Sat receiver with media player;

Reaction score
8
Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, υπάρχει άραγε ψηφιακός δέκτης με ενσωματωμένο media player;
Τώρα έχω φτιάξει ενα htpc που παίζω ταινίες μουσική και διάφορα μέσω xbmc.

Υ.Γ. Θα προτιμούσα να παίζει με εξωτερικούς υπότιτλους και να κάνει streaming μέσω dlna, επίσης ο δέκτης να είναι με λειτουργικό linux να κάνει τα δικά του ;-)

Μήπως ζητάω πολλα;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Sat receiver with media player;

πολλά? όλοι σχεδόν οι δέκτες linux με Enigma 2 που είναι HD κάνουν αυτά που ζητάς και ακόμη περισσότερα...
Ειδικά τώρα που περιμένουμε και του καινούργιους VU+ με διπύρηνο επεξεργαστή...

Reaction score
4.909

Εγω καταλαβα οτι ρωτάει μαλλον για επίγειους ψηφιακούς δεκτες, όπου επίσης πιστεύω πως ειναι πολλοί που λειτουργούν καλά σαν media player αλλα δεν έχω ασχοληθεί ....αφού βεβαια δεν προβλέπεται να δούμε επίγεια ψηφιακή λήψη στα μέρη μου πριν το τελικό switch off, όποτε κι αν γίνει....

Reaction score
8
Όχι ψηφιακούς, δοριφορικους εννοώ. Κάποια καλή και αξιόπιστη-δοκιμασμένη μάρκα, η μήπως να περιμένω τους νέους;

Sent from my MT11i using Tapatalk 2

Reaction score
171

Εγω καταλαβα οτι ρωτάει μαλλον για επίγειους ψηφιακούς δεκτες, όπου επίσης πιστεύω πως ειναι πολλοί που λειτουργούν καλά σαν media player αλλα δεν έχω ασχοληθεί ....αφού βεβαια δεν προβλέπεται να δούμε επίγεια ψηφιακή λήψη στα μέρη μου πριν το τελικό switch off, όποτε κι αν γίνει....
Μια και το 'φερε η κουβέντα.
Κανένας επίγειος ψηφιακός δέκτης δεν είναι ικανός (σήμερα) να σταθεί καλά σαν media player.
Σχεδόν όλοι δεν αποκωδικοποιούν ήχο dts (downmix) και επιπλέον δε καταφέρνουν να τον περάσουν με ψηφιακή σύνδεση σε κάποιον AV. ενισχυτή..

Reaction score
171

πολλά? όλοι σχεδόν οι δέκτες linux με Enigma 2 που είναι HD κάνουν αυτά που ζητάς και ακόμη περισσότερα...
Ειδικά τώρα που περιμένουμε και του καινούργιους VU+ με διπύρηνο επεξεργαστή...
Στην θεωρία, γιατί στην πράξη υπάρχουν πολλά ζητήματα.
Κανένας με λειτουργικό Linux δεν αναγνωρίζει ANSI υπότιτλους αλλά μόνο UTF. 9 στους 10 υπότιτλους που συναντάμε στην "πιάτσα" είναι σε κωδικοποίηση ANSI, πράγμα που σημαίνει ότι οι υπότιτλοι πρέπει να μετατρέπονται σε UTF-8.
Hχο HD Audio δεν αναγνωρίζει κανένας, ούτε καταφέρνει να κάνει passthrough.
Υπάρχει πρόβλημα σε αρχεία με υψηλό bitrate.
Συνολικά, επιτελούν στοιχειώδεις λειτουργίες σε αναπαραγωγή multimedia αρχείων και κάποιος που έχει πληθώρα αρχείων HD πρέπει αν στραφεί σε αγορά media player.

Reaction score
4.909
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις του Αλέξανδρου, για media player με καλές προδιαγραφές και όχι απλα να παίζει ταινίες θα χρειαστεί ειδικό media player.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Σίγουρα ένα media player που κατασκευάστηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό, είναι πολύ πιο "σχετικό" με τα media από έναν δέκτη που "τα κάνει όλα"...

Λύσεις όμως έχουν δοθεί σε πολλές περιπτώσεις, όπως για τους υπότιτλους που αναφέρεστε, από τα plugins γίνεται αυτόματη διόρθωση σε utf-8 όπως στα media player... πχ το media player 2...
correct displaying of special characters (automatic encoding to utf-8)

Όσον αφορά την εικόνα υποστηρίζουν αναλύσεις μέχρι και 1080p εδώ και χρόνια όπως γνωρίζετε, ξεκινώντας από τον AZboxHD ...
Στα συστήματα ήχου μπορεί να μην υποστηρίζουν ακόμη enconding ή passthrough HD ήχο, (είναι και αυτό προσωρινό θέμα) αλλά χρειάζεται? Υποστηρίζουν και DDplus και DTS και πολλά άλλα, ενώ κάνουν αποκωδικοποίηση όλα σχεδόν τα format...

Όταν όμως κάποιος θέλει "όλα σε ένα" κάνει κάποιες μικρές υποχωρήσεις και απολαμβάνει όλα όσα μπορεί στην πραγματικότητα να του δώσει ένας αξιόλογος δορυφορικός δέκτης...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo