Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Reaction score
1.772
Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

:446:

Φαντάζομαι ότι αυτό το λάθος κρατάει χρόνια... πάνω στον προενισχυτή συνδέουμε (ανέκαθεν) όλες τις πηγές μας.... όπου και αυτές είχαν και έχουν τον δικό τους ηχητικό χαρακτήρα... Και μετά έχουμε τον τελικό.... καλώδια (zizik :405:).... ηχεία.... χώρος... Ζαλίστηκα τέλος.:139:
βεβαιως απο τη προ red book εποχη.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Αλλο τωρα........ενας προ η μια συσκευη dac-προ που παιζει flat και δεν χρωματιζει δειχνει ποιο ευκολα τα προβληματα που εχει ενας χωρος ακροασης αν μετρηθει η οχι σε σχεση με αναλογες συσκευες που λεμε οτι χρωματιζουν σε καποιες συχνοτητες?

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.462

...

Αυτό θέλει μεγάλη κουβέντα και θα επανέλθω*... και δεν έχει να κάνει με την ηχητική ποιότητα του αλλά με όλα τα υπόλοιπα... γνώση... τιμή.... χρόνος... και πολλά άλλα! ...
Δικαιολογίες. Οκ, δεκτές. Είμαι σίγουρος πως ό,τι άλλο φυσικό σου προτείνω, θα έχεις πάντα έτοιμο κάποιο "ναι μεν, αλλά"...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
110.006

Αμ θα το γυρίσω σε τελείως Pro Audio σύντομα και θα ησυχάσω! Να έχω τα Gain Controls μου και να φτιάχνω το Gain Structure μου όπως γουστάρω.
Μου φαίνεται το Home High End Audio είναι για να παίζεις.
Pro Audio! Τέρμα τα παιχνίδια.:116:

Σου βρήκα μια τεράστια φωτό Σωτήρη 4003Χ1890!

Πήρες μελάνι;:144:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Αρχικό μήνυμα απο VasilisM.
...

Αυτό θέλει μεγάλη κουβέντα και θα επανέλθω*... και δεν έχει να κάνει με την ηχητική ποιότητα του αλλά με όλα τα υπόλοιπα... γνώση... τιμή.... χρόνος... και πολλά άλλα! ...

*πάω να βάλω ανεμιστήρες στους τελικούς μου που ψήνονται...
Δικαιολογίες. Οκ, δεκτές. Είμαι σίγουρος πως ό,τι άλλο φυσικό σου προτείνω, θα έχεις πάντα έτοιμο κάποιο "ναι μεν, αλλά"...
Αμ δεν σε βλεπω να τους βαζεις σημερα τους ανεμιστηρες :421:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

*πάω να βάλω ανεμιστήρες στους τελικούς μου που ψήνονται...
Αμα θες βοηθεια με τους Κινεζους πεταγομαι...,
θα κανω το διερμηνεα :107:

Reaction score
8.905

...Είμαι σίγουρος πως ό,τι άλλο φυσικό σου προτείνω, θα έχεις πάντα έτοιμο κάποιο "ναι μεν, αλλά"...
Όσοι με γνωρίζουν (και είναι πολλοί εδώ μέσα) ξέρουν καλά ότι δεν ζω με δικαιολογίες - αυταπάτες κλπ.

γιαυτό θα κρατήσω φίλε μου το...

Δικαιολογίες. Οκ, δεκτές....
Και μιλάς σε έναν μη χαεντά, όπου πασχίζω και υποστηρίζω τις ισορροπίες της λογικής επιλογής... άσχετο που μας λείπουν και τα λεφτά όπως μας κατάντησαν...

Reaction score
8.905

Παντελή το κλείνω τώρα... μόλις τελειώσω σε παίρνω τηλέφωνο.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.462

Κοίταξε, αν ακούς επί μια ώρα τη Μέτρικ με το καλύτερο σύστημα του κόσμου, και μετά βγεις από το δωμάτιο για ένα- δυό λεπτά, μέχρι να αλλάξει κάποιος τις συνδέσεις και να βάλει να παίζει ο (φθηνότερος) νέος Benchmark - να μη πω το dacmagic και με βάλετε στη μπούκα, επανερχόμενος στο δωμάτιο, το πιθανότερο είναι πως δεν θα καταλάβεις τί έγινε.

Reaction score
30.202

Αν σε βάλουνε στη μπούκα ?
Αυτό θα φταίει σίγουρα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.545

...οσον αφορα το ματσαρισμα, αυτο που εννοουσα ειναι απλα οι τιμες ευαισθησιας εισοδου του τελικου κ τασης εξοδου του προ, απλα να διασφαλιστει οτι δεν υπεροδηγει ουτε υποοδηγει τον τελικο.
Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Νόμιζα ότι η υψηλή τάση εξόδου ενός προ είναι γενικώς προσόν, που του επιτρέπει να οδηγεί μεγάλη γκάμα τελικών. Πχ ο δικός μου έχει έξοδο 10V!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Οταν περασει 10:00 το βραδυ, ή μειωνεται η ικανοτητα αντιληψης μου, ή δεν γινεστε κατανοητοι.

Y

Yiannis_B

Guest

Από την στιγμή που ΟΛΑ τα ηχεία έχουν δικό τους ηχόχρωμα, είναι αστείο να ψάχνεται την ουδετερότητα στα μηχανήματα πριν.

Οπότε....ματσάρετε μηχανήματα όπως γουστάρετε....

Βαρέθηκα αυτήν την δήθεν ουδετερότητα.

..και μετά την ουδέτερη Halo, άντε πείτε και για τα Focal, να δέσει το γλυκό...:116:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Νόμιζα ότι η υψηλή τάση εξόδου ενός προ είναι γενικώς προσόν, που του επιτρέπει να οδηγεί μεγάλη γκάμα τελικών. Πχ ο δικός μου έχει έξοδο 10V!
Δεν εχεις ακουσει ποτε τι συμβαινει πρακτικα? Απο πολυ χαμηλα στην διαδρομη του ποτενσιομετρου του volume παρατηρειται σκληροτητα, συμπιεση στον ηχο και αλλα ωραια που ειναι εμφανως ακουστα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.160

Από την στιγμή που ΟΛΑ τα ηχεία έχουν δικό τους ηχόχρωμα, είναι αστείο να ψάχνεται την ουδετερότητα στα μηχανήματα πριν.

Οπότε....ματσάρετε μηχανήματα όπως γουστάρετε....

Βαρέθηκα αυτήν την δήθεν ουδετερότητα.

..και μετά την ουδέτερη Halo, άντε πείτε και για τα Focal, να δέσει το γλυκό...:116:
πειράζει να πω εγώ για κλάιν μάιν; :116::116::116:

Y

Yiannis_B

Guest

Τίποτα δεν πειράζει, απλά εξηγείστε μου από ποιον ηλεκτρομηχανικό μετατροπέα ακούτε την ουδετερότητα του dac.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.545

Δεν εχεις ακουσει ποτε τι συμβαινει πρακτικα? Απο πολυ χαμηλα στην διαδρομη του ποτενσιομετρου του volume παρατηρειται σκληροτητα, συμπιεση στον ηχο και αλλα ωραια που ειναι εμφανως ακουστα.
Τι να πω, δεν έχω και τις μεγαλύτερες ικανότητες εντοπισμού παρεμβάσεων, αλλά σε σχέση πχ με το cd/dac μου ως προ (το QUAD 99 CDP2, το οποίο έχει έξοδο 2,4v και το χρησιμοποιούσα με το ψηφιακό του ποτενσιόμετρο ως προ μια και μέχρι πρότινος είχα ψηφιακές, αποκλειστικώς, πηγές) ο προ (Luxman C-03 που πήρα εδώ από αγγελία) δεν φάνηκε να εισάγει τέτοια παρατράγουδα. Ο προ προστέθηκε καθ' υπόδειξη του Κώστα λόγω ανεπαρκούς οδήγησης από το προενισχυτικό στάδιο του Quad.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Τι ωραια που τα λετε, χαιρομαι που ολοι εχουμε να πουμε κατι διαφορετικο.
Εγω ας πουμε παιζω χωρις προενισχυτη. Και ειμαι στενοχωρημενος. Γιατι εχω ξεμεινει απο ευρα και δεν μπορω να αγορασω προενισχυτη. Εχω δοκιμασει και καμμια 10ρια διαφορες παπιες και ολοκληρωμενα με μειωτη εντασης. (σωστο ειναι αυτο?) Το αποτελεσμα σε ολα ηταν ιδιο σχετικα με το μεγεθος της σκηνης τον ονγκο των οργανων και το παντς. Ολα ησαντε λειψα. Φανταστειτε οτι δεν γουσταρω και το ξυγκι. Σκεψου να μου αρεσε δηλαδης.
Δοκιμασα με εξοδο 1, 2, 6, 10006 βολτ. Κουφιο το καρπουζι. Ολα παιζανε κουφια αδεια.
Φανταζομαι οτι δεν θα συμβαινει σε ολα τα συστημτα το ιδιο. Στο δικο μου ετσι συμβαινει.
Ολοκληρωνοντας Προσωπικα θεωρω απαραιτητο τον προενισχυτη σε ενα συστημα αξιιωσεων μεχρι νεοτερας.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

@Abessalom

αρα η περιπτωση σου δεν ειναι υπεροδηγηση του τελικου απο τον προ και δεν ακους κατι περιεργο.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Αλλο τωρα........ενας προ η μια συσκευη dac-προ που παιζει flat και δεν χρωματιζει δειχνει ποιο ευκολα τα προβληματα που εχει ενας χωρος ακροασης η οχι σε σχεση με αναλογες συσκευες που λεμε οτι χρωματιζουν σε καποιες συχνοτητες?

Ανάλογα με το τι παίρνει ο χώρος αντιδρά. Aν χρωματίζει είδη τότε ρίχνεις χρώμα στο χρώμα κι αν σ'αρέσει έχει καλώς, αν όχι "αλλάζεις καλώδια"...:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.814
Members
38.616
Νεότερο μέλος
tampakg