Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
Παρόλο που είχα χρησιμοποήσει 2-3 αλφάδια αποδείχθηκαν όλα λάθος.
1. Πάει εάν το πλατώ δεν είναι οριζοντιωμένο. Το οριζοντιώνειςΝεώτερα από το μέτωπο:
στο μκ5 έχει σχεδόν εξαφανιστεί το πρόβλημα, το μόνο που μένει είναι να τσεκάρω το antiskating (βάρος ανάγνωσης 1g και antiskating 2 πάει?), μου φαίνεται σα να είναι λίγο χαλαρό στην αρχή, έχει λίγο περίεργη αίσθηση....
Μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα με νουμεράκια (δείχνει ορθολογιστική προσέγγιση).1. Πάει εάν το πλατώ δεν είναι οριζοντιωμένο. Το οριζοντιώνεις
2. Πάει εάν υπάρχει μηχανική βλάβη στον βραχίωνα (ρουλεμάν). Κάνεις το τεστ
3. Πάει εάν το ελατηριάκι του antiskating είναι πεσμένο. ισορροπείς τον βραχίωνα με 0 antiskating και κοιτάς σε ποια τιμή θα αρχίσει να γυρνά προς το rest
4. Πάει εάν έχεις τοποθετήσει την κεφαλή με μεγαλύτερο overhang από ότι έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής για να "τυπώσει" την διαβάθμιση στο κουμπί της αντιολίσθησης
5. Πάει εάν νομίζεις ότι έχεις βάλει X gr VTF και στην πραγματικότητα είναι παραπάνω. Ξανατσεκάρεις
6. Πάει εάν έχεις ρυθμίσει την αντιολίσθηση σε διαμορφωμένο track τόνου (όχι κενό) και η ακίδα σου είναι Micro line, line contact, HD κτλ
PS: Ποια είναι η κεφαλή με min tracking force 1gr??????????
Τότε έχεις 2.8mm παραπάνω overhang από αυτό που υπολόγισε ο κατασκευαστής για να "τυπώσει" την διαβάθμιση στο κουμπί του antiskating. Εάν υπολογίσεις και τυχόν πεσμένο ελατηριάκι τότε μάλλον έχει δίκιο το antiskating που πάει σε αυτή τη τιμή.Μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα με νουμεράκια (δείχνει ορθολογιστική προσέγγιση).
Λοιπόν:
1. έχει οριζοντιωθεί, τέλεια δε νομίζω, αλλά έχω παραγγείλει ψηφιακό εργαλείο και περιμένω για την τελική ρύθμιση.
2. Το βίντεο είναι ακριβώς από αυτόν τον βραχίονα. Θα ανεβάσω νέο μετά τις διορθώσεις.
3. Θα το κάνω όταν γυρίσω (υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο παίζει).
4. Και αυτό το έχω κάνει (προτράκτορας Baerwald)
5.Όχι το έχω μετρήσει και με ζυγαριά (2 δεκαδικά)
6. Και σε κενό τρακ και στα 4 του Hifi test record.
H κεφαλή είναι η Ortofon VMS20E.
THX!
Επειδή έχω και εγώ την ίδια κεφαλή, μπορεί κάποιος να μου πει το ύψος της, μιας που στο εγχειρίδιό της, δεν το αναφέρει πουθενά!
Δεν το έχω, αλλά αν μετρήσεις με χάρακα, παχύμετρο κτλ. και είναι παράλληλη, η τιμή του κατασκευαστή περισσεύει...Επειδή έχω και εγώ την ίδια κεφαλή, μπορεί κάποιος να μου πει το ύψος της, μιας που στο εγχειρίδιό της, δεν το αναφέρει πουθενά!
Με ''το μάτι'' της έχω βάλει το VTA στο 1,5...!
Την ποιο γρήγορη απάντηση και χωρίς να ταλαιπωρείσαι με τα μετρήματα, θα στην δώσει ο Κώστας Ear.Επειδή έχω και εγώ την ίδια κεφαλή, μπορεί κάποιος να μου πει το ύψος της, μιας που στο εγχειρίδιό της, δεν το αναφέρει πουθενά!
Με ''το μάτι'' της έχω βάλει το VTA στο 1,5...!