"Αντικατάσταση" Vintage Harman/Kardon 930

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!

Χρειάζομαι τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Θέλω να κάνω δώρο στον πατέρα μου ένα δικάναλο ενισχυτή (ραδιοενισχυτή κατά προτίμηση). Ως παλιός στο χώρο και με απαιτητικό αυτί, ο πατέρας μου χρησιμοποιεί το σύστημα που έφτιαξε στη δεκαετία του '70, αποτελούμενο από ηχεία KEF Reference Series Model 104 και ραδιοενισχυτή Harman/Kardon 930. Έχει επίσης και πικάπ Dual 601 (σπάνια όμως ακούει πια βινύλια), καθώς και ένα απλό CD player Sony. Τα ακούσματά του είναι κυρίως μουσική latin, ethnic, jazz κτλ. Ακούει αρκετά ραδιόφωνο (60%), καθώς και CDs (40%). Τόσο τα ηχεία, όσο κι ο ενισχυτής υπεβλήθησαν πρόσφατα σε service και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.
Ο πατέρας μου είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το ηχητικό αποτέλεσμα του υπάρχοντος setup. Παρ'όλα αυτά, δυσανασχετεί έντονα με την έλλειψη τηλεχειρισμού! Με αφορμή αυτό σκέφτηκα να του αγοράσω έναν ραδιοενισχυτή με τηλεχειρισμό, για να κάνω τη ζωή του πιο εύκολη.
Εδώ λοιπόν χρειάζομαι τα φώτα σας παρακαλώ. Ποιος είναι εκείνος ο ραδιοενισχυτής ο οποίος θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στο συγκεκριμένο setup ως αντικαταστάτης του HK 930? Το budget προφανώς είναι περιορισμένο, οι εποχές είναι δύσκολες για όλους...
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
29.810
Απάντηση: "Αντικατάσταση" Vintage Harman/Kardon 930

Αν ψάξεις στο ebay κάποιος πουλάει μια μονάδα τηλεχειρισμού για παλιά sansui, το οποίο σίγουρα θα κάνει και στο δικό σας HK.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ο ηχος εκεινων των μηχανηματων ειναι διαφορετικος απο των σημερινων. Ηταν πιο "μαλακος" και στρογγυλος χωρις αμεση προτεραιοτητα στην αναλυση. Απο τα σημερινα μοντελα που ειναι προσιτα θα σου λεγα να δεις http://www.skroutz.gr/s/318260/Yamaha-R-S500.html , http://www.skroutz.gr/s/318585/Harman-Kardon-HK-3390.html , http://www.skroutz.gr/s/318535/Marantz-SR5023.html?keyphrase=marantz+5023 .

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Tyler, η σειρά με την οποία αναφέρεις τους ενισχυτές είναι τυχαία ή είναι και σειρά προτίμησης?
Επίσης, αν επιλέξω τα επόμενα μοντέλα αυτών που προτείνεις (yamaha r-s700 και harman 3490) θα ακούσω σημαντικές διαφορές? Ρωτάω, γιατί υπολόγιζα να δώσω μέχρι 500 ευρώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

Νομίζω πως έχω άλλη μια καλή ιδέα. Εφ' όσον η μηχανή έχει preout-main in, μπορεί να συνδεθεί η έξοδος preout σε μια από τις εισόδους ενός παθητικού τηλεχειριζόμενου προενισχυτή, σαν τον Creek OBH-22, και η έξοδος του τελευταίου να συνδεθεί στην είσοδο main in. Μάλιστα, στον προενισχυτή μπορεί να συνδεθεί και το CD player, και να επιλέγεται από εκεί, ενώ το πικάπ μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένο στον Harman, με τον επιλογέα εισόδου (function) μονίμως στη θέση επιλογής του πικάπ.

To volume του Harman μπορεί να παραμείνει μονίμως μεταξύ 12ης και 3ης ώρας, και η στάθμη να ελέγχεται από τον Creek.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: "Αντικατάσταση" Vintage Harman/Kardon 930

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα πρόταση.
Μια διευκρίνιση θα ήθελα. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλεκοντρόλ για ρύθμιση έντασης όταν θα ακούει ραδιόφωνο;
Πάντως η ιδέα του καινούριου ενισχυτή μάλλον μου φαίνεται πιο βολική, γιατί θα μπορεί να αλλάζει και σταθμούς στο tuner, οι ενδείξεις του tuner θα είναι ψηφιακές και δε θα χρειάζεται να βασανίζεται να βρεί τον pepper ανάμεσα στο red και στο rock με δοκιμές κτλ. Τα αναφέρω αυτά γιατί είναι πράγματα που τον δυσκολεύουν. Μάλιστα τον ενισχυτή τον έχει στο πιο χαμηλό ράφι, οπότε πρέπει να πέφτει στο πάτωμα για κάθε αλλαγή...

Reaction score
1.815

Ωραία λύση ο Κόγιας ..Θεός!
Συμφωνώ απολύτως.

Μπορείς να αφήσεις τον Harman ενεργό, μιας και είναι κρίμα να τον παροπλίσει έτσι άδοξα και να κοτσάρεις έναν τηλεχειριζόμενο προενισχυτή με τη συνδεσμολογία που σου είπε ο Κόγιας.

Επίσης ο φίλτατος ημίθεος με ξεσήκωσε να προτίνω και μια παρόμοια λύση που έχει δυο παρακλάδια...

Το οικονομικό:
Tηλεχειριζόμενος προενισχυτής τριών εισόδων line. Αυτός.

Και τον "Hi-End τηλεχειριζόμενο οικονομικό"!!!

Κοπιαρισμένος Jadis:
Aυτός!

Κοπιαρισμένος AUDIO NOTE M7!!
Αυτός!

Και η απόλυτη ΚΟΡΥΦΑΙΑ κόπια... ο MARANTZ 7!!
Αυτός!

Όλοι τηλεχειριζόμενοι!!!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174
Απάντηση: Re: Απάντηση: "Αντικατάσταση" Vintage Harman/Kardon 930

Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα πρόταση.
Μια διευκρίνιση θα ήθελα. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλεκοντρόλ για ρύθμιση έντασης όταν θα ακούει ραδιόφωνο;
Ναι, για όλα.

Πάντως η ιδέα του καινούριου ενισχυτή μάλλον μου φαίνεται πιο βολική, γιατί θα μπορεί να αλλάζει και σταθμούς στο tuner, ...
Σωστά, αλλά θα χαθεί όλη η μαγεία της φωτεινής βελόνας. Εκτός αν την έχει βαρεθεί, οπότε ο παλιός Harman παροπλίζεται. Βέβαια, αν ο νέος ραδιοενισχυτής έχει έξοδο preout, ο παλιός μπορεί να συνεχίσει να εκτελεί χρέη τελικού.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: "Αντικατάσταση" Vintage Harman/Kardon 930

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Tyler, η σειρά με την οποία αναφέρεις τους ενισχυτές είναι τυχαία ή είναι και σειρά προτίμησης?
Επίσης, αν επιλέξω τα επόμενα μοντέλα αυτών που προτείνεις (yamaha r-s700 και harman 3490) θα ακούσω σημαντικές διαφορές? Ρωτάω, γιατί υπολόγιζα να δώσω μέχρι 500 ευρώ.
H σειρα ειναι τυχαια. Στα ανωτερα μοντελα απλα εχεις περισσοτερη ισχυ.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις προτάσεις σας.
Θα ήθελα μια διευκρίνηση ακόμα... Αν τελικά αποφασίσω να αγοράσω καινούριο στερεοφωνικό ραδιοενισχυτή στην κατηγορία των 500 ευρώ (π.χ. Yamaha R-S700 ή Harman/Kardon 3490), πιστεύετε πως το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι υποδεέστερο από αυτό που έχω με τον παλιό ενισχυτή;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

Όχι, το αποτέλεσμα θα είναι ανώτερο, γενικά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: "Αντικατάσταση" Vintage Harman/Kardon 930

Τελικά αγόρασα τον ΗΚ 3490! Ήδη πήρε τη θέση του παλιού και το ηχητικό αποτέλεσμα είναι όντως καλύτερο, όπως προέβλεψε ο Κώστας.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις προτάσεις σας!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.174

Άντε με γειά! Να τον ανάβετε πότε-πότε τον παλιό, και να γυρίζετε και τη βελόνα λιγάκι...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos