Παραμορφωμένο κανάλι σε technics sl-23

Reaction score
40
Καλησπέρα σε όλους,έχω ενα πικάπ technics sl-23 με την αρχική του κεφαλή epc-271ces.Τον τελευταίο καιρό το δεξί κανάλι ακούγεται αρκετά παραμορφωμένο και πιο χαμηλά από το αριστερό κατί το οποίο διορθώνεται για λίγο αν χτυπήσω ανεπαίσθητα το πικαπ και κουνηθει ο βραχίονας,μετά από λίγο όμως το πρόβλημα επιστρέφει.Σίγουρα δεν ειναι θέμα ενισχυτή ή καλωδίωσης οπότε μας μένει ή η κεφαλή ή η βελόνα η οποια έχει να αλλαχθεί πάνω απο 6-7 χρόνια.Ξέρει μήπως κανεις τι μπορεί να φταίει?Να αλλάξω κεφαλή ή απλα βελόνα??

Reaction score
1.815
Απάντηση: Παραμορφωμένο κανάλι σε technics sl-23

Τις ρυθμίσεις (antiskating, βάρος κεφαλής) τις έχεις ελέγξει?

Reaction score
40

Τα εχω ελέγξει ναι και τα χω καλιμπραρει απ την αρχή,τα έχω και τα 2 στο 1.75 αν και για το anti-skating απ όσα έχω διαβάσει για να κάνεις σωστή ρύθμιση θέλει πόλλα παραπάνω απ αυτό μόνο,δεν νομίζω να ναι πάντως κατι απ αυτά γιατί έπαιζε με τις ίδιες ρυθμίσεις απροβλημάτιστα εδώ και 30 χρόνια οποτέ περιορίζομαι λογικά στην κεφαλή-βελόνα.Η απλή λύση είναι να πάρω μια καινούρια κεφαλή και να τελειώνει το θέμα όμως απ οτι έχω διαβάσει εδώ αλλα και σε άλλα site η μαμα κεφαλή ειναι πολυ καλή και αν δεν έχει πρόβλημα θα ήταν κρίμα να πάει χαμενη ..

Reaction score
8.905

... η μαμα κεφαλή ειναι πολυ καλή και αν δεν έχει πρόβλημα θα ήταν κρίμα να πάει χαμενη ..
Όντως είναι καλή, για ανταλλακτική βελόνα προτίμησε αυτήν (elliptical) η εάν το σύστημα σου την υποστηρίζει (και αντέχεις οικονομικά) αυτήν (sas).

Reaction score
295

Καλησπέρα σε όλους,έχω ενα πικάπ technics sl-23 με την αρχική του κεφαλή epc-271ces.Τον τελευταίο καιρό το δεξί κανάλι ακούγεται αρκετά παραμορφωμένο και πιο χαμηλά από το αριστερό κατί το οποίο διορθώνεται για λίγο αν χτυπήσω ανεπαίσθητα το πικαπ και κουνηθει ο βραχίονας,μετά από λίγο όμως το πρόβλημα επιστρέφει.Σίγουρα δεν ειναι θέμα ενισχυτή ή καλωδίωσης οπότε μας μένει ή η κεφαλή ή η βελόνα η οποια έχει να αλλαχθεί πάνω απο 6-7 χρόνια.Ξέρει μήπως κανεις τι μπορεί να φταίει?Να αλλάξω κεφαλή ή απλα βελόνα??
Δες και τα καλωδιάκια κατω απο το κελυφος που ενώνουν την κεφαλή με αυτό.Προσπάθησε να τα κουμπώσεις καλά.

Reaction score
11.759
το οποίο διορθώνεται για λίγο αν χτυπήσω ανεπαίσθητα το πικαπ και κουνηθει ο βραχίονας,μετά από λίγο όμως το πρόβλημα επιστρέφει.
Μήπως ο βραχίωνας δεν κινείται ελεύθερα και δεν ακολουθεί το αυλάκι; Αυτό καταλαβαίνω από την περιγραφή σου. Μήπως είναι σφιχτός ή σκαλώνει κάπου;

ryk

Reaction score
925

Μήπως θέλουν κανά καθαρισματάκι οι επαφές της κεφαλής ή/και του βραχίονα? (Μπατονέτα-οινοπνευματάκι κτλ.)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.018
Απάντηση: Re: Παραμορφωμένο κανάλι σε technics sl-23

Μήπως ο βραχίωνας δεν κινείται ελεύθερα και δεν ακολουθεί το αυλάκι; Αυτό καταλαβαίνω από την περιγραφή σου. Μήπως είναι σφιχτός ή σκαλώνει κάπου;
...

Reaction score
2.248

Αυτό στο κάνει σε ένα συγγεκριμένο σημείο επί του δίσκου?
Βγάλε το antiskating, ισορρόπησε τον βραχίονα και φύσηξε απαλά από τα πλάγια. Εάν είναι ΟΚ ο βραχίονας τότε θα κινηθεί προς το pivot. Εάν σκαλώσει κάπου ή δεν μουβάρει είναι μηχανική βλάβη.

Reaction score
40

Τα έχω κάνει όλα αυτά και οι συνδέσεις είναι καθαρές και ο βραχίονας κινείται κανονικά απ ότι μπορώ να καταλάβω..Ο ήχος μπορεί να χαθεί σε οποιοδήποτε σημείο του δίσκου και ή επανέρχεται απο μόνος του ή αν χτυπήσω απαλά το καπάκι του πικαπ απο πάνω και κουνήθει ελάχιστα κάθετα ο βραχίονας πάνω στην ανάρτηση της βελόνας αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια,γι αυτο θεωρώ οτι είναι ή η βελόνα ή η κεφαλή...Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας,σε πρώτη φάση μαλλον θα αγοράσω μια ιμιτασιόν βελόνα που εχω βρει με 11 ευρώ και αν όλα φτιάξουν τότε θα πάρω jico που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια ή αλλιώς θα αρχίσω να κοιτάω για κεφαλές κάτι που σημαίνει θα χρειαστώ πάλι τη βοήθειά σας!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.891
Members
38.516