Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Reaction score
1.772
Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Δεν εχεις ακουσει ποτε τι συμβαινει πρακτικα? Απο πολυ χαμηλα στην διαδρομη του ποτενσιομετρου του volume παρατηρειται σκληροτητα, συμπιεση στον ηχο και αλλα ωραια που ειναι εμφανως ακουστα.
δεν παιζη τετοιο πραγμα.
υπαρχουν τεραστια περιθωρια στους προ τουλαχιστον τα τελευταια 20 χρονια.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Τι ωραια που τα λετε, χαιρομαι που ολοι εχουμε να πουμε κατι διαφορετικο.
Εγω ας πουμε παιζω χωρις προενισχυτη. Και ειμαι στενοχωρημενος. Γιατι εχω ξεμεινει απο ευρα και δεν μπορω να αγορασω προενισχυτη. Εχω δοκιμασει και καμμια 10ρια διαφορες παπιες και ολοκληρωμενα με μειωτη εντασης. (σωστο ειναι αυτο?) Το αποτελεσμα σε ολα ηταν ιδιο σχετικα με το μεγεθος της σκηνης τον ονγκο των οργανων και το παντς. Ολα ησαντε λειψα. Φανταστειτε οτι δεν γουσταρω και το ξυγκι. Σκεψου να μου αρεσε δηλαδης.
Δοκιμασα με εξοδο 1, 2, 6, 10006 βολτ. Κουφιο το καρπουζι. Ολα παιζανε κουφια αδεια.
Φανταζομαι οτι δεν θα συμβαινει σε ολα τα συστημτα το ιδιο. Στο δικο μου ετσι συμβαινει.
Ολοκληρωνοντας Προσωπικα θεωρω απαραιτητο τον προενισχυτη σε ενα συστημα αξιιωσεων μεχρι νεοτερας.
κατι φταιη δε μπορη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.161

Τίποτα δεν πειράζει, απλά εξηγείστε μου από ποιον ηλεκτρομηχανικό μετατροπέα ακούτε την ουδετερότητα του dac.
10000% μαζί σου! και να στο κάνω ακόμα χειρότερο; πες σε ποιο χώρο άκουσες τι...

γι'αυτό και γω δεν "καιγόμουν" σχεδόν 1 χρόνο με τη μέτρικ μέσα στο κουτί. να ακούσω τι; σε ποιο χώρο; από ποιο ηχείο; ρε δε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.161

και μετά μιλάμε για το γρέζι και τον όγκο των μεσοχαμηλών ή των έκταση των πίμων που απλόχερα δίνει ο πχιος; ο προς; μπου-ααααααααααααααααααααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.161

τες πα, πάρτε προ να σωθείτε! εκεί είναι η σωτηρία, ο πρό θα φτιάξει τον ήχο! χεστήκαμε και για το ηχείο και για το ντακ και για τον ενισχυτή και για την επαρκή οδήγηση των ηχείων και φυσικά χεστήκαμε για το χώρο, μα αν είναι δυνατόν, μιλάμε για το καθιστικό μας, τι λες τώρα, προ και τα μυαλα στα κάγκελα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

αααα, και καβλώδια σούπερ-ντούπερ! γιατί αλλιώς ο προ χάνει την ατάκα των μικροδυναμικών και τη ρευστότητα της χροιάς! μπουααααααααααααααααα-χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.161

ρε κόγια, αφού σε λέω ρε, ο προ φτιάχνει τον ήχο, τι θες τώρα;

D

deleted user 10898

Guest
κολλησαμε και μιλαμε συνεχεια για ενα σταδιο ενισχυσης και την παραμορφωση που αυτο εισαγει οταν υπαρχουν τελικοι με 3...
η ζημια στον προ γινεται κατα την μειωση. εκει ειναι ΟΛΟ το ζουμι.
οι ψηφιακες λυσεις ειναι ακομα ανεπαρκεις, ακομα και η metric με 80 bit επιμενει αναλογικα.
υπαρχουν προ με μετασχηματιστες που ειναι η απολυτη λυση. τελειο "ηλεκτρικο " ματσαρισμα πηγης τελικου, γαλβανικη απομονωση και παραμορφωση μετρησιμα χαμηλη.
οταν εξελιχθει το ψηφιακο volume οι προ θα εκλειψουν και κανας μερακλης θα εχει καναν μσχ 1:1 στην εισοδο του τελικου...
αυτα και παμε παρακατω...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δεν παιζη τετοιο πραγμα.
υπαρχουν τεραστια περιθωρια στους προ τουλαχιστον τα τελευταια 20 χρονια.
δεν ειναι θεμα του προ, του τελικου ειναι... Τες πα, δεν ειναι το θεμα του νηματος αυτο, απλα μπορω να πω 2 περιπτωσεις που το χω δει στην πραξη και εγινε αλλαγη του προ. Rotel rb1070-Vincent SA-31 , RB-1070-Dared sl2000 και ο τελικος Creek Destiny που δεν επαιξε παραμονο με το το προενισχυτικο σταδιο του αντιστοιχου ολοκληρωμενου ενισχυτη της εταιριας (με επιλογη passive pre).

Αυτα απο μενα, σορρυ για το offtopic στο θεμα

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Re: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

κατι φταιη δε μπορη.
Γιωργο νομιζω το εχουμε συζητησει και στο παρελθον. Στο δικο μου συστημα ετσι ειναι δυστυχως για μενα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Σε ολο το νημα κανεις δεν εθεσε συνολικο θεμα συστηματος με ολες τις παραμετρους, συνοδων, συνεργειας, καλωδιων, χωρου κλπ. Απλα με δεδομενες αυτες τις παραμετρους, εστιασαμε στον τιτλο του νηματος. Κανεις δεν ειπε οτι ενας προ φτιαχνει τον ηχο, απλα σε πολλες περιπτωσεις τον χρωματιζει με τροπο που ομορφαινει κ κολακευει την ψυχοσυνθεση μας. Κατα τον ιδιο τροπο που λιγο εξτρα αλατι που καποιοι απο μας ριχνουμε, δεν βελτιωνει την ποιοτητα ενος καλομαγειρεμενου με καλα υλικα φαγητου, την γευση του αλλαζει κατα το δοκουν για να ικανοπεοιει τον ουρανισκο. Ας χαλαρωσουμε κ ας αποδεχτουμε απλα την υποκειμενικοτητα με την οποια προσλαμβανει κ "μεταφραζει" ο καθενας μας το ηχητικο ερεθισμα.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Σε ολο το νημα κανεις δεν εθεσε συνολικο θεμα συστηματος με ολες τις παραμετρους, συνοδων, συνεργειας, καλωδιων, χωρου κλπ. Απλα με δεδομενες αυτες τις παραμετρους, εστιασαμε στον τιτλο του νηματος. Κανεις δεν ειπε οτι ενας προ φτιαχνει τον ηχο, απλα σε πολλες περιπτωσεις τον χρωματιζει με τροπο που ομορφαινει κ κολακευει την ψυχοσυνθεση μας. Κατα τον ιδιο τροπο που λιγο εξτρα αλατι που καποιοι απο μας ριχνουμε, δεν βελτιωνει την ποιοτητα ενος καλομαγειρεμενου με καλα υλικα φαγητου, την γευση του αλλαζει κατα το δοκουν για να ικανοπεοιει τον ουρανισκο. Ας χαλαρωσουμε κ ας αποδεχτουμε απλα την υποκειμενικοτητα με την οποια προσλαμβανει κ "μεταφραζει" ο καθενας μας το ηχητικο ερεθισμα.
μα ειναι δυνατον να αγοραζουμε προ για να αλατισουμε?
απιθανη τοποθετηση...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

μα ειναι δυνατον να αγοραζουμε προ για να αλατισουμε?
απιθανη τοποθετηση...
Σωστα, το αναποδο θα ταν το ιδανικο, θα συνεφερε και οικονομικα :119:

Y

Yiannis_B

Guest

10000% μαζί σου! και να στο κάνω ακόμα χειρότερο; πες σε ποιο χώρο άκουσες τι...

γι'αυτό και γω δεν "καιγόμουν" σχεδόν 1 χρόνο με τη μέτρικ μέσα στο κουτί. να ακούσω τι; σε ποιο χώρο; από ποιο ηχείο; ρε δε...
Ξέρεις για πιο πράγμα δεν έχω πειστεί ακόμα? Για το αν μπορείς να διακρίνεις το ηχόχρωμα συσκευών της αλυσίδας αναπαραγωγής, και κυρίως των ηχείων, ανεξάρτητα από τον χώρο ακρόασης (και ανεξάρτητα από τα συνοδά επίσης).

Κάτι σαν την αναγνώριση μιας γνωστής φωνής στο τηλέφωνο π.χ.

Έχω την εντύπωση ότι θα καταλάβω πχ. τον ήχο των ATC, ανεξάρτητα συνοδών και χώρου ακρόασης.

Αν δεν καταφέρω να τα αναγνωρίσω σε ένα τυχαίο σύστημα, μετά θα έχω σοβαρό πρόβλημα προς τα που να κινηθώ.

Κάτω από αυτό το σκεπτικό, ο χρωματισμός δεν είναι θέμα συχνοτικής απόκρισης, κάτι άλλο μου διαφεύγει, αλλά υποψιάζομαι ότι είναι πολύ πολύπλοκο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Για να μην αρχιζουμε τα ιδια και καταληγουμε παλι στα ιδια ανεξαρτητως θεματος, πρεπει να δεχομαστε και την υποκειμενικη αληθεια του συνομιλητη μας. Δεν ειναι ολα μετρησιμα μεγεθη, δυστυχως κ ευτυχως.

Reaction score
1.772

δεν ειναι θεμα του προ, του τελικου ειναι... Τες πα, δεν ειναι το θεμα του νηματος αυτο, απλα μπορω να πω 2 περιπτωσεις που το χω δει στην πραξη και εγινε αλλαγη του προ. Rotel rb1070-Vincent SA-31 , RB-1070-Dared sl2000 και ο τελικος Creek Destiny που δεν επαιξε παραμονο με το το προενισχυτικο σταδιο του αντιστοιχου ολοκληρωμενου ενισχυτη της εταιριας (με επιλογη passive pre).

Αυτα απο μενα, σορρυ για το offtopic στο θεμα
κακοσχεδιασμενο Input stage με εξαιρεση τον creek που ειναι επιτηδες για να παιζη με παθητικο.

Reaction score
1.772

ευκολα θα τα αναγνωρισης.

εχεις δικιο η συχνοτικη αποκριση δεν ειναι το θεμα.

ειναι πολυ πιο πολυπλοκο.

Reaction score
777
Νομίζω οτι το αρχικό θέμα ξεκίνησε απο το εξής πολύ απλό...
Έχοντας γεμίσει η αγορά με ένα σύνολο dac που πασάρονται και ως πρό.

Έχει νόημα ο ξεχωριστός πρό?

Η απάντηση έρχεται στο να συγκρίνουμε τον "προ" που έχει το dac με έναν πρό. Τί διαφορά έχει? Τί αβαντάζ έχει ο πρό ο ξεχωριστός?

Σίγουρα είναι η στάθμη εξόδου σε βολτ. Οδηγάει τον ενισχυτή? Έχει μεγαλύτερη τάση απο την ευαισθησία του ενισχυτή?
Σίγουρα είναι η εμπέδηση εξόδου σε συνάρτηση με τη συχνότητα. Έχουν όλοι οι πρό την ίδια άνεση να παρουσιάσουν "σοβαρή" εμπέδηση εξόδου σε όλο το φάσμα?
Το τρίτο είναι το πόσο τα βόλτ λειτουργούν γραμμικά σε μεγάλες στάθμες. Νομίζω είχα δεί κάτι μετρήσεις και κάτι dac δέν ξέφευγαν πάνω απο τα 2 βόλτ. Αυτό φυσικά συνεπάγεται οτι δυστυχώς δέν είναι ικανά να οδηγήσουν κάποιους απαιτητικούς ενισχυτές.

Γενικότερα νομίζω οτι αν πάρουμε δύο παραδείγματα και τα βάλουμε δίπλα θα βγάλουμε λύση. Δέν υπάρχει κάτι μαγικό. Όλα είναι θέμα σχεδίασης ένθεν και ένθεν. Το medea π.χ. δέν έχει να χάσει σε τίποτα απο τον καλύτερο πρό...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Απάντηση: Re: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Νομίζω οτι το αρχικό θέμα ξεκίνησε απο το εξής πολύ απλό...
Έχοντας γεμίσει η αγορά με ένα σύνολο dac που πασάρονται και ως πρό.

Έχει νόημα ο ξεχωριστός πρό?

Η απάντηση έρχεται στο να συγκρίνουμε τον "προ" που έχει το dac με έναν πρό. Τί διαφορά έχει? Τί αβαντάζ έχει ο πρό ο ξεχωριστός?

Σίγουρα είναι η στάθμη εξόδου σε βολτ. Οδηγάει τον ενισχυτή? Έχει μεγαλύτερη τάση απο την ευαισθησία του ενισχυτή?
Σίγουρα είναι η εμπέδηση εξόδου σε συνάρτηση με τη συχνότητα. Έχουν όλοι οι πρό την ίδια άνεση να παρουσιάσουν "σοβαρή" εμπέδηση εξόδου σε όλο το φάσμα?
Το τρίτο είναι το πόσο τα βόλτ λειτουργούν γραμμικά σε μεγάλες στάθμες. Νομίζω είχα δεί κάτι μετρήσεις και κάτι dac ξέφευγαν πάνω απο τα 3 βόλτ. Αυτό φυσικά συνεπάγεται οτι δυστυχώς δέν είναι ικανά να οδηγήσουν κάποιους απαιτητικούς ενισχυτές.

Γενικότερα νομίζω οτι αν πάρουμε δύο παραδείγματα και τα βάλουμε δίπλα θα βγάλουμε λύση. Δέν υπάρχει κάτι μαγικό. Όλα είναι θέμα σχεδίασης ένθεν και ένθεν. Το medea π.χ. δέν έχει να χάσει σε τίποτα απο τον καλύτερο πρό...
Αλεξαρα μου.......αυτο που δεν καταλαβα ειναι αυτο που γραφεις σχετικα με την εξοδο καποιων προ-dac στα 3 Volts...δηλαδη τα θεωρεις λιγα?ρωταω γιατι το μεγαλυτερο ποσοστο των προενισχυτων εχουν μεσο ορο 1,3 -1.7 volts ......

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Είναι απαραίτητος ο προενισχυτής ?Η όχι

Κάτω από αυτό το σκεπτικό, ο χρωματισμός δεν είναι θέμα συχνοτικής απόκρισης, κάτι άλλο μου διαφεύγει, αλλά υποψιάζομαι ότι είναι πολύ πολύπλοκο.

Μα μια σκέτη συχνοτική απόκριση δε λέει πολλά πράγματα. Είναι απλά a snapshot in time.
Παράγοντες όπως step response, impulse response συγχρονισμός των φάσεων πρέπει επίσης να αναλυθούν για να βγάλεις συμπέρασμα.

Ρε παιδιά τι ψειρίζεται τη μαϊμού μέσα στα σαλόνια? Με προενισχυτές, με καλώδια, με τελικούς που παίζουν ρόλο EQ.

Βασικά όλο το High-End Home Audio είναι ένα multi-band EQ, όπου τα sliders είναι oi συσκευές και τα παρελκόμενα ενώ ρυθμίζονται με ακρίβεια "τύχης" και μετρήσεις από το απόλυτο όργανο που λέγεται - "ΨΥΧΑΥΤΙ"

Υ.Γ. ΨΥΧΑΥΤΙ= Placebo + Πόσα ξόδεψες χ gain προενίσχυσης του ακουστικού τυμπάνου / ΑD Brain Converter * gain τελικού σταδίου εξόδου τάσης στο μεγάφωνο του μυαλού

Το πηλίκο το ορίζω ώς ψυχαυτί.:116:

Έτσι λοιπόν υπάρχουν οι Κωσταυτιάδες και οι Ψυχαυτιάδες......:602:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.814
Members
38.616
Νεότερο μέλος
tampakg