Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSite!!

Reaction score
403
Ωραία η γεύση απο το μέλλον αλλα κακά τα ψέμματα μέχρι να το υιοθετησουν οι εταιρίες, (ανεξάρτητες, μεγάλες και μικρές), να βγει νεο φορμα, και να υπάρξει αρκετό υλικό και όχι μόνο demo και block buster/hollywood ταινίες που απευθύνονται κυρίως στο εφηβικό κοινο και φυσικα να προσγειωθούν οι τιμές θα περάσουν αρκετα χρόνια.. Μέχρι τότε καλές προβολές με 2Κ..

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

Συνεχίζω με τον 50άρη. Στο αντίστοιχο thread έλεγα ότι τον περιμένω δυνατό. Ήταν όντως τέτοιος. Πολύ φως, συμπαγής κι όμορφη εικόνα, εξαιρετική χρωματική απόδοση. Δε μπορώ να κρίνω αυστηρά ένα μηχάνημα που δεν είναι ρυθμισμένο. Με αυτό ως δεδομένο δεν εντυπωσιάστηκα απ' τα επίπεδα μαύρου. Περίμενα κάτι καλύτερο με βάση τα reviews.
Επίσης είμαι ο μόνος που δε μου άρεσε το reality creation;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 γ

Επίσης είμαι ο μόνος που δε μου άρεσε το reality creation;
Όχι...

Reaction score
1.988
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

Καλησπέρα και απο εμένα.
Αφού ευχαριστήσω με την σειρά μου την Sony για τον χρόνο και τον κόπο τους, ας πώ και εγώ 2 πραγματάκια (που ήδη έχουν ειπωθεί βέβαια....)

Δέν είμαι κάτοχος προβολέα, δεν έχω τριβή με το αντικείμενο και για εμένα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώ κάτι εντυπωσιακό αλλά και πραγματικά προτώγνωρο για τα μάτια μου.
Όταν έπαιξε το demo γυρισμένο απο κάμερα 4Κ εντυπωσιάστηκα......Δεν περίμενα ότι μπορούσα να δώ τόση λεπτομέρεια, τέτοια ποιότητα χρωμάτων από τα 3-4 μέτρα απόσταση σε μέγεθος 150-160'' !! Δυστυχώς όμως ήταν μόνο το demo που εντυπωσίαζε σε τέτοι βαθμό....Το trailer από το Total Recall καλύτερα θα ήταν να μην το είχαν συμπεριλάβει στην παρουσίαση γιατί αν κάποιος είχε δεί μόνο αυτό θα έλεγε ότι του πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες....Είναι προφανές λοιπόν ότι παίζει τεράστιο ρόλο και το υλικό προκειμένου να δείξει ένα μηχάνημα τις δυνατότητές του.
Στο απόσπασμα της ταινείας που μας πρόβαλαν απο bluray player με τον ''μικρό'' προβολέα της παρουσίασης περισσότερο φυσική μου φάνηκε η εικόνα όταν απενεργοποίησαν την 'den thymame pos to lene' επεξεργασία εικόνας, και σίγουρα πιο κινηματογραφική η αίσθηση. Πάντως και αυτό το μηχάνημα έχει εντυπωσιακές δυνατότητες, και η τιμή του είναι μεν υψηλή για τον μέσο χρήστη αλλά μέσα σε 'λογικά' πλαίσια για κάποιον που θέλει το κάτι παραπάνω....

Αυτά τα λίγα και απο εμένα.

Reaction score
8.349
Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του

το reality creation σαν αποτομο sharpness μου φανηκε.Δεν καταλαβα γιατι το διαφημισανε τοσο πολυ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593
Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

οσον αφορα το υλικο 4Κ υπαρχει εδω και χρονια.....

το προβλημα ειναι πως θα το περασουν στον κοσμο ωστε να μην υπαρχει κλοπη του υλικου.
Εσύ θέλεις παντόφλα, αλλά όχι σπιτική! Απ' αυτήν έχεις χορτάσει.:116: Που ήσουν πάλι; Έλαμψες δια της απουσίας σου!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.593

το reality creation σαν αποτομο sharpness μου φανηκε.Δεν καταλαβα γιατι το διαφημισανε τοσο πολυ.
Λίγο και διακριτικό sharpness δεν βλάπτει τους περισσότερους απο εμάς, αλλά ο συνδυασμός απόσταση θέασης-μέγεθος οθόνης έκανε το πρόβλημα πολύ έντονο. Αυτό που δε ρωτήσαμε είναι πόσες θέσεις έχει και σε ποια το ενεργοποίησαν.

Reaction score
187

τρελη απογοητευση οχι απο τον προβολεα...αλλα απο την @%@#$# κινηση που εφαγα για να ερθω και δεν προλαβα να δω τον 10000.. και ετσι ειδα οριακα μονο τον 50..τον παρακαλεσα να μην τον κλεισει τουλαχιστον να δω δυο σκηνες.μου ειπε ομως οτι ο 1000 θα παιζει μεχρι το σαββατο οποτε θα πεταχτω να τον δω λιγο..

ο 50 μου αρεσε παρα πολυ,και δεν πιστευα οτι ειναι τοσο πολυ φωτεινος σε αυτες τις ιντσες..παρα πολυ ωραια χρωματα,κινηση..φανταζομαι οτι καλιμπραρισμενο θα ειναι αριστο μηχανακι!!

απο οτι ειδα επαιζε με ενα καλωδιο dvi που πηγαινε σε ανταπτορα με hdmi στον προβολεα..λογικα θα ειναι σε dual link με ενα καλωδιο για να περασει το 4k.γινεται ομως να περασει το dual link μονου καλωδιου στον ανταπτορα στο hdmi?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 γ

Λίγο και διακριτικό sharpness δεν βλάπτει τους περισσότερους απο εμάς, αλλά ο συνδυασμός απόσταση θέασης-μέγεθος οθόνης έκανε το πρόβλημα πολύ έντονο. Αυτό που δε ρωτήσαμε είναι πόσες θέσεις έχει και σε ποια το ενεργοποίησαν.
Γιώργο, τουλάχιστον από το μενού που εμφανιζόταν στην οθόνη υπήρχε μόνο on/off.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.206
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

Μπραβο ρε παιδια!

Παντα τετοια!

Εχει κανεις γνωμη για τη σχεση στην εικονα του 50 αρη με τον δικο μου 30 αρη?

Reaction score
777
Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη του AVSit

Πήγα και γώ λοιπόν στην εκδήλωση!!

Δέν ξέρω απο προβολείς, έχω δεί σπάνια απο προβολέα καλό. Η μόνη εμπειρία που έχω είναι απο το σινεμά.

Όμως χθές με αυτή την ανάλυση έπαθα την πλάκα μου. Δέν γνωρίζω το πόσο καλός ήταν ο προβολέας αλλα η εικόνα σίγουρα ήταν η καλύτερη που έχω δεί εγώ προσωπικά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645

Μπραβο ρε παιδια!

Παντα τετοια!

Εχει κανεις γνωμη για τη σχεση στην εικονα του 50 αρη με τον δικο μου 30 αρη?

Έπρεπε να τον φέρεις να κάνουμε συγκριτικό. :136:

Μαζί με την κοπέλα που του έκανες παρουσίαση. :116:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.206

παλιοπαιδο!

:142::138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ο καλός,ο κακός και ο άσχημος..

Ώπα κάπτεν,πλάκα μας κάνεις;Τι δουλειά έχει ένα γουέστερν σε μια αποτύπωση εμπειριών;

Πάμε λοιπόν:
Ο καλός.
50άτη τον λένε και μάλλον έχουμε διεκδικητή θρόνου στην κατηγορία πέριξ των 3000 ευρώ.
Μιλάμε για μια ολοκληρωμένη πρόταση(με 2 ζεύγη γυαλιά και emmiter) σε αυτό περίπου το κοστολόγιο,με cms την γνωστή κίνηση της Sony και ΦΩΣ!!Ικανό να γεμίσει πάνω από 120'',κατά τα φαινόμενα.Βέβαια τελικά συμπεράσματα μπορούν να βγούν μόνο αν το δούμε ''ραφιναρισμένο'' αλλά κάποια στοιχεία είναι δύσκολο να κρυφτούν..

Ο κακός:
Ο 1000άρης.
Γιατί;
Διότι έχει κοντά 20000 και δεν υπάρχει αρκετό 4Κ υλικό στην αγορά:411:
Διότι μας έκανε να σιχτιρίζουμε που δεν τον έχουμε τώρα σπίτι μας.
Κατά τ άλλα είδαμε το τι έρχεται και όπως πολύ σωστά ειπώθηκε μόλις σταμάτησε να παίζει ''άκρα του τάφου σιωπή''.

Ο άσχημος:
Το reality creation στην μορφή που το είδαμε.Όπως προειπώθηκε δεν ξέρουμε αν ρυθμίζεται ή αν είναι απλά on/off.Εντάξει στοιχείο εντυπωσιασμού είναι και πολύ πιθανόν ότι αρκετοί κάτοχοι θα παίζουν με αυτό στο on,ειδικά αν η λάμπα αρχίζει να είναι στα τελευταία της.Απ την άλλη αυτό που με ιντρίγκαρε είναι ότι επηρέαζει ελάχιστα την κίνηση σε σχέση με τα ανάλογα συστήματα που υπάρχουν στις τηλεοράσεις.

Τhank you Sony Hellas!!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Παμε απο την αρχη .

Με την σειρα μου θα ηθελα να πω ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Μανωλη απο το Sony Center Golden Hall(και Γλυφαδας βεβαιως) αλλα και στον Σταυρο απο την Sony Hellas για την δυνατοτητα να απολαυσουμε πρωτοι τον πρωτο προσιτο "οικιακο" 4k προβολεα της Sony.
Oι ευχαριστιες μου δεν αφορουν μονο το γεγονος οτι μας καλεσαν να το δουμε αλλα και κυριως το πως πετυχαινεται μια σωστη παρουσιαση.Οι οικοδεσποτες μας ειχαν φροντισει να εχουν στησει στον πρωτο οροφο του εμπορικου κεντρου μια εξειδικευμενη αιθουσα προβολης απολυτης συσκοτισης αλλα και με, οποια εκπληξις, μια τεραστια οθονη 182''(4μ πλατος) ελαφρως κυρτης και με υλικο...της πλακας.
Παρακαλω προσεξτε καλα τι γραφω, ειδικα οι νεοτεροι στον χωρο, διοτι ολα εχουν την σημασια τους.
Μια μικρη οθονη συνηθως δινει εμφαση και "βοηθα" τον προβολεα ειδικα στην περιπτωση φωτεινοτητας αλλα και συμπαγους ευκρινειας.
Μια καλη, ακριβη, οθονη θα βοηθησει το μεγιστο στα αποτελεσματα που θα εχετε στο σπιτι σας.
Μεχρι τωρα, στις περισσοτερες παρουσιασεις που ειχαμε την χαρα να βρεθουμε ολοι, μα ολοι, παιζουν ειτε με μετριες(καποιες φορες πολυ μετριες) σε μεγεθος οθονες ειτε σε καποια μεγεθη που σπανιως ξεπερνουν τις 100''.
Σε καποιες περιπτωσεις δε η τιμη της οθονης που προβαλλε το προς επιδειξη κομματι ηταν αντιστοιχης, η και ακριβοτερης τιμης.
Οι ανθρωποι της Sony ξερετε τι μας εκαναν?
Μας πεταξαν στα μουτρα με αναιδεια ενα κ@λοπανο 4 μετρων και μας ειπαν νοερα "βγαλτε τα στραβα σας και δειτε διοτι οτι δειτε θα το δειτε τωρα στην χειροτερη του μορφη". Σε ελευθερη μεταφραση αυτο σημαινει "το αποτελεσμα που θα παρετε σπιτι σας θα ειναι κλασεις ανωτερο απο οτι ειδατε αποψε". Μια σωστη οθονη, μια ρυθμιση και ο προβολεας θα χτυπησει κοκκινο.
Στην συζητηση που ακολουθησε μετα την παρουσιαση μαζι τους μου τονισαν πως επεμεναν για το μεγεθος της οθονης. Απο εμενα λοιπον συγχαρητηρια για αυτη τους την πρωτοβουλια και ειθε το παραδειγμα τους να ακολουθησουν και αλλοι.

Στο δια ταυτα λοιπον.

Μπαινοντας στην αιθουσα προβολης ειδα μια ακινητοποιημενη εικονα απο τον 50αρη ο οποιος ειχε ηδη ξεκινησει να προβαλλει με υλικο απο blu ray.Προσπαθωντας να ξεχωρισω καποια πραγματα αναμεσα απο τα κουτσομπολια του zizik και του xfader, οι οποιοι ειχαν ξελυσσαξει, το πρωτο πραγμα που με χτυπησε ηταν το φως. Εδω θελω να πω πως ειναι ατοπη και ακαιρη η συγκριση με αλλα μοντελλα που εχουμε δει προσφατα εκτος εαν εκεινη γινει αμεσα καθως η οπτικη μας μνημη ειναι πολυ μικρη.Το φως ομως ειναι μια αλλη ιστορια. Το φως σε 4 μετρα οθονη το θυμασαι! Το φως σε 3D (Avengers 2) δεν το ξεχνας ποτε. Την ποιοτητα του 3D σε σχεση με αλλους προσφατους προβολεις που ειδαμε(το crosstalk για οσους δεν ταλαιπωριουνται ειναι πταισμα!) ηταν φαντασιωση και η συγκριση αμεσοτατη.
Διαβασα πριν καποια σχολια για το "reality creation" το οποιο ηταν ενεργοποιημενο. Δεν σας καταλαβαινω!
Σημασια εχει να εχει "εφοδια" ο προβολεας. Το εχει?Σου αρεσει?Το ενεργοποιεις! Δεν σου αρεσει? Το βγαζεις!Αν δεν το εχει καθολου ομως?Τοτε φανταζεσαι πως μπορει να ηταν με αυτο.Καθαρα και ξαστερα!
Δυστυχως δεν μπορεσαμε να δουμε καθολου τις ρυθμισεις για να ξερουμε πως ακριβως επαιζε ο προβολεας.Παντως προβλημα ιριδας δεν εντοπισα αν και η Sony υπερεχει με τα τελευταια μοντελα της σε αυτον τον τομεα.

Και ερχομαστε στο κυριως πιατο

Πρεπει να ηταν γυρω στο 2002-3 οταν με τον Κωστα Κεφαλα πρωτοειδαμε HD απο εναν προβολεα της Infocus μεσω του ψηφιακου βιντεο D-VHS. Ακομα θυμαμαι πως μας ειχαν πεσει τα σαγονια στο πατωμα και ειχαμε καταληξει στο γεγονος οτι "το μελλον ειναι εδω"
Χθες αυτο το μελλον μας τελειωσε! Δεν μπορω να το περιγραψω διαφορετικα καθως στην τεραστια οθονη "απλωνοταν" ολη η μαγεια του 4k υλικου κοβοντας μου την ανασα.Εκεινη την στιγμη ζηλεψα εκεινα τα παιδια που καθοντουσαν στην πρωτη σειρα αλλα και παλι δεν τολμησα να κουνηθω αφου δεν μπορουσα να τραβηξω τα ματια ουτε δευτερολεπτο.
Και χθες οι ιδιοι προβληματισμοι με την ελλειψη υλικου οπως και τοτε με το HD. Και παλι το θεμα θα λυθει και θα μπει σε καθε σπιτι . Η τεχνολογια ειναι ασυγκρατητο αλογο που δεν σταματαει με τιποτα!
Τα κλιπακια που ακολουθησαν σε 2k ηταν σαφως λιγοτερο εντυπωσιακα και δεν αποτυπωσαν με τιποτα την δυναμη του μεσου.
Παντως ξαναγυρνωντας στο 4k θυμαμαι πως στην αρχη του κλιπ ειχε μια σκηνη ,κατι σαν ουρανο με αστερια και ο προβολεας εδειξε ιδιαιτερα χαρισματικος στην αντιθεση.Για τα χρωματα , το βαθος και την ευκρινεια οτι και να πει κανεις ειναι λιγο.
Θυμαμαι πως οταν ξεκινησε η προβολη του υλικου υπερυψηλης αναλυσης καποιος απο πισω μου ρωτησε "τωρα βλεπουμε 3D?"
Σε αλλη περιπτωση ισως χαμογελουσα.
Χθες με ελουσε κρυος ιδρωτας.

Αντε παλι απο την αρχη...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599

Συνιστώ σε όποιον δεν εντυπωσιάστηκε από τα 4K clips να πάει σε οφθαλμίατρο.

Η διαφορά σε λεπτομέρεια είναι χαώδης και τα clips ήταν υπεραρκετά γιά να πάρουμε μιά πολύ καλή ιδέα του πως θα φαίνεται σε σπίτι το 4Κ.
Η έκφραση "σαν παράθυρο", με την οποία γελούσα εδώ και δεκαπέντε+ χρόνια, από τις πρώτες HDTV στην Ιαπωνία και σε κάθε νέα τεχνολογία HD, μου ήρθε χθες στο μυαλό.

Και δε γελάω πλέον. :117:

Γιά να προλάβω μερικούς, φυσικά δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα σε μικρές TV, το ίδιο και σε μικρές οθόνες προβολέων.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

Γιά να προλάβω μερικούς, φυσικά δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα σε μικρές TV, το ίδιο και σε μικρές οθόνες προβολέων.
Επειδή είχαμε την τύχη τις 2 φορές που είδαμε 4Κ, να το δούμε σε τεράστιες οθόνες (ευτυχώς), χθες είχα για πρώτη φορά την περιέργεια να δω το υλικό αυτό σε μια οθόνη 110-120".

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599

Καλά, λέμε τώρα καμιά μ@λακία να περνάει η ώρα. :142:

EDIT: Εννοώ πως σε τρία-τέσσερα χρόνια, αν κάποιος έχει μικρή οθόνη ή κάθεται μακριά απ' αυτήν, δεν θα αξίζει να αλλάξει τον 2Κ προβολέα του αν δεν έχει παλιώσει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις απο την παρουσίαση των Sony VPL-VW1000 και vw50 για τα μέλη

Mην προτρέχεις..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv