Ηχομόνωση δωματίου - πρόβλημα με γείτονες

Reaction score
0
Καλησπέρα σας.Ηθελα την βοηθειά σας σε κάποια ερωτήματα που εχω και δεν μπορω να βγάλω άκρη απο την ερευνα μου στο internet.

Αντιμετωπίζω εδω και 2 χρόνια πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους απο πάνω μου γείτονες.Μενω σε μια παλια πολυκατοικία (4 οροφοδιαμερισμάτων) κυριολεκτικά (κούφια),στον 2ο όροφο.Πριν 2 ετη αγοράσαν τα 2 διαμερίσματα απο πάνω μας (μενω με την οικογενεια μου) μια οικογένεια με 3 παιδιά (15,18 και 21 ετων αντιστοιχα) και ενα σκυλί!Τα 2 διαμερισματα τους ενωνονται εσωτερικα με σκαλα.Στο πάνω διαμερισμα μενουν οι γονεις και στο κάτω (πανω απο εμας) τα παιδια τους.Τα δωματια των παιδιων τους ειναι ακριβως πανω απο το δικο μου.

Το τι εχω τραβηξει 2 χρονια τωρα,μονο εγω το ξερω,περιτο να πω οτι εχασα την δουλεια μου εξαιτιας τους λογω (ατελειωτων ξενυχτιων),αργουσα να παω καποιες φορες στην δουλεια,και αυτην την στιγμη ειμαι 1 χρονο τωρα ανεργος.

Καθε μερα ολη μερα,εχουμε μια τρελη και απιστευτη φασαρια.Απ τις 5 το απογευμα τερμα μουσικες,και να γινεται σεισμος στο δωματιο μου.Και τα 3 πιτσιρικια να ξεκιναν απ τις 5 το απογευμα να ακουει το καθενα την μουσικη του τερμα μεχρι το βραδυ.Απ τις 11-12 το βραδυ μεχρι τις 4 με 5 το πρωι να γυρναει ο ενας υιος (ο 21ρης) πουναι το δωματιο του ακριβως πανω απο το δικο μου,και συνεχομενα να ξενυχταω μαζι του μεχρι το πρωι,μουσικες,τσακωμοι,φωνες,χτυπηματα,με φιλαρακια του να αραζουν πανω μεχρι το πρωι κτλ.Να γινεται ενα μπαχαλο ολη νυχτα.Και να μην μπορω να κοιμηθω με τιποτα.

Σε ολα αυτα ερχετε να προστεθει και ενα μικρο σκυλι που εχουνε που γαυγιζει και πολυ δυνατα κυριολεκτικα (ΟΛΗ ΜΕΡΑ) δεν σταματαει,με το παραμικρο γαυγιζει.Το οποιο σχεδον καθημερινα μεσα στην νυχτα ερχετε και γαυγιζει πανω απο το δωματιο μου και με ξυπναει συνεχως στις 3 στις 4 το πρωι.Μαζι με τον αλλον τον υιο τους.Για να μην μακρυγορω και σας κουραζω,λιγο ελειψε να πεξουμε μπουνιες με ολο το σοι απο πανω,απειρες φορες με κρατησε η οικογενεια μου να μην ανεβω πανω και τους τσακισω στο ξυλο και καταληξω σε καμια φυλακη.Εχω φωναξει την αστυνομια πολλες φορες και δεν καναν τιποτα,μου συστησαν να κανω μυνηση,εκανα επισης εισαγγελικη παραγγελια και μετα απο 15 μερες πηγαν στο τμημα και τα αρνηθηκαν ολα.Οι γονεις τους εντωμεταξυ δεν νοιαζονται μας εχουν γραμμενους κανονικα,λειπουν ολη μερα στην δουλεια,τους τοχουμε πει απειρες φορες για το τι συμβενει,και κοινως μας γραφουν.

2 ειναι οι λυσεις που κατεληξα για να μην βρεθω σε καμια φυλακη η σε κανα τρελοκομειο.

1)Η Μυνηση με ασφαλιστικα μετρα (δηλαδη καθε φορα που κανουν φασαρια να τρωνε ενα προστιμο τυπικο γυρω στα 500 ευρω και 6 μηνες φυλακιση εξαγορασιμη),το οποιο θα μας μπλεξει σε νεες περιπετειες διοτι η δικη θα καθυστερισει να γινει κανα χρονο,και τα μετρα θελουν καποιο διαστημα για να μπουν σε λειτουργια) Το πακετακι αυτο κοστιζει γυρω στα 1000 με 1200 ευρω.

2)Η αλλη λυση ειναι η ηχομονωση του δωματιου.Σκεφτομαι κυριως την 2η λυση την ηχομονωση,διοτι αν μπλεξουμε με δικαστηρια κτλ (και μου αρχισουν τον πολεμο νευρων χειροτερα) δεν μπορω να εμπιστευτω τον εαυτο μου οτι θα συνεχισω να κρατιεμαι και να μην τους αρχισω στις ψιλες και καταληξουμε σε καμια φυλακη η βρω και τον μπελα μου απο πανω.Δυστηχως εχουμε μπλεξει με ζωα,και η βια δυστηχως μονο αποτελεσματα δεν θα φερει.

Συγνωμη που σας κουρασα.

Θα επανελθω στο θεμα της ηχομονωσης,και εδω ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας,προτασεις και συμβουλες.Οπως ειπα η πολυκατοικια ειναι κουφια,και η δικη μας πολυκατοικια και τα δωματια πανω απο εμενα που κανουν φασαρια και η διπλανη πολυκατοικια και το απο κατω διαμερισμα,ακουγονται τα παντα,(ειναι σαν να ειμαστε σε ενα κοινο δωματιο ολοι μαζι).Φανταστειτε τι γινεται οταν κανουν οι αλλοι εξεπητηδες πολυ δυνατη φασαρια μεχρι τις 5 το πρωι ολη μερα.

Εκανα μια ερευνα στο ιντερνετ και διαπιστωσα οτι τα περισσοτερα υλικα ηχομονωσης ειναι καρκινογονα,διασπουνται σε ινες με την υγρασια με τον καιρο,ειναι τοξικα κτλ.Γιαυτο κανονικα πρεπει να εφαρμοζονται αναμεσα στους τοιχους οταν κατασκευαζεται μια πολυκατοικια.Επηδη η ηχομονωση θα γινει στο δωματιο μου,δεν θελω να μπλεξω με καρκινογονα υλικα και ναχουμε τιποτα τρεχαματα μετα απο χρονια.

Α)Ηθελα να μου προτεινεται ποιο ειναι το καλυτερο και το ασφαλεστερο (μη καρκινογονο-μη τοξικο) βιολογικο ηχομονωτικο υλικο που να μην χαλαει με την υγρασια με τον καιρο,να εχει αντοχη,και να εχει την καλυτερη ηχοαπορροφηση σε dB.Καπου στο ιντερνετ διαβασα για το (Aritherm) και τα ηχομονωτικα υλικα απο (θερμοσυγγολυτικά στρώματα πολυεστερικών ινών).Ειναι καλα αυτα?
Επισης διαβασα για ενα αλλο υλικο που λεγεται (CIRMIX DUAL) δεν ειναι καρκινογονο ουτε τοξικο γραφουν και κραταει εως 35 dB θορυβου.Διαβασα και για ενα αλλο (απο καλαμποκι φτιαχνεται) (ΒΙΟFIBER) ονομαζεται.Ποιο ειναι το καλυτερο και το ασφαλεστερο?Υπαρχει καποιο αλλο καλο?

Β)Για να υπαρξει καλη ηχομονωση προτεινεται να ντυσω ολο το δωματιο (τειχους,ταβανι,πατωμα,πορτα,ντουλαπα) με ηχομονωτικο υλικο και γυψοσανιδα απ εξω?Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος μονωσης για να πετυχω οσο το δυνατον καλυτερη σε dB ηχομονωση?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.575
Απάντηση: Ηχομόνωση δωματίου - πρόβλημα με γείτονες

Δύσκολη περίπτωση, και ψυχοφθόρος. Μια άμεση λύση είναι οι ωτασπίδες, αλλά όχι οποιεσδήποτε. Ψάξε να βρεις στο φαρμακείο ωτασπίδες συστελλόμενες, δεν γνωρίζω πώς αλλιώς να το πω. Αποτελούνται από κάποιο αφρώδες υλικό που συμπιέζεται και επανέρχεται με αργό ρυθμό, ώστε να τις στρίβεις και να "λεπταίνουν" ώστε να μπαίνουν στο αυτί και να "σφηνώνουν" σταδιακά. Έχουν σχήμα μικρού υπόθετου και είναι πολύ αποτελεσματικές. Τέτοιες μοιράζουν και οι αεροπορικές εταιρείες στα μακρά ταξίδια.

Όσον αφορά την ηχομόνωση, ουσιαστικό αποτέλεσμα θα έχετε μόνον εάν μονωθούν και οι τοίχοι, αφού δέχονται ταλαντώσεις από το δάπεδο των "από πάνω". To cirmix dual δείχνει αποτελεσματικό - 35db είναι αυτά, αλλά μόνον από τα 500Hz και πάνω. Επειδή όμως το δάπεδο των απο πάνω δέχεται ταλαντώσεις και σε χαμηλότερες συχνότητες, και μάλιστα με έντονο μέτωπο, (όπως για παράδειγμα τα γυναικεία τακούνια και το σύρσιμο των επίπλων), δες και τη λύση που αναφέρει κάτω αριστερά στην τελευταία του σελίδα αυτό το φυλλάδιο. Αν το καταλαβαίνω σωστά, το κείμενο αναφέρει πως αυτή η καμπύλη (30dB κάτω ήδη από τους 150Hz) επιτυγχάνεται με σάντουιτς από σοβά πάχους 8cm και 13άρας γυψοσανίδας, με το cirmix dual ανάμεσα. Προφανώς, για να στηριχθεί ο σοβάς, πρέπει να τοποθετηθεί (τόσος, ώστε μαζί με τον υπάρχοντα να έχει πάχος 8cm) επάνω στον υπάρχοντα τοίχο και με τη γυψοσανίδα στο εξωτερικό, προς το μέρος του δωματίου.

Γενικώτερα, όσο περισσότερη μάζα έχει το επίχρισμα, τόσο υψηλότερα θα εντοπίζεται η ιδιοσυχνότητά του. Βέβαια, αυτή η λύση είναι ακριβώτερη, και έχει πολύ μερεμέτι και βρωμιά, ειδικά το σοβάτισμα της οροφής, μιας και πρόκειται για χώρο, ο οποίος ήδη κατοικείται.

Καλή τύχη εύχομαι, δεν ξέρω τί άλλο να πω...

Reaction score
1.460

Κατανοώ απόλυτα το πρόβλημα του φίλου,μιας και έχω κάπως ανάλογο.Με τη διαφορά ότι εμένα δεν είναι τις ώρες κοινής ησυχίας,παρά μόνο από το απόγευμα μετά τις 19.00 μέχρι 22.00 το πολύ και όχι κάθε μέρα αλλά 3-4 φορές την εβδομάδα.Στην δική μου περίπτωση δεν υπάρχουν παιδιά από τον γείτονα,αλλά άλλες καταστάσεις που ντρέπομαι να περιγράψω σε δημόσιο φόρουμ.Ναι είναι και αυτό που νομίζετε (σπάνια) αλλά και κάτι άλλο (κυρίως αυτό),ένα εφηβικό σπορ.
Φοβάμαι να φέρω άνθρωπο σπίτι αυτές τις ώρες γιατί θα γίνω ρεζίλι.Σε γκέτο να ζούσα δε θα ζούσα τέτοιες καταστάσεις.
Σε φίλο αστυνομικό που απευθύνθηκα αν μπορεί να γίνει κάτι,μου είπε ότι αφού δεν συμβαίνει σε ώρες κοινής ησυχίας δεν μπορεί να κάνει τίποτα η αστυνομία και θα σε βγάλει και τρελλό.Μόνη λύση να βάλω ηχομόνωση στο σαλόνι που είναι και μικρό και 8 cm ακόμη θα έχω θέμα.
Το σπίτι δυστυχώς είναι ιδιόκτητο και αν ήξερα ότι θα το νοίκιαζα αμέσως,θα είχα ήδη μετακομίσει,αλλά είναι η κρίση βλέπετε!
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει με κάποια συμβουλή σε ένα τόσο λεπτό θέμα,ευχαρίστως να την ακούσω!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.644

Λεωνίδα πότε θα μαζευτούμε να γελάσουμε? :116:

Απλά θα επικροτήσουμε ομαδικά την προσπάθεια...:138:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.898

Να φροντίσετε να προμηθευτείτε και τέτοια, για αξιολόγηση της προσπάθειας:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.631
Οταν αυτού του τύπου οι συμπεριφορές θα τιμωρούνται ουσιαστικά και άμεσα τότε θα μπορούμε να λέμε ότι και στην Ελλάδα έχουμε κατακτήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο κοινής διαβίωσης σε πόλεις, ότι ζούμε ως συντεταγμένη κοινωνία με θεσμούς, κράτος, υπηρεσίες, κλπ...για την ώρα είναι προφανές ότι είμαστε χειρότεροι και από ζώα σε ζούγκλα.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.898
Απάντηση: Re: Ηχομόνωση δωματίου - πρόβλημα με γείτονες

Οταν αυτού του τύπου οι συμπεριφορές θα τιμωρούνται ουσιαστικά και άμεσα τότε θα μπορούμε να λέμε ότι και στην Ελλάδα έχουμε κατακτήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο κοινής διαβίωσης σε πόλεις, ότι ζούμε ως συντεταγμένη κοινωνία με θεσμούς, κράτος, υπηρεσίες, κλπ...για την ώρα είναι προφανές ότι είμαστε χειρότεροι και από ζώα σε ζούγκλα.
Δεν νομίζω ότι πρωτοτυπούμε παγκοσμίως σε τέτοια φαινόμενα στη χώρα μας.
Εγώ θα καλούσα συνέχεια την αστυνομία σε κάθε παραβίαση. Πού θα πάει, κάποτε θα στρώσουν. Βέβαια τώρα το καλό κράτος μας που προστατεύει τους πολίτες του, έχει βάλει και παραβολάκι 100 ευρώ σε κάθε μήνυση, οπότε εάν δεν πάει αυτεπάγγελτα το πράγμα, τίθεται και ένα οικονομικό θεματάκι.

Reaction score
0

Eυχαριστω παιδια για τις προτασεις την βοηθεια και τις απαντησεις.Φιλε μου Costas C,πολυ χρησιμο αυτο που εστειλες θα το μελετησω να δω τι μπορει να γινει.

Δυστηχως που λετε εχουμε μπλεξει,και οχι μονο το παραβολο της μυνησης πηγε 100 ευρω,τα ασφαλιστικα μετρα για ηχορυπανση αν δεν κανω λαθος πριν 1-2 χρονια πρωτου αυξηθουν και τα κοστη της μυνησης κοστιζαν μαλλον 300 με 400 ευρω.Τωρα κοστιζουν κανα 800ρι.

Την αστυνομια την εχω φωναξει καποιες φορες,περα απο συσταση δεν μπορει να τους κανει τιποτα αλλο,μου προτειναν μυνηση και ασφαλιστικα μετρα (καθε φορα που θα κανουν φασαρια να τρωνε προστιμο 500-1000 ευρω και μια τυπικη φυλακιση για 6 μηνες κατι τετοιο),πρεπει να γινει μεσω δικηγορου αυτο (αλλα χρηματα εκει) να κανουμε αιτηση σε εισαγγελεα και μετα απο 3 μηνες να βγει εισαγγελικη αποφαση.Και μετα απο 1 με 1,5 χρονο να να εκδικαστει και η μυνηση.Ολο το πακετακι που ρωτησα δικηγορο κοστιζει απο 1000 με 1200 ευρω.(Αντε να βγαλεις ακρη).

Μετα αντε μπλεξε σε συνεχομενους τσακωμους και βεντετες καθε μερα που δεν ξερεις που μπορουν να καταλληξουν.Αυτο σκεφτομαι,οτι αν μετα αρχισουν χειροτερα να μας σπαν τα νευρα,δεν θα μπορεσω να εγγυηθω τον εαυτο μου οτι θα κρατηθω και δεν θα αρχισω να ριχνω ψιλες και καταληξω σε καμια φυλακη η νοσοκομειο,η βρω και απο πανω τον μπελα μου.Δυστηχως η βια δεν φερνει αποτελεσματα,αλλα τα κανει χειροτερα.

Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω αυτα τα χρηματα,ειμαι και ανεργος,και ελεγε ο πατερας μου μηπως βρισκαμε τιποτα δακεικα απο καποιο φιλο κανα 1000ρικο να καναμε η την μονωση η τα ασφαλιστικα μετρα και την μυνηση.

Ενας χαμος αντε να βγαλεις ακρη.Θα μελετησω με την ηχομονωση να δω αν μπορει να γινει καποια δουλεια,αλλιως αν ακολουθησω τις αλλες μεθοδους,δεν το βλεπω να καταληγει σε καλο το θεμα.

Ειναι να μην μπλεξεις,αντε να πεισεις τους αλλους να μαθουν να σεβονται και να σκεφτονται τον αλλον,και να τους δωσεις να καταλαβουν οτι ο μικροκοσμος πουχουν δημιουργησει μεσα στον κλουβιο τους τον εγκεφαλο δεν ειναι το μονο πραγμα που υπαρχει.Ζουγκλα δεν λετε τιποτα και πρεπει να εφαρμοζεται ο νομος της ζουγκλας σε τετοιες περιπτωσεις,αλλα αντε μετα να βρεις το δικιο σου ΑΠ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και ΤΗΝ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,απο ενα πολιτικο συστημα που σου κοστολογει και σου ζηταει να πληρωσεις την τηρηση των νομων.Μπαχαλο ολα.Δηλαδη για να τηρηθει στην δικη μου περιπτωση ο νομος,πρεπει ΝΑΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ και οχι λιγα,1000 με 1200 Ευρω!!!

Δεν εχεις χρηματα να αγορασεις την τηρηση του νομου?Κατσε εκει και απολαυσε το.

Κατσε εκει να τρελαθεις,εδω ρε δεν τους νοιαζει για τους αρρωστους-αναπηρους-καρκινοπαθεις,κοβουν επιδοματα,επιβαλουν γεννοσημα,και ενα σωρο αλλα που τα ζουμε καθημερινα,θα νοιαστουν τωρα για τα αλλα?

ΜΠΑΧΑΛΟ

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.898

Την αστυνομια την εχω φωναξει καποιες φορες,περα απο συσταση δεν μπορει να τους κανει τιποτα αλλο,μου προτειναν μυνηση και ασφαλιστικα μετρα (καθε φορα που θα κανουν φασαρια να τρωνε προστιμο 500-1000 ευρω και μια τυπικη φυλακιση για 6 μηνες κατι τετοιο),πρεπει να γινει μεσω δικηγορου αυτο (αλλα χρηματα εκει) να κανουμε αιτηση σε εισαγγελεα και μετα απο 3 μηνες να βγει εισαγγελικη αποφαση.Και μετα απο 1 με 1,5 χρονο να να εκδικαστει και η μυνηση.Ολο το πακετακι που ρωτησα δικηγορο κοστιζει απο 1000 με 1200 ευρω.(Αντε να βγαλεις ακρη).
Eάν βρεις αστυνομικούς να σε κατανοήσουν, μπορεί να γίνει η δουλειά και αυτεπάγγελτα, η παραβίαση ωρών κοινής ησυχίας δεν είναι από τα κατ' έγκληση διωκόμενα αδικήματα. Επίσης, δεν χρειάζεσαι δικηγόρο για να κάνεις μια απλή μήνυση, μέχρι πρότινος μπορούσες δωρεάν, απλά τώρα θέλεις και το νταβατζιλίκι (γιατί τέτοιο είναι, σαν να πληρώνεις τέλος στο κράτος για να εφαρμόζονται οι νόμοι του!!!!) των 100 ευρώ.

Reaction score
0

Πρεπει να εισαι τυχερος να πεσεις (στο Α.Τ της περιοχης σου) σε καλα ατομα που να ασχοληθουν και να ενδιαφερθουν και ναχουν την θεληση και τον χρονο να ασχοληθουν.Η ναχεις κανα γνωστο αστυνομικο (η στο δικο σου Α.Τ της περιοχης σου) η σε αλλο που να παρει τηλεφωνο στον διοικητη του Α.Τ της περιοχης σου και να μπορεσει ετσι να βρει χρονο και να ασχοληθει με το προβλημα.Με λιγα λογια θελει ναχεις η κονε-γνωριμιες η νασαι τυχερος να πεσεις σε καλους ανθρωπους και ενδιαφερθουν.Δυστηχως με τα παρακαλια κτλ και ετσι οπως διαμορφωθηκαν τα πραγματα στην πατριδα μας κανεις πλεον δεν εχει χρονο να ασχοληθει με τετοια "ασυμαντα" θεματα.Υπαρχουν αλλα συμαντικοτερα.

Οσο αφορα την μυνηση χωρις δικηγορο αυτη ειναι η ευκολη και απλη λυση που μονο αποτελεσμα δεν θα φερει.Και το εξηγω,πριν λιγο καιρο σε εναν καυγα που ειχαμε με τους αποπανω,ενω τους καναμε παρατηρηση ευγενικα για την φασαρια,αρχισαν στα καλα καθουμενα να μας κατηγορουν οτι τους ενοχλουμε και εμεις για να μας βγουν αποπανω.Πανω στον καυγα μας ειπαν (για να μας ψαρωσουν) οτι (θα σας κανουμε να πληρωσετε 100.000).

Λοιπον αν δεν το πας με δικηγορο το θεμα (και μαλιστα καλο δικηγορο και ειδικο που να ειδικευεται στα θεματα του ποινικου δικαιου) πως θα σε παρουν σοβαρα στο δικαστηριο που θα γινει?Παντου φιλε μου ναχεις χρημα να δινεις αλλιως δεν βγαζεις ακρη.Για να κανεις σοβαρη δουλεια χρειαζεται και καλος δικηγορος δυστηχως...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.898

Σιγά την ειδικότητα που χρειάζεται ένας δικηγόρος για να ασχοληθεί με μια υπόθεση διατάραξης κοινής ησυχίας. Σε πιο σοβαρές ποιον θα ζητήσεις δηλαδή, κανέναν Λυκουρέζο;

Μάρτυρες ζήτα, κανέναν ειδικό με ντεσιμπελόμετρο, την ώρα της μέτρησης και της φασαρίας ζήτα να έρθει η αστυνομία, και έγινε η δουλειά. Μια-δυο-τρεις, και οι βλάκες ακόμη καταλαβαίνουν. Και άστους να απειλούν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.919

δε μπορείς να κάνεις αποτελεσματική ηχομόνωση, εκτός κι αν ντύσεις όλο το δωμάτιο που θες με γυψοσανίδες και τοποθετήσεις πίσω από τη γυψοσανίδα φύλλα μολύβδου και κάποιο ακόμα απορροφητικό όπως το cirmix dual που λέει ο Κόγιας (ή αντίστοιχο μεγάλης μάζας ανα κυβικό), ενώ βεβαίως θα πρέπει να αντικαταστήσεις την εσωτερική πόρτα με ειδική πόρτα ηχομόνωσης, και τέλος μπορεί να χρειαστεί αλλαγή και στα υπάρχοντα εξωτερικά κουφώματα, καθώς μόνο τα τζάμια ηχομόνωσης είναι "ειδικά".

Το παραπάνω σενάριο, εκτός από τρελά ακριβό, είναι και σχεδόν αδύνατο να υλοποιήσεις σε ένα τυπικό σπίτι.

Οπότε, ή ωτοασπίδες ή μηνύσεις.

Reaction score
0

Θα δοκιμασω μηπως το κανω ετσι φιλε μου οπως το λες,αρχικως,μηπως γινει τιποτα.Να δωσω ενα 100ρι για την μυνηση και να γινουν χειροτερα να παω μετα για ασφαλιστικα.Το σιγουρο ειναι οτι θα γινουν γιαυτο την κινηση πρεπει να την κανω αφου πρωτα βρω τα χρηματα και δικηγορο.

Γιαναρθει ειδικος (της αστυνομιας) με ντεσιμπελομετρο και να καταγραψει επισημως τον θορυβο,πρεπει να κανω ασφαλιστικα μετρα (μονο μεσω δικηγορου γινεται αυτο) και να εγκριθει μετα απο 3μηνο η εισαγγελικη αποφαση.

Οσο αφορα τον δικηγορο εχω ρωτησει 2 εως τωρα (απο γνωστους δικηγορους φιλων που μου συστησαν),ο πρωτος μας το μασαγε το θεμα,μας ελεγε για ασφαλιστικα μετρα μονο,και μαλιστα αρχισε να μας αποθαρυνει για την μυνηση και μας ελεγε οτι δεν θα βγαλουμε ακρη.Και ενα σωρο δικαιολογιες.

Ο 2ος μου ειπε θα το δουμε και μετα απο κανα μηνα μας ειπε οτι δεν εχει χρονο να αναλαβει την υποθεση.Μας ειπε να μας συστησει καποιον αλλον ειδικο του ποινικου δικαιου,να τον περναμε τηλεφωνο,δεν ασχοληθηκα.

Η δεν ασχολουνται καθολου η πρεπει να σκασεις ενα σωρο λεφτα,η να βρεις οντως εναν καλο δικηγορο του ποινικου δικαιου (και οχι αυτους που ασχολουνται,με συνταξεις,δανεια,κληρονομιες κτλ).

Αστα να πανε

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.898

Ο 2ος μου ειπε θα το δουμε και μετα απο κανα μηνα μας ειπε οτι δεν εχει χρονο να αναλαβει την υποθεση.Μας ειπε να μας συστησει καποιον αλλον ειδικο του ποινικου δικαιου,να τον περναμε τηλεφωνο,δεν ασχοληθηκα.
χεχε εμ πες μας ότι έτσι προέκυψε η ανάγκη για "ειδικό". Προφανώς ήθελε να σας ξεφορτωθεί, γιατί η παραβίαση κοινής ησυχίας, όσο σοβαρή και να είναι για εσένα, δεν παύει να είναι απλά ένα πταίσμα.

Ο "ειδικός" με το ντεσιμπελόμετρο θα είναι κάποιος δικός σου/φίλος σου/γνωστός σου ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας, όχι αστυνομικός. 2 τα χαράματα που θα γίνεται η φασαρία, θα έχεις τον φίλο σου με το ντεσιμπελόμετρο, θα καλέσεις την αστυνομία, θα τους βάλεις μέσα στον χώρο σου για να διαπιστώσουν τη φασαρία. Τώρα εάν θελήσεις να το χοντρύνεις και να ζητήσεις να προβούν σε σύλληψη για αυτόφωρο (γίνεται και για τα πταίσματα), θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ξενυχτήσεις και εσύ στο τμήμα. Για πρώτη φορά, φρόντισε τουλάχιστον την καταγραφή του γεγονότος στα βιβλία συμβάντων, ώστε μετά να πάμε στο ποινικό ή ακόμη και στην αυτόφωρη σύλληψη.
Υπόψιν ότι οι αστυνομικοί, κακώς, πολύ κακώς βέβαια, συχνά επειδή βαριούνται που ζουν σου κουνάνε το χέρι ότι ο άλλος μπορεί να κάνει αντίθετη μήνυση και να συλληφθείς και εσύ. Ούτε και το αρνούνται εάν κάνει ο άλλος αντίθετη μήνυση (πχ για εξύβριση). Δεν θα πρέπει να κάνεις πίσω όμως, εάν θελήσεις να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

δε μπορείς να κάνεις αποτελεσματική ηχομόνωση, εκτός κι αν ντύσεις όλο το δωμάτιο που θες με γυψοσανίδες και τοποθετήσεις πίσω από τη γυψοσανίδα φύλλα μολύβδου και κάποιο ακόμα απορροφητικό όπως το cirmix dual που λέει ο Κόγιας (ή αντίστοιχο μεγάλης μάζας ανα κυβικό), ενώ βεβαίως θα πρέπει να αντικαταστήσεις την εσωτερική πόρτα με ειδική πόρτα ηχομόνωσης, και τέλος μπορεί να χρειαστεί αλλαγή και στα υπάρχοντα εξωτερικά κουφώματα, καθώς μόνο τα τζάμια ηχομόνωσης είναι "ειδικά".

Το παραπάνω σενάριο, εκτός από τρελά ακριβό, είναι και σχεδόν αδύνατο να υλοποιήσεις σε ένα τυπικό σπίτι.

Οπότε, ή ωτοασπίδες ή μηνύσεις.
ή να βρει ενα αλλο σπιτι, αυτοι δε θα ησυχασουν!

Reaction score
0

Φιλε Costas E,ειναι ακριβως οπως τα λες τα πραγματα,αυτο φοβομουν και εγω στο θεμα της ηχομονωσης,αν εξερεσουμε την ηχομονωτικη πορτα,τζαμια και κουφωματα,δεν νομιζω να γινει τιποτα αν εκανα μονο ολο το δωματιο με Cirmix Dual και γυψοσανιδα,το Cirmix Dual το βρηκα 86 ευρω το φυλλο το τετραγωνικο μετρο!Αν εφτιαχνα μονο αυτα τα 2 λογικα θα ξεπερναγε τα 2000ρικα η κατασκευη.Ουτε για πλακα δεν υπαρχουν ουτε μπορω να βρω αυτα τα χρηματα.

Στο θεμα της μυνησης τωρα,επηδη θελω να πεισω τον πατερα μου να βρουμε καπου δανεικα να κανουμε επιτελους την μυνηση και τα ασφαλιστικα,κολαει ο ιδιος και φοβατε μην μας κανουν (οι γειτονες) καμια ζημια.Ψευδης Μυνησεις,η να μας κατηγορησουν με μυνηση οτι τους καναμε πραγματα που δεν καναμε με ψευδεις μαρτυρες (φιλους τους) κτλ.Επισης φοβατε μην αρχισουμε να πλακωνομαστε στο ξυλο καθε μερα και αρχισουν οι βεντετες κτλ,συν να κανουν εξεπητηδες ακομα χειροτερη φασαρια για να μας την σπαν περισσοτερο.Με λιγα λογια φοβαται μην σφαχτουμε και γινει πολεμικο μετωπο η πολυκατοικια.

Του λεω να μην τα φοβαται ολα αυτα,να τους γραψει και οτι αν δεν μπορουν να αποδειξουν κατι δεν θα βγαλουν ακρη,αν κανουν ψευδη μυνηση,θα κανουμε εμεις ψευδη καταμυνηση.

Εντωταξυ στην πολυκατοικια ειμαστε μονο εμεις,αυτοι και ο αποκατω μας.Το ισογειο το νοικιασαν προσφατα και τον αλλο μηνα θαρθει μια οικογενεια.Τον αποκατω δεν τον πολυενοχλουν και μερικες φορες που ενοχλησαν την γυναικα του με μουσικες,πουχε γυρισει απο την δουλεια,απλα μια φορα τους τοπαν και τελος.Δεν ασχολειται δυστηχως ουτε εκεινος.

Να δουλε πως θα βγαλουμε ακρη

Reaction score
0

Φιλε Abessalom με εσωσες με αυτο που ειπες.Δεν το ειχα σκεφτει.Οντως ειναι μια πολυ εξυπνη κινηση,αλλα το μεγαλο προβλημα ειναι που θα τον βρω τον φιλο/γνωστο κτλ με ντεσιμπελομετρο και μαλιστα να τον πεισω να καταθεσει ως μαρτυρας.Εκει ειναι το προβλημα.

Επισης αν το κανουμε ετσι,μπορει να ισχυριστουν στην αστυνομια/δικαστηριο οτι η μετρηση ηταν σκηνοθετημενη και φτιαχτη.Διοτι εγινε με μετρηση φιλου μου/γνωστου μου κτλ.Διοτι οι αλλοι (οι γειτονες) θα ισχυριζονται οτι λεμε ψεματα και οτι δεν κανουν φασαρια.

Γιαυτο πιστευω χρειαζεται (δυστηχως) επισημη μετρηση της αστυνομιας για να με παρουν στα σοβαρα.Κατι που μονο αν σκασεις το 800ρι μπορει να γινει με τα ασφαλιστικα μετρα.

Στο θεμα του να ερθουν στο σπιτι το βραδυ η αστυνομια,το προβλημα ειναι οτι (πρεπει να κατσουν καποια ωρα εδω η αστυνομια,πχ μια ωρα) γιατι οι αλλοι απο πανω (μια σταματανε την φασαρια για λιγο πανε μεσα στο σαλονι και καθονται,μια ξεκινανε συνεχομενα πανω απο το δωματιο μου,ολη την ωρα το ιδιο βιολι μεχρι το πρωι).Τσακωμοι,φασαριες,μουσικες.Καθετε ο αλλος μεχρι το πρωι στο Skype παιζει καποιο παιχνιδι,εχει τερμα τα ηχεια του υπολογιστη και φωναζει,βριζει κανει χαβαλε με 50 ατομα.Αλλες φορες φερνει φιλαρακια του μεχρι το πρωι μπαχαλο.Καφενειο και γηπεδο.

Πρεπει η αστυνομια να αραξει τουλαχιστον μια ωρα εδω για να δει επ ακριβως το τι γινεται.Ναρθει 3 με 4 το βραδυ.Δυστηχως η αστυνομια δεν εχει τετοιο χρονο να ασχοληθει.

Reaction score
2.566
Διαβάζοντας το νήμα έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο γιος και ο σκύλος. Με δεδομένη την ηλικία του, είναι λογικό να προβαίνει σε αυτές τις δραστηριότητες, δεν κάνει κάτι εκτός ηλικίας...το πρόβλημα είναι η ελλιπής ηχομόνωση. Επίσης πιστεύω πως οι γονείς του, στάνταρ του έχουν κάνει παρατήρηση και απλά τους γράφει, πάλι γιατί είναι λογικό στην ηλικία του και δεδομένης της μη καλής σχέσης που έχουν συνήθως οι γονείς με τα παιδιά τους.
Θα σου πρότεινα να μιλήσεις ξανά μαζί με τον πατέρα σου στους γονείς του και στον ίδιο, να τους εξηγήσεις πως κατανοείς ότι δεν κάνει κάτι παράλογο, απλά επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει ηχομόνωση, πρέπει να πιεστεί και να κάνεις κι αυτός κάποιες θυσίες. Όπως ενδεχομένως πρέπει να κάνεις κι εσύ, πχ. θα μπορούσατε να κανονίσετε ότι Παρασκευή-Σάββατο να μπορεί να φέρει και φίλους, να κάνει ότι γουστάρει που λέει ο λόγος, αλλά τις υπόλοιπες μέρες να είναι πιο προσεχτικός κτλ. Επίσης δεν έιναι δύσκολο να κανονιστεί να κλείνουν τη πόρτα το βράδυ στο δωμάτιο του γιου να μη μπαίνει το σκυλί.
Θέστε τους τις ποινικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, πείτε τους πως έχετε μιλήσει με δικηγόρο κλπ και πως αν δεν σας αφήσουν άλλη επιλογή, θα αναγκαστείτε, ενώ ειλικρινά δεν θέλετε, να το προχωρήσετε το θέμα γιατί είναι πραγματικά τρομερά ενοχλητικό. Ηχογράφησε όλη τη συνομιλία έτσι να υπάρχει για καλό και για κακό...αν και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά ποτέ δε ξέρεις...
Αν πάλι σας γράψουν...ως πρώτο βήμα και χωρίς κόστος, μπορείς να απευθυνθείς στον εισαγγελέα υπηρεσίας στην ευελπίδων και να του εκθέσεις το πρόβλημα και να κάνει ο ίδιος σύσταση καταρχάς...άλλο να τη κάνει εισαγγελέας κι άλλο οποιοσδήποτε άλλος...
Αν πάλι σας γράψουν...τέντωσέ το μέχρι εκεί που δεν πάει, βάλτο στόχο για το 2013 να τους "τελειώσεις" ...
Το σπίτι το νοίκιασαν ή το αγόρασαν?

Reaction score
0

Φιλε μου τους ειχα πιασει και εγω και ο πατερας μου απο προπερισυ με το καλο τους γονεις,και πριν και μετα τους τσακωμους,(2 χρονια παει το θεμα αυτο) τους τοχουμε πει παρα πολλες φορες.Και οι Υιοι τους τους γραφουν συνεχως.Καποιες στιγμες για 1-2 μερες καναν ησυχια και μετα παλι τα ιδια.Ειχα κανει περιση εισαγγελικη παραγγελια κατα συσταση της αστυνομιας,και καλουσαν τον εναν τον Υιο (τον μεγαλο) και δεν πηγενε.Πηγε μετα απο 2 βδομαδες ο πατερας του στο τμημα και τα αρνηθηκε ολα,πηραμε και χαρτι.

Εκατονταδες φορες τους τοχουμε πει μια με ηρεμο τροπο μια με αγριο,τους εχω πει για μυνησεις κτλ.Δεν βγαινει ακρη.Οταν τους ειπαμε για μυνησεις αρχισαν να μας απειλουν και εμας.

Τα 2 σπιτια ταχουν αγορασει με δανειο.Ο πατερας λειπει ολη μερα απο το σπιτι,κανει 2 δουλειες.
Τους επιασε τωρα παλι ο πατερας μου στις γιορτες,του ειπε ο πατερας τους οτι θελει να το μονωσει αλλα δεν εχει χρηματα και δεν ξερω μπορει ναχει και δικιο.Αλλα τα τσογλανια δεν ακουν με τιποτα τους γονεις.
Δεν μαζευονται με τιποτα,και αν για λιγο τα μαζεψουν μετα απο 1-2 μερες ξεκιναν τα ιδια.

Μαλιστα μια γειτονισα μας ειπε (ξεχασα να το αναφερω αυτο) οτι παλιοτερα πρωτου ερθουν εδω στην πολυκατοικια μας νοικιαζαν ενα διαμερισμα εδω στην περιοχη μας λιγο ποιο πανω,εκει μενει μια φιλη της γειτονισας και τους ξερει,και της ειπε οτι ειχαν και εκει προβλημα ολη η πολυκατοικια,μαλιστα αν δεν κανω λαθος ειχε πει στον πατερα μου η γειτονισα μας οτι μαζευανε υπογραφες για να τους διωξουνε.

Εδω εχω ανεβει νυχτα και απογευματα που βαζουν τερμα την μουσικη πολλες φορες πανω να τους χτυπαω πορτες κουδουνια κτλ.Και να μην ανοιγει κανεις.Τωρα μονο τις γιορτες ανεβηκα 3 φορες πανω και ενω ακουγα απο το σπιτι μου ηταν και η μανα τους πανω,πηγα πανω τις 2 φορες (διαφορετικες μερες) δεν μιλαγαν καθολου που χτυπουσα.Την 3η αλλη μερα μου μιλαει το μικρο τους παιδι και μου λεει οτι η μανα τους λειπει και καλα.Ενω ηταν μεσα,τους ακουω οταν συζητανε στο σαλονι απο το χωλ του σπιτιου μου.

Και πετυχε στον δρομο τον πατερα τους μια μερα ο πατερας μου και μιλησαν.Ναι ναι θα κανουν ησυχια,παιδια ειναι,κτλ.ΚΑΙ ΑΚΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.209
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79