Aποφασισα να μαθω κιθαρα.....

Reaction score
5.891
Μετα απο πολλες συζητησεις με φιλους που ασχολουνται με την μουσικη ερασιτεχνικα,αποφασισα να πιασω κιθαρα στα χερια μου εστω και αργα.

Ετσι εχθες μετα απο φιλικη χορηγια,ηρθε στο σπιτι μια ηλεκτροακουστικη κιθαρα πραγματικα καινουργια.
http://www.musicmania.com.gr/music/s1060p

Η κινηση του φιλου με εκανε να το παρω ποιο ζεστα το θεμα της κιθαρας,λογω οτι ειμαι αριστεροχειρας.
Μολις ειδα την κιθαρα να ερχεται στο σπιτι,ειδα οτι η κιθαρα ειναι για αριστεροχειρες!!!!:107:

Ολο το απογευμα σημερα ψαχνω στο νετ για μαθηματα κιθαρας τα βασικα. Στο youtube βρηκα αρκετα.
Εσεις τι λετε θα με βοηθησουν? Θελω απλα να μαθω να παιζω καποια αγαπημενα μου κομματια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.734
Απάντηση: Aποφασισα να μαθω κιθαρα.....

Καλή η κιθάρα, δε λέω, αλλά σε μεγάλη ηλικία (εννοώ όχι παιδική ή εφηβική) είναι ευκολότερο να μάθεις πλήκτρα.
Ένα αρμόνιο είναι ότι πρέπει.
Και σου δίνει πιο πολλές δυνατότητες από ήχους, ρυθμούς, εφέ κ.λ.π.
Απλή γνώμη εκφράζω Γιάννη.
Όπως και νάχει καλή συνέχεια με κάτι το ευγενές όπως η μουσική.

Reaction score
136
Εγω πάλι πιστεύω ότι με λίγη υπομονή θα μάθει να πιάνει μπαρέ και θα έχει όλες τις συγχωρδιες εύκολες. Το σκυπτρο του κιθαρωδού για Ελληνικά η το ΝΕΤ για ξένα και έτοιμος. Αν μαθαίνεις και νότες όμως... θα τζαμαριζες και με φιλαράκια πραγματικά και όχι σαν τις αδερφές κατσαμπα.
Καλη αρχή και εδω είμαστε αν δεν έχεις μεντορα :)

Reaction score
1.127

Μετα απο πολλες συζητησεις με φιλους που ασχολουνται με την μουσικη ερασιτεχνικα,αποφασισα να πιασω κιθαρα στα χερια μου εστω και αργα.

Ετσι εχθες μετα απο φιλικη χορηγια,ηρθε στο σπιτι μια ηλεκτροακουστικη κιθαρα πραγματικα καινουργια.
http://www.musicmania.com.gr/music/s1060p

Η κινηση του φιλου με εκανε να το παρω ποιο ζεστα το θεμα της κιθαρας,λογω οτι ειμαι αριστεροχειρας.
Μολις ειδα την κιθαρα να ερχεται στο σπιτι,ειδα οτι η κιθαρα ειναι για αριστεροχειρες!!!!:107:

Ολο το απογευμα σημερα ψαχνω στο νετ για μαθηματα κιθαρας τα βασικα. Στο youtube βρηκα αρκετα.
Εσεις τι λετε θα με βοηθησουν? Θελω απλα να μαθω να παιζω καποια αγαπημενα μου κομματια.
Γιάννη καλημέρα και συγχαρητήρια για την απόφαση σου!Καταρχήν πιστεύω οτί κιθάρα μπορείς να μάθεις σε οποιαδήποτε ηλικία αρκεί να το θέλεις.Πρίν ένα χρόνο αποφάσισα και εγώ να μάθω φλάουτο,το οποίο είναι και πιο δύσκολο και έκανα το εξής:Πήγα για 4-5 μήνες σε ένα ωδείο έμαθα τα βασικά και μετά συνέχισα μόνος μου.Τώρα έχω φτάσει και παίζω αυτά που θέλω(τα αγαπημένα μου κομμάτια) και μαθαίνω όλο και πιο πολλά από το ίντερνετ.
Αν βέβαια θέλεις να το πας πιο πέρα και να γίνεις βιρτουόζος δεν λέω οτι φτάνουν 4 μήνες ωδείο αλλά από ότι λες δεν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.Καλή αρχη.

Reaction score
13

Όπως λέει και η κινέζικη παροιμία, "ένα ταξίδι χιλίων μιλίων, ξεκινά με ένα απλό βήμα"...

Καλοτάξιδος λοιπόν!

Ψάξε, εκτός των άλλων, και για το Guitar Pro ή άλλα προγράμματα εκμάθησης και ταμπλατούρες για γρήγορα αποτελέσματα (αν και η υπομονή και η επιμονή, στην ενασχόληση με τη Τέχνη, πάντα ανταμοίβεται...).

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Πηγαινε οπωσδηποτε σε καποιο ωδειο να μαθεις τα βασικα σωστα και πολυ πιο ευκολα. Μετα απο 5-6 μηνες θα μπορεις να εξασκεισαι μονος σου

Reaction score
5.891

Πηγαινε οπωσδηποτε σε καποιο ωδειο να μαθεις τα βασικα σωστα και πολυ πιο ευκολα. Μετα απο 5-6 μηνες θα μπορεις να εξασκεισαι μονος σου
O χρονος ειναι ελαχιστος ωστε να παω σε ωδειο,οποτε θα ασχοληθω μονος μου τις ωρες που εχω ελευθερες στο σπιτι.

Reaction score
677

Καλή αρχή,ποτέ δεν είναι αργά.
Όταν θα ξεπεράσεις τα αρχικά βαρετά στάδια και τα δάχτυλα σου ανοίξουν δεν θα κάνεις τίποτα άλλο στο ελεύθερο χρόνο σου,πίστεψέ με.
Με το καλό.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Aποφασισα να μαθω κιθαρα.....

O χρονος ειναι ελαχιστος ωστε να παω σε ωδειο,οποτε θα ασχοληθω μονος μου τις ωρες που εχω ελευθερες στο σπιτι.
Συγγνωμη που επιμενω, βρες καποιον δασκαλο που να μπορει να ερχεται σπιτι σου. Δεν θα το μετανοιωσεις και θα αρχισεις να ευχαριστιεσαι πριν βαρεθεις ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.070
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494