Ρύθμιση ύψους βραχίονα σε Technicks sl1200 mk2

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Ρύθμιση ύψους βραχίονα σε Technicks sl1200 mk2

http://youtu.be/ixNwHo_Dv1U

sorry για τον φωτισμό, αλλά αν άναβα κι άλλο φως γυάλιζε πολύ!
Παρόλο που είχα χρησιμοποήσει 2-3 αλφάδια αποδείχθηκαν όλα λάθος.
Με καλό αλφάδι λοιπόν επανατσεκαρίστηκαν/διορθώθηκαν τα πικάπ, αλλά το πρόβλημα δεν εξαφανίστηκε.

ryk

Reaction score
925

Νεώτερα από το μέτωπο:
στο μκ5 έχει σχεδόν εξαφανιστεί το πρόβλημα, το μόνο που μένει είναι να τσεκάρω το antiskating (βάρος ανάγνωσης 1g και antiskating 2 πάει?), μου φαίνεται σα να είναι λίγο χαλαρό στην αρχή, έχει λίγο περίεργη αίσθηση....
στο μκ2 βρέθηκε ο ένοχος.......κάποιος (μάλλον) είχε βάλει το χεράκι του στα 2 ρουλεμάν του βραχίονα γιατί ξεβίδωσαν πανεύκολα, χωρίς να πειραχτεί η ασφάλειά τους + κάποια σημαδάκια στις ασφάλειες από την επέμβαση. Έκτος αν είναι από την εργοστασιακή ρύθμιση.
Όπως και να έχει θα παραγγελθεί νέος βραχίονας (με την ευκαιρία θα γρασάρω και το δαχτυλίδι του ύψους) γιατί δε νομίζω ότι αυτός "έρχεται" (το πάλεψα λίγο)...χώρια που μετά από 20-25 χρόνια δεν ξέρω και πολλά ρουλεμάν να αντέχουν.
Over!

Reaction score
11

geovaz εκανα το τέστ του βιντεο που πόσταρες και κανει τα ιδια και ο δικος μου βραχιωνας οποτε δεν εχει προβλημα. ττωρα μενει να να κανω αυτο που μου γραφεις για τα 3 χιλιοστα αλλα δεν προλαβα ακομα. αυριο τα νεοτερα

Reaction score
2.248

Ολα καλά (προς το παρόν :102:)

Reaction score
2.248

Νεώτερα από το μέτωπο:
στο μκ5 έχει σχεδόν εξαφανιστεί το πρόβλημα, το μόνο που μένει είναι να τσεκάρω το antiskating (βάρος ανάγνωσης 1g και antiskating 2 πάει?), μου φαίνεται σα να είναι λίγο χαλαρό στην αρχή, έχει λίγο περίεργη αίσθηση....
1. Πάει εάν το πλατώ δεν είναι οριζοντιωμένο. Το οριζοντιώνεις

2. Πάει εάν υπάρχει μηχανική βλάβη στον βραχίωνα (ρουλεμάν). Κάνεις το τεστ

3. Πάει εάν το ελατηριάκι του antiskating είναι πεσμένο. ισορροπείς τον βραχίωνα με 0 antiskating και κοιτάς σε ποια τιμή θα αρχίσει να γυρνά προς το rest

4. Πάει εάν έχεις τοποθετήσει την κεφαλή με μεγαλύτερο overhang από ότι έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής για να "τυπώσει" την διαβάθμιση στο κουμπί της αντιολίσθησης

5. Πάει εάν νομίζεις ότι έχεις βάλει X gr VTF και στην πραγματικότητα είναι παραπάνω. Ξανατσεκάρεις

6. Πάει εάν έχεις ρυθμίσει την αντιολίσθηση σε διαμορφωμένο track τόνου (όχι κενό) και η ακίδα σου είναι Micro line, line contact, HD κτλ

PS: Ποια είναι η κεφαλή με min tracking force 1gr??????????

ryk

Reaction score
925

1. Πάει εάν το πλατώ δεν είναι οριζοντιωμένο. Το οριζοντιώνεις

2. Πάει εάν υπάρχει μηχανική βλάβη στον βραχίωνα (ρουλεμάν). Κάνεις το τεστ

3. Πάει εάν το ελατηριάκι του antiskating είναι πεσμένο. ισορροπείς τον βραχίωνα με 0 antiskating και κοιτάς σε ποια τιμή θα αρχίσει να γυρνά προς το rest

4. Πάει εάν έχεις τοποθετήσει την κεφαλή με μεγαλύτερο overhang από ότι έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής για να "τυπώσει" την διαβάθμιση στο κουμπί της αντιολίσθησης

5. Πάει εάν νομίζεις ότι έχεις βάλει X gr VTF και στην πραγματικότητα είναι παραπάνω. Ξανατσεκάρεις

6. Πάει εάν έχεις ρυθμίσει την αντιολίσθηση σε διαμορφωμένο track τόνου (όχι κενό) και η ακίδα σου είναι Micro line, line contact, HD κτλ

PS: Ποια είναι η κεφαλή με min tracking force 1gr??????????
Μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα με νουμεράκια (δείχνει ορθολογιστική προσέγγιση).
Λοιπόν:

1. έχει οριζοντιωθεί, τέλεια δε νομίζω, αλλά έχω παραγγείλει ψηφιακό εργαλείο και περιμένω για την τελική ρύθμιση.

2. Το βίντεο είναι ακριβώς από αυτόν τον βραχίονα. Θα ανεβάσω νέο μετά τις διορθώσεις.

3. Θα το κάνω όταν γυρίσω (υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο παίζει).

4. Και αυτό το έχω κάνει (προτράκτορας Baerwald)

5.Όχι το έχω μετρήσει και με ζυγαριά (2 δεκαδικά)

6. Και σε κενό τρακ και στα 4 του Hifi test record.

H κεφαλή είναι η Ortofon VMS20E.

THX!

Reaction score
2.248

Μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα με νουμεράκια (δείχνει ορθολογιστική προσέγγιση).
Λοιπόν:

1. έχει οριζοντιωθεί, τέλεια δε νομίζω, αλλά έχω παραγγείλει ψηφιακό εργαλείο και περιμένω για την τελική ρύθμιση.

2. Το βίντεο είναι ακριβώς από αυτόν τον βραχίονα. Θα ανεβάσω νέο μετά τις διορθώσεις.

3. Θα το κάνω όταν γυρίσω (υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο παίζει).

4. Και αυτό το έχω κάνει (προτράκτορας Baerwald)

5.Όχι το έχω μετρήσει και με ζυγαριά (2 δεκαδικά)

6. Και σε κενό τρακ και στα 4 του Hifi test record.

H κεφαλή είναι η Ortofon VMS20E.

THX!
Τότε έχεις 2.8mm παραπάνω overhang από αυτό που υπολόγισε ο κατασκευαστής για να "τυπώσει" την διαβάθμιση στο κουμπί του antiskating. Εάν υπολογίσεις και τυχόν πεσμένο ελατηριάκι τότε μάλλον έχει δίκιο το antiskating που πάει σε αυτή τη τιμή.

Reaction score
2.248

Για να το κάνω πιο αναλυτικό αφού φτάσαμε που φτάσαμε στο σημείο της σχέσης ολίσθησης με την υπερκρέμαση.

Η κάθεμια από τις τρεις γνωστές μέθοδους εύρεσης των 2 σημείων μηδενισμού του ακτινικού βραχίωνα έχει και διαφορετική τιμή υπερκρέμασης, με μικρότερη αυτή του Stevenson, μετά του Baerwald και μετά του Loefgren.

Εάν στήσετε τον βραχίονα του technics σας κατά Stevenson θα μετρήσετε το O/H στα 15.9mm
Εάν στήσετε κατά Baerwald θα βρήτε Ο/Η 17.8mm
Εάν κατά Loefgren στα 18.3mm
Και φυσικά διαφορετικό Ο/S σε κάθε περίπτωση

Ο κατασκευαστής technics όμως έχει ορίσει δικά του σημεία μηδενισμού και θέλει για αυτά Ο/Η 15mm και Ο/S 22. Βάση αυτής της τιμής έχει "τυπώσει" πάνω στο κουμπί της αντιολίσθησης την διαβάθμιση.

Ετσι όταν ρυθμίζετε διαφορετικά (εκτός κατασκευαστή και καλά κάνετε) βρίσκετε μεγαλύτερο O/H (όπως παραπάνω) και βλέπετε να μην συμπίπτει η VTF με την διαβαθμισμένη τιμή στο κουμπί της αντιολίσθησης.

Σε αυτό τον πίνακα βλέπετε την ολίσθηση ανάλογα με τους τρεις τρόπους ρύθμισης (διαφορετικό overhang). Εάν είχαμε και την technics εδώ θα την βλέπατε κάτω από το Stevenson και αυτό γιατί το στήσιμο που προτείνει ο κατασκευαστής έχει την μικρότερη ολίσθηση λόγο μικρότερου οverhang και υποχρεωτικά μικρότερη εφαρμογή αντιολίσθησης έναντι των άλλων τεχνικών και φυσικά αυτό έχει "τυπώσει" στο κουμπί :102:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.441

εντάξει βγαίνει η γωνία; μη μου πείτε ότι θέλει κι άλλες φωτός, θα φάτε ξύλο!!!!!!!!:135:

Reaction score
29.670

Οχι τις βαρεθήκαμε τις photos σου και εσένα.
Οσο για το πικάπ σου , να το χαίρεσαι φίλε μου. Οσο για την κεφαλή σου !!!! ν;α την χαίρεσαι και αυτήν.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
11

οποτε η σωστη απαντηση στο θεμα(για να το μαζευουμε) ειναι πως η ρυθμιση ύψους στο βραχίωνα του μκ2 γινεται μετρωντας το υψος της εκαστοτε κεφαλοβελονα μας και δύνοντας την σωστη τιμη στον ρυθμιστη του υψους συμφωνα με το manual του μκ2.(συμφονα με το πινακακι που εχει μεσα το manual)

Reaction score
1

Επειδή έχω και εγώ την ίδια κεφαλή, μπορεί κάποιος να μου πει το ύψος της, μιας που στο εγχειρίδιό της, δεν το αναφέρει πουθενά!
Με ''το μάτι'' της έχω βάλει το VTA στο 1,5...!

ryk

Reaction score
925

Επειδή έχω και εγώ την ίδια κεφαλή, μπορεί κάποιος να μου πει το ύψος της, μιας που στο εγχειρίδιό της, δεν το αναφέρει πουθενά!
Δεν το έχω, αλλά αν μετρήσεις με χάρακα, παχύμετρο κτλ. και είναι παράλληλη, η τιμή του κατασκευαστή περισσεύει...

Reaction score
8.905

Την ποιο γρήγορη απάντηση και χωρίς να ταλαιπωρείσαι με τα μετρήματα, θα στην δώσει ο Κώστας Ear.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas