Flexy rack - άλλο ένα log

Reaction score
169
Εδώ και κανα μήνα με την ευκαιρεία της άδειας, βρήκα ευκαιρεία να φτιάξω επιτέλους ένα rack για το σύστημά μου.
Μετά από διάφορα, αποφάσισα να ακολουθήσω τη λογική του flexy.

Τα υλικά είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης απ το Leroy Merlin κομμένο σε ράφια 50x50 (50χ60 θα ήταν καλύτερα) και ολόπασες ντίζες πάχους 20mm.

Παρακάτω βάζω διάφορες φωτός από τη μέχρι τώρα πορεία μου.

Μια πρώτη δοκιμή

DIM_1055.jpg

Το δοκιμαστικό ράφι μετά το πρώτο χέρι

DIM_1056.jpg

Τα ράφια κουδούνιζαν αρκετά μόνο με τις μεταλικές ροδέλες οπότε έκοψα μερικές ροδέλες από φελό

DIM_1073.jpg

DIM_1068.jpg

Reaction score
169
Απάντηση: Flexy rack - άλλο ένα log

Το τεστ ράφι δεξιά (2 χέρια) και ένα δεύτερο αριστερά (ένα χέρι)

DIM_1067.jpg

3 χέρια στο τέστ και 2 στο άλλο

DIM_1079.jpg

Το πάνω ράφι για το πικάπ θα είναι διπλό με σαντουίτς φελό

DIM_1070.jpg

Και κολλημένο

DIM_1099.jpg

Reaction score
169

Και μια φωτογραφία με το τελικό μάλλον φινίρισμα...

5 χέρια χρώμα και 2 λάδι

DIM_1103.jpg

Θα κάνω μερικά χέρια ακόμα λάδι το τέστ να δω πως θα συμπεριφερθεί το ξύλο και βλέπουμε...

Επίσης παράγγειλα σήμερα στο Μιχάλη ακίδες για τις ντίζες.

Reaction score
169

Επειδή με ρώτησαν παιδιά

Το κόντρα πλακέ είναι θαλάσσης 50χ50 απ το Leroy Merlin. Έπρεπε να τα κάνω 50χ60 αλλά οκ... οι τρύπες είναι 3cm από τις άκρες και τα μηχανήματα χωράνε να μπούν μόνο από το πλάι (γι αυτό και ήθελε 50χ60).

Το χρώμα είναι νερού v33 σε απόχρωση μαόνι.
Το λάδι είναι Αγγλικό με την ένδειξη(μάρκα?) International
Ο στόκος απλός υδατοδυαλιτός χρωματιστός.
Η κόλλα durostick pva
O φελός απ το πλαίσιο

Ντίζες κλπ σιδηρικά απ το Leroy Merlin
Οι ντίζες θα καλυφθούν εσωτερικά με αφρώδη σωλήνα μόνωσης για να κόψω τους συντονισμούς. Εξωτερικά ακόμα ψάχνω. Μάλλον κανένα pvc. Αν και το μονωτικό δεν είναι άσχημο.

Γυαλόχαρτα διαφόρων μεγεθών. Το αρχικό χέρι με 80άρι και επίπεδη γυαλοχαρτιέρα. Στη συνέχεια 200άρι με περιστρεφόμενη. Στη συνέχεια 400άρι και 600άρι με το χέρι. 400άρι και 600άρι και ενδιάμεσα στα χέρια χρώματος.
Στο λάδι δεν έχω περάσει ακόμα γυαλόχαρτο, αλλά θα δοκιμάσω σήμερα με το 600άρι.

Reaction score
169

Μόλις παρέλαβα τις ακίδες του Μιχάλη.
Μια χαρούλα

DIM_1110.jpg

Έχω ήδη ψιλοκατασταλλάξει στο πως θα είναι η τελική μορφή. Στο επόμενο πόστ θα σας δείξω πως σκοπεύω να ντύσω τις ντίζες.

Reaction score
169

Για αρχή, μέτρησα 7 εκατοστά από τη μύτη της ακίδας και πέρασα το παξιμάδι. Στη συνέχεια κάλυψα ό,τι περίσσευε με ταινία.

DIM_1119.jpg

Στη συνέχεια έκοψα ένα κομμάτι μονωτικό σωλήνα και τον πέρασα πάνω από την ταινία. Χωρίς την ταινία θα ήταν πολύ δύσκολο να περάσει.

DIM_1122.jpg

Ένα έξτρα πέρασμα ταινία έσφυξε το σωλήνα πάνω στη ντίζα ώστε να αυξηθεί η απορρόφηση των κραδασμών και των συντονισμών.

DIM_1123.jpg

Μέχρι εδώ είναι τι θα κάνω στάνταρ. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα που θα έχω από αυτό που θα περιγράψω παρακάτω, αλλά και από το αν θα βρώ κάποιο άλλο υλικό για το τελικό φινίρισμα για τις κολώνες.

Η μία ιδέα ήταν να περαστεί ακόμα πιο χοντρός μονωτικός σωλήνας πάνω από τον προηγούμενο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται άσχημο από μακρυά. Το κακό είναι ότι από κοντά έχει πολλές ατέλειες, και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να συμμαζέψω το μαλακό υλικό ώστε να έχω ένα σταθερό και μόνιμα όμορφο αποτέλεσμα.

DIM_1124.jpg

Στο επόμενο πόστ θα σας δείξω το πως φαίνεται με το ράφι

Reaction score
169

Tο κακό είναι ότι του πάνε και τα δύο... και το μαύρο, και το μέταλλο... ουφ....

DIM_1129.jpg

DIM_1132.jpg

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.083

Δεν δοκιμάζεις να ντύσεις τους αφρώδεις σωλήνες με θερμοσυστελόμενο σωλήνα; (μακαρόνι)
Με την ζέστη από ένα σεσουάρ καυτού αέρα θα σφίξει ομοιόμορφα και θα είναι πιο όμορφο.
Επίσης αν βρεις χοντρό θερμοσυστελόμενο μπορείς να το περάσεις κατευθείαν στην ντίζα και να την ντύσεις.

Reaction score
169

Καλή ιδέα, αλλά το θερμοσυστελόμμενο είναι λίγο αλλοπρόσαλλο στο τι μήκος θα έχει μετά το ζέσταμα.
Συν ότι δεν θα φαίνεται όμορφο πάνω από τα παξιμάδια.

Περνάω τώρα το δεύτερο πάτωμα και αρχίζει να μου αρέσει και μόνο με τον πρώτο σωλήνα.
Το κακό με τους σωλ΄νες μόνωσης είναι ότι τρίβονται εύκολα...
Θα κάνω δοκιμές και θα δώ...
Θα προτιμούσα να μη βάλω pvc ή αλουμίνιο...

Reaction score
169

ΟΚ δοκιμούλες με το δεύτερο ράφι.

Θέλω γνώμες.

Οι δύο πρώτες είναι μόνο με τον πρώτο σωλήνα

DIM_1138.jpg

DIM_1140.jpg

Και οι άλλες δύο και με τον δεύτερο περασμένο

DIM_1142.jpg

DIM_1144.jpg

Δική μου αίσθηση ότι με τα 50cm της φάτσας ο μεγάλος σωλήνας φαίνεται λίγο χοντροκομμένος...
Τελικά το 50χ60 έπρεπε να το κυνηγήσω πιο πολύ...

Αυτό που μου αρέσει στις μονωτικές σωλήνες είναι ότι είναι ελαστικές, οπότε το μήκος μπορείς εύκολα να το φέρεις όπου θέλεις, με λίγη προσοχή να μην κάνει φουσκώματα

Reaction score
169

Κατάφερα επιτέλους να βρώ λίγο χρόνο να δουλέχω στο rack.
Tα 2 τελευταία ράφια τρίφτηκαν, και πέρασα το πρώτο χέρι χρώματος.

DIM_1146.jpg

Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Το πάνω ράφι τρυπήθηκε μόνο το μισό και ισορροπεί ωραία πάνω στις ντίζες.

Έβαλα και το CD μου μέσα για να φανεί πως κάθεται σαν μέγεθος. Είναι μια χαρά τελικά, αρκεί μπαίνουν από το πλάι τα μηχανήματα. Το επόμενο καλό θα ήταν να το κάνω 60cm μήκος.
Για το φινίρισμα, το flash δε συγχωρεί καθόλου ατέλειες, αλλά στο φως του σαλονιού, φαίνεται πολύ όμορφο. Το επόμενο καλό θα ήταν να είναι από κάποιο καλό ξύλο.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.083

Τελικά ωραία φαίνονται τα μονωτικά σφουγγάρια που έβαλες.
Τα πιατάκια των ακίδων που είναι;

Reaction score
169

Στη θέση τους είναι, απλά κατεβαίνει πολύ χαμηλά το σφουγγάρι. Ένα πρόβλημα που έχω είναι ότι φαίνεται άσχημο εκεί που τελειώνει.
Θα βγάλω και καμιά φωτό τις ακίδες όταν γυρίσω σήμερα

ryk

Reaction score
925

Το πάνω ράφι μου αρέσει ιδιαίτερα, έτσι μασίφ όπως φαίνεται! (πάχος 2x20mm?)
Tα πόδια τα πιο λεπτά, νομίζω, είναι πιο ωραία.

Reaction score
169

2x30mm είναι το πάνω ράφι και στη μέση έχει ένα φύλλο φελλό 6mm ο οποίος λέπτυνε και άπλωσε λίγο από την κόλλα.
Γύρω γύρω από το φελλό έχει περίπου 2-3 χιλιοστά στόκο.
Για να γίνει έτσι ήθελε πολύ πολύ τρίψιμο με 80άρι γυαλόχαρτο για να έρθουν οι πλευρές και να γίνουν ομοιόμορφες και στη συνέχεια όπως και το υπόλοιπο ράφι 180άρι και 400άρι.
Για τα πόδια έχεις δίκιο, αλλά θέλω κάτι να κρύβει και τα παξιμάδια.
Θα δοκιμάσω σήμερα σωλήνα PVC

Reaction score
296
Ωραία δουλειά, μπράβο!
το είχα ψάξει κάποια στιγμή αλλά το φινίρισμα είναι δύσκολη υπόθεση.
στο leroy δεν έβρισκα ντίζες της προκοπής παρά μόνο πολύ λεπτές, τις οποίες όμως μπορούσες να βιδώσεις μέσα από σωλήνα-αποστάτη που είχε επίσης εκεί.
τελικό κόστος?

Reaction score
169

Δεν είναι δύσκολο το φινίρισμα, αρκεί να το χεις ξανακάνει για να κάνεις τα λάθη που κάνουν όλοι και να μάθεις... :p
Το επόμενό μου θα είναι πολύ πιο προσεγμένο.

To rack μου βγήκε περίπου 130 ευρώ με όλα εκτός από τις ακίδες.
Για αυτές ο Μιχάλης είναι πιο αρμόδιος να σου πεί, μιας και τις φτιάχνει ανά περίσταση.

Δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν με αφήνουν να τελειώσω τα 2 ράφια... ελπίζω μέσα στο Σ/Κ να τα τελειώσω

Reaction score
169
Απάντηση: Re: Flexy rack - άλλο ένα log

Ά πήρα και σωλήνα PVC Φ40 για να δοκιμάσω για καλυμα στις ντίζες. Χωράει πολύ ωραία πάνω από τα παξιμάδια και το πάχος είναι τέλειο εμφανισιακά. Αρκεί να βρώ ένα τρόπο να κάνω ωραία τελειώματα.
Μάλλον θα βάψω και τις ροδέλες με το φελό μαύρα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis