Μεταφορά από mini dv σε σκληρό δίσκο

Reaction score
30.455
Καλημέρα
έχω εδώ και αρκετά χρόνια μια mini dv Sony HDR HC 5 που γράφει σε 1080i.
Πρόσφατα αποφάσισα να περάσω τις πιο σημαντικές στιγμές που έχει καταγράψει αυτή η καμερα (σε όλες πρωταγωνιστεί η κορούλα ,τυχαίο?) σε σκληρό δίσκο για να υπάρχει ένα back up. Σύνδεσα την κάμερα με τον υπολογιστή με firewire και χρησιμοποίησα το πρόγραμμα που παρείχε η Sony (picture motion browser).Mε έκπληξη διαπίστωσα ότι τα κομμάτια βίντεο που ξεφόρτωνα στον υπολογιστή είχαν πολύ μεγάλο όγκο.Υλικό δύο περίπου ωρών καταλαμβάνει χώρο γύρω στα 18GB...και αν συνεχίσω έτσι θα χρειαστώ ολόκληρο σκληρό δίσκο για να περάσω όλο το υλικό που θέλω.
Είναι φυσιολογικό αυτό?
Υπάρχει τρόπος να μετατρέψω τα κομμάτια που ξεφoρτώνονται σαν m2t σε κάποιο άλλο φορμά που θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο δίσκο χωρίς να έχω ουσιαστική απώλεια ποιότητας?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
118
Απάντηση: Μεταφορά από mini dv σε σκληρό δίσκο

Ναί. Mpg4 HD και θα έχεις άριστη εικόνα αλλα και λιγότερη ανάγκη σε gb αποθήκευσης. Εγώ πάντως στην θέση σου θα αποθήκευα σε πλήρη ασυμπίεστη μορφή τα αρχεία μου σε έναν μεγάλο σκληρό μιας και οι τιμές πλέον είναι χαμηλές και μετά θα το έκανα το υλικό μου ότι ήθελα. Τώρα η και στο μέλλον! Έχεις σκοπό να σταματήσεις να την χρησιμοποιείς την κάμερα αυτή; Λόγο του οτι αποθηκεύει σε κασέτες;

Reaction score
30.455

Ναί. Mpg4 HD και θα έχεις άριστη εικόνα αλλα και λιγότερη ανάγκη σε gb αποθήκευσης. Εγώ πάντως στην θέση σου θα αποθήκευα σε πλήρη ασυμπίεστη μορφή τα αρχεία μου σε έναν μεγάλο σκληρό μιας και οι τιμές πλέον είναι χαμηλές και μετά θα το έκανα το υλικό μου ότι ήθελα. Τώρα η και στο μέλλον! Έχεις σκοπό να σταματήσεις να την χρησιμοποιείς την κάμερα αυτή; Λόγο του οτι αποθηκεύει σε κασέτες;
Να σου πω την αλήθεια όχι ,παρά τα χρονάκια της με ικανοποιεί.Απλά μεταφέρω το υλικό επειδή φοβάμαι πως αν μελλοντικά μου βγάλει κάποιο σοβαρό -μη επισκευάσιμο πρόβλημα δε θα έχω που να παίξω τις κασσέτες.Τη μετατροπή πως να τη κάνω? Να ψάξω στο ίντερνετ για κάποιο M2T to MPEG 4HD converter; Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Reaction score
1.458

Η κάμερα στον υπολογιστή τα αρχεία πως τα βγάζει σαν dv ή m2s?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss