Ρύθμιση ύψους βραχίονα σε Technicks sl1200 mk2

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Ρύθμιση ύψους βραχίονα σε Technicks sl1200 mk2

catrigde= κεφαλή +βελόνα
headshell= ο φορέας του catrigde, επάνω του βιδώνεται αυτό

Άλλο.....

Reaction score
11

ρυκ σε ευχαριστω παρα πολύ. manual ενοουσες, οχι δεν εχω το manual.δεν μου το στελνεις ολο οπως μου εστειλες αυτες τις 4 σελίδες. ή που μπορω να το βρω?

Reaction score
11

οποτε μετραω μονο το υψος της κεφαλης/βελονας μου χωρις το headshell και ρυθμιζω το ύψος του βραχίωνα συμφωνα με την αντιστοιχία του manual.σωστός?

ryk

Reaction score
925

ρυκ σε ευχαριστω παρα πολύ. manual ενοουσες, οχι δεν εχω το manual.δεν μου το στελνεις ολο οπως μου εστειλες αυτες τις 4 σελίδες. ή που μπορω να το βρω?
Manual ή ελληνιστί μάνουάλ(ι)!
(θέλει εγγραφή για κατέβασμα) http://www.vinylengine.com/library/technics/sl-1200.shtml
Το site έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, ξεψάχνισέ το.
Αλλιώς στείλε μου το email σου με π.μ.

Reaction score
11

τι ειναι το π.μ.?
συγνωμη αλλα ειμαι πολυ καινουργιος.

Reaction score
11

ενοεις εδω στο site πρωσοπικο μηνυμα μαλλον

Reaction score
2.248

οποτε μετραω μονο το υψος της κεφαλης/βελονας μου χωρις το headshell και ρυθμιζω το ύψος του βραχίωνα συμφωνα με την αντιστοιχία του manual.σωστός?
Κάνεις μηχανικές κινήσεις και χάνεις το ζητούμενο.....

Ολα αυτά που λέει το manual είναι για φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα εάν δεν ξέρεις τι ζητάς. Αύριο θα έχεις έναν άλλο βραχίονα χωρίς διαβάθμιση VTA και θα ρωτάς πάλι το πως ρυθμίζεις τη VTA.

Reaction score
29.669

Ε δεν αλλάζουν όλοι βραχίονες στο sl βρε γιώργο.

Reaction score
11

εγς που δεν θα αλλαξω σύντομα μπορώ να το κανω απο το manual λοιπον?(ετσι οπως ανεφερα παραπανω). γιατι με μπερδευεται αντι να με ξεμπερδευεται?

Reaction score
2.248

εγς που δεν θα αλλαξω σύντομα μπορώ να το κανω απο το manual λοιπον?(ετσι οπως ανεφερα παραπανω). γιατι με μπερδευεται αντι να με ξεμπερδευεται?
Οχι δεν θα το κάνεις από το manual γιατί δεν θα μάθεις ποτέ το τι είναι VTA :105:

Δεν θα το κάνεις από το manual γιατί η Technics δεν ξέρει πόσο θα υποχωρήσει η ανάρτηση στην κεφαλή σου εάν εφαρμόσεις το X,Ψ βάρος ανάγνωσης.

Δεν θα το κάνεις από το manual γιατί η Technics δεν ξέρει εάν η ακίδα στο στέλεχος της κεφαλής σου έχει τοποθετηθεί με σωστό SRA

ryk

Reaction score
925

Οχι δεν θα το κάνεις από το manual γιατί δεν θα μάθεις ποτέ το τι είναι VTA :105:

Δεν θα το κάνεις από το manual γιατί η Technics δεν ξέρει πόσο θα υποχωρήσει η ανάρτηση στην κεφαλή σου εάν εφαρμόσεις το X,Ψ βάρος ανάγνωσης.

Δεν θα το κάνεις από το manual γιατί η Technics δεν ξέρει εάν η ακίδα στο στέλεχος της κεφαλής σου έχει τοποθετηθεί με σωστό SRA
Γιώργο σωστά τα λες (ειδικά με βελόνες μεγάλης ενδοτικότητας=μαλακή ανάρτηση), αλλά ας βοηθήσουμε τον φίλο στα απλά και μετά θα φάει και αυτός το κόλλημά του κτλ.
Φίλε μου ακολούθησε ότι λέει το μανουάλι. Οριζοντιώνεις το πικάπ (αλφάδι-παίζεις με τα ποδαράκια), βάζει την κεφαλή επάνω, χρησιμοποιείς το εργαλειάκι της technics για να ρυθμίσεις το overhang (υπερκρέμαση) ή χρησιμοποιείς κάποιο protractor, μετά φέρνεις σε παραλληλία τον βραχίονα με το πλατώ και ρυθμίζεις το βάρος ανάγνωσης και τέλος ρυθμίζεις το ύψος και το antiskating.
Πάντως την γωνία της ακίδας με μεγεθυντικό (40Χ) δεν έχω καταφέρει να την δω.
Με μικροσκόπιο μπορεί....
Υποθέτω ότι στο τέλος πρέπει να κοιτάξεις και αυτό που λέει ο Γιώργος, δηλ. κατά πόσο η κάτω επιφάνεια της κεφαλής είναι παράλληλη με τον δίσκο, για μια πιο τέλεια ρύθμιση.
Αυτά εν συνωνυμία (που λέει και ο Ζήκος) , γιατί αναλυτικά έχουν ξαναγραφεί, απλά πρέπει να ψάξεις μέσα στο φόρουμ και να διαβάσεις αρκετά! Θα μάθεις πολλά από άτομα όπως ο Γιώργος, ο Βασίλης, ο Κώστας κ.α.).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.437

φυσικα και το technics μεταβαλει το ύψος του βραχίωνα γι αυτο ανοιξα το θέμα, αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα με ποια κριτηρια? ποσο ύψος? ο μονος τροπος που καταλαβα ειναι αυτος με παραλληλισμο του βραχιωνα με τον δισκο και αυτο να το κάνεις με το μάτι απ οτι κατάλαβα. ας απαντησει καποιος.
ναι, με το "μάτι", αλλά για να μη παιδεύεσαι με μεγεθυντικό φακό μπορείς να βοηθηθείς από μια φωτογραφία, αρκεί να έχεις μια κόμπακτ που μπορεί να βγάλει μάκρο, οπότε βγάζεις φωτό τη βελόνα στ'αυλάκι (ακόμα κι όταν παίζει ο δίσκος - που το θεωρώ πιο σωστό) και αναλύεις τις γωνίες σε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα στο pc σου.

τιπ: κάνεις εστίαση στη βελόνα.

ryk

Reaction score
925

ναι, με το "μάτι", αλλά για να μη παιδεύεσαι με μεγεθυντικό φακό μπορείς να βοηθηθείς από μια φωτογραφία, αρκεί να έχεις μια κόμπακτ που μπορεί να βγάλει μάκρο, οπότε βγάζεις φωτό τη βελόνα στ'αυλάκι (ακόμα κι όταν παίζει ο δίσκος - που το θεωρώ πιο σωστό) και αναλύεις τις γωνίες σε κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα στο pc σου.

τιπ: κάνεις εστίαση στη βελόνα.
Πες μου ότι το έχεις κάνει.....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Πόσο λίγο τον ξέρεις............:422:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.437

Xμμμ, ενδιαφέρον, όπως και το υπόλοιπο site....όρεξη να'χεις να διαβάζεις!
http://www7a.biglobe.ne.jp/~yosh/vta.htm
όπως προ-ειπώθηκε, για παλαιάς κοπής δίσκους κανονικά απαιτείται διαφορετική ρύθμιση. το παραπάνω λινκ είναι πολύ διαφωτιστικό!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.437

:405:
Ε, χωρίς αποδείξεις......
θα ανεβάσω φωτό να μου πεις (εσύ ή όποιος άλλος θέλει) αν είναι σωστά ρυθμισμένο το θκόμ! :116::116::116:

πάντως πάκα πλάκα, η ευκολία της φωτό είναι πολύ μεγάλη. ευθειάζεται στο φωτοσόπ πανεύκολα το επίπεδο του δίσκου (κι ας έχει τραβηχτεί στραβά η φωτό) και υπολογίζεται με ακρίβεια η γωνία.

επίσης θεωρώ πιο σωστό να γυρνάει ο δίσκος στη ρύθμιση και να μην είναι ακίνητος, διότι η αντίσταση της ακίδας πάνω στο αυλάκι (που αυξάνει αναλόγως βάρους ανάγνωσης) μπορεί να μεταβάλλει τη γωνία ανάγνωσης, σε σχέση με τον δίσκο ακίνητο ή αν τον περιστρέψεις για λίγο ανάποδα, καθώς το στέλεχος της βελόνας έχει σημαντική ελαστικότητα (ανάλογα της ενδοτικότητας). τες πα, πολύ το ψειρίζουμε...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

o tempora o mores

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik