- Reaction score
- 11
Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST
:107:
Yπέροχο...
Yπέροχο...
Αγαπητέ κ. Κώστα Φ, σαν εκπρόσωπος του AVSITE που είστε, τυγχάνετε εκ μέρους μου του απόλυτου σεβασμού.Vet, teachertza, AZ, Lemarchand και λοιποί συναγωνιστές, με τη λογική δεν γίνεται τίποτα και μην περιμένετε να λάβετε ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματά σας.
Έχω δοκιμάσει κι εγώ και πολλοί άλλοι (διεθνώς, όπως φαίνεται) περισσότερες φορές απ'όσες αξίζει.
Ο ROB έδωσε την απάντηση που είχαμε δώσει κι εμείς από καιρό: Good. Enjoy. (Άντε γεια, σε ελεύθερη μετάφραση).
Ο ROB όμως δεν ξέρει ότι ο Κος Caravelle δεν μπορεί να... enjoy την αγορά του πριν πείσει και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη πόσο τέλεια είναι και πολύ καλύτερη από οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορεί να την ευχαριστηθεί όσο υπάρχουν άνθρωποι που αναφέρουν συσκευές άλλων εταιρειών ως καλύτερες από αυτές τις Asus, ούτε άλλες συσκευές της ίδιας της Asus ως καλύτερες από την ST.
Άρα είναι καταδικασμένος να κυνηγάει την ουρά του.
H βασική διαφορά είναι ότι εκεί, "στα εξωτερικά", ο Κος Caravelle είναι πιο προσεκτικός και μαζεμένος και ξέρει πότε να σταματήσει ενώ στο γειτονικό forum έχει μπανιαριστεί ουκ ολίγες φορές απ'όσο θυμάμαι.
Μόνο στο AVSite του δώσαμε το ελεύθερο να κρατάει επί μήνες threads μόνος του και να trollaρει ασύστολα.
Σε κάθε περίπτωση, epic thread is epic αλλά πάει για κλείσιμο σύντομα αν δεν αναφερθεί κάτι καινούργιο που δεν έχει ξαναειπωθεί 8000 φορές.
Εναλλακτικά, αν προτιμάτε, το αφήνουμε εκτός moderation, ως "Ναό για τον Έρωτα του Caravelle με της Asus ST" να γράφει ο άνθρωπος τα δικά του να "ξεδίνει".
Ευχαριστώ.
Μέσα!Παίδες ειλικρινά, έχω όλη την καλή διάθεση όταν μπαίνω στο AVSite να διαβάσω και να ενημερωθώ για την οποιαδήποτε τεχνολογία. Από TV μέχρι mp3 & flac.
Το θέμα όμως είναι οτι κάθε φορά που γίνεται μια διαφωνία, το ποστ καταντάει (συγνώμη για την έκφραση) "γραφικό" (με την κομψή περιγραφή) ή "πανηγύρι" (με την άκομψη).
Υπάρχουν μέλη που υποστηρίζουν τις απόψεις τους, ίσως περισσότερο από ότι έχουμε συνηθίσει. Ας προχωρήσουμε λίγο την κουβέντα και ας χαλαρώσουμε γιατί πραγματικά το γεγονός των επιθέσεων πέρα δώθε είναι λυπηρό, για εμάς τους αναγνώστες..:422:
Έχω ήδη παραγγείλει μια ΟΝΚΥΟ SE-200 PCi Limited Edition.
![]()
http://www.intl.onkyo.com/technology/glossary/vlsc.html
Οι πληροφορίες που υπάρχουν στο internet είναι λίγες. Δε σας κρύβω οτι η παρουσίαση της ASUS ST από το συγκεκριμένο ποστ έδωσε αρκετά στοιχεία για τη συγκεκριμένη κάρτα. Μετά άρχισε το ψάξιμο... Στο Head-Fi υπάρχουν αρκετές αναφορές για ASUS ST όπως και για ONKYO SE-200LTD.
Άρθρο όπως "Onkyo SE200PCI-LTD or Asus Xonar Essence ST" μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Για να ...παίξουμε και λιγάκι, θα κανονίσω ένα συγκριτικό τεστάκι μόλις την εγκαταστήσω. Όποιος από τα παιδιά που έχουν την ΑSUS θέλει να λάβει μέρος και να τεστάρουμε τις δυο κάρτες, είναι ευπρόσδεκτος!:116:
Θα γίνει blind test με τη βοήθεια του switcher της Onkyo U-30 (passive selector), προενισχυτής Onkyo P-303, Τελικός Onkyo M-504 και ηχεία Minipod Blueroom & Bass-station της ομώνυμης εταιρίας. Χώρος ακρόασης ένα τυπικό σαλόνι τιουναρισμένος από το Equaliser της Onkyo EQ-540, με γεννήτρια ροζ θορύβου σε 12 συχνότητες. Πηγή το ίδιο το PC με όλα τα είδη μουσικής εκτός από κλασσική (δε διαθέτωμεν!).
Εαν βρεθεί πρόγραμμα που μπορεί να δουλέψει και τις δυο κάρτες (ASUS vs ONKYO) και οι αλλαγές θα μπορούν να γίνουν on the fly από το selector, τότε η ASUS θα μπει στο ίδιο PC με την ONKYO. Αλλιώς θα παίξουν δυο ανεξάρτητα PC, ένα με την ASUS και ένα με την ONKYO σε αντιπαράθεση, με τη βοήθεια του selector της Onkyo για άμεση σύγκριση.
Γουστάρετε??
Vet θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το εξής: φαίνεται πως το να "μην ξέρεις τι σου γίνεται", είναι κομψό, είναι χαριτωμένο, είναι "πιασάδικο" ένα πράγμα ρε παιδί μου.
Όσο μου αρέσει εμένα, άλλο τόσο σου αρέσει και εσένα:
Aφιερωμένο εξαιρετικά, από τον φίλο σου τον Άλεξ, που τώρα επιχαίρει μαζί σου:
"Εξακολουθείς να γράφεις για πράγματα για τα οποία δεν καταλαβαίνεις χριστό, ενώ επιπλέον διαστρεβλώνεις εσκεμμένα όσα έχουν γραφτεί."
και
"Vet, θα σου σύστηνα, έστω και για μία φορά, να φερθείς ως έξυπνος και όχι ως κάποιος που το παίζει έξυπνος, και να το αφήσεις εδώ."
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?94712-%D4%EF-AVSITE-%F3%F4%E7%ED-%C7%D7%CF%C4%CF%CC%C7-.-%C7-%F3%F5%ED%DC%ED%F4%E7%F3%DE-%EC%E1%F2-!&p=1263396#post1263396
:142:
Μπααα, απ΄ότι φαίνεται και τώρα έτσι είναι:ετσι ηταν.
διαβασα ομως και εμαθα.
σειρα σου.
1)Κατ' αρχήν o σωστό είναι στο 100%.Καλησπέρα!
Αγόρασα πρίν απο μερικές μερες την εν λόγω κάρτα και ομολογουμένως η διαφορά σε σύγκριση με την προηγούμενη που είχα (μιά sound blaster των 40 ευρώ) είναι εντυπωσιακή!!
πολύ πιό καθαρές μεσαίες καλύτερη στερεοφωνική εικόνα και πιό πολύ μπάσο!
Έχω μιά απορία όμως σε σχέση με την ένταση του volume στο control panel της κάρτας. Κάποιοι λενε να το βάζουμε στο 100% γιατί διαφορετικά έχουμε απώλεια Bits...
κάποιοι άλλοι διαφωνούν και λενε ότι στο 100% της έντασης ψαλιδίζεται ο ήχος οπότε να χρησιμοποιούμε χαμηλότερα επίπεδα έντασης.
Μετά από λίγο πειραματισμό έχω την εντύπωση ότι στο 100% παίζει καλύτερα.. πιό ελεγχόμενο μπάσο και πιό διαυγή πρίμα.
Υπαρχει περίπτωση να προκληθεί ζημιά στην είσοδο του ενισχυτή αν έχουμε μόνιμα την ένταση στο 100%?
Πείτε καμμιά γνώμη γιατι έχω μπερδευτει..
Η κάρτα είναι συνδεδεμένη με την αναλογική της έξοδο σε έναν ολοκληρωμενο στερεοφωνικό ενισχυτή και έχω από εκεί τον έλεγχο της έντασης.
Έχω βάλει τους drivers που είχε μέσα το cd.. θα κατεβάσω τους τελευταίους απο το site της asus και θα τους περάσω..
ευχαριστώ! :107:
Καλημέρα! έβαλα τους τελευταίους drivers 6.12.8.1794 αλλα το volume δουλευει κανονικά (δεν είναι δηλαδη απενεργοποιημένο) και οι συχνότητες είναι από 44,1-192KHz.. δηλαδή ότι ακριβώς γινόταν και με τους προηγούμενους drivers...1)Κατ' αρχήν o σωστό είναι στο 100%.
2)Προφανώς δεν έχεις βάλει τους τελευταίους drivers, οι οποίοι κάνουν την κάρτα να παίζει bitperfect για όλες τις συχνότητες.
(Εννοώ και αυτές που δεν εμφανίζονται στις αρχικές προδιαγραφές, 88.2 και 174 τόσο).
3)Εάν βάλεις αυτούς τους drivers το volume control καταργείται αυτόματα και έτσι σε απαλλάσσει από την έννοια!
Καλημέρα! έβαλα τους τελευταίους drivers 6.12.8.1794 αλλα το volume δουλευει κανονικά (δεν είναι δηλαδη απενεργοποιημένο) και οι συχνότητες είναι από 44,1-192KHz.. δηλαδή ότι ακριβώς γινόταν και με τους προηγούμενους drivers...
Μήπως κάτι κανω λάθος??
Δεν ξέρω και τόσο καλα αγγλικά αλλά απ ότι καταλαβα πρεπει να πας στο μενού "ήχοι" και να ορίσεις την κάρτα ως προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής..
View attachment 21984