Βοήθεια σε αγορά SUB

Reaction score
5
Καλησπέρα,

ψάχνω να βρω να αγοράσω κάποιο μεταχειρισμένο sub για το σύστημά μου.

στα υπόψιν μου είναι 2-3 που έχω δεί απο αγγελίες.

Β&W PV1
B&W ASW3000
Earthquake MK-V (χτυπημένο)

τα ηχεία μου είναι
B&W 603 S2 Front
B&W CC6 S1 center
B&W LM1 Rear
με ενισχυτή Onkyo 609

το sub θα μπεί σε ένα χώρο περίπου 60τμ (διαθέσιμα) το δωμάτιο είναι 6χ12 αν θυμάμαι καλά ο καναπές είναι στην μέση σχεδόν, και ο μόνος χώρος διαθέσιμος για να μπεί το sub είναι αριστερά απο το καναπέ στο 1,5 - 2 μέτρα.

θα ήθελα λίγο την γνώμη σας.

ευχαριστώ

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Καλησπέρα,

ψάχνω να βρω να αγοράσω κάποιο μεταχειρισμένο sub για το σύστημά μου.

στα υπόψιν μου είναι 2-3 που έχω δεί απο αγγελίες.

Β&W PV1
B&W ASW3000
Earthquake MK-V (χτυπημένο)

τα ηχεία μου είναι
B&W 603 S2 Front
B&W CC6 S1 center
B&W LM1 Rear
με ενισχυτή Onkyo 609

το sub θα μπεί σε ένα χώρο περίπου 60τμ (διαθέσιμα) το δωμάτιο είναι 6χ12 αν θυμάμαι καλά ο καναπές είναι στην μέση σχεδόν, και ο μόνος χώρος διαθέσιμος για να μπεί το sub είναι αριστερά απο το καναπέ στο 1,5 - 2 μέτρα.

θα ήθελα λίγο την γνώμη σας.

ευχαριστώ
ποιο earthquake ειναι?

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Βοήθεια σε αγορά SUB

12'' MK-V. Να σου πω την αλήθεια γέρνω προς το 3000, μιας και σε απόσταση είναι κοντά μου. έχω διαβάσει για το PV-1 απο εσάς εδώ μέσα, και πολλοί λέτε ότι δεν κάνει για ταινίες. θα το έχω για 60-70% για ταινίες.

το Earthquake, έχω ακούσει απο εδώ και απο εκεί μέσα σε αυτό το forum πάλι, ότι είναι αρκετά καλό. απλώς το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να το ακούσω, και δεν είναι αθήνα. και όπως ανέφερα, έχει και ένα χτύπημα το ξύλο.

το 3000 είναι 15'', μεγάλο μεν σε μέγεθος σαν sub. (ντουλάπα). είναι και ηχείο 10 ετών όμως, και δεν μπορώ να βρώ και πολλά reviews στο internet για αυτό. λίγα που βρήκα, λένε ότι είναι εξαιρετικό ηχείο το οποίο όταν παίζει δεν μπορείς να καταλάβεις απο που προέρχεται ο ήχος (καλό αυτό). άλλοι λένε ότι δεν τους εντυπωσίασε και ιδιαίτερα.

διαβάζω ότι για να 'ρυθμίσεις' ένα sub στο χώρο σου, πρέπει να το δοκιμάσεις σε διαφορετικές θέσεις, για να βρείς την καλύτερη. στην δικιά μου περίπτωση, δεν έχω επιλογές. μπορεί να πάει μόνο σε ένα σημείο, όποιο sub και να πάρω.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472
Απάντηση: Βοήθεια σε αγορά SUB

To pv1.
Ναι μεν μεγάλος ο χώρος αλλά και τα υπόλοιπα ηχεία δεν είναι τίποτα κτήνη.

Reaction score
5

οι περισσότεροι εδώ μέσα, απο ότι βλέπω συνήθως έχουν 2 pv1, γιατί πολύ απλά μόνο το 1, δεν μπορεί να καλύψει την ταινία. και όταν λες ότι δεν είναι κτήνη τι εννοείς?

θα προσπαθήσω να βρώ ένα σχέδιο του χώρου για να πάρετε μία ιδέα

ορίστε 2 εικόνες σε σχέδιο

https://dl.dropbox.com/u/12119047/room1.png

https://dl.dropbox.com/u/12119047/room2.png

στην πρώτη μπορείτε να δείτε που θα πάει το sub

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472

Το ότι δεν μπορεί να καλύψει μια ταινία έχει να κάνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτή την τιμή.Εξάλλου το πρώτο πράγμα που ακούς στις χαμηλές είναι ο χώρος σου και όχι το ίδιο το ηχείο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472

Γιατί κατεβαίνει με χαμηλές παραμορφώσεις μέχρι τα 30Hz,όπου και είναι μια ικανοποιητικότατη συχνότητα.Για πιο χαμηλά και σωστά πάμε σε κόστος περίπου στο 1000άρικο και αγορά απ το εξωτερικό.

Reaction score
5

το 3000 πάει μέχρι 18. δεν θεωρείς ότι είναι καλύτερα?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472

Δεν υπάρχει περίπτωση ένα 15ίντσο με 300watt ενισχυτή να κατεβαίνει στα 18Hz.
Koίτα επειδή ξέρω τα sub αυτής της σειράς(έχω το 1000άρι,στο μαγαζί που ήμουν είχαμε το 3000) δεν φτάνουν εκεί που λέει η b&w.Eντάξει καλό το 3000 αλλά για την εποχή του.

Reaction score
5

δεν μου είπες ότι τα είχες. απλώς το να πάρω ένα sub το οποίο φτάνει μόνο μέχρι τα 30, μου φαίνεται λίγο κρίμα. απο την άλλη λες ότι το 3000 δεν φτάνει στα 18 και οκ το δέχομαι, σίγουρα ξέρεις κάτι παραπάνω. αλλα θεωρείς ότι δεν φτάνει ούτε τα 20-25?

με το PV1, η B&W έβγαλε και το PV1D μετά για όσο αφορά ρυθμίσεις πάνω στο sub. αυτό το έκανε επειδή είχε θέματα το PV1 ή το έκανε σαν κάτι ακόμα καλύτερο. ο λόγος που έχω πάρει με στραβό μάτι το PV1, είναι ότι απο διάφορες κριτικές των παιδιών εδώ μέσα, κανένας δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

όπως καταλαβαίνεις, αντιδράω, μόνο και μόνο για το θέμα της συζήτησης. ξέρω ότι στο τέλος η απόφαση δικιά μου είναι, απλώς επειδή θα πάρω ένα sub τώρα και θα το κρατήσω για κάποια χρόνια (4 τουλάχιστον), θέλω να μην πετάξω πχ 400 ευρώ και να μην είμαι ικανοποιημένος

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472

αυτό το έκανε επειδή είχε θέματα το PV1 ή το έκανε σαν κάτι ακόμα καλύτερο
Για κάτι ακόμα καλύτερο.
Κοίτα sub με την ποιότητα του pv1 δεν βρίσκεις στα 400 ευρώ,αν όντως είναι σε αυτή την τιμή.
Η επόμενη λύση είναι αυτό που είναι και καινούργιο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472

Και για να έχεις μια αίσθηση του γίνεται με το που μπορούν να φτάσουν τα sub κοίτα εδώ.Όπως θα διαπιστώσεις ακόμα και σύγχρονα ακριβά sub δεν φτάνουν τα 18Hz σε ικανοποιητικές στάθμες(άνω των 95db δλδ) ούτε ρίχνοντας τα απ τον γκρεμό:116:,πόσο μάλλον δε το 10ετίας 3000.
Εδώ ακόμα και σήμερα παλεύουν να χτυπήσουν 100άρες στα 25Hz τα οποία είναι,για έναν οικιακό χώρο,μεγάλη ένταση.
Πάντως σου επαναλαμβάνω:Δεν ακούς το sub αλλά κυρίως το τι κάνει το δωμάτιο σε αυτές τις συχνότητες.

Reaction score
5

λοιπόν το διάβασα για το SVS, μέσα απο το μεγάλο μπέρδεμα (ελπίζω να κατάλαβα καλά) εγώ θα ήθελα το ported, το οποίο όμως είναι 10'', και δεν κάνει τίποτα σε ένα τέτοιο χώρο. αλλά ακόμα και αυτά που είναι 'οικονομικά', σημαίνει 500 ευρώ + μεταφορικά (λέω ένα πρόχειρο 50αρικο - 100αρικο) έφυγε το budget.

το PV1 ξέρεις κάποιον που να το έχει δοκιμάσει σε παρόμοιο χώρο με το δικό μου? (δεν ξέρω αν είδες και τις φωτογραφίες που έβαλα). Επίσης το PV1 είναι sealed ε?

υγ. ευχαριστώ για την βοήθεια

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472

Κοίτα η πιό σίγουρη λύση είναι να τα δοκιμάσεις στον χώρο για να δεις πιό σου κάνει.

Reaction score
5

σίγουρα η ιδανική λύση είναι αυτή που λες. αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο σαν δυνατότητα :(

το PV1 διαβάζω όλο το internet απο χθες, και κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με την αγορά του. όλοι λένε το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή σαν ηχείο είναι όντως πανέμορφο, ότι μπορεί να σε καλύψει όσο αφορά την μουσική σου, χωρίς βέβαια κανα τρελό αποτέλεσμα, αλλά για ταινίες δεν άρεσε σε κανέναν. η κλασσική ατάκα τους είναι πως, με αρκετά λιγότερα λεφτά πέρνεις ένα 610XP και την 'διπλάσια' απόλαυση. στην περίπτωση μου όμως, δεν θα πληρώσω καινούργιο sub, οπότε έρχεται σε μία διαδικασία.... "Value of money"

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433
Απάντηση: Re: Βοήθεια σε αγορά SUB

12'' MK-V. Να σου πω την αλήθεια γέρνω προς το 3000, μιας και σε απόσταση είναι κοντά μου. έχω διαβάσει για το PV-1 απο εσάς εδώ μέσα, και πολλοί λέτε ότι δεν κάνει για ταινίες. θα το έχω για 60-70% για ταινίες.

το Earthquake, έχω ακούσει απο εδώ και απο εκεί μέσα σε αυτό το forum πάλι, ότι είναι αρκετά καλό. απλώς το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να το ακούσω, και δεν είναι αθήνα. και όπως ανέφερα, έχει και ένα χτύπημα το ξύλο.

το 3000 είναι 15'', μεγάλο μεν σε μέγεθος σαν sub. (ντουλάπα). είναι και ηχείο 10 ετών όμως, και δεν μπορώ να βρώ και πολλά reviews στο internet για αυτό. λίγα που βρήκα, λένε ότι είναι εξαιρετικό ηχείο το οποίο όταν παίζει δεν μπορείς να καταλάβεις απο που προέρχεται ο ήχος (καλό αυτό). άλλοι λένε ότι δεν τους εντυπωσίασε και ιδιαίτερα.

διαβάζω ότι για να 'ρυθμίσεις' ένα sub στο χώρο σου, πρέπει να το δοκιμάσεις σε διαφορετικές θέσεις, για να βρείς την καλύτερη. στην δικιά μου περίπτωση, δεν έχω επιλογές. μπορεί να πάει μόνο σε ένα σημείο, όποιο sub και να πάρω.
Ειχα το Earthquake Super Nova MK V15VB ,θα σου ελεγα να παρεις το 12αρι,ειναι πολυ καλο ειδικα για ταινιες,σε αυτα τα χρηματα ..
Ενεργό υπογούφερ αποτελούμενο από ενισχυτή τάξεως ‘’D’’ ισχύος 600W RMS,ρυθμιζόμενο crossover 24dB/oct,
http://www.odes.gr/index.php?option...lypage-ask.tpl&product_id=730&category_id=947

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.446
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel