Flexy rack - άλλο ένα log

Reaction score
169
Απάντηση: Re: Flexy rack - άλλο ένα log

Και ήθελα να στο πω.....δεν μου κάθονταν καλά στο μάτι...
καλά στη φωτό δεν έχω περασμένη σωλήνα στα πάνω ράφια. Κανονικά δεν θα φαινόταν τίποτα με το σφουγγαράκι.
Αλλά η pvc σωλήνα Φ40 πέφτει ακριβώς πάνω στο τελείωμα από τις ροδέλες. Οπότε ή πρέπει να τις φάω ~2 χιλιοστά γι ανα μπούν μέσα, ή πρέπει να τις βάψω για να μην κάνουν μπαμ.

Reaction score
169
Απάντηση: Flexy rack - άλλο ένα log

Ορίστε και μερικές φωτός του πως κάθεται η Φ40 σωλήνα

DIM_1151.jpg

Η σωλήνα μπαίνει πάνω από το μονωτικό σφουγγάρι και ούτε κουδουνίζει ούτε τίποτα.

DIM_1153.jpg

Το παξιμάδι έρχεται και δίνει την πατούρα για να σφίξει το πάνω ράφι

DIM_1154.jpg

Και από πάνω κάθετε η ροδέλα με το φελλό.

Ακόμα ψάχνω κάποιον ωραίο τρόπο να τα κρύψω...

DIM_1157.jpg

Στα 2 ράφια έμεινε άλλο ένα χέρι χρώμα, και μετά άλλα 2 λάδι. Πιστεύω μέσα στο Σ/Κ να το τελειώσω

Reaction score
169

Επιτέλους το τέλειωσα.

DIM_1178.jpg

Το κακό είναι ότι ρύθμισα τα ράφια πάνω στο χαλί, και τώρα στα ποδαράκια τους θέλουν πάλι αλφάδιασμα...
Μάλλον δεν έχω την ενέργεια να το κάνω τώρα και δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ.

Το κακό είναι ότι δεν είναι στιβαρό. Πιθανότατα εξαιτίας του φελού στις ροδέλες. Πρέπει να το ξαναξυλώσω και να δοκιμάσω χωρίς αυτές.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.083

Δημήτρη βγάλε τους φελλούς και σφίξε καλά τα παξιμάδια αλλά βάλε (υπάρχουν στην αγορά) φαρδιές ροδέλες.
Ότι είναι να γίνει θα γίνει από τις ακίδες.
Αλλά πρέπει να είναι σταθερό. Ειδικά αυτό που είναι με ντίζα Μ22
Εδώ έκανα άλλα ρακ με Μ14 και ήταν σταθερότατα.

Reaction score
169

Κάπως έτσι θα το κάνω. Οι ροδέλες που έχω είναι 40χιλιοστά. Ίδια διάμετρο με τη σωλήνα. Φαντάζομαι φτάνουν ε? :p

ryk

Reaction score
925

Εγώ βλέπω εκείνο το "τρίκυκλο" πικάπ και με πιάνει η ψυχή μου...
Δεν το βάζεις να πατήσει κανονικά στο στο ράφι των 60mm?

Reaction score
169

Μπα... Στιβαρότατο είναι.
Κουνιέται μόνο αν το σηκώσεις με δύναμη

Reaction score
5.968

Εχω στην αποθηκη 4 ντιζες Μ10 και λεω να φτιαξω ενα ρακ για το δωματιο 4αρων ραφιων με κοντρα πλακε θαλασσης. Οι ντιζες ειναι καταλληλες ωστε να ειναι σταθερο?

Reaction score
364
Εγώ είχα φτιάξει ένα αντίστοιχο με 4 ντίζες Μ16, ροδέλες Μ16, παξιμάδια και 8 τυφλά παξιμάδια για τα τελειώματα πάνω και κάτω. Όλα ανοξείδωτα (και ακριβά!). Τα ράφια είναι mdf 19άρια με επικάλυψη μελαμίνης σε απομίμηση κερασιάς και περιμετρικά αντίστοιχη παχιά ταινία pvc.
Βγήκε καλό, βαρύ και πολύ στιβαρό υπό την προϋπόθεση να είναι καλά σφιγμένα τα ράφια. Δεν έβαλα κάλυμα στις ντίζες διότι θέλω την δυνατότητα να ανεβοκατεβάζω τα ράφια ανάλογα με το ύψος των μηχανημάτων, γι αυτό και τα πήρα όλα ανοξείδωτα.
Αν το ξαναέκανα θα επέλεγα πιό χοντρές ντίζες αν και όπως έγραψα δεν τίθεται θέμα στιβαρότητας

Attachments

Reaction score
15.469
παρακολουθησα με ενδιαφερον την ολη προσπαθεια , αξιος !
μια δυο προτασεις
για τις ντιζες...αν δεν μπορεις να τις κρυψεις...αναδειξε τις ! αισθητικα μου αρεσε καλυτερα το αποτελεσμα του φιλου που τις αφησε ...γυμνες
μηπως αντι για ντιζα να χρησημοποιουσες τα ετοιμα ποδαρακια,[img=http://imageshack.us/scaled/large/600/dsc07900x.jpg]

, δεν θυμαμαι το ονομα της εταιριας,ελληνικη παντως ,εγω τα βρηκα στο τοπικο χαιετναδικο που πουλουσε και τα ρακ της
ειναι φθηνα (απ οτι θυμαμαι και εξαιρετικα στιβαρα)
και παλι μπραβο...α και σιγουρα πρεπει να πας για 60αρι ραφι....

Reaction score
169

Μα τις έκρυψα μια χαρά με τη Φ4 σωλήνα και η θερμομονωτική σωλήνα κάνει τρελλή δουλειά στην έξτρα απορόφηση κραδασμών.
Οι ακάλυπτες μπορεί να είναι βολικές, αλλά όπως και να το κάνουμε το αποθήκη/σιδεράδικο λούκ με τις ντίζες και τα μπουλώνια γυμνά αντικειμενικά δεν είναι όμορφο για σαλόνι σπιτιού.

Reaction score
677

Πολύ όμορφο!
Με ποιο φαρδιές ροδέλες (όσο φαρδύτερες,τόσο καλύτερα,όσο σου επιτρέπει το παξιμάδι βέβαια) θα πετύχεις μεγαλύτερη σταθερότητα.Που με το ύψος που έχει το ρακ σου είναι απολύτως απαραίτητη.Και φυσικά χωρίς τον φελλό όπου με την πάροδο του χρόνου και με έστω κι ανεπαίσθητα κουνήματα θα φαγωθεί και αυτό θα είναι εις βάρος της σταθερότητας.
Αυτό που θα το έκανε ακόμα πιο σταθερό,θα ήταν φαρδύτερος και πιο σκληρός σωλήνας που θα έσφιγγε στο ράφι με το σφίξιμο της ντίζας.
Ακόμα καλύτερη λύση για την απομόνωση των κραδασμών θα ήταν αν ήταν αισθητά πιο μεγάλο ώστε να μπορέσεις να βάλεις ράφι σε ράφι με κάποια διάταξη απορρόφησης κραδασμών ανάμεσα τους.(σορμποθάνη,ακίδες,κλπ..).
Σε κάθε περίπτωση,κάθε αρχή και δύσκολη που λένε,αλλά σαν πρώτη προσπάθεια είναι εξαιρετική!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.006

Προς ενδιαφερόμενους για ακίδες: Πριν ξεκινήσετε να ψάχνεστε για αγορά, ρίξτε μια ματιά εδώ ​και δεν θα χάσετε! Ο μαστρο-Μιχάλης είναι εγγύηση!:thumbsup:

Reaction score
169

O Μιχάλης έφτιαξε και τις δικές μου :)
Χωνευτές μέσα στις ντίζες. Φαίνονται και φωτογραφίες/λεπτομέρειες σε προηγούμενες σελίδες

Reaction score
222

Φιλε dimcasta το θαλασσης απο leroy merlin (η και praktiker) τι ποιοτητας ειναι?

Reaction score
169

Δεν είναι άσχημο, αλλά έχει πολλά κενά στις κολλήσεις. Θέλει στόκάρισμα για να μη φαίνονται τρύπες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.326
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis