Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSite!!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Στο thread αυτό θα μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας απο την παρουσίαση των νέων μοντέλων της sony.
Παρακαλώ όλα τα μέλη (και ήταν πολλά), που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση, να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Απ' την πλευρά του avsite θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους της sony που μας έδωσαν την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο (ευχόμαστε εγγύς) μέλλον της βιντεοπροβολής.

Reaction score
8.349
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

μιας και ειναι ακομα στη ταβερνα και χλαπακιαζουν :116: απ οτι φαινεται,ας πουμε δυο λογια οσοι ειμαστε εκτος μασας.

Να ευχαριστησω κι εγω την ΣΟΝΥ για την παρουσιαση και την ευγενεια να μας καλεσουν να δουμε
τους προβολεις.

Η ΣΟΝΥ εφτιαξε ενα ειδικο χωρο στο Golden Hall και επιτελους ειδαμε μια πραγματικα μεγαλη οθονη.
Μετα απο παμπολλες εκθεσεις και παρουσιασεις με οθονες 85-120",μπορω να πω οτι ηταν κατι πολυ ευχαριστο.Μεγαλη οθονη νομιζω ειχα να δω απο την ιστορικη παρουσιαση του 9ρη ΣΙΝΕΜΑΞ πριν παρα πολλα χρονια στο Χολιντει Ιν.Ισως μου διαφευγει και καμμια αλλη.
Αποτελεσμα αυτου ,ηταν να δουμε εκονα γυρω στις 160 ".Και μονο γι αυτο αξιζε η παρουσιαση.
Αφου γραψουν και οι υπολοιποι θα επανελθω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

Σήμερα η βιντεοπροβολή είχε την τιμητική της. Και τι τιμητική!! Είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά για πρώτη φορά (η μεγάλη πλειονότητα τουλάχιστον από εμάς) το μέλλον της βιντεοπροβολής: 4Κ

Το Avsite, προσκεκλημένο της Sony, σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Golden Hall είχε ακόμα μια πρωτιά. Αμέσως μετά την επίσημη παρουσίαση του υπερόπλου της Sony, του VPL-VW1000ES, στον ειδικό τύπο και τους δημοσιογράφους, τα μέλη του Avsite ήταν οι πρώτοι που είδαν τον προβολέα στην Ελλάδα.

Παρέα μας έκανε και ο Sony VPL-HW50ES. Και όχι σαν απλός συγγενής.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Πρώτα είδαμε τον 50άρη με υλικό bluray. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτός ο προβολέας μπορούσε να γεμίσει τις σχεδόν 180" (μιλάμε για 4 μέτρα πλάτος οθόνης, απλής οθόνης, χωρίς gain). Εικόνα με μεγάλη φυσικότητα, πραγματικά κινηματογραφική. Γιατί, κακά τα ψέμματα, κινηματογράφος είναι η τεράστια εικόνα. Ξεφύγαμε από τις 60, 80,85".

Reaction score
15.548

σε τι αποσταση περιπου ηταν ο sony 50 απο την οθονη ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Αλλά εκείνο που μας έτρωγε, ο λόγος που μαζευτήκαμε σχεδόν τριάντα νοματαίοι που είχαμε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα, ήταν άλλος: ο VPL-VW1000ES. Πηγή ένα pc, αγνώστων λοιπών στοιχείων, και υλικό κλιπάκια native 4K.

Tι ήταν αυτό!!! Παράθυρο στον κόσμο! Εκπληκτική λεπτομέρεια και φυσικότητα, και ένας τεράστιος χρωματικός πλούτος.
Στα μάτια μου φάνηκε να υπάρχει ένας διευρυμένος χρωματικός πλούτος, που μάλλον δεν πρέπει να "περιοριζόταν" στα γνωστά μέχρι τώρα χρωματικά πρότυπα rec. 709.

Δυστυχώς όμως αυτά αποτελούν μόνο εικασίες.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

σε τι αποσταση περιπου ηταν ο sony 50 απο την οθονη ?
Περίπου στα 7 μέτρα, αν μπορώ να υπολογίσω καλά, ήταν και οι δύο.

Reaction score
15.548

εαν ηταν τοσο Γιαννη ειδατε 16fl εικονα .....εαν ηταν πιο κοντα παραπανω fl

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Ανάμεσα στα κλιπάκια που είδαμε ήταν κι ένα trailer από την ταινία Total Recall, που όπως τελικά αποδείχθηκε ήταν σε ανάλυση 1080p. Το λέω γιατί, αν και μιλάμε για διαφορετικό υλικό από τα υπόλοιπα, ήταν εμφανές ότι υστερούσε σε ανάλυση σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που είχαμε δει.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

εαν ηταν τοσο Γιαννη ειδατε 16fl εικονα .....εαν ηταν πιο κοντα παραπανω fl
Πολύ φως Κώστα, και οι δύο.

Με τα 4Κ clips μας κρέμασε το σαγόνι, με τον Ιδρυτή σκουντιόμασταν συνέχεια! :111:

Καλά περάσαμε και μετά... :116:

Reaction score
15.548

Πολύ φως Κώστα, και οι δύο.

Με τα 4Κ clips μας κρέμασε το σαγόνι, με τον Ιδρυτή σκουντιόμασταν συνέχεια! :111:

Καλά περάσαμε και μετά... :116:
:411:

μιλας για πολυ φως και καποιος εδω μεσα θα εχει τρελαθει τωρα :116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Τι θα ήθελα παραπάνω?

Να είχαμε τη δυνατότητα να δούμε υλικό 4Κ που κάποια από τα μέλη είχαν φέρει μαζί τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τις ρυθμίσεις.
Να υπήρχε η δυνατότητα κάποιων υποτυπωδών μετρήσεων.

Η Sony, λογικά πράττοντας, κράτησε την παρουσίαση στα γνωστά πλαίσια. Τα ξεπέρασε μάλιστα, έχοντας το θάρρος να ανοίξει την εικόνα σε μέγεθος που, προσωπικά τουλάχιστον, δεν έχω ξαναδεί από καμμιά άλλη εταιρεία στην Ελλάδα. Σκοπός της παρουσίασης ήταν να δούμε τι μας επιφυλάσει (ελπίζω) το μέλλον. Και το πέτυχε με το παραπάνω.

Τα όσα ανέφερα στην αρχή του post, είναι γιατί το παράθυρο που σήμερα άνοιξε, είναι ένας καινούριος κόσμος που μας γεμίζει με απορίες και ερωτήματα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τη Sony, όσο και το Sony Center του Golden Hall για την εμπειρία που μας πρόσφεραν.

Reaction score
8.349

τωρα που ειπαμε τα καλα ,να πουμε κια τα στραβα.Το 3D που ειδα εγω,σε αυτες τις διαστασεις δεν βλεποτανε.Με το που εβαζες τα γυαλια επιανε μια σκοτεινια ψυχοπλακωτικη,και τα χρωματα πηγαινανε περιπατο.Πασο.
Ο 1000αρης,οντως εντυπωσιακοτατος με τα κλιπακια,αλλα τι κλιπακια?τα γνωστα ντεμο.Πολυ νωρις για 4Κ κατα τη γνωμη μου.Οταν δεν εχουν να σου δειξουν ενα κλιπακι απο ταινια,να καταλαβεις τι γινεται, σημαινει οτι υπαρχει δρομος.Αλλα η τεχνολογια ειναι εδω και ειναι θεμα χρονου.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Θα ακολουθήσει φυσικά και φωτογραφικό υλικό, που ο MaxHeadroom μάζεψε για την απαραίτητη οφθαλμολαγνεία του site.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε τσιμπούσι με καμμιά εικοσαριά νοματαίους...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Βρε σεις, κοντά 30 άτομα παρευρεθήκαμε. Μέχρι τώρα έγραψαν οι...αναλογικοί :136:, ο Zizik, και ο Κεφάλας που δεν ήταν εκεί. :405:

Οι υπόλοιποι?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

Όταν ο Δημήτρης (Maxheadroom) επιστρέψει στη βάση του και βρει χρόνο θα έχουμε φωτογραφίες απ' το event.
Οι προβολείς δε μπορούν να κριθούν με αυστηρά κριτήρια, δεδομένου ότι δε μιλάμε για καλιμπραρισμένα προϊόντα που έπαιζαν στα όρια τους. Ωστόσο, θεωρώ ότι έδωσαν σε όλους μας να καταλάβουμε ποιες είναι οι δυνατότητες τους κι αυτές είναι τεράστιες!
Θα ξεκινήσω ασφαλώς απ' το ψηφιακό κανόνι της sony, τον vw1000, ο οποίος έριχνε με άνεση και μεγαλοπρέπεια το φως του σε ένα ελαφρώς κοίλο πανί ουδέτερου gain 150+ ιντσών.
Το ζητούμενο καταρχήν ήταν να δούμε 4k native υλικό. Προφανώς οι συνθήκες δεν είναι ακόμα ώριμες, καθώς η αναπαραγωγή υλικού ουσιαστικά γίνεται μόνο απ' το pc και εν προκειμένω δεν ήταν απροβλημάτιστη.
Έστω κι έτσι, όμως, τρίβαμε τα μάτια μας. Εικόνα ξυράφι με κάθε δυνατή λεπτομέρεια και εντυπωσιακά χρώματα που μας έκαναν να εικάζουμε ότι έχουμε ξεφύγει απ' το κλασικό χρωματικό τρίγωνο.
Η χρήση 1080p υλικού στο player της sony με upscale σε 4k έδωσε πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Πράγμα που δε μπορώ να πω για ένα 1080p κλιπ που είδαμε με media player classic.

Reaction score
150

Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω τη SONY για την παρουσίαση.

Το στυλό που μας έκαν δώρο ήταν υπέροχο!!:116:

Σοβαρά τώρα, το πρώτο πράγμα που μου έκαν κι εμένα εντύπωση ήταν η ικανότητα του 50αρι να φωτίσει την οθόνη! Δεν το περίμενα για αν είμαι ειλικρινής και φαντάζομαι ότι σε μικρότερη οθόνη θα ήταν ακόμα καλύτερος.

Το 3D που είδα ναι μεν εντυπωσιακό αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που πάντα με κάνει με το 3D να λέω ότι έχει ακόμα δρόμο είναι το crosstalk. Δεν ξέρω αν έχω ιδιαίτερη ευαισθησία η προκατάληψη με αυτό το θέμα αλλά δεν έχω φορέσει ακόμα γυλιά και να μην μ'ενοχλεί το crosstalk. Κατά τ'άλλα εντυπωσιακό και πολλά υπσχόμενο αλλά πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το μέγεθος της οθόνης μιας και καλό είναι τα μάτια μας να μην βγαίνουν εκτός αυτής και πρέπει να εστιάζουμε εκεί που κάνει η camera focus. Έχει δρόμο, θέλει κι άλλο φως αλλά αν ποτέ ολοκληρωθεί είναι άλλη αίσθηση.

Τέλος ο 1000αρης. Ααααααα, ο 1000αρης! Όταν μπήκε το 4Κ υλικό η εικόνα μεταμορφώθηκε και χρωματικά αλλά και όσον αφορά τη λεπτομέρεια. Όπου υπήρχαν γραμμές, ψηφιδες, πλακάκια και γενικά γεωμετρικά σχήματα η λεπτομέρεια και η απουσία οποιουδήποτε blurring ή aliasing ήταν εμφανής. Απίστευτη ανάλυση. Επίσης τα χρώματα και η πυκνότητα της εικόνας ήταν σε άλλο επίπεδο με τη φωτεινότα επίσης εντυπωσιακή για το μέγεθος της οθόνης.

Ειλικρινά, αν άλλαζα προβολέα και τα χρήματα που κοστίζει δεν ήταν θέμα θα τον αγόραζα αύριο κι ας μην υπάρχει υλικό 4Κ μόνο και μόνο για PC use και gaming καθώς και προβολή φωτογραφίας υψηλής ανάλυσης.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

τωρα που ειπαμε τα καλα ,να πουμε κια τα στραβα.Το 3D που ειδα εγω,σε αυτες τις διαστασεις δεν βλεποτανε.Με το που εβαζες τα γυαλια επιανε μια σκοτεινια ψυχοπλακωτικη,και τα χρωματα πηγαινανε περιπατο.Πασο.
Ο 1000αρης,οντως εντυπωσιακοτατος με τα κλιπακια,αλλα τι κλιπακια?τα γνωστα ντεμο.Πολυ νωρις για 4Κ κατα τη γνωμη μου.Οταν δεν εχουν να σου δειξουν ενα κλιπακι απο ταινια,να καταλαβεις τι γινεται, σημαινει οτι υπαρχει δρομος.Αλλα η τεχνολογια ειναι εδω και ειναι θεμα χρονου.
Δημήτρη θέλεις να με πιστέψεις όταν σου λέω ότι τα γυαλιά της sony πιθανόν και να προκαλούν τη μικρότερη πτώση φωτεινότητας σε σχέση με τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές υλοποιήσεις. Αυτό το λέω εμπειρικά. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δύσκολα θα βρεις πιο φωτεινό 3d σε οικιακό προβολέα. Εγώ εντόπισα crosstalk αλλά όχι σε βαθμό που να με αποτρέψει απ'το να βλέπω.

Reaction score
15.548

οσον αφορα το υλικο 4Κ υπαρχει εδω και χρονια.....

το προβλημα ειναι πως θα το περασουν στον κοσμο ωστε να μην υπαρχει κλοπη του υλικου.

Reaction score
8.349
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 γ

Δημήτρη θέλεις να με πιστέψεις όταν σου λέω ότι τα γυαλιά της sony πιθανόν και να προκαλούν τη μικρότερη πτώση φωτεινότητας σε σχέση με τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές υλοποιήσεις. Αυτό το λέω εμπειρικά. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δύσκολα θα βρεις πιο φωτεινό 3d σε οικιακό προβολέα. Εγώ εντόπισα crosstalk αλλά όχι σε βαθμό που να με αποτρέψει απ'το να βλέπω.
οπως ειπα,Πασο.:117:το 3D για μενα ειναι κατι σαν το ρεηνμπο:116:,πρεπει να το κρινει ο καθενας μονος του!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης