κ δε ξερω πως να το λυσω ειναι οτι επειδη ειμαι ο μονος ψυστης δε προλαβαινω ρε να φαω γμτ μου!!!! Μπουκιτσες απο δω κ απο κει ειμαι ωσπου να τα βγαλω στο τραπεζι εχουν φυγει!!!!

Επισης αυτο με τις μπριζολες μου φαινετα οτι οταν τις γυρναω ανα τακτα χρονικα διαστηματα βγαινουν ποιο μαλακες. (ο τονος στο έ το νου σας ρεμαλια χαχαχαχααα). Οποτε μαλλον συμφωνω με τον αργυρη. Τωρα βεβαια μπορει να ηταν κ συμπτωση αλλα τη τελευταια φορα πειραματιζομουν να δω γιαυτο κ το γραφω....

Αν ξεχναω κατι θα επανελθω το νου σας!!!!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.273
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale