Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

Reaction score
5.672
Re: Απάντηση: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

ναι καλα !
argi ,δεν σε βλεπω να κρατας πολυ ακομα ,
αφου σε τρωει παραδεξου το !
αντε να βγαλεις και το καλοκαιρακι λογω καιρου ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

οπως και να το δεις το τοστ ειναι τετραγωνο και η παριζα υφαντης:143:

σε εχει φαει η αναμονη....................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

ναι καλα !
argi ,δεν σε βλεπω να κρατας πολυ ακομα ,
αφου σε τρωει παραδεξου το !
αντε να βγαλεις και το καλοκαιρακι λογω καιρου ...

ειναι αληθεια οτι γουσταρω να παω κατω και να χωσω μια για ξεμπουκωμα,
αλλα για την ωρα , ζω και ετσι 32αρα και ενα μπλε απλο , και βλεπω οτι ναναι........και οταν αυτο βγει
βεβαια για το μελλον ποτε δεν ξερεις.....
Παντως σκεφτομαι να κανω τον χωρο αλατοσπηλαιο :143:, μια χαρα ειναι..........
ιαση σωματος και πνευματος.......

Reaction score
103

αφου ξερεις τι εχω ρε Argi τι ρωτας??? :205:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν λεω για σενα χομι,
η βελοδυνη σου προσφερει απλωχερα οτι σε ενα κουζουλο στο μεγανησι.......
ηδονησεις υψηλου επιπεδου
γενικως μιλαω.......................

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

σε εχει φαει η αναμονη....................
Ειχε πιασει φωτια το καραβι,παρελαβα προχθες παντως!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ποιο καραβι ? το σαπιοκαραβο ?
τι πηρε φωτια , τα μπατζακια του μαγειρος ?

Last edited by a moderator:

Reaction score
403
συνηθως οσοι ασχολουνται με το χομπι , ειναι αματσουρ, ειναι σαν να κυνηγας την σκια σου ,με οποια ταχυτητα και αν τρεξεις παντα θα σου φευγει.Γιαυτο και η εδω κατηγορια σε σχεση με αυτη του δικαναλου.
Ειδε ο κοινος θνητος οτι δεν εχει καν λεφτα για ιντερνετ , και δεν ασχολειται πια, οι χαιφιντελιστες , εκατσαν στα αβγα τους και απολαμβανουν στο μετρο τους μουσικουλα.
Το 4Κ οπως εχω ξαναπει ειναι το γελοιο του πραματος,
οι αναλωσιμοι 2 εδω και ενα μηνα τρεχουν σε dvd , και σε br δεν ξερουμε ποτε......και μιλαμε για 4Κ ?
Ακομα το dvd υπαρχει στο ραφι και εμεις χανουμε το νοημα αγναντευοντας το μελλον, εις βαρος του παροντος ?
Με τετοια νοοτροπια , και αδεια τσεπη απλα δεν πας μακρια,
αν το ζητουμενο ειναι να βλεπεις ποσες ακριβως ψειρες εχει στα γενια του ο γκανταλφ ,
δεν βλεπεις ταινια, ψαχνεσαι ,
και οταν ψαχνεσαι δεν το φχαριστισεαι,
οπως οταν πηγαινες σινεμα, και δεν σε ενοιαζε ιδιαιτερα ( να μην πω καθολου) αν το αριστερο αυτι του χομπιτ ειχε 2 αντι για 3 ψειρες που εβαλε ο ποιητης.......
Δεν διαφωνούμε απλα αναδιατυπωνεις αυτα που ανέφερα..
Σκέψου ότι αν δεν υπάρχουν στα video club οι αναλωσιμοι 2 σε br που απευθύνεται στο ευρύ κοινο που παρακολουθεί ταινίες για να περασει ευχάριστα ένα 2 ωρο που να μιλήσουμε και για ανεξάρτητες παραγωγές και κλασικά αριστουργήματα.. Όπου βέβαια ουτε 5.1 ουτε 7.1 χρειάζεται για να τα απολαύσεις. Μόνο ευαίσθητα αισθητικά όργανα, κοινώς, δυνατα ματιά και αυτιά, κάτι που δεν αποκτάται με χρήματα. Το vertigo που θεωρείται η καλύτερη ταινία όλων των εποχών μόλις τώρα κυκλοφόρησε σε γερμανικό br.. Και απο τις 50 καλύτερες, δεν έχουν κυκλοφορήσει ουτε οι μισές.. Μόνο η criterion, masters of cinema , bfi, artificial eye και παλιότερα η tartan έκαναν δυνατές επιλογές.. Αρκετοί όμως έχουν χάσει το παιχνίδι ψαχνωντας την τρίχα του γκανταλφ και τις στάθμες της κολασεως.. Ο καθένας όμως όπως προτιμά.. απλα αναρωτιέμαι Γιατί χάνουν την ώρα τους βλέποντας ταινίες που στο τέλος λένε τι μ@λ@κι@ που Είδα ενω δεν έχουν παρακολουθήσει καμία ταινία απο αυτές που θεωρούνται και είναι κλασικά αριστουργήματα. Προτιμοτερο μαλλον ένα 10' demo με εκρήξεις και σεισμους σε 7.1 και 4κ ηλιοβασιλέματα.. Όπου θα φαίνονται όλες οι αρετές των μηχανημάτων.

Το 2) μάλλον δεν κατάλαβες Γιατί το έγραψα..Είναι όλα τα παραπάνω που αναφέρω περί αισθητικής αντίληψης.

Αν πάντως περιμένεις απο τα video club, sorry αλλα δεν έχεις πολλές επιλογές...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν περιμενω απο τα βιντεοκλαμπ (ειδικα ετσι που εχουν καταντησει)
καποτε οι δικος μου (δεν ξερω πως) εφερνε ταχυτατα ζωνη 1 ,
οσο αφορα την ποιοτητα της ταινιας , δεν εχει καμμια σχεση με την μεγαλη εικονα ως προς τις απιτησεις
Αν γουσταρεις ποιοτικες ταινιες Οκ
μπορεις να τις απολαυσεις και σε τιβι,
αναγκες δεν δημιουργω,ο καθενας πορευεται με αυτα που εχει,
εγω λογου χαρη το ερειξα στις προπονησεις......
Οταν κρασαρω αν δεν μου προκειψει κατι αλλο θα το ξαναρειξω στο hc
και λεφτα θα εχω κερδισει απο τις αλλαγες συσκευων, και τις ταινιες μου θα βλεπω,
βασικα ταινιες δεν βλεπω για ψυχικη κουλτουροποιηση, αλλα για να περνω ευχαριστα 100 κατι λεπτα
αυτες ειναι οι απαιτησεις μου (ισως πεζες και ρηχες ) για καποιους ,
αλλα I feel good με αυτα τα ολιγα.............
Οσο για το αν εχουν παρακολουθησει αριστουργηματα .....
το hc δεν χτιστηκε με τετοιες ,<αναγκες>
Οι πληοψηφια κοιτουσε (στην αρχη -και τωρα) τι γινοταν στην αμερικη
και καποια στιγμη βρεθηκε σε καποιο συστημα που βαρα 110+ db
ολα τα αλλα ειναι θεμα χρονου......
Σαν να αγοραζεις ενα saxo vts look , και σιγα σιγα , να ξημεροβραδιαζεσαι στον καταραμενο , με νιτρα σκαψιματα σωθηκων
και τοσα αλλα ωραια πραματα,
Απο αλλου ξεκινας και αλλου καταληγεις αν δεν εχεις κουλτουρα.......
Ξερεις πολλους σινεματζηδες που να εχουν τον ιδιο av με αυτον που ειχαν πριν 5-10-15 χρονια
εγω μονο ενα , και αυτο γιατι ειναι πειναω.......
Οταν πιασει λεφτα ξερω τι θα κανει..................

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

125 db σημαίνουν καλό- μεγάλο ήχο? για πόση ώρα πριν κουφαθείς? στον κινηματογράφο έχεις 125db?
κάπου έχεις μπερδευτεί νομίζω! Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι η μεγάλη εικόνα θέλει μεγάλο ήχο, με κανένα τρόπο όμως 125db, χόμπι είναι και απόλαυση, δεν θα το μετατρέψουμε σε μαρτύριο!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

125 db σημαίνουν καλό- μεγάλο ήχο?
εξαρταται ? για αλλους μεγαλος ηχος ειναι τα μεγαλα λοτζιτεκ ,,,,,το καλος ? μια απο τα ιδια
για πόση ώρα πριν κουφαθείς?
δεν ξερω , δεν προλαβα να κουφαθω ρε γμτ ,,,,,,να ειχα προσωπικη αποψη , κριμας
στον κινηματογράφο έχεις 125db?
στον κινηματογραφο ? οχι αλλα εχω νατσος με λιωμενο τυρι, τοση σχεση εχει και ο ηχος (οχι σταθμικα) σε ποιοτητα αυτο που ακουμε στις αιθουσες.........
κάπου έχεις μπερδευτεί νομίζω! Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι η μεγάλη εικόνα θέλει μεγάλο ήχο, με κανένα τρόπο όμως 125db, χόμπι είναι και απόλαυση, δεν θα το μετατρέψουμε σε μαρτύριο!!!
καπου εδω κολλαει το
οταν μπλεκεις με παλιοσωτηρηδες και γιαννηδες απο τη σαλονικα
αυτα παθαινεις, γινεσαι hc junkie πριν το καταλαβεις, και απο 5 ηχειακια και ενα σαμπακι
χτιζεις πριβε χωρους , και οσο αντεχει η τσεπα βαζεις κουτια ηδονης.....
αυτα παθανει κανεις οταν μπλεκει με λαθος χομπι.........τ

Last edited by a moderator:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

..........και οπως εχω ξαναπει...
καπου εκει στο 1998-9 στον μακαριτικο συκαρη χαιδαριου ο τοτε προισταμενος,
αφου πηρε το ΟΚ
(χρηματικως) εστησε ενα απο τους πρωτους χωρους με σειρες καθισματων σε διαφορετικο υψος, (μικρο σινεμαδακι )
Και θυμαμαι μου ελεγε
Αν δεν νωθεις το γκοτζιλα να πατα εδω (και μου εδειχνε μπροστα μας 1-2 μετρα)
Δεν εχεις χομ σινεμα............
και του ελεγα , καλα .......
Ηταν θεμα χρονων (2) να αρχισω να κυνηγαω την ουρα μου, και να αλλαζω ηχεια και av καθε 2-3 μηνες στην αρχη
και να κυνηγαω σταθμες ονειρικες ........

Reaction score
403
Η ειλικρίνεια σου σε τιμάει δεόντως! Ίσα ίσα που απο κάποιους σαν εσένα τους κοινώς "τρελους" (παθιασμενους μαλλον είναι πιο κομψό) εχω/έχουμε μάθει παρα πολλα πράγματα!

Και φυσικα ουτε χρειάζεται να Παρακολουθούν όλοι ταινίες "ποιότητας" (δεν μου αρέσει ουτε κάνα ο όρος αυτος). Απλα για να πω την αλήθεια υπάρχει λίγο μια έλλειψη του μέτρου, σαν αυτούς που φτιάχνουν μηχανάκια (παπακια) και ξοδεύουν περιουσίες ολόκληρες. Σίγουρα μαθαίνεις πράγματα μέσα απο όλο αυτο, αλλα έχει και ένα τέλμα. ή που μέχρι τώρα όλοι έπαιρναν με δανειο, suv που και καίνε παρα πολυ βενζίνη και πανάκριβα είναι, δεν έχουν αργό κοινώς δεν είναι 4x4. Και φυσικα δεν πήγαιναν ποτε βόλτα στο βουνό σε ανώμαλο, με αμάξι πολλών χιλιάδων ευρώ. Ο μόνος λόγος αγοράς, ήταν η επίδειξη μιας και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ξεχωρίσουν... ή ακόμα χειρότερα, να βρουν κάνα θηλυκό..

Ξεφύγουμε όμως και δεν είναι ώρες για ηθικά διδάγματα και αναλύσεις.
Άμα είχα λεφτα πάντως, θα σε προσκαλούσα στην συμπρωτεύουσα (είμαστε οι μοναδικοί στον κόσμο που έχουμε αυτόν τον γελοίο όρο), να σιαξουμε λίγο το δικο μου χρεπι... Η ισοσταθμιση έχει φτιάξει μια χαρα τον ήχο αλλα το προβλημα είναι ο συντονισμός σε ορισμένες συχνότητες και στάθμες, το οποιο βέβαια δημιουργειται ελάχιστες φορές. Επίσης νομίζω ότι όλοι θα έπρεπε να τσονταρουμε κάνα φραγκο να σου φτιάχναμε έναν χώρο "playground" με διαφορα μηχανηματα για να κανείς πειράματα και να μαθαίνουμε όλοι μέσα απο αυτα. Ένα experimental demo room.

Καλο βράδυ σε όλους!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

θα ελεγα
καλη μαγκια ειναι να εχεις ποσα και να τα χωνεις σε συστηματα που γουσταρεις.
Ακομα μεγαλυτερη
να τα κανεις να παιζουν ισαξια με τα λεφτα που χαλασες............
Ειτε εχεις παπακι, ειτε ρεβαντον,
ή μοντεβερντι,
αν προτιμας.
Αν μπορεις να τα κανεις να παιζουν ακομα καλυτερα (οπως λεει ο κοτσωνης για μενα )
τοτε εισαι σε καλο δρομο
welcome to paranoia.....................
μπουενας ταρδες

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Συμφωνώ απόλυτα με τον 'Rose...',τριάντα τ.μ είναι υπεραρκετά για να έχεις μεγάλη,πολύ μεγάλη εικόνα μέχρι και 170'' ίντσες σε 2.40:1(4*1,66) και φυσικά πολυκάναλο 7 και κάποια subs με reference levels στον ήχο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αλλο πραμα το ref lev
και αλλο οι τρυπες......
το ενα δεν καλυπτει το αλλο................

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα οι 'Τρύπες'...συνέχισε.

Reaction score
150
E nelson όχι 30 δεν είναι. Δεν είναι άσχημα αλλά όχι το τέλειο και σίγουρα εξαρτάται από τις διαστάσεις και το σχήμα της κάτοψης κατά πολύ. Είμαι στα 52 τμ dedicated (παραλληλόγραμμο 5.15 χ 10) )και καμιά 10τμ ακόμα δεν θα με χάλαγαν και κυρίω από 0,5-1μ παρισσότερο φάρδος από την κάθε πλευρά για να μην έχω τα surrounds στα 2.20 από το money seat (δηλαδή μόνο για μένα) αλλά στα 3 μέτρα. Βέβαια ανεβάινουν υπερβολικά και οι απαιτήσεις σε ήχο αλλά άλλο reference κι άλλο preference.

Κι όσον αφορά τις στάθμες ο λόγος που πούλησα όλα τα B&W ήταν αυτός. Πολύ απλά ΔΕΝ. Στα 50τμ

Αν θυμάσαι τα είχα βάλει αγγελία ξανά πριν 2 χρόνια για τον ίδιο ακριβώς λόγο μόνο που τότε έπαιζαν στα 140τμ με 4.5 μέτρα ταβάνι. Ακόμα χειρότερες συνθήκες δηλαδή. Δεν ξέρω αν θα ξαναπάρω B&W κι αν πάρω θα ειναι μόνο τα 800 Diamond τίποτα μικρότερο κι αυτά αυστηρά για σαλόνι κι επειδή μου αρέσει υπερβολικά το design τους.

Στα 30τμ. ή θα σε περιορίζει το φάρδος ή η τοποθέτηση των surrounds λόγω μήκους. Και μπορεί αυτή τη στιγμή το 7.1 να είναι αποτυχεία αλλά στο μέλλον όταν βγει το Dolby Atmos στο σπίτι αυτό θ'αλλάξει πολύ. Και κάτι μου λέει ότι με την έλευση του νέου φορμά για 4Κ θα το δούμε κι αυτό.

Κι όσον αφορά τις στάθμες είναι θέμα dynamic headroom. Το μόνο hi-fi ηχείο που έχω ακούσει και είναι ικανό για reference level (ΣΩΣΤΟ) είναι το JBL 9800SE (και γενικά η σειρά synthesis).

Μεγάλη κουβέντα, πολύ μεγάλη κουβέντα και ειλικρινά για τους περισσότερους δεν έχει και νόημα. Απλά άλλο τι θέλουμε στο σαλόνι κι άλλο τι είναι καλό ή καλύτερο για το έργο που καλείται να επιτελέσει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μακαριοι οι....................

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Μεγάλη εικόνα , μεγάλος ήχος ?

6X12 ωρέ.....6Χ12 και 4Χ15 προς το παρόν..........

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης