ASUS ESSENCE ST

Reaction score
3
Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Φωτό μεν, μετρήσεις, (πριν και μετά), δεν!

:142:
Επειδη μετρησεις,αποκλειεται να κανω εγω για 100 λογους,το μονο που μπορω ειναι να βαλω κανενα αρχειο 24/96 ή 24/192,και να το παιξω πριν και μετά και να προσπαθησω να καταλαβω αν μπορω να αντιληφθω καποια διαφορά,με τα ακουστικα μου.Και μαλιστα,επειδη εχω πολλα ακουστικα,οπως βλεπεις στο κατω μερος του ποστ,με ποια νομιζεις οτι πρεπει να δοκιμασω;
Αν μπορεις τωρα, να προτεινεις ειδος μουσικης,κανε το.Εγω ,κλασσικη εχω κυριως, σε τετοια αρχεια.

Reaction score
11

Επειδη μετρησεις,αποκλειεται να κανω εγω για 100 λογους,το μονο που μπορω ειναι να βαλω κανενα αρχειο 24/96 ή 24/192,και να το παιξω πριν και μετά και να προσπαθησω να καταλαβω αν μπορω να αντιληφθω καποια διαφορά,με τα ακουστικα μου.Και μαλιστα,επειδη εχω πολλα ακουστικα,οπως βλεπεις στο κατω μερος του ποστ,με ποια νομιζεις οτι πρεπει να δοκιμασω;
Αν μπορεις τωρα, να προτεινεις ειδος μουσικης,κανε το.Εγω ,κλασσικη εχω κυριως, σε τετοια αρχεια.
Φίλε μου ο Κώστας Φ σου είπε κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα: μην πειράξεις την κάρτα!

Θα μπορούσες να το κάνεις μόνο αν είχες λεπτομερή οδηγό και ειδικές ικανότητες στις κολλήσεις εξαιρετικά ευαίσθητων καρτών, όπως αυτή.

Αλλά, με τις μετρήσεις jitter που έχω παραθέσει, και που εύχομαι να είναι σωστές, με 20 ps jitter, είσαι στο όριο ακουστότητας, που είναι τα 20 ps για τα 20KHZ και σημαντικά παραπάνω για τις χαμηλές συχνότητες.

Άρα κανείς λόγος για μία τέτοια κίνηση!

:107:

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Η θέση ενός ερωτήματος είναι ειρωνεία;
Η θέση ενός ερωτήματος προφανώς και δεν είναι ειρωνεία...ξέρεις για ποιό πόστ έκανα παρέμβαση επειδή ειλικρινά ενοχλήθηκα!
Εν πάση περιπτώση, δεν ξανασχολούμαι γιατί δεν θέλω να χαλάω εγώ το όποιο θέμα...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: ASUS ESSENCE ST

Aφου σας ευχαριστησω,θα σκεφτω πολλες φορες να κινηθω,αλλα ουτως ή αλλως,οχι εγω μονος μου.Μονον εαν ο φιλος μου,που ειναι επαγγελματιας στους υπολογιστες,μου πει οτι μπορει να το κανει ,γιατι το εχει ξανακανει,μονον τοτε θα γινει η μεταμοσχευση.
Το κακο ειναι οτι δεν μπορει να αλλαχτει απλα, οπως οι opamps,που επισης αλλαχτηκαν,αφου εχει κολλησεις,ενω αυτοι ειχαν επαφες.Τραβα εξω,βαλε μεσα.

Reaction score
11

Aφου σας ευχαριστησω,θα σκεφτω πολλες φορες να κινηθω,αλλα ουτως ή αλλως,οχι εγω μονος μου.Μονον εαν ο φιλος μου,που ειναι επαγγελματιας στους υπολογιστες,μου πει οτι μπορει να το κανει ,γιατι το εχει ξανακανει,μονον τοτε θα γινει η μεταμοσχευση.
Το κακο ειναι οτι δεν μπορει να αλλαχτει απλα, οπως οι opamps,που επισης αλλαχτηκαν,αφου εχει κολλησεις,ενω αυτοι ειχαν επαφες.Τραβα εξω,βαλε μεσα.

Σύγκριση στα ρολόγια έχεις κάνει;
http://www.cirrus.com/en/pubs/proBulletin/CS2000_PB_0807.pdf

:111:

Reaction score
11

Σχετικό, με ιδιαίτερη αναφορά στην ST:

http://www.diyaudio.com/forums/pc-based/167176-spdif-sound-card-choice.html

Reaction score
1.815

Sorry αλλά νομίζω οτι κάνουμε συζήτηση και όχι ακαδημαική διάλεξη επί του άρθρου.
Χρειάζεται κανείς να έχει διδακτορικό και ηχητική διατριβή για να μπορέσει να ακούσει διαφορές μεταξύ δυο συσκευών??

Caravelle μια χαρά ποστάρεις στοιχεία. Μη σταματάς. Τουλάχιστον μαθαίνουμε ανταλλάσοντας απόψεις και όσοι είναι "γνώστες" ας βοηθήσουν.

Εγώ πάντως πήρα την απόφασή μου να κάνω μια αγορά. Όχι τίποτις άλλο αλλά για 3 λόγους:
1) Έχω περιορισμένο budjet, οπότε θα πρέπει να πάρω κάτι στα "διαθέσιμα"
2) Έχω την περιέργεια να ακούσω την ASUS ST σε αντιπαράθεση με αυτό που θα πάρω. Δηλαδή με λίγα λόγια μου αρέσει να διαβάζω θεωρητικά τα πάντα, με τα specs να βοηθούν να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα, αλλά βασίζομαι στ' αυτιά μου και μόνο. Μπορεί να μου αρέσει καλύτερα ο χαρακτήρας της ASUS, μπορεί και όχι. Μήπως είναι η ώρα για να το μάθω?:426:
3) Είμαι Τζαπανέζος χαιφιντελάς, όχι κομπιουτεράς αλλά ούτε και χαλιεντάς..:136:

Όταν λοιπόν παραλάβω το ...δικό μου "μωρό", θα γούσταρα μια αντιπαράθεση με ASUS ST, ΑUDIOTRAK και οποιοδήποτε άλλο DAC.
Έτσι βρε αδερφέ για να δούμε αν αξίζει να πληρώνει κανείς παραπάνω λεφτά, αν όντως η διαφορά χρημάτων είναι δικαιολογήσιμη ΄στα αυτιά μου και στον ηχητικό χαρακτήρα που μου αρέσει, ή αν αξίζει να επενδύσει κανείς με λιγότερα χρήματα σε φθηνότερη λύση που ίσως και να είναι αξιοπρεπής..:610:

.....ή να τραγουδάω "Αν είσαι σπίτι.. τότε ετοιμάσου για Ντουμπάι!!":116:

Reaction score
11

Sorry αλλά νομίζω οτι κάνουμε συζήτηση και όχι ακαδημαική διάλεξη επί του άρθρου.
Χρειάζεται κανείς να έχει διδακτορικό και ηχητική διατριβή για να μπορέσει να ακούσει διαφορές μεταξύ δυο συσκευών??

Caravelle μια χαρά ποστάρεις στοιχεία. Μη σταματάς. Τουλάχιστον μαθαίνουμε ανταλλάσοντας απόψεις και όσοι είναι "γνώστες" ας βοηθήσουν.

Εγώ πάντως πήρα την απόφασή μου να κάνω μια αγορά. Όχι τίποτις άλλο αλλά για 3 λόγους:
1) Έχω περιορισμένο budjet, οπότε θα πρέπει να πάρω κάτι στα "διαθέσιμα"
2) Έχω την περιέργεια να ακούσω την ASUS ST σε αντιπαράθεση με αυτό που θα πάρω. Δηλαδή με λίγα λόγια μου αρέσει να διαβάζω θεωρητικά τα πάντα, με τα specs να βοηθούν να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα, αλλά βασίζομαι στ' αυτιά μου και μόνο. Μπορεί να μου αρέσει καλύτερα ο χαρακτήρας της ASUS, μπορεί και όχι. Μήπως είναι η ώρα για να το μάθω?
3) Είμαι Τζαπανέζος χαιφιντελάς, όχι κομπιουτεράς αλλά ούτε και χαλιεντάς..:136:

Όταν λοιπόν παραλάβω το ...δικό μου "μωρό", θα γούσταρα μια αντιπαράθεση με ASUS ST, ΑUDIOTRAK και οποιοδήποτε άλλο DAC.
Έτσι βρε αδερφέ για να δούμε αν αξίζει να πληρώνει κανείς παραπάνω λεφτά, αν όντως η διαφορά χρημάτων είναι δικαιολογήσιμη ΄στα αυτιά μου και στον ηχητικό χαρακτήρα που μου αρέσει, ή αν αξίζει να επενδύσει κανείς με λιγότερα χρήματα σε φθηνότερη λύση που ίσως και να είναι αξιοπρεπής..:610:

.....ή να τραγουδάω "Αν είσαι σπίτι.. τότε ετοιμάσου για Ντουμπάι!!":116:

:615:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Όχι βέβαια.
Εννοείται ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει οτιδήποτε για να απολαύσει τη μουσική του.
Αλλά αν κάποιος θέλει να το παίζει expert στα τεχνικά, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγει από το copy paste, τα ωραία σχεδιάκια και τα reviews και να διαβάσει και τίποτα σοβαρό.
Αλλιώς να μείνει στα αυτάκια του όπως αναφέρεις κι εσύ. Δεν είναι ντροπή.

Ντροπή είναι να το παίζεις σχετικός, να προτείνεις κάρτες σε ανθρώπους ή να (νομίζεις ότι) διορθώνεις το Atkinson, τον ROBSCIX ή τον οποιονδήποτε άλλο που ξέρει 5-10 πράγματα παραπάνω και, όταν φτάνουμε στο ζουμί (δηλ. τη θεωρία πίσω από όλα αυτά και το στρώσιμο του... πώλου για το διάβασμα που απαιτείται) να στρίβεις διά της... ασχετοσύνης και να δηλώνεις "απλός χομπίστας" που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο.

Άρα δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις τίποτα, αλλά ο άλλος είναι υποχρεωμένος να απλοποιήσει σύνθετα τεχνικά ζητήματα μπας και χωρέσουν στο κεφάλι σου - για να πάρει ως ευχαριστώ τις "ενστάσεις" του Χ σχετικού-άσχετου ο οποίος, πολύ βολικά, είναι αρκετά σχετικός για να (νομίζει ότι μπορεί να) κρίνει αυτά που γράφεις αλλά και αρκετά άσχετος για να μη χρειάζεται να απολογηθεί για την άγνοιά του όταν τον στριμώξεις.

Μονά-ζυγά δικά μας δε γίνεται.

Είπαμε, αυτάκια, μουσικούλα κλπ.. Δεν είναι ντροπή (και το εννοώ).

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Όχι βέβαια.
Εννοείται ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει οτιδήποτε για να απολαύσει τη μουσική του.
Αλλά αν κάποιος θέλει να το παίζει expert στα τεχνικά, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγει από το copy paste, τα ωραία σχεδιάκια και τα reviews και να διαβάσει και τίποτα σοβαρό.
Αλλιώς να μείνει στα αυτάκια του όπως αναφέρεις κι εσύ. Δεν είναι ντροπή.

Ντροπή είναι να το παίζεις σχετικός, να προτείνεις κάρτες σε ανθρώπους ή να (νομίζεις ότι) διορθώνεις το Atkinson, τον ROBSCIX ή τον οποιονδήποτε άλλο που ξέρει 5-10 πράγματα παραπάνω και, όταν φτάνουμε στο ζουμί (δηλ. τη θεωρία πίσω από όλα αυτά και το στρώσιμο του... πώλου για το διάβασμα που απαιτείται) να στρίβεις διά της... ασχετοσύνης και να δηλώνεις "απλός χομπίστας" που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο.

Άρα δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις τίποτα, αλλά ο άλλος είναι υποχρεωμένος να απλοποιήσει σύνθετα τεχνικά ζητήματα μπας και χωρέσουν στο κεφάλι σου - για να πάρει ως ευχαριστώ τις "ενστάσεις" του Χ σχετικού-άσχετου ο οποίος, πολύ βολικά, είναι αρκετά σχετικός για να (νομίζει ότι μπορεί να) κρίνει αυτά που γράφεις αλλά και αρκετά άσχετος για να μη χρειάζεται να απολογηθεί για την άγνοιά του όταν τον στριμώξεις.

Μονά-ζυγά δικά μας δε γίνεται.

Είπαμε, αυτάκια, μουσικούλα κλπ.. Δεν είναι ντροπή (και το εννοώ).

1)Aπέδειξα ότι ο Atkinson έχει κάνει λάθος με την μορφή παράλειψης. Δεν υπάρχει αντίλογος επί αυτού. Τα ντοκουμέντα είναι εκεί.

2)Απέδειξα ότι ο Robscix τείνει να αγνοεί τα λεγόμενα του. Φυσικά και δεν μπορεί να υπάρξει αντίρρηση. Τα ντοκουμέντα είναι εκεί.

3)Στα τεχνικά θέματα ούτε εσύ ούτε κάποιος άλλος εντόπισε λάθος σε αυτά που λέω.

4)Το copy paste είναι αποδεκτός τρόπος επικοινωνίας σε παρόμοιες περιπτώσεις για την μεταφορά γνώσης.

5)Δεν έστριψα πουθενά ούτε υπήρξε αλλαγή σε αυτά που υποστηρίζω για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπήρξε από κανένα αντίρρηση.

6)Δηλώνω απλός χομπίστας και μαθητής γιατί αυτό είμαι. Ότι λέω όμως είναι απόλυτα ψαγμένο και δεν επιδέχεται διάψευσης.

7)Είναι θαυμάσια η σιγουριά σου για το τι ξέρω και το τι διαβάζω. Όπως ξαναείπα σήμερα η σιγουριά μας χρειάζεται.

8)Σκόπιμα δεν απαντώ σε ιταμό ύφος.

Reaction score
11

Αφού λοιπόν οι δάσκαλοι δεν μας καταδέχονται και δεν προσθέτουν ούτε ένα "και" στην γνώση μας, αν και και επανειλημμένα τους το ζητήσαμε, οι μαθητές συνεχίζουμε!
('Αλα, τα μαθητούδια!)

Reaction score
11

...Τζαπανέζο, σου έχω μετρήσεις rightmark analyzer για την ONKYO την 200.

Δυστυχώς για την απλή και όχι την LD. Δεν κατάφερα να βρω τις διαφορές τους.

Aν σε ενδιαφέρει, να τις παραθέσω εδώ συγκριτικά με ST η να σου τις περάσω με mail?

:111:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Αφού λοιπόν οι δάσκαλοι δεν μας καταδέχονται και δεν προσθέτουν ούτε ένα "και" στην γνώση μας, αν και και επανειλημμένα τους το ζητήσαμε, οι μαθητές συνεχίζουμε!
('Αλα, τα μαθητούδια!)

Κανείς εδώ μέσα δεν έχει δηλώσει "δάσκαλος".
Επίσης αμφιβάλλω αν κάποιος μπορεί να προσθέσει κάτι στη γνώση σου (για πολλούς και διάφορους λόγους - όχι γιατί δεν έχεις κενά πάντως).

Για να παραφράσω την κινέζικη παροιμία, όταν σου "ξινίζουν" στα ψάρια που σου δίνουν οι άλλοι και δεν έχεις και διάθεση να μάθεις να ψαρεύεις μόνος σου, δε μου κάνει εντύπωση που έχεις μείνει να γλύφεις τα ίδια ψαροκόκκαλα ξανά και ξανά μπας και χορτάσεις την πείνα σου.

Τέλος ελπίζω να αναφέρεσαι στον εαυτό σου με τον πληθυντικό, γιατί κανείς άλλος δεν έχει παραπονεθεί για την προσφορά μου στο site ή για το ότι με ρώτησε κάτι και δεν βοήθησα (στο βαθμό που μπορούσα).

Καλή συνέχεια και ελπίζω κάποια στιγμή να ξεκολλήσεις από τα ίδια και τα ίδια - ειλικρινά. :444:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Κανείς εδώ μέσα δεν έχει δηλώσει "δάσκαλος".
Επίσης αμφιβάλλω αν κάποιος μπορεί να προσθέσει κάτι στη γνώση σου (για πολλούς και διάφορους λόγους - όχι γιατί δεν έχεις κενά πάντως).

Για να παραφράσω την κινέζικη παροιμία, όταν σου "ξινίζουν" στα ψάρια που σου δίνουν οι άλλοι και δεν έχεις και διάθεση να μάθεις να ψαρεύεις μόνος σου, δε μου κάνει εντύπωση που έχεις μείνει να γλύφεις τα ίδια ψαροκόκκαλα ξανά και ξανά μπας και χορτάσεις την πείνα σου.

Τέλος ελπίζω να αναφέρεσαι στον εαυτό σου με τον πληθυντικό, γιατί κανείς άλλος δεν έχει παραπονεθεί για την προσφορά μου στο site ή για το ότι με ρώτησε κάτι και δεν βοήθησα (στο βαθμό που μπορούσα).

Καλή συνέχεια και ελπίζω κάποια στιγμή να ξεκολλήσεις από τα ίδια και τα ίδια - ειλικρινά. :444:

Kαλά, μέχρι και οι παροιμίες Κινέζικες, ε;

:142:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88