Βοηθεια για projector

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822
Απάντηση: Βοηθεια για projector

Στο skroutz τα βρηκα 100 και 270 το ενα. Επελεξα το 100 :p

Sent from my 4s using Tapatalk
Kαλά είπα ωχ...

Δεν τα λυπήθηκες τα λεφτά βρε αγόρι μου? Τσάμπα λεφτά...

Κάποιο δηλαδή από αυτά δεν σου έκανε?

http://www.skroutz.gr/c/700/audio-video-kalodia.html?keyphrase=HDMI+10M

Τέλος πάντων, μην σου μαυρίζω την καρδιά.

Reaction score
4
Μην μου μαυριζετε την καρδια.... Χαχαχαα :) Εκανα χαζομαρα με τα καλωδια αλλα τωρα εγινε τι να κανουμε :(

Νομιζα οτι θα ειχα καλυτερο αποτελεσμα.
Παω για τοποθετηση τωρα γιατι δεν αντεχω να βλεπω αλλο τα κουτια να καθονται

Sent from my 4s using Tapatalk

Reaction score
4

Τελικα δεν ειναι τοσο ευκολο οσο νομιζα :p Λεω σε ενα φιλο "ελα ρε, θα ερθεις να με βοηθησεις να κανουμε μια δουλιτσα? δεν ειναι τπτ 4 βιδες :p " Τελικα μεχρι τις 00:30 δουλευαμε και συζηταγαμε τον τροπο που θα τοποθετηθει.

Εχω να κανω ακομα μια ερωτηση. Ποια η διαφορα απο το να δειχνει ο προβολεας στον τοιχο αντι για το πανι? Εκανα μια δοκιμη και δεν μου φανηκε καποια διαφορα.
Επισης εαν τελικα αποφασισω να εκμεταλευτω ολο τον τοιχο που εχω χωρις πανι (3,5m x 2 m) θα εχω καποιο προβλημα στην αναλυση? Γιατι εχθες το εκανα δοκιμαστικα και εδειχνε μια χαρα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822

Τελικα δεν ειναι τοσο ευκολο οσο νομιζα :p Λεω σε ενα φιλο "ελα ρε, θα ερθεις να με βοηθησεις να κανουμε μια δουλιτσα? δεν ειναι τπτ 4 βιδες :p " Τελικα μεχρι τις 00:30 δουλευαμε και συζηταγαμε τον τροπο που θα τοποθετηθει.

Εχω να κανω ακομα μια ερωτηση. Ποια η διαφορα απο το να δειχνει ο προβολεας στον τοιχο αντι για το πανι? Εκανα μια δοκιμη και δεν μου φανηκε καποια διαφορα.
Επισης εαν τελικα αποφασισω να εκμεταλευτω ολο τον τοιχο που εχω χωρις πανι (3,5m x 2 m) θα εχω καποιο προβλημα στην αναλυση? Γιατι εχθες το εκανα δοκιμαστικα και εδειχνε μια χαρα.
Ξεκινάς μια συζήτηση που έχει ξαναγίνει, με διιστάμενες απόψεις. Για μένα κανένας τοίχος δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με μια οθόνη. Ακόμα κι αν καταφέρεις να πετύχεις μια απόλυτα λεία υφή σε όλη την επιφάνειά του, σε βάθος χρόνου θα υπάρξει χρωματική αλλοίωση. Για άλλους αυτό δεν ισχύει.

Το κέρδος ενός τοίχου βέβαια είναι ότι μπορείς να εκμεταλευτείς όλη την επιφάνειά του. Στην περίπτωσή σου είναι εφικτό αυτό? Μάλλον όχι. Η λάμπα στην αρχική της κατάσταση επαρκεί για να φωτίσει οριακά οθόνη πλάτους 320 εκ. Αν υπολογίσεις και την πτώση της φωτεινότητας της λάμπας με την πάροδο του χρόνου, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ξεπεράσεις τα 300 εκ. πλάτους. Για το πλάτος αυτό ο προβολέας σου μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση μεταξύ 4,5 και 5,5 μέτρα από τον τοίχο.

Όσο για την ανάλυση, αφού ο Optoma είναι full HD, φυσικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Reaction score
4

Ξεκινάς μια συζήτηση που έχει ξαναγίνει, με διιστάμενες απόψεις. Για μένα κανένας τοίχος δεν έχει την ίδια συμπεριφορά με μια οθόνη. Ακόμα κι αν καταφέρεις να πετύχεις μια απόλυτα λεία υφή σε όλη την επιφάνειά του, σε βάθος χρόνου θα υπάρξει χρωματική αλλοίωση. Για άλλους αυτό δεν ισχύει.

Το κέρδος ενός τοίχου βέβαια είναι ότι μπορείς να εκμεταλευτείς όλη την επιφάνειά του. Στην περίπτωσή σου είναι εφικτό αυτό? Μάλλον όχι. Η λάμπα στην αρχική της κατάσταση επαρκεί για να φωτίσει οριακά οθόνη πλάτους 320 εκ. Αν υπολογίσεις και την πτώση της φωτεινότητας της λάμπας με την πάροδο του χρόνου, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ξεπεράσεις τα 300 εκ. πλάτους. Για το πλάτος αυτό ο προβολέας σου μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση μεταξύ 4,5 και 5,5 μέτρα από τον τοίχο.

Όσο για την ανάλυση, αφού ο Optoma είναι full HD, φυσικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Με καλυψες :) Θα το βαλω στον τοιχο :114:
Ετσι οπως διαμορφωσα το σαλονι μπορει να εκμεταλευτει ο τοιχος των 300 εκ.
Αυτο ομως που με απασχολει ειναι οτι αν η τοποθετηση γινει στα 4,5 μετρα ισως δεν μου φτασει καλωδιο hdmi 15μ και χρειαστω παραπανω. Αρα θα αρχισουν και τα προβληματα οσο αφορα την ποιοτητα (φανταζομαι).

Τελος οσο φορα την σωστη τοποθετηση και ρυθμιση υπαρχει καποιος απο το forum οπου μπορει να με βοηθησει? Ακομα και επαγγελματιας ο οποιος θα χρεωσει για την δουλεια που θα κανει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822

Τελος οσο φορα την σωστη τοποθετηση και ρυθμιση υπαρχει καποιος απο το forum οπου μπορει να με βοηθησει? Ακομα και επαγγελματιας ο οποιος θα χρεωσει για την δουλεια που θα κανει.
Ασυζητητί επαγγελματίας και μόνο. Δύο υπάρχουν: Μανώλης Καστρουνής, Βαγγέλης Λάμπρου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.822

Μόλις έμαθα ότι ο τοίχος σου είναι εκρού. :144:

Το πρώτο βήμα, αν ακόμα επιμένεις να προβάλεις σ' αυτόν, είναι να βαφτεί λευκός.

Reaction score
4

Η τοποθετηση ολοκληρωθηκε! Εκανα καποιες δοκιμες και μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Με μια μονο διαφορα. Σε ορισμενα καναλια της nova οταν αλλαζει η εικονα ή οι υποτιλοι βλεπω κατι σαν πρασινη σκια η οποια εξσφανιζεται πολυ γρηγορα.
Τι μπορει να ειναι ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.325
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis