Όλα τα πλάσματα της φύσης έχουν προβλήματα...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Η τρίωρη ερωτική επαφή εξοντώνει τα καλαμάρια

Οι τρίωρες ερωτικές συνευρέσεις εξοντώνουν το καλαμάρι της Αυστραλίας, με την επιστημονική ονομασία Euprymna tasmanica, σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί καν να κολυμπήσει.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, που αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για τη συμπεριφορά των ειδών με μικρή διάρκεια ζωής, όπως το καλαμάρι.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην επιστημονική επιθεώρηση Biology Letters είναι η πρώτη που εξετάζει το ενεργειακό κόστος του ζευγαρώματος στα καλαμάρια και τις επιπτώσεις που έχει η ερωτική συνεύρεση στις φυσικές τους ικανότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, για μισή ώρα περίπου μετά την ερωτική συνεύρεση η ικανότητα των καλαμαριών να κολυμπήσουν είναι μειωμένη, γεγονός που τα αφήνει ευάλωτα στους θηρευτές.

«Αν το ζευγάρωμα είναι ενεργοβόρο, που είναι, πρέπει να υπάρχουν άλλα πλεονεκτήματα που να αντισταθμίζουν αυτό το μειονέκτημα», τόνισε σε δηλώσεις της η επικεφαλής της μελέτης, δρ. Amanda Franklin.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, το μεγάλο ενεργειακό κόστος της συνεύρεσης των καλαμαριών σχετίζεται με τη μειωμένη διάρκεια ζωής τους, καθώς ζουν λιγότερο από χρόνο ενώ τα αρσενικά είναι σεξουαλικά ώριμα μόνο για τέσσερις μήνες.

«Η σεξουαλικά ώριμη περίοδος των καλαμαριών είναι μικρή, οπότε το ζευγάρωμα έχει κόστη, ωστόσο αυτά αντισταθμίζονται από το γεγονός ότι τα καλαμάρια γεννούν πολλά μικρά και διαιωνίζουν το είδος τους», ανέφερε η δρ. Franklin.

Το αρσενικό καλαμάρι επιδιώκει να ζευγαρώσει σχεδόν κάθε φορά που βλέπει θηλυκό, και τα καταφέρνει καθώς το θηλυκό δύσκολα ξεφεύγει.

Για να μειώσουν τις πιθανότητες να δεχθούν επίθεση όταν συνευρίσκονται, τα καλαμάρια θάβονται στην άμμο και δημιουργούν ένα σύννεφο από μελάνι για να γλιτώνουν από τους θηρευτές.

Η έρευνα διεξήχθη στον κόλπο «Port Phillip» στην Τασμανία. Τα καλαμάρια Euprymna tasmanica ζευγαρώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τα ενήλικα φτάνουν σε μήκος τα επτά εκατοστά.

Πηγή

Καθένας με τα προβλήματά του...

Όσον αφορα΄την πρόταση με bold, το πρώτο της σκέλος (μέχρι το κόμμα) αποδεικνύει ότι μεταξύ του καλαμαριού και ενός άλλου είδους στη φύση (ξέρετε ποιου :109:) υπάρχουν ομοιότητες, ενώ το δεύτερο σκέλος αποδεικνύει ότι υπάρχουν και διαφορές :116:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Όλα τα πλάσματα της φύσης έχουν προβλήματα...

το ειδα σε ντοκιμαντερ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Ναι, το έχει γυρίσει παλιότερα ο Κουστώ...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

τρίωρο ήταν το ντοκιμαντέρ;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Ε όχι και τρίωρο, δε νομίζω - και δεν θυμάμαι κιόλας... Μιλάμε για 30 και πλέον χρόνια πριν...

Reaction score
384

Ε όχι και τρίωρο, δε νομίζω - και δεν θυμάμαι κιόλας... Μιλάμε για 30 και πλέον χρόνια πριν...
Πρεπει να εδειξε μονο τις 'καλες σκηνες' μαλλον.:116:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426
Απάντηση: Re: Όλα τα πλάσματα της φύσης έχουν προβλήματα...

Είναι και φωτιζόμενα!
φορανε τα καινουργια φωσφοριζε προφυλακτικα!

Reaction score
29

Θα σας έβαζα ενα κλιπ σεξουαλικού περιεχομένου με 3 σουπιές που έχω τραβήξει εγω, αλλά το έχω υποτιτλίσει σαν να ήταν σκληρό πορνό και δεν ξέρω αν είναι πρέπον :)

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Θα σας έβαζα ενα κλιπ σεξουαλικού περιεχομένου με 3 σουπιές που έχω τραβήξει εγω, αλλά το έχω υποτιτλίσει σαν να ήταν σκληρό πορνό και δεν ξέρω αν είναι πρέπον :)
Πρέπον δεν είναι, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει και κανείς που να μην τον τρώει η περιέργεια :142: :142:

Βάλτο στο youtube και δώσε λινκ :109:

Reaction score
29

To κρίμα στο λαιμό σας.Σας προειδοποίησα.
Ενα μικρό ιστορικό για το βίντεο.

Ειναι απο κείνες τις μέρες, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο σε πιάνει η μαμακία.
Ετσι λοιπόν μόλις αντίκρυσα το θέαμα, με έπιασε νευρικό γέλιο, και οι υπότιτλοι πεταγόταν στο μυαλό μου κατα ριπάς, κάνοντας χειρότερη την κατάσταση.

Πρωταγωνιστες : 3 σουπιές οι οποίες όντως βρισκόταν σε διαδικασία ζευγαρώματος, κι εγω (η ανωμαλία πάει σύννεφο)
Ο ήχος απαραίτητος (προσθέτει στην ερωτική ατμόσφαιρα)

Υ.Γ.Είμαι καλό παιδί κατα τ' άλλα :105:

Last edited by a moderator:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Απάντηση: Re: Όλα τα πλάσματα της φύσης έχουν προβλήματα...

Κορυφαίο :142: :607:

Καλύτερα να πάω με τον αχινό... θεϊκή ατάκα!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead