I2S or AES/EBU DAC

Reaction score
2
Ποιο dac με τις παραπάνω εισόδους(μια τουλάχιστον ) προτείνετε; Εχω θέμα με την απόσταση της πηγής(iMac 10m) απο τοv ενισχυτη.. Ποια θεωρείτε ότι μπορεί να ανταποκριθει στις απαιτήσεις χωρίς απώλειες;
Γύρω στα 500€

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845
Απάντηση: I2S or AES/EBU DAC

Dac Magic Plus
Δοκιμασμένο,τίμιο μηχανάκι

D

Deleted member 23222

Guest

Ποιο dac με τις παραπάνω εισόδους(μια τουλάχιστον ) προτείνετε; Εχω θέμα με την απόσταση της πηγής(iMac 10m) απο τοv ενισχυτη.. Ποια θεωρείτε ότι μπορεί να ανταποκριθει στις απαιτήσεις χωρίς απώλειες;
Γύρω στα 500
Πως θα βγάλεις Ι2S από το iMac?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

αν τυχόν δε σου πέρασε απ'το μυαλό, με μια κοινή οπτική ίνα (spdif) τα 10μ είναι αστείο. και είναι πολύ δύσκολο να βρες ντακ χωρίς οπτική... φυσικά έχει κ το μακ σου.

Reaction score
2

Μα έχω ήδη ένα Dac , (Simaudio moon 100d ) που μου αρέσει αρκετά και έχει και οπτική και κοαξιαλ, και USB αλλα πιστεύω ( ότι με ένα μηχανάκι τύπου Hiface evo) θα έχω καλύτερο ήχο..
1) δεν έχει απώλειες η οπτική ή jitter που επηρεάζει αρνητικά τον ήχο; να στείλω δηλ οπτική απο το evo στο Dac μου;
2) με coaxial ή aes/ebu ή i2s δεν είναι καλύτερα ηχητικά; (αυτο έχω καταλάβει απο όσα διαβάζω εδώ, αλλα με την απόσταση δεν ξέρω τι γίνεται) Σε αυτή την περίπτωση θαωαναγκαστω να αγοράσω άλλο dac( γι αυτο και το θρεντ..)

Ευχαριστώ Πολυ για τη βοηθεια σας!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Οι "όποιες"ηχητικές διαφορές συχνά ξεπερνούν τα ορια του αληθώς ακουστού και περισσότερο άπτονται της ψυχοακουστικής.
Το "απόλυτο" άκουσμα είναι μόνο στο μυαλό μας .

D

Deleted member 23222

Guest

Με το Hiface evo!
Τώρα ανακάλυψα ότι το αναφέρεις σε άλλο thread...με μπέρδεψες αρκούντως.

Νομίζω ότι Μάνος 58 και ear σε συμβούλευσαν σωστά.
Στο δικό μου σύστημα και στα δικά μου αυτιά,οι διαφορές αυτές δεν είναι αντιληπτές...
Μην ξοδεύεσαι τσάμπα λοιπόν...

Reaction score
2

Τι εννοείς; Να μην δοκιμάσω (πάρω ) το evo? ή να συνδέσω το evo με οπτικη στο Dac μου χωρίς να το αλλάξω για να πάρω ένα με aes/ebu(Xlr)?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

η σύνδεση με AES/EBU μπορεί να είναι πιο "σωστή" από την οπτική spdif (toslink) διότι απουσιάζουν οι φωτοηλεκτρικοί μετατροπείς ένθεν και ένθεν (που μετατρέπουν το ηλεκτρικό σήμα spdif σε οπτικό και αντίστροφα), οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι σωστά υλοποιημένοι.

Επίσης, η σύνδεση με AES/EBU είναι πιο "σωστή" από την coaxial spdif, διότι το ηλεκτρικό σήμα είναι διαφορικό. Επίσης η προδιαγραφή AES/EBU είναι ανώτερη της spdif, αλλά όχι στην consumer έκδοση, όπου πχ χρησιμοποιείται ίδια τάση (ενώ κανονικά προβλέπεται διαφορετική τάση, πολύ υψηλότερη στην AES/EBU)

Αυτά στην θεωρία.

Στην πράξη πάρε 30 μέτρα οπτική ίνα και μη ψάξεις ποτέ να μάθεις τι είναι ο αθροιστικός λευκός θόρυβος ~ Ν(0,σ2) και ο φωτοηλεκτρικός θόρυβος με συνιστώσα θορύβου {c[w(x,y)]δ}0.5n(x,y), n ~ N(0,1), διότι, ειλικρινά σου λέω, δεν αξίζει τον κόπο. Καλύτερα αγόρασε 2 διαχυτές για το χώρο ακρόασης.

Για να στο κάνω πιο κατανοητό, ανάμεσα σε μια οπτική ίνα του 1μ και σε μια των 50μ λογικά δε μπορείς να ακούσεις τη διαφορά στον ήχο. Αν μπορείς, υπάρχει "θέμα", έχεις πραγματικά χρυσά αυτιά.

Οπότε, για να "αποφασίσεις" τι ακούς και τι προτιμάς, κάνε μια δοκιμή με όλες τις συνδέσεις με καλώδιο μικρού μήκους (με AES/EBU, με coaxial και με οπτική) και άκουσε. Αν κάτι προτιμήσεις (δε μας ενδιαφέρει ο λόγος) υλοποίησε αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

Μα έχω ήδη ένα Dac , (Simaudio moon 100d ) που μου αρέσει αρκετά και έχει και οπτική και κοαξιαλ, και USB
και η USB θα δουλέψει στα 10 μέτρα. Υπάρχουν ανάλογα καλώδια, όπως και 6-μετρα που μπορείς να βάλεις 2 σε σειρά. Το έχω υλοποιήσει αυτό (τα 2 6-μετρα σε σειρά) και δούλεψε μια χαρά. Απλά χρησιμοποίησα κάποια καλώδια που είχαν κάτι "ενεργό" στο ένα τους άκρο, κάτι σαν αυτό:

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200011383

Για πες μας, αφού έχεις αυτό το ντακ, ακούς διαφορές ανάμεσα στις συνδέσεις;
δηλαδή δοκίμασες ποια σύνδεση "ακούγεται καλύτερα"; η USB, η coaxial, ή η toslink; Για πες....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

Reaction score
2

Κωστα, ευχαριστώ Πολυ για τη Βοηθεια σου! (παρακολουθώ με προσοχή τις τοποθετήσεις σου-αν και πολλές φορές δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις να σε καταλάβω..)

Θα κανω το συγκριτικό που προτείνεις! Αληθεια ειναι πως πολλές φορές παρασυρομαι απο το κοινώς αποδεκτό άρτιο και δεν εμπιστεύομαι/αρκούμαι στο τι ακούν τα αυτιά μου!

Παρεμπιπτόντως, ποια η γνώμη σου για έναν μετατροπέα τύπου Hiface evo?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.940

τα εκτιμώ αυτά τα μηχανάκια. σίγουρα δε πουλάνε φύκια.

Reaction score
2

Μάλιστα..

Έφερα τον μακ στο σαλόνι και τον σύνδεσα πάνω στο ντακ με οπτικη (1μ) και USB .. Έκανα δοκιμές Α-Β, και νομίζω ότι πιο καλα ακούγεται η οπτικη.. Μικρή διάφορα, μπορεί και υποκειμενική.. Πάντως και στις δυο περιπτώσεις ακούω ικανοποιητικά! Δεν ξέρω πόσο καλύτερα μπορεί να ακουστεί αν πάρω τον ήχο απο τον Hiface evo!
Με έβαλες σε σκέψεις! 1) Να συνδέσω το εβο με οπτικη 10 μετρη στο ντακ ή 2) να φέρω το εβο στο σαλόνι οπότε να το συνδέσω με 10 μετρη USB απο τον υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση έχω ένα stereovox ic rca/bnc για σύνδεση με το ντακ?

Τι σου φαίνεται πιο λογικό?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.665
Members
38.588
Νεότερο μέλος
dark2030@