ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

gonis

Luger
Reaction score
12.525
Απάντηση: Re: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

Άμα βάλεις κάποιο του χιλιάρικου και πάνω, θα βλέπεις και 3D! :136:
Απορια!
Οι Προβολεις παιρνουν χοντρα καλωδια;
Ποσο καλα πρεπει να ειναι στηριγμενοι;Για να αντεχουν το βαρος και την στρεπτικη ακαμψια του χονδρου καλωδιου.
Σε τι πολυμπριζο θα καταληγει το χοντρο καλωδιο;
Με τι καλωδιο θα συνδεεται το πολυμπριζο με τον πινακα;
Τι γειωση θα εχει η οικια που φιλοξενει ολα αυτα;
Που θα στηριζονται ολα τα παραπανω;
κ.ο.κ
Αυτα.

Reaction score
460
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

Αποκτωντας ενα ηχεio JBL λυνεται ολα σας τα προβληματα:136:...........προβειτε.....:116:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.965
Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ)

Το καλό καλώδιο φτιάχνει τον ήχο. Χωρίς το καλό καλώδιο είναι αδύνατο να ακούσεις μουσική. Μόνο με το καλό καλώδιο ακούγονται όλα σωστά, με αληθοφάνεια, μαγικά. Το καλό καλώδιο είναι πάντα πολύ ακριβό. Όποιος έχει καλό καλώδιο την έχει μεγάλη και σίγουρη. Αν δεν έχεις καλό καλώδιο δε ξέρεις τι ακούς. Είσαι και φτωχομπινές. Φτου σου άχρηστε.

Reaction score
15.548

Γι αυτο ειχε καλο χαμηλο με τα 4 sub thx ultra......ηταν τα καλωδια που ειχε βαλει επανω τους.:116:

βεβαια με την αγορα του svs ηθελε να πεταξει και τα sub και τα καλωδια,αλλα τον κρατησα....:623:

...φαντασου να ηξερε να το δουλεψει και σωστα....:103:

Reaction score
5.722
Γιατί;

...
μηπως για να μαθουμε και εμεις να μην ειμασρε τοσο ασχετοι .
εδω μεσα δεν λετε οτι πρεπει να τα αναλυουμε για να ξερουμε ?
Μόνο χαρακτηρισμούς υπό μορφή αστεϊσμού ???

Reaction score
5.722
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡ

Στο δικό μου ποστ απαντάς έτσι:

Στο ποστ του Σωτήρη?

Σοβαρό αντίλογο στο ποστ του Σωτήρη δεν είδα μέχρι στιγμής. Μόνο χαρακτηρισμούς υπό μορφή αστεϊσμού. Πέρα από το γεγονός ότι κάποια καλώδια ακούγονται διαφορετικά, ποιός θα μας πει ποιό ακούγεται σωστά ή μάλλον ποιό δεν παρεμβάλλεται καθόλου στην αλυσίδα αναπαραγωγής? Αυτός με τα "χρυσά αυτιά"?
εσυ δεν μπορεις να κρινεις ποιο ειναι πιο σωστο κατα την γνωμη σου ?
εαν δεν μπορεις να κρινεις γιατι εκφερεις την αποψη σου οτι δεν δουλευουν ?
επαναλαμβανω οτι δεν μιλησα ποτε για καλωδιο εγω .
εγω επιμενω για παραδειγμα οτι ενα qx4 της nordost κανει φοβερη δουλεια .
κοιταξες τα χαρακτηριστικα του ?
εαν οχι πως εκφερεις αποψη οτι ειναι αρπαχτη της εταιρειας για να κονομησει ?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.972
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ

εαν δεν μπορεις να κρινεις γιατι εκφερεις την αποψη σου οτι δεν δουλευουν ?
επαναλαμβανω οτι δεν μιλησα ποτε για καλωδιο εγω .
εγω επιμενω για παραδειγμα οτι ενα qx4 της nordost κανει φοβερη δουλεια .
κοιταξες τα χαρακτηριστικα του ?
εαν οχι πως εκφερεις αποψη οτι ειναι αρπαχτη της εταιρειας για να κονομησει ?
:139:

Μήπως ήθελες να κάνεις quote αλλού? Πού τα έγραψα εγώ όλα αυτά?

Για την ταμπακιέρα που αναφέρει ο Σωτήρης υπάρχει σχόλιο?

"Ούτε ένα ΣΟΒΑΡΟ τεστ δεν υπάρχει επί του πλανήτη, επιστημονικά τεκμηριωμένο που να δείχνει ότι αξίζουν αυτά τα καλώδια. ΟΥΤΕ ΕΝΑ."

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
μηπως για να μαθουμε και εμεις να μην ειμασρε τοσο ασχετοι .
εδω μεσα δεν λετε οτι πρεπει να τα αναλυουμε για να ξερουμε ?
Μόνο χαρακτηρισμούς υπό μορφή αστεϊσμού ???
Δεν είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθεις, μάλλον δεν θέλεις να μάθεις. Διότι αν ήθελες να μάθεις θα ήξερες ήδη. Δεν κάνω ποτέ αστεία με τους χαρακτηρισμούς...
Τέλος πάντων κουβέντα να γίνεται, μπορείς να μου απαντήσεις στο εξής;
Όταν πας στο φαρμακείο τι σου λέει ο φαρμακοτρίφτης; Πάρε μια σακούλα φάρμακα για τη γρίπη, δοκίμασέ τα κι όποιο σου αρέσει κράτα το;

p.s. Rose μην απαντήσεις. :114:

...

Reaction score
29.755

ιδεα σου ειναι,:143:
κοιτα αν θες να μαθεις την αληθεια, μεσα απο ενα μικροσκοπικο τσιπακι ,το οποιο σου εμφυτευτηκε
πλεον σκεφτεσαι οτι το καλωδιο οντως κανει διαφορα,
μην δινεις σημασια και μην μπεις στην διαδικασια να ακουσεις κανα καλωδιο της προκοπης
θα μπεις σε εξοδα και δεν ειναι τετοιοι καιροι πλεον.
Κατα τα αλλα ο απιστος μαρκου
παρουσια σωτηρη αντκοτς
ακουσε διαφορες προς το χειροτερο, με ενα καλωδιο σχετικα της πλακας
Ο σωτηρης ο αντωνης και εγω ακουσαμε προς το καλυτερο,
υποψιν δεν ειχαμε παει για να του πουλησουμε καλωδια......
Πρεπει να καταλαβεις οτι ειναι κακο πραμα να ακουσεις το συστημα σου να παιζει καλυτερα,
ειδικα αν πριν εβγαινες και εγραφες τα χιλια μυρια,
μετα δεν θα εχεις καν το θαρρος να βγεις και να πεις.
Παιδια γραφτε λαθος........δοκιμη δεν ειχα κανει ποτε μου, απλα φανταζομουνα

Να μην σε στενοχωρήσω αλλά ο άπιστος ο μάρκου και ο άλλος ο άπιστος ο σωτηράκης , δεν άκουσαν καμία διαφορά, με το καλώδιο που έφερες.
Το βάλαμε και το βγάλαμε 10 φορές , και διαφορά δεν ακούσαμε. Εσυ νόμιζες ό,τι άκουσες διαφορές. Να μην λέμε οτι θέλουμε.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Κριμα και περιμενα να βγω σοφοτερος απο αυτο το θρεντ ......

Reaction score
5.722
Δεν είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθεις, μάλλον δεν θέλεις να μάθεις. Διότι αν ήθελες να μάθεις θα ήξερες ήδη. Δεν κάνω ποτέ αστεία με τους χαρακτηρισμούς...
Τέλος πάντων κουβέντα να γίνεται, μπορείς να μου απαντήσεις στο εξής;
Όταν πας στο φαρμακείο τι σου λέει ο φαρμακοτρίφτης; Πάρε μια σακούλα φάρμακα για τη γρίπη, δοκίμασέ τα κι όποιο σου αρέσει κράτα το;

εγω δεν θέλω η εσυ δεν θες να απαντησεις ?
ειναι τεκμηριομενη απαντηση αυτη ? και απο συντονιστη ?

εγω ξερω οτι ποτε δεν βαζεις στο συστημα σου 2 η 3 συσκευες για να δεις εαν σου κανουν .παντα μια μια !
οσο για το φαρμαρκειο ποτε δεν πας εκει εαν εισαι αρρωστος , μονο στο γιατρο πας για να σου δωσει αγωγη για την παθηση σου .
στο φαρκακειο πας για να γλυτωσεις την αμοιβη του γιατρου επειδη θεωρεις οτι δεν την αξιζει για κατι που το βρισκει και ο φαρμακοποιος μεχρι να παθεις κατι σοβαρο (μακρια απο μας !) και να πας αναγκαστικα στον γιατρο ...
σιγα μην μπλεξουμε και τα γενοσημα μεσα στην κουβεντα μας !!!

οσο για τον αγαπητο γιαννη , ερωτηση σου εκανα εαν δεν το καταλαβες ...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.327
Απάντηση: Re: ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ 150ΕΥΡΩ (ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΗ

ειναι τεκμηριομενη απαντηση αυτη ? και απο συντονιστη ?
Μα δεν είναι συντονιστής! :109:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
...εγω ξερω...
Ε αφού ξέρεις τι μας ρωτάς;
Είσαι προκλητικός, αγενής και τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω... κι ό,τι καταλάβεις.

Το πρόβλημα συνήθως δεν είναι η ασχετοσύνη αλλά η μη αντίληψη της εν λόγω καταστάσεως...
Η κατ' οίκον δοκιμή, όπως γίνεται τις περισσότερες φορές είναι μια ΑΠΑΤΗ. Το μόνο που κάνει είναι να μπερδεύει κι άλλο τον τον ανυποψίαστο αγοραστή ρίχνοντάς τον σε έναν κυκεώνα δοκιμών που ουσιαστικά του φυτεύουν το μικρόβιο της τράμπας. Το κριτήριο των... αυτιών είναι το απόλυτο εργαλείο αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα. Όταν είμαστε ανίκανοι να θέσουμε σοβαρά κριτήρια εμπιστευόμαστε τα υποκειμενικά κριτήρια του καθενός ή ακόμη και του άσχετου εαυτού μας. Έτσι τα αυτιά του ανυποψίαστου που δεν έχει ακούσει ποτέ hi fi στη ζωή του, γίνονται το απόλυτο κριτήριο αγοράς μηχανημάτων που πολλές φορές αγγίζουν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μπαίνουν σε ακατάλληλους χώρους και ακούγονται σαν χαλασμένα τρανζιστοράκια. Το γούστο είναι σαφέστατα κομμάτι του χόμπι μας. Η συντήρηση όμως του άκρατου υποκειμενισμού και η αναγωγή του σε υπέρτατο κριτήριο χαϊεντοσύνης είναι μια απάτη που ευνοεί τους ανεπαρκείς εμπόρους να επιχειρηματολογήσουν για την πραμάτεια τους. Ακόμη και η υποκειμενική αντίληψη έχει επιστημονικά τεκμηριωμένους κανόνες με βάση του οποίους πραγματοποιούνται συγκρίσεις, προσδιορίζονται οι διαφορές και επιλέγονται τα συγκριτικά καλύτερα δοκίμια εάν αυτό είναι εφικτό, δηλαδή εάν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει με ακρίβεια τις διαφορές. Το λένε blind test και οι χαϊεντοπατέρες το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Το τι άκουσες στο σπίτι σου με το σύστημά σου, δίπλα στο τζάκι, την βιβλιοθήκη σου και το τραπεζάκι με το σεμεδάκι της γιαγιάς, είναι μια πληροφορία μηδενικής αξίας. Όπως θα έλεγε και ο γεροντοπαράξενος, είναι σαν να μου λες ότι η θεία σου η Μερόπη κάνει τα καλύτερα γεμιστά στον πλανήτη, ή τουλάχιστον δέκα "κλάσεις" καλύτερα από αυτά που κάνει η δική μου θεία. Εν ολίγοις, το να δοκιμάζει κάποιος ασύστολα, άνευ λόγου και άνευ συγκεκριμένης μεθοδολογίας, τον εξωθεί στην απόλυτη ασυνειδησία ασχετοσύνης. Μετά την μεταφέρει στα φόρουμς ως ανυπέρβλητη γνώση/εμπειρία (συνήθως ανορθόγραφα) και χαιρόμαστε όλοι μαζί.

...

Reaction score
5.722
Είσαι προκλητικός, αγενής και τρώγεσαι με τα ρούχα σου .

εκτος οτι απεσπασες μονο μια λεξη για να μου την μπεις οτι δηθεν εγω ξερω και εσυ δεν ξερεις ,
μονο με την παραπανω φραση σου , αν εχεις δικιο οπως λες , το εχασες κατα την γνωμη μου .
κριμα γιατι αλλα νομιζα για σενα .
το μονο που θα ηθελα να σε ρωτησω εαν εχεις την ευγενη καλοσυνη , ειναι να μου υποδειξεις που εγινα προκλητικος , αγενης , προσβαλλα καποιον και που τα εβαλα με τα ρουχα μου .

ετσι για να ξερω και εγω και να μην το ξαναεπαναλαβω εστω και ανορθογραφα μιας και ειμαι ενας ασυνειδητος ασχετος που απλα ειπα την γνωμη μου .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν θα παίξω τις κουμπάρες άλλο. Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα καταλαβαίνεις. Διάβασε τι σου γράφουν και το ύφος με το οποίο απαντάς.
Σπεύδεις να το παίξεις θιγμένος ενώ δεν σε έχει χαρακτηρίσει κανείς και με το παραμικρό ζητάς ρέστα χωρίς να έχεις καν πληρώσει.
Επί του θέματος τα υπόλοιπα σε παρακαλώ.

...

Reaction score
28
είπαμε να δημοσιεύσουμε την γνώμη μας για μια κίνηση σχετικά με τα καλώδια και έχει γίνει της που........ς ...........απλά και έτσι ...40 χρόνια ακούω μουσική και νταραβερίζομαι με συσκευές .....ναι έχω διαπιστώσει ότι -υπάρχουν διαφορές από καλώδιο σε καλώδιο ....-...κακό είναι ...? όχι νομίζω ,.....μικρές διαφορές ίσως αλλά υπάρχουν δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ..όταν διαφέρουν τα υλικά κατασκευής ..ο τρόπος- τα διηλεκτρικά -τα βύσματα -τα φίς κτλ.....στην συγκεκριμένη περίπτωση μου διαπίστωσα ότι σαν να σηκώθηκε ένα κάποιο πέπλο ( μικρό ίσως ...αλλά ναι ) και μία κάποια σκληράδα και σύγχηση στα μεσο-υψηλά ....συνεχίζω τις ακροάσεις -δοκιμές ...για να αποφασίσω εν τέλη εάν κρατήσω το καλώδιο όπως είναι η εάν θα συνεχίσω με το μαμίσιο του yamaha ......... ......

Reaction score
209

Εάν βγάλω το καλώδιο ρεύματος από την "ηχητική αλυσίδα" και το βάλω στο trek μου (ποδήλατο) θα αλλάζει καλύτερα ταχύτητες; :116:

Επειδή γνώσεις επάνω στο θέμα δεν έχω αρκετές. Μπορεί κάποιος πιο ειδικός να εξηγήσει με ποιο τρόπο ένα καλώδιο ρεύματος επιδρά επάνω στην ηχητική αλυσίδα; Από τα λίγα που ξέρω, ένας ενισχυτής μετατρέπει πρώτα σε συνεχές το ρεύμα που παίρνει και κατόπιν το διαχειρίζεται σε αυτό που αποκαλείται ηχητική αλυσίδα. Το καλώδιο που τον συνδέει με την παροχή του ρεύματος δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Σωστά;

I

iason

Guest

Η υπόθεση ρεύμα στό ηχοσύστημα με ότι αυτό συνεπάγεται (καλώδια συσκευών, πολύμπριζο)είναι καθοριστική γιά το αποτέλεσμα .
Ενα καλοφτιαγμένο καλώδιο ρεύματος όχι απαραίτητα πανάκριβο βοηθάει ένα ηχοσύστημα να αναδίξει τίς αρετές του,είναι όμως λογικό ότι πρέπει να τηρείται και μια λογική σειρά .
Καλό καλώδιο από τήν μπρίζα τού τοίχου σε καλό πολύμπριζο και από εκεί με της ίδια μάρκας και ποιότητας καλώδιο στόν ενισχυτή και στό cd.Οι διαφορές είναι ακουστές .
Τώρα εάν κάποιος για τον αλφα η βήτα λόγο δέν θέλει η δέν μπορεί να τίς ακούσει δέν νομίζω ότι είναι κακό,αλοίμονο άν συμφονούσαμε όλοι σέ όλα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.327

Απορια!
Οι Προβολεις παιρνουν χοντρα καλωδια;
Ποσο καλα πρεπει να ειναι στηριγμενοι;Για να αντεχουν το βαρος και την στρεπτικη ακαμψια του χονδρου καλωδιου.
Σε τι πολυμπριζο θα καταληγει το χοντρο καλωδιο;
Με τι καλωδιο θα συνδεεται το πολυμπριζο με τον πινακα;
Τι γειωση θα εχει η οικια που φιλοξενει ολα αυτα;
Που θα στηριζονται ολα τα παραπανω;
κ.ο.κ
Αυτα.
Χρήστο, για να μην έχεις πάρει απάντηση, μάλλον δεν χρησιμοποιεί κανείς βιντεοπροβολάκιας χοντρό καλώδιο! :109:

Reaction score
29.755

Η υπόθεση ρεύμα στό ηχοσύστημα με ότι αυτό συνεπάγεται (καλώδια συσκευών, πολύμπριζο)είναι καθοριστική γιά το αποτέλεσμα .
Ενα καλοφτιαγμένο καλώδιο ρεύματος όχι απαραίτητα πανάκριβο βοηθάει ένα ηχοσύστημα να αναδίξει τίς αρετές του,είναι όμως λογικό ότι πρέπει να τηρείται και μια λογική σειρά .
Καλό καλώδιο από τήν μπρίζα τού τοίχου σε καλό πολύμπριζο και από εκεί με της ίδια μάρκας και ποιότητας καλώδιο στόν ενισχυτή και στό cd.Οι διαφορές είναι ακουστές .
Τώρα εάν κάποιος για τον αλφα η βήτα λόγο δέν θέλει η δέν μπορεί να τίς ακούσει δέν νομίζω ότι είναι κακό,αλοίμονο άν συμφονούσαμε όλοι σέ όλα.
Χωρίς να θέλω να σε ειρωνευτώ, Ιάσων , σκέψου , τι καλώδια είναι περασμένα μέσα στους τοίχους του σπιτιού , η ακόμα και απο το ρολόϊ της παροχής μέχρι τον πίνακα.
Και ελα μετά να το συζητήσουμε, για το πόσο επηρεάζει το καλώδιο των 230v, το ηχητικό αποτέλεσμα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.137
Members
38.536
Νεότερο μέλος
George Markop