King ρακ!

ryk

Reaction score
925
Έτσι θα το ονομάσω τελικά....
Αφού βρήκα άπλα να μην εκμεταλλευτώ?

Το όλο σχέδιο δεν ξεκίνησε έτσι. Έψαχνα ένα έτοιμο έπιπλο να φιλοξενήσει 2 πικάπ με τα δισκάκια του (λίγα ακόμα), ενισχυτή, cd κτλ. Το καίριο ήτο οι δίσκοι και τα πικάπ. Για να μην κουράζω δεν βρήκα τίποτα.
Έτσι λοιπόν με την προτροπή (και την βοήθεια) ενός φίλου αποφάσισα να το φτιάξω όπως θέλω εγώ.
Κόντρα πλακέ σημύδας λοιπόν (3,5mm,μεγαλύτερο δεν έβρισκα). Ωραίο, βαρύ ξύλο!
Διαστάσεις 2,5m μήκος, 45cm πλάτος, 33cm ύψος ραφιού και 84-85cm ολικό ύψος.
Πως θα γινόταν όμως?
Ενιαίο θα ήταν ασήκωτο και σε περίπτωση μετακόμισης θα ήθελα γερανό.
Βίδες-παξιμάδια και οτιδήποτε μεταλλικό δεν θα μου άρεσε επάνω του.
Με την ιδέα και βοήθεια του πολυτεχνίτη Βασίλη λοιπόν φτιάξαμε 2 "κομοδίνα" πάνω στα οποία θα στηριχθεί η τάβλα των 2,5 μέτρων. Τραβήχτηκαν δισκιές, μπήκαν "μπισκοτάκια" και κολλήθηκαν (εκεί ταλαιπώρησα λίγο τον Βασίλη με τους σφιγκτήρες που έπρεπε να βάλει και να έχουμε ορθές γωνίες).
Όπως φαίνεται και στις φωτό, τραβήχτηκαν και δισκιές για τα 2 ράφια και το master deck (καλόοο ε?!), τα οποία θα συρταρώσουν χωρίς κόλλα. Για την καλύτερη ακαμψία, θα μπει ένα φύλλο κόντρα-πλακέ 4mm στην πλάτη με βίδες.
Όλα τα κομμάτια αφού τα πέρασα τριβείο (2 φορές, με ενδιάμεσο βρέξιμο με νερό), ασταρώθηκαν και πέρασα με ρολό ένα άχρωμο βερνίκι 2 συστατικών (είναι πιο σκληρό).
Μένει να χαϊδευτεί με 180αρι γυαλόχαρτο και να περαστεί το τελικό βερνίκι για πιο ωραίο φινίρισμα.
Μετά μένει το δέσιμο (κάτι που όπως βρήκαμε θα γίνει με το έπιπλο μπρούμυτα).

Α ναι και τα κόστη!
Κόστος ξυλείας 270€
Ασταριού-βερνικιών=περί τα 60€

Υ.Γ. για την φωτογράφηση γκρέμισα το ένα ράφι και το ψιλοσημάδεψα (ευτυχώς είναι η κάτω πλευρά). Δύσκολοι οι ελιγμοί με ένα γαϊδούρι 2,5 μέτρων.
Επόμενες φωτό όταν δεθεί και φορτωθεί.

rakkk.jpg

Reaction score
169
Απάντηση: King ρακ!

Απλά προσπαθούσα να καταλάβω πως θα μπούν τα ράφια. Το 2,5 θα είναι από πάνω, και τα 2 των 1 και κάτι από κάτω ανάμεσα στα κομοδίνα?

Ρε συ τόσο μεγάλες επιφάνειες σε κανένα εξάμηνο θα σκεβρώσουν αν τις φορτώσεις. Ειδικά αν τις φορτώσεις βινύλια που είναι θεόβαρα.

Θα σου πρότεινα να σκεφτείς το ενδεχόμενο για περισσότερα χωρίσματα ενδιάμεσα

ryk

Reaction score
925

Απλά προσπαθούσα να καταλάβω πως θα μπούν τα ράφια. Το 2,5 θα είναι από πάνω, και τα 2 των 1 και κάτι από κάτω ανάμεσα στα κομοδίνα?

Ακριβώς!

Ρε συ τόσο μεγάλες επιφάνειες σε κανένα εξάμηνο θα σκεβρώσουν αν τις φορτώσεις. Ειδικά αν τις φορτώσεις βινύλια που είναι θεόβαρα.
Είναι σκληρό το ξύλο.... δε νομίζω. Θα δούμε.
Θα σου πρότεινα να σκεφτείς το ενδεχόμενο για περισσότερα χωρίσματα ενδιάμεσα
Είπα να υπάρχει μια ανομοιογένεια, να μην είναι εντελώς κυβικό το σχέδιο
Η περίπτωση διόρθωσης πάντα είναι δυνατή λόγω του modular χαρακτήρα του.

ryk

Reaction score
925

Κάποιες καθυστερήσεις με έριξαν πίσω αλλά τελικά άξιζε ο κόπος. :403:
1.jpg 2.jpg

ryk

Reaction score
925

Ξέχασα να αναφέρω ότι στις μεγάλες επιφάνειες μπήκαν και μεταλλικές γωνίες (2 πόντους) για να δέσει καλύτερα και για καλύτερη ακαμψία.

Reaction score
30.362

Μεγειές φιλαράκι , sorry που δεν μπορεσα, αλλά απο αύριο ελπίζω να.

ryk

Reaction score
925

Μεγειές φιλαράκι , sorry που δεν μπορεσα, αλλά απο αύριο ελπίζω να.
νο πρόμπλεμ!
το μπαούλο δεν φεύγει (και να θέλω δηλαδή!):114:

ryk

Reaction score
925

Και συνεχίζουμε με updates-upgrades!
1.jpg

Μετά την μετακόμιση τα Heco victa 300 δεν έφταναν με τίποτα να γεμίσουν τον χώρο (35-40τ.μ.). Βρήκα μια ευκαιρία λοιπόν και την χτύπησα αλύπητα:
http://www.ebay.de/itm/170938217346?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Με τα οικονομικά σε κρίση δεν γινόταν κάτι καλύτερο...αλλά είναι μια χαρά! Πρέπει να στρώσουν λίγο πρώτα (πόσες ώρες?) βέβαια, αν και με τρώει το χέρι μου :105: αλλά παραμένω κύριος!
Βέβαια ο ενισχυτάκος ανταποκρίνεται, αλλά μάλλον θα γίνει preamp, αν ασχοληθώ με αυτό: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?118703-Tripath
Μετά έχω σχέδια για κάτι κεφαλές-βελονίτσες-καρφίτσες (πανάθεμά τες πιο ακριβές από τα ηχεία θα μου βγουν!-ο Βασίλης φταίει!).
Έμπλεξα με σας......που να έρθει και ο John σπίτι και αρχίσει να μου ρίχνει ιδέες.....
Κάλμα όμως...απλώνουμε τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα (έχουμε και μια ανακατασκευή στη μέση!)

Attachments

• 54,4 KB Προβολές: 120
  • 47,5 KB Προβολές: 135
  • 51,1 KB Προβολές: 131

ryk

Reaction score
925

Και βέβαια τι πιο ωραίος τρόπος να το γιορτάσω με ένα σπέσιαλ δισκάκι!

Attachments

• 56,5 KB Προβολές: 109

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis