ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

Reaction score
150
Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

Αργύρη δεν θ'αποδείξω εγώ και η επιστήμη ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Μάλλον τα ματζούνια και οι μαθητευόμενοι μάγοι των καλωδίων (e.g. περίπτερα) πρέπει ν'αποδείξουν αυτά που λένε.

Μέχρι τότε (δηλαδή ποτέ) οφείλουμε όσοι έχουμε σώας τας φρένας, άστρο την επιστήμη και όχι τη μαρύη πλευρά της σελήνης να ανφέρουμε στον όποιο ανυποψίαστο μας διαβάζει, ότι μεγαλύτερη απάτη από αυτή των καλωδίων δεν υπάρχει στον κόσμο του Audio.

Και για να είμαι και ξεκάθαρος. Από εδώ και στο εξής ΔΕΝ πρόκειται να ξανακούσω ούτε για πλάκα και από ευγένιες, ούτε καλώδιο, ούτε συσκευή προς σύγκριση αν δεν γίνεται ύπο καθεστώς ABΧ DBT.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Ούτε ένα ΣΟΒΑΡΟ τεστ δεν υπάρχει επί του πλανήτη, επιστημονικά τεκμηριωμένο που να δείχνει ότι αξίζουν αυτά τα καλώδια τα High-End. ΟΥΤΕ ΕΝΑ

Στην πραγματικότητα και βάση ψυχοακουτστικών μελετών το μόνο που έχει αποδειχθεί είναι ότι οι ακροατές ακούν διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν και αυτό είναι δημιούργημα του μυαλού τους. Το μυαλό είναι απίθανο όργανο. Η παραμικρή μετακίνηση θέσης ακροασης, αλλαγή level, αυθυποβολή, ακόμα και το σκύψιμο για ν'αλλάξεις καλώδιο (αλλάζει την πίεση του αίματος) μπορεί να οδηγήσει σε διαφορές.

Αν έχεις την οποιαδήποτε μέτρηση που να δείχνει διαφορές μέσα στο εύρος της ακουστικής αντίληψης του ανθρώπου, προερχόμενες από καλώδια σε σχέση με κατάλληλα ηλεκτρικώς καλώδια για την ζητούμενη εφαρμογή:

********************BE MY GUEST!*********************

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

tea να τα κανεις ρε σωτηρη ?
εχει σημασια?
αφου δεν μπορεις να ξεχωρισεις σφυριχτρα απο magnat
οι μετρησεις σε μαραναν........

για οτι αλλο εγραψες πιο πανω περα οτι αυτοακυρωνεσαι μονος σου,
εισαι και κουφαλογο μωρε αδερφακι μου:143:
:136:Και πας και ασχολησαι με πραματα που ποτε δεν θα ακουσεις.........
Μετρηση δεν θα σου βαλω , μην εχεις τυψεις μετα οτι εισαι αωτος,

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

Τρομερά επιχειρήματα.

Η μείωση του συνομιλητή σου σημαίνει ότι μάλλον δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

να σου πω και κατι, πριν κανα 7αρι χρονια πηγα σε ενα γνωστο καταστημα (πολυ γνωστο λεμε)
και αγορασα ενα φιλτρο ρευματος.
Ο αντιχαιεντας πωλητης ,
λεει του αφεντικου :
Ξερεις ποσα λεφτα κανουν τα καλωδια του ? (τα δικα μου)
Και λεει ο ζημαρας (το επιασες το υπονοουμενο) (χωρις να με ξερει)
- Φιλε εγω ξερεις με τι καλωδια παιζω ? με συρμα που απλωνουν τα ρουχα.
-Και του λεω αν σου αρεσει να ακους μπουγαδα δικαιωμα σου , δεν θα σου χαλασω το χατηρι να χεις ηχο λουλακι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Τρομερά επιχειρήματα.

Η μείωση του συνομιλητή σου σημαίνει ότι μάλλον δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις...
Αν σε ενδιαφερει το επιχειρημα μου ειναι η ακοη μου, σε αλλους ειναι η θεωρια , σε αλλους η μπουγαδα,
καθεις με τις ανησσυχιες του,
οποτε οπως ξανα ειπα,
πρωτα τα λεφτα (απο τα στοιχηματα)
μετα η κουβεντα.
και υποψιν ο σωτηρης δηλωσε κουφος , απαλαχθηκε οποτε ο κληρος περνα στον επομενο ενδιαφερομενο.
Και για το υπολοιπο της ιστοριας (μου)]
οτι αγοραζω με νοιαζει να παιζει, αν δεν παιζει καθε θεωρια παει περιπατο οπως το προιον.
Αυτα περι
επιχειρηματων...προκλησεων,,,......αντε ρε παιδια
ή θα μου αδειασετε το πορτοφολι
ή θα παρω οτι θελω πιο γρηγορα...................
next

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Υποψιν οτι σε ξενα φορα, και καταστηματα εχεις την δυνατοτητα
να μπεις σε ενα δωματιο μονος σου (ή με παρεα)
να κανεις τις δοκιμες σου
και μετα να φυγεις,
σε αυτη την χωρα το μονο που υπαρχει ειναι η αμφισβητηση της γνωμης του αλλου........
Ειλικρινα πλην του σωτηρη , δεν ξερω αλλο συστημα τετοιου επιπεδου (και πιο μικρου)
να παιζει με καλωδια του κιλου
ολοι οι αλλοι τοσο κοροιδα πιαστηκαν ?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ

Αργύρη δεν θ'αποδείξω εγώ και η επιστήμη ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Μάλλον τα ματζούνια και οι μαθητευόμενοι μάγοι των καλωδίων (e.g. περίπτερα) πρέπει ν'αποδείξουν αυτά που λένε.

Μέχρι τότε (δηλαδή ποτέ) οφείλουμε όσοι έχουμε σώας τας φρένας, άστρο την επιστήμη και όχι τη μαρύη πλευρά της σελήνης να ανφέρουμε στον όποιο ανυποψίαστο μας διαβάζει, ότι μεγαλύτερη απάτη από αυτή των καλωδίων δεν υπάρχει στον κόσμο του Audio.

Και για να είμαι και ξεκάθαρος. Από εδώ και στο εξής ΔΕΝ πρόκειται να ξανακούσω ούτε για πλάκα και από ευγένιες, ούτε καλώδιο, ούτε συσκευή προς σύγκριση αν δεν γίνεται ύπο καθεστώς ABΧ DBT.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Ούτε ένα ΣΟΒΑΡΟ τεστ δεν υπάρχει επί του πλανήτη, επιστημονικά τεκμηριωμένο που να δείχνει ότι αξίζουν αυτά τα καλώδια τα High-End. ΟΥΤΕ ΕΝΑ

Στην πραγματικότητα και βάση ψυχοακουτστικών μελετών το μόνο που έχει αποδειχθεί είναι ότι οι ακροατές ακούν διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν και αυτό είναι δημιούργημα του μυαλού τους. Το μυαλό είναι απίθανο όργανο. Η παραμικρή μετακίνηση θέσης ακροασης, αλλαγή level, αυθυποβολή, ακόμα και το σκύψιμο για ν'αλλάξεις καλώδιο (αλλάζει την πίεση του αίματος) μπορεί να οδηγήσει σε διαφορές.

Αν έχεις την οποιαδήποτε μέτρηση που να δείχνει διαφορές μέσα στο εύρος της ακουστικής αντίληψης του ανθρώπου, προερχόμενες από καλώδια σε σχέση με κατάλληλα ηλεκτρικώς καλώδια για την ζητούμενη εφαρμογή:

********************BE MY GUEST!*********************
Σωτήρη είσαι άσχετος και κουφός, ακριβώς όπως είμαι κι εγώ...:137:
Ας μη συνεχίσουμε και κάνουμε ζημιά στις πωλήσεις των μαγικών καβλωδίων και λοιπών δαιμόνων-ματζουνιών του high-end...

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο του Maxwell's Demon στον ήχο και δεν το ξέρουμε;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

κανετε ζημια ?
Και να θελατε δεν μπορειτε
οπως και να θελατε να προωθησετε κατι παλι δεν μπορειτε........
καλωδια πουλιουνται - μπαινουν απο την καμπινα του σαμπ μεχρι το γουφερ (του μακη)
μεχρι πολλα μετρα (ιδιο καλωδιο ) σε ελληνικα στουντιο,
Και απο την ουγγαρια μεχρι την αμερικη , τιποτα δεν ειναι ικανο να επηρεασει τις πωλησεις και την αυξηση των εταιριων που ασχολουνται με αυτα.....

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

κανετε ζημια ?
Και να θελατε δεν μπορειτε
Δεν χρειάζεται, την μεγαλύτερη την κάνεις εσύ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

προτεινοντας να δοκιμασει καθενας οτιδηποτε πριν αγορασει ?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

προτεινοντας να δοκιμασει καθενας οτιδηποτε πριν αγορασει ?

Oοχι φυσικά, αλλά με τον τρόπο που γράφεις σε όσους έχουν αντίθετη άποψη απ αυτό που ''νομίζεις''.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

κοιτα αρχικα καποιος εγραψε οτι εφτιαξε ενα καλωδιο και ακουσε διαφορες,
μετα ηρθε ο κεφαλας και ο σωτηρης......
ο πρωτος εφυγε....
ο δευτερος δηλωσε κουφος
δεν εδιωξα εγω τον κεφαλα (συνηθως ειναι ο επομενος που γραφει μετα απο μενα)
ουτε τρυπησα τα τυμπανα του σωτηρη.......
Και οπως συμφωνησες
δεν διωχνεις κανενα προτεινοντας του να δοκιμασει , απο καλωδιο μεχρι μπιφτεκι.................
right ?
αντιθετα ο σητηρης αρχισε τους αφορισμους ......
ξανα right ?
Τωρα πες ποιος διωχνει

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τωρα πες ποιος διωχνει
Αν σε χαρακτηρίσω χαπάκια , θα μείνεις ν ακούσεις κι άλλα?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

δεν χρειαζεται
2 κρεατινες
1 β3
2 β6
2 astravar
10 αμινοξεα
1b complex
......να πω και αλλα ........
Και ειπες για χαπακια, αμα βαλω και σκονες........

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οκ , βάλτο και στην υπογραφή σου , να ξέρει ο κόσμος με ποιόν έχει να κάνει.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Αν σε ενδιαφερει το επιχειρημα μου ειναι η ακοη μου, σε αλλους ειναι η θεωρια , σε αλλους η μπουγαδα,
καθεις με τις ανησσυχιες του,
οποτε οπως ξανα ειπα,
πρωτα τα λεφτα (απο τα στοιχηματα)
μετα η κουβεντα.
και υποψιν ο σωτηρης δηλωσε κουφος , απαλαχθηκε οποτε ο κληρος περνα στον επομενο ενδιαφερομενο.
Και για το υπολοιπο της ιστοριας (μου)]
οτι αγοραζω με νοιαζει να παιζει, αν δεν παιζει καθε θεωρια παει περιπατο οπως το προιον.
Αυτα περι
επιχειρηματων...προκλησεων,,,......αντε ρε παιδια
ή θα μου αδειασετε το πορτοφολι
ή θα παρω οτι θελω πιο γρηγορα...................
next

Επειδή εγώ δεν είμαι κουφός και δεν έχω κανένα ζόρι με καβλώδια κλπ σου εφιστώ την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο συνομιλείς με τους υπόλοιπους εδώ μέσα.

Δεν θα ανεχτώ μειωτικούς ισχυρισμούς, υπονοούμενα κλπ κλπ.

Το ότι κάνουμε υπομονή με την συμπεριφορά κάποιων δε σημαίνει ότι αυτοί έχουν ασυλία...

Reaction score
5.722
μπορεις να εχεις δικιο για τον τροπο που γραφει αλλα ο αρτζι παντα εγραφε ετσι .
οταν ομως 5-6 ατομα γραφουν πχ ετσι

καβλώδια

και ετσι

Δεν θα ανεχτώ μειωτικούς ισχυρισμούς, υπονοούμενα κλπ κλπ.

Το ότι κάνουμε υπομονή με την συμπεριφορά κάποιων δε σημαίνει ότι αυτοί έχουν ασυλία...

εγω με ποιον πρεπει να κανω ?

υποψιν οτι και με τον σωτηρη τα εχω καλα και με τον βλασση και με τον αργυρη .
τον κοντολετα τον γνωρισα πριν απο το forum και τον εμπιστευομαι αφανταστα , αλλα οπως και να το πω , και ας μην το παραδεχεται εχει μεγαλο κολλημα με τα καλωδια και με την αξια τον μηχανηματων .
αλλα δεν εχει κανενα κολλημα για οτιδηποτε τεχνολογικο , και δεν θα δισταζε να παρει 5-6 σκληρους , φαν, κουτια αρκει να μην ηταν καποιας hi end εταιρειας .

δικαιωμα του να μην θελει να ακουσει , αλλα δεν εχει δικαιωμα να κραζει κοσμο χωρις να ακουσει αυτο που ισχυριζεται ο αλλος!

δεν το παιζω σουπερ αυτι , αλλα οταν εχει δωθει ευκαιρεια σε κοσμο να του γινει παρουσιαση προιοντων 5 - 6 δωματια πιο περα στην εκθεση απο το δωματιο που εχεις εσυ στην εκθεση που εγινε , και εισαι ολη μερα εκει ,
και δεν καταδεχεσαι να πας γιατι ετσι γουσταρεις (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ !!! ) , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙΣ !!!

Reaction score
5.722
Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

να κραζεις κοσμο εννοω για τις αποψεις του .
γενικα η ταση σε αυτο το φορουμ ειναι να κραζουμε κοσμο εαν πει την γνωμη του για διαφορα ματζουνια .
ταπεινη μου αποψη ειναι δεν κανει καλο στο ιδιο το φορουμ αυτη η συμπεριφορα .

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.974

Ώπα ρε Μάκη. Το να θίγεις προσωπικά τον άλλο με χαρακτηρισμούς όπως κουφός ή να λες ότι πίνει και γράφει δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την ευθυξία των καλωδίων όταν τα αποκαλούν καβλώδια.

Αλλά είπαμε, πήξαμε σε γκουρού με χρυσά αυτιά που εκτελούν από χρέη ντεσιμπελόμετρου μέχρι και οποιουδήποτε μετρητικού. Και αν κάποιος του απαντήσει όπως πρέπει, τότε το φόρουμ χάνει κόσμο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ματζούνια, μου θυμίζει την ελληνική ταινία "Η κυρά μαμή".

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ

γενικα η ταση σε αυτο το φορουμ ειναι να κραζουμε κοσμο εαν πει την γνωμη του για διαφορα ματζουνια .
ταπεινη μου αποψη ειναι δεν κανει καλο στο ιδιο το φορουμ αυτη η συμπεριφορα .
Την γνώμη όχι.Το θέσφατο ναι.

Επίσης και η επιστήμη δεν κάνει καλό στην εκκλησία αλλά η δεύτερη ούτε το hi-fi ανακάλυψε,ούτε το internet για να γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας..

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.145
Members
38.538