Μελίδης Μιχάλης
Πρόεδρος ΕΒΒΕ
- Reaction score
- 31.048
Λοιπόοοον, αφού επωλήθη η οθόνη μου των 96" και αντικαταστάθηκε με μια οθόνη των 106" και αφού πουλήθηκε και αυτή έπρεπε να αντικατασταθεί με μια των 116".
Όμως αυτή τη φορά είπα να παίξω λίγο, να πειραματιστώ, να κάνω αυτό που μ΄αρέσει δηλ. να κατασκευάζω.
Έτσι αποφάσισα να μην πάω σε παλιόπανο, καραβόπανο, μουσαμά, κάμποτο ή τσουβαλέ, αλλά να στήσω μια σταθερή.
Σκεφτήκαμε με τον Μάριο να στήσουμε στον τοίχο μία μελαμίνη των 8 χιλιοστών και να την τρίψει με την γυαλοχαρτιέρα του να φύγει η γυαλάδα της μελαμίνης.
Όπως και έγινε.
Η διάσταση πλέον είναι για οθόνη 120" με ένα πλάτος 2,6 μέτρα.
Η οθόνη τρίφτηκε, έφυγε η γυαλάδα στο καλό να πάει κι αέρα στα πανιά της.
Αφού είδα το αποτέλεσμα και μπορώ να πω ότι ήταν πιο καλό απ΄ότι περίμενα, λόγω κάποιων γραμμώσεων που ήταν ορατές λόγω της γυαλοχαρτιέρας, είπα να αρχίσω δοκιμές με μπογιές.
Όχι μπου και γκου, όχι ακόμη τουλάχιστον.
Πήρα λοιπόν μια μπογιά της Krafft πλαστικό χρώμα λευκό ματ.
Πήρα κι ένα μικρό κουτάκι μαύρο χρώμα με σκοπό να ρίξω μερικές σταγόνες να το κάνω λίιιιγο γκρι.
Αλλά τελικά δεν έριξα καθόλου και έβαψα την οθόνη μόνο με το άσπρο το οποίο αραίωσα με λίγο νερό κατόπιν υπόδειξης του χρωματοπώλη.
Πήρα μια σκάφη βαφής και το ρολό, ξάπλωσα την οθόνη σε δυο τραπεζάκια και άρχισα.
Πέρασα το ένα χέρι και ήδη έδειχνε ωραία, μετά το πέρασα κι άλλο ένα και έγινε γκιουζελίμ εντελώς ματ χωρίς να γυαλίζει..
Σε μια ώρα ήταν έτοιμη.
Της πέρασα και μια αυτοκόλλητη ταινία 5 πόντους φάρδος μαύρη στο επάνω μέρος της (το είχα υπολογίσει 5 πόντους πιο φαρδύ για τα πιαστράκια)
Την ξαναέστησα στον τοίχο και βουαλά!!
Υπέροχη. Εντελώς κάτασπρη, ομοιόμορφη και πανέμορφη.
Μετά άναψα και τον προβολέα με πλήρη συσκότιση και άρχισα την παρατήρηση.
Λοιπόν δεν ξέρω πόσο είναι το gain της αλλά μάλλον ανέβηκε λίγο.
Η εικόνα ζωντάνεψε κάπως.
Δεν έχει διάχυση και φαινόμενο του φωτοστέφανου, τα πίξελ φαίνονται πολύ καθαρά, δεν υπάρχει hot spot.
Προφανώς τώρα θα πρέπει να αλλάξω τις ρυθμίσεις από εκεί που τις είχα.
Δεν ξέρω αν πρέπει να πειραματιστώ πλέον με γκου & μπου μπογιές.
Πιο μετά θα σας βάλω και φωτό να δείτε τα χάλια μου.
Θα προσπαθήσω να βγάλω και κανένα καλό screenshot.
Για ότι αλλάξει θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.
Όμως αυτή τη φορά είπα να παίξω λίγο, να πειραματιστώ, να κάνω αυτό που μ΄αρέσει δηλ. να κατασκευάζω.
Έτσι αποφάσισα να μην πάω σε παλιόπανο, καραβόπανο, μουσαμά, κάμποτο ή τσουβαλέ, αλλά να στήσω μια σταθερή.
Σκεφτήκαμε με τον Μάριο να στήσουμε στον τοίχο μία μελαμίνη των 8 χιλιοστών και να την τρίψει με την γυαλοχαρτιέρα του να φύγει η γυαλάδα της μελαμίνης.
Όπως και έγινε.
Η διάσταση πλέον είναι για οθόνη 120" με ένα πλάτος 2,6 μέτρα.
Η οθόνη τρίφτηκε, έφυγε η γυαλάδα στο καλό να πάει κι αέρα στα πανιά της.
Αφού είδα το αποτέλεσμα και μπορώ να πω ότι ήταν πιο καλό απ΄ότι περίμενα, λόγω κάποιων γραμμώσεων που ήταν ορατές λόγω της γυαλοχαρτιέρας, είπα να αρχίσω δοκιμές με μπογιές.
Όχι μπου και γκου, όχι ακόμη τουλάχιστον.
Πήρα λοιπόν μια μπογιά της Krafft πλαστικό χρώμα λευκό ματ.
Πήρα κι ένα μικρό κουτάκι μαύρο χρώμα με σκοπό να ρίξω μερικές σταγόνες να το κάνω λίιιιγο γκρι.
Αλλά τελικά δεν έριξα καθόλου και έβαψα την οθόνη μόνο με το άσπρο το οποίο αραίωσα με λίγο νερό κατόπιν υπόδειξης του χρωματοπώλη.
Πήρα μια σκάφη βαφής και το ρολό, ξάπλωσα την οθόνη σε δυο τραπεζάκια και άρχισα.
Πέρασα το ένα χέρι και ήδη έδειχνε ωραία, μετά το πέρασα κι άλλο ένα και έγινε γκιουζελίμ εντελώς ματ χωρίς να γυαλίζει..
Σε μια ώρα ήταν έτοιμη.
Της πέρασα και μια αυτοκόλλητη ταινία 5 πόντους φάρδος μαύρη στο επάνω μέρος της (το είχα υπολογίσει 5 πόντους πιο φαρδύ για τα πιαστράκια)
Την ξαναέστησα στον τοίχο και βουαλά!!
Υπέροχη. Εντελώς κάτασπρη, ομοιόμορφη και πανέμορφη.
Μετά άναψα και τον προβολέα με πλήρη συσκότιση και άρχισα την παρατήρηση.
Λοιπόν δεν ξέρω πόσο είναι το gain της αλλά μάλλον ανέβηκε λίγο.
Η εικόνα ζωντάνεψε κάπως.
Δεν έχει διάχυση και φαινόμενο του φωτοστέφανου, τα πίξελ φαίνονται πολύ καθαρά, δεν υπάρχει hot spot.
Προφανώς τώρα θα πρέπει να αλλάξω τις ρυθμίσεις από εκεί που τις είχα.
Δεν ξέρω αν πρέπει να πειραματιστώ πλέον με γκου & μπου μπογιές.
Πιο μετά θα σας βάλω και φωτό να δείτε τα χάλια μου.
Θα προσπαθήσω να βγάλω και κανένα καλό screenshot.
Για ότι αλλάξει θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.