Επιλογή δορυφορικού δέκτη HD ?

Reaction score
0
Καλημέρα!
Αν και παρακολουθώ τακτικά το forum, πρώτη φορά τυχαίνει να γράφω κάποιο thread.
Ψάχνω για έναν δέκτη βασικά δορυφορικό, μιας και έχω προεγκατάσταση στο σπίτι μου, ο οποίος να έχει και τη δυνατότητα λήψης επίγειας και να είναι full? HD. Πιο πολύ όμως με ενδιαφέρει το home streaming, μιας και έχω δομημένη καλωδίωση σπίτι και 2 -3 υπολογιστές με μπόλικα αρχεία ήχου, εικόνας (πχ mkv, υποτίτλους) κλπ κλπ, που βαριέμαι να μεταφέρω με τον κλασικό τρόπο στο σαλόνι για να τα απολαύσω...
Το ερώτημα επίσης είναι αν αξίζει να έιναι pvr ή μπορώ να το παρακάμψω μέσω lan. Tέλος να επισημάνω πως "ταρζανιές" δεν με πολυενδιαφέρει να κάνει ο δέκτης.
Και δώρο της Παναγιάς τα μάτια..:105::105::105:

Reaction score
1.600
Απάντηση: Επιλογή δορυφορικού δέκτη HD ?

Θα πρότεινα να κοιτάξεις στους γνωστούς dreambox και στους λιγότερο γνωστούς αλλα σαφώς ποιοτικότερους spiderbox 9000HD / 9900HD

Reaction score
114

Οι Spiderbox εχουν τελειωσει για παντα.
Για το συγκεκριμενο θεμα που αναφερεις καλοι ειναι οι Dreambox & VU+
Καποιες απαραιτητες γνωσεις και αρκετο διαβασμα επιβαλλεται.

Reaction score
1.600

Οι Spiderbox εχουν τελειωσει για παντα.
Για το συγκεκριμενο θεμα που αναφερεις καλοι ειναι οι Dreambox & VU+
Καποιες απαραιτητες γνωσεις και αρκετο διαβασμα επιβαλλεται.
Τι εννοείς έχουν τελειώσει για πάντα ? Αν εννοείς τις "ταρζανίες" ΄που περιγράφει ο φιλος παραπάνω δεν έχει τελειώσει τίποτα μιας και έχουν κυκλοφορήσει νέα patch απο την μαμά εταιρεία. Εκτος κι αν κάτι δεν καταλαβα καλα...

Reaction score
114

Εννοω η παραγωγη του εχει τελειωσει και οτι stock υπηρχε.

Reaction score
0

Καλά δε με ενδιαφέρει αν σταμάτησε, αρκεί να κυκλοφορεί ακόμη στην αγορά. Ορθόδοξη χρήση θέλω να κάνω. Πιο πολύ με απασχολεί το αν παίζει πολλούς τύπους αρχείων και με σωστούς υποτίτλους...

Reaction score
114

Οχι δεν υπαρχει στην αγορα και γι' αυτο που θες να κανεις δεν ειναι ο καταλληλος.
Κοιταξε σε Dreambox, VU+ , ΑΖΒΟΧ

Reaction score
0

Και μια τελευταία ερώτηση.. Dreambox αυθεντικό μάλλον το βλέπω μακρινό ως ενδεχόμενο.. Ο κλώνος είναι αξιόπιστος; Όσο μπορεί κι αυτός βέβαια...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

οι κλώνοι κατά κύριο λόγο είναι copy-paste των original.
Σχεδιαστικά είναι ίδιοι, διαφέρουν συνήθως στην ποιότητα των υλικών, αλλά επίσης οι κατασκευάστριες original εταιρίες προστατεύουν τα "παιδιά" τους με κάποια software ή firmware security images που ξεχωρίζουν τους original από τους κλώνους.

Αν τα χρήματα δεν βγαίνουν μπορείς να προχωρήσεις στην αγορά ενός κλώνου με μικρές παραχωρήσεις από μέρους σου...
Επίσης πάντα υπάρχει η εναλλακτική λύση ενός μεταχειρισμένου δέκτη τον οποίο μπορείς να τον βρεις με σημαντική έκπτωση... Ψάξε στις αγγελίες ή βάλε μια δική σου αγγελία αναζήτησης. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις...

Reaction score
114

Και μια τελευταία ερώτηση.. Dreambox αυθεντικό μάλλον το βλέπω μακρινό ως ενδεχόμενο.. Ο κλώνος είναι αξιόπιστος; Όσο μπορεί κι αυτός βέβαια...
Σχετικα αξιοπιστοι ειναι.
Μαλιστα θα ελεγα οτι καποιοι ειναι και βελτιωμενες μορφες ενος original.
Πολυ καλα λογια εχουν ακουστει π.χ. για τον Sunray .
Επειδη υπαρχουν π.χ. 3000 δεκτες στην αγορα δεν σημαινει οτι υπαρχουν και 3000 διαφορετικα tuner, ουτε 3000 διαφορετικοι επεξεργαστες.
Τελοσπαντων, αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι κατασκευαστες των κλωνων στο συνολο τους δεν ειναι τυχαιοι και ουτε πονηροι.
Θεωρω οτι πανω κατω οι ιδιες πιθανοτητες υπαρχουν να χαλασει ενας original και ενας καλος κλωνος.

Reaction score
0

Συγγνώμη για το high jacking του θρεντ, αλλά ψάχνω κι εγώ για hd δέκτη με enigma2 αυτόν τον καιρό, με budget κοντά στα 200 ευρώ.
Έχω αρκετό καιρό έναν κλώνο dm500s ο οποίος με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, αλλά με έχει φάει να πάρω hd δέκτη.
Διπλά tuner, media player δυνατότητες, oled οθόνες κτλ δεν μου χρειάζονται. Βέβαια δεν θα έλεγα όχι αν υπήρχε κάτι με τα παραπάνω στην τιμή που ψάχνω.
Είμαι ανάμεσα σε κλώνους dm500hd, xtrend 4000&5000, κλώνους vu+ solo/duo.
Μου άρεσε και ο gigablue 800 hd solo ή se, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο review.
Εσείς ποιον θα προτιμούσατε?
Αν έχετε να προτείνετε κάποιον άλλον θα ήμουν υπόχρεος.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.134
Members
38.535
Νεότερο μέλος