Απορία για Denon DBP 2012

Reaction score
1.284
Σήμερα έγραψα ταινία σε δισκάκι 50GB Verbatim (Japan) αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη ενώ η ταινία ήταν μιάμιση ώρα,περίπου στο 1 ώρα και 19λεπτά το μηχάνημα δεν μπορούσε να διαβάσει το δισκάκι.

Γιατί αυτό?

Η ταινία είχε μέγεθος 29GB..

Μήπως το ότι είναι dual layer ήθελε στο imgeburnκάτι να ενεργοποιήσω?

Reaction score
1.284
Εντωμεταξύ βάζω το copy δισκάκι στο PC και το παίζει κανονικά.

Στο Denon player έβαλα το αυθεντικό δισκάκι και παίζει κανονικά.
Οσες φορές έβαλα στο denon το copy δισκάκι κόλλησε.

Τι κουφό είναι αυτό?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
Απάντηση: Απορία για Denon DBP 2012

Αναγράφει πουθενά αν διαβάζει bd-r δισκάκια;

Reaction score
1.284
Το κουφό είναι οτι μου έπαιξε ήδη όλη την ταινία και κόλλησε στα τελευταία 15 λεπτά,αν ήταν δεν θα την έπαιζε καθόλου.
Επίσης έχει παίξει άψογα δισκάκια 25GB Verbatim,Maxell,JVC,Sony...
Αυτό είναι δισκάκι 50GB-Japan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reaction score
1.460

Εμπειρικά μιας και δεν έχω το συγκεκριμένο player και μπορεί να μην ισχύουν τα παρακάτω:

α)Ελεγξε αν υπάρχει νεώτερο firmware για το player και για το bd recorder και κάνε αναβάθμιση.
β)Δοκίμασε να το ξαναγράψεις σε άλλο bd-r δισκάκι με όσο το δυνατόν ποιο χαμηλή ταχύτητα εγγραφής
γ)Δοκίμασε με άλλη μάρκα bd-r disck αν μπορείς
δ)Δοκίμασε και με άλλο bd recorder αν υπάρχει δυνατότητα
ε)Συνδυασμός των α,β,γ,δ σε έσχατη λύση

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.410

ε)Συνδυασμός των α,β,γ,δ σε έσχατη λύση
Εγώ τι ρόλο παίζω εδώ; :116:

Reaction score
1.284
Μόλις έγραψα μία ταινία 3 ωρών και 12 λεπτών και την έπαιξε άψογα.

Αρα δεν τίθεται θέμα κακής συμβατότητας,τι λέτε;

Εγώ ψιλιάζομαι οτι το 1ο δισκάκι μπορεί να είχε κάποιο "σφάλμα" στην εγγραφή και απλά το drive του PC να το προσπέρασε ενώ το Denon να κολλούσε.

Στο παρελθόν έβαλα σε DVD player SONY (150€) ταινία απο βιντεοκλαμπ γδαρμένη και μου έβγαζε "dirty disc" ενώ όταν την έβαλα σε telestar (αν θυμάμαι καλά) player 20€ απο Macro το έπαιξε άψογα.

Κάτι αντίστοιχο θα συνέβη,είναι η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω.

Reaction score
1.460

Κατι τέτοιο μάλλον.

Στο παρελθόν σε επίσης sony dvd player σε νοικιασμένη ταινία μου έβγαλε ανάλογο μήνυμα.Την έκανα copy σε dvd-r στον υπολογιστή χωρίς προβλημα και το αντίγραφο το έπαιξε κανονικά στο Sony!

Οταν ειχα πάρει το 1ο bd player της Sharp νομίζω 2006 δεν θυμάμαι ακριβώς χρονολογία,συνήθιζα εκείνη την εποχή όλα τα dvd να τα κάνω copy σε dvd-r.Το Sharp hp 20s άλλα τα έπαιζε,άλλα όχι,Μετά από κάποιο χρόνο παρατήρησα ότι όσα έφτιαχνα στο PowerMac G5 που είχα,ήταν ok έπαιζαν κανονικά.Οσα έγραφα στο MacBook Pro ή δεν έπαιζαν καθόλου ή κολλάγανε.

Συνήθιζα να γράφω τα δισκάκια σε ταχύτητες x8.Εψαξα σε κάποια ξένα φόρουμ και είδα ότι όσοι είχαν το Sharp BD Hp20s είχαν ανάλογο θέμα.Κάποιος βγήκε και είπε γράψτε σε ταχύτητες x2 ή x4 όσοι έχετε πρόβλημα και θα είναι ok.
Πράγματι το δοκίμασα στο MacBook Pro να γράφω x4 και τα δισκάκια έπαιζαν μια χαρά.

Μετά από λίγο διάστημα σε κάποιο firmware update που έβγαλε η Sharp,δοκίμασα τα δισκάκια που δεν έπαιζαν πριν και παίζαν κανονικά χωρίς πρόβλημα.Από τότε δεν ξαναπαρουσιάστηκε θέμα!

Reaction score
1.284
Re: Απάντηση: Απορία για Denon DBP 2012

Εγραψα άλλες δύο ταινίες και παίζουν κανονικά.

Πάντως επειδή θέλω να ξαναγράψω την πρώτη (που δεν παίζει),να ξανακάψω το ίδιο αρχείο που έκαψα και τότε ή να ξαναφτιάξω νέο αρχείο με το TS muxer και να κάψω αυτό.

Και καλά μην έχει κάνει το TS muxer ελλατωματικό αρχείο (και άρα όσες φορές και να το βάζω σε δισκάκια να γράφεται ελλατωματικά)

Reaction score
1.284
Λοιπόν αυτά τα μάνιουαλ είναι για να τρελένεσαι.Αλλά λένε και άλλα ισχύουν.

Το μάνιουλ του player μου λέει δεν παίζει bd εγγραφής και έχω παίξει άψογα 15 X 25GB JVC-Tayo Yuden και 5 X 50GB Verbatim.Σήμερα για 2η φορά έβαλα ταινία και στο σημείο 2 ώρες και 20 λεπτά κόλλησε και με πέταξε στην αρχή.Είχαν μείνει 5 λεπτά για το τέλος!!!

Μήπως ρε παιδιά συμβαίνει κάτι άλλο και όχι θέμα ασυμβατότητας;
Ολη την ταινία είδα και κόλλησε στο τέλος,είναι δυνατό,αν ήταν δε θα έπαιζε καν...

Επίσης βρήκα σε ένα σάϊτ πληροφορία οτι παίζει εγγράψιμα bd.
Εκεί που λέει: Versatile Disc Formats Playability:

http://www.summationtechnology.com/denon_dbp-2012udcip.htm

Εχει κάποιος άλλος το μοντέλο αυτό να μας πει αποτελέσματα δοκιμών;
Και επίσης μπορεί να μου βρει κάποιος καμία λίστα με τα συμβατά BD?

Reaction score
1.284
Εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα...

Μέχρι στιγμής έχω γράψει:

15 JVC - Tayo Yuden Japan (25GB) => παίξαν όλα σωστά.
5 Verbatim Japan (50GB) => παίξαν όλα σωστά.
3 Verbatim Japan (50GB) => κόλλησαν και τα τρία περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος!!!!!!

Τα 2 απο αυτά ήταν η ίδια ταινία που προσπάθησα 2 φορές (δημιουργώντας νέο TS muxer αρχείο) και κόλλησε ξανά στο ίδιο σημείο.

*Τα δισκάκια γράφονται σε ταχύτητα X2 με εγγραφέα LG BH10LS30.
Σε φίλου sony BD player,παίξαν σωστά !

Απορίες:

1) Τι μπορεί να φταίει;
2) Πως γίνεται να παίζει όλη την ταινία 2.20h και να κολλάει στο τέλος
3) Μήπως φταίει το imgburn που είναι μικρό-δωρεάν προγραμμά.Μήπως με το Nero 11 γίνει δουλειά;
4) Που μπορώ να βρω σε κάποιο σάϊτ τυχόν συζήτηση για το ίδιο θέμα,έψαξα και δεν βρήκα κάτι ή να ρωτήσω στην Denon εξωτερικού;
5) Μήπως υπάρχει λίστα συμβατότητας είτε του recorder είτε του player;
6) Εχει κανείς το ίδιο player ή να είχε ίδιο θέμα με άλλο player και να δοκίμασε-βρήκε το κατάλληλο δισκάκι;

Reaction score
1.284
Είπα να ρωτήσω για πλάκα τι θα μου πει ο πωλητής δίσκων BR απο Ιαπωνία,μπας και ξέρει και μου έστειλε μία απάντηση μακρινάρι και μέσα λέει 6-7 πράματα:

Δίνω και την απάντηση του στο τέλος αλλά θα σταθώ σε 4 σημεία:

1) Προτίμιση μάρκας δίσκων TDK γιατί έχουν τα λιγότερα παράπονα πελατών.
2) Αναβάθμιση firmware του recorder LG.
3) Κωδικοποίηση του BDMV σε BDAV.
4) Καμία χρήση προγραμμάτων (έστω και ίντερνετ) την ώρα εγγραφής.
Εγώ πάντα ανοίγω και ίντερνετ και άλλα.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Hello Odysseas, we are sorry about the troubles playing the discs but verbatim are very reliable media however we consider TDK better because we receive almost zero complaints from buyers using TDK discs unlike verbatim.

We do have some recommendations for burning r in case you have troubles burning.

1- Update your firmware. This update has been just released and it contain many updates to fix troubles with your burner. : http://www.lg.com/us/support-product/lg-BH10LS30
2- Never run another program or even surf the web while burning bluray discs.
3- Clean your burner lens with a special cleaning discs http://stores.ebay.com/Japan-Stop/_i..._sid=862015362
4- Visit some forums for help: http://forum.videohelp.com

Since the problem here is on playing we cant help too much but you have an excellent player, Denom is high quality product. I think the best recommendation is to ask Denom customer support however I notice that it may be the file system you are using to burn the discs. Denom specification states that it only play BDMV format only which is used in commercial movies with copy protection so perhaps you need to encode BDMV to BDAV format which is the supported for the BD-R discs being sold in the market.

You can try changing anther burning software too because its said that good software will do this encode in the background. About the cheap player working well, you know it maybe like a Free region DVD player that works with any disc however these kind of devices are restricted and big brands don't usually released these kinds of "open" players. Try ImgBurn software. (its free)

You can find more info on the link below:

http://forum.videohelp.com/threads/3...-on-BD-R-discs

Reaction score
1.284
Σκέφτηκα ρε παιδιά οτι μήπως έχει "κακή συμβατότητα" ο εγγραφέας LG με τα δισκάκια που παίρνω και βρήκα αυτή τη λίστα συμβατότητας στο manual LG..

Τα δισκάκια Verbatim που πήρα,απο έξω λέγανε "Mitsubishi Kagaku Media"...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.314
Members
38.681
Νεότερο μέλος
Andrewk