Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

Reaction score
0
Χαιρετω την παρέα σας ως νέο μέλος. Εδώ και λιγο καιρο ημουν στο ψαξιμο για ενα σετακι home cinema ( το πρώτο μου και η πρωτη μου επαφη στο χώρο)...Δυστυχως το budget μου ηταν μετριο και δεν θα ηθελα να ξεπερασει τα 700 ευρώ. Έτσι κατέληξα στην αγορά των tangent clarity 8 (http://www.tangent-audio.com/en/model/82_Clarity-8-floor-speaker.html) για μπροστινο ζευγάρι τα οποία μολις ειδα τη δάγκωσα τη λαμαρίνα και ήταν πιστευω σε καλή τιμή, και στον yamaha rx-v373 (http://uk.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v373_g/). Τα ηχεια τα έχω ηδη ενώ ο ενισχυτης ειναι καθ'οδόν. Ωστόσο κατι αρχισε να με τρωει :) Τα ηχεια αναφερουν τα κατωθι χαρακτηριστικα
Impedance: 4-8 Ω
Sensitivity: 90 dB
Max music power: 150 Watts
Recommended amplifier: 10-150 Watts

και ο ενισχυτής Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms) -/110/130/150W
Και τωρα τι με τρωει:)
Η yamaha στα 8ohm δεν αναφερει ισχυ. Αυτο τι σημαινει; Οτι τα ηχεια μου δεν ειναι συμβατα; Οτι κινδυνευω να προκαλεσω ζημια σε ενισχυτη η ηχεια η και στα 2; Μήπως τα ηχεια ειναι μεγαλα για τον ενισχυτη; Αυτο τι μπορει να συνεπαγεται; Σας παρακαλώ αν μπορειτε διαφωτιστε με γιατι φοβαμαι μηπως ξοδεψα τα δυσκολα κερδισμενα μου χρηματα λάθος.....

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

κανενα προβλημα.....μαλλον στο σαιτ που κοιταξες τα χαρακτηριστικα βαρεθηκαν να γραψουν την ισχυ στα 8ohm

http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx/rx-v373_black_u/
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Οι προδιαγραφες τους πρεπει να ειναι ελαφρως διαφορετικές καθότι στο εγχειρίδιο που κατέβασα http://download.yamaha.com/api/asset/file/?language=en&site=uk.yamaha.com&asset_id=54045 στη σελίδα 79 γραφει για μοντελα αμερικής και καναδά 8/6/4/2Ω 110/130/160/180W, ενώ για other models (προφανώς και το ελληνικό) 6/4/2Ω 110/130/150W. Ουτε εδώ αναφέρει 8Ω. Ρωτάω αν εχω κάποιο θέμα και το ψάχνω λίγο καθότι είμαι λίγο νιούφης στο άθλημα και φοβάμαι:) Ισχύει το ενδεχόμενο να μην αναφέρουν τα 8 γιατί η ισχύς εκεί προφανώς θα ήταν κάτω από τα 100w και αυτό δεν πουλάει;

Reaction score
7.104

δεν ξερω αν ισχυει αυτο,παντως προβλημα δεν θα εχεις,ενταξει δεν ειναι κανενα τερας ενισχυτης αλλα την δουλεια σου θα την κανεις μια χαρα

Timaras

Reaction score
2.153
Αν δεν έχεις πρόβλημα με τα μεταχειρησμένα ρίξε μια ματιά σ'αυτόν τον Denon!
Είναι overall καλύτερο μηχάνημα από τον 373 χωρίς να υποστηρίζει 3D.

Reaction score
0

ευχαριστω για τις απαντησεις και τη βοήθειά σας...Τον ενισχυτή τον έχω ήδη παραγγείλει και τον περιμένω από μέρα σε μέρα οπότε δεν μπορώ να κοιτάξω κάτι άλλο. Θα επανέλθω όμως σίγουρα μόλις παραλάβω γιατί λογικά θα χρειαστώ κάποια βοήθεια, καθώς και για την επιλογή sub, κεντρικού και περιφερειακών

Reaction score
512

Ωραιο. Φιλε το συστημα φαινεται πολυ καλο για τα λεφτα του. Τα κυριως αξιοπρεπεστατα , ο ενισχυτης μια χαρα με το μικροφωνακι του τον δουλεψα και εγω 3 μηνες θα μεινεις ευχαριστημενος. Τωρα στο ζουμι που ειναι το ταιριασμα εγω το κρινω ιδανικο . 150w music power με βαζει λιγο σε υποψιες διοτι αξιοπρεπεις κατασκευαστες αναφερονται σε R.M.S. Στην χειροτερη να ειναι 100 βαττ rms τα ηχεια σου οποτε σε αυτη την περιπτωση μπορουμε να μιλησουμε καλυτερα. Αυτο σημαινει οτι σε υψηλες εντασεις δεν ανησυχεις αν θα χαλασει κατι ενισχυτης(εχουν κυκλωμα προστασιας υπεροδηγησης) η τα ηχεια σου αφου αντεχουν την ισχυ που θα τους δωσεις. Πολυ δυνατα ενα track μην σε ανησυχει καθολου.

Reaction score
512

Μήπως τα ηχεια ειναι μεγαλα για τον ενισχυτη; Αυτο τι μπορει να συνεπαγεται; Σας παρακαλώ αν μπορειτε διαφωτιστε με γιατι φοβαμαι μηπως ξοδεψα τα δυσκολα κερδισμενα μου χρηματα λάθος.....
καλυτερα μεγαλα ηχεια σε ισχυ και μεγεθος και μικρος ενισχυτης παρα μεγαλος ενισχυτης και μικρα ηχεια σε ισχυ και μεγεθος μια δικια μου εντυπωση μπορει να κανω και λαθος. Μια αρχη κοινη αποδεκτη μπορουμε να πουμε φεριπιν οτι για εναν ενισχυτη 75βαττ το συνιστομενο σε βατ ηχειο ειναι 100βατ μια τετοια αναλογια φανταστειτε και σε διαφορετικες περιπτωσεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

καλυτερα μεγαλα ηχεια σε ισχυ και μεγεθος και μικρος ενισχυτης παρα μεγαλος ενισχυτης και μικρα ηχεια σε ισχυ και μεγεθος μια δικια μου εντυπωση μπορει να κανω και λαθος.
100% λανθασμένη εντύπωση.
Τα ηχεία καίγονται εξ' αιτίας μικρής ισχύος,πρώτα απ' όλα.Καθότι αν κληθεί ο ενισχυτής να παίξει δυνατά θα βγει εκτός ασφαλών ορίων λειτουργίας και θα στείλει μεγάλο ποσοστό παραμόρφωσης.

Reaction score
512

αρτσι μπουτσι και λουλατσι ολοι αδιαβαστοι. Ειμαι αριστουχος ηλεκτρονικος και οπλουργος στα F-16

Reaction score
677

Τα ηχεία σου,τα είχα με Yamaha RS 500.Πολύ καλός συνδυασμός θα τα ευχαριστηθείς.
Πρόσεξε αυτό που σου λένε οι παραπάνω για την υπεροδήγηση γιατί στα τότε σχετικά φορουμς είχα διαβάσει πως τα τουίτερ τους παραείναι ευαίσθητα στο κλιπάρισμα.
Εννοείται πως με παραπάνω και ποιοτικά βατ δεν θα έχεις πρόβλημα,απλώς λίγη προσοχή τώρα όταν έρχεσαι σε κέφια.

Reaction score
512
Απάντηση: Re: Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

danas, θα ήταν καλό να διαβάσεις μερικά άρθρα στο forum.

Τα περισσότερα απ' όσα γράφεις εδώ και αλλού είναι λάθος.

EDIT: Μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?96747-%C5%E4%FE-%F4%E1-%EA%E1%EB%DC-watt!
Κυριοι εχω διαβασει πολυ το φορουμ και εχω καταλαβει αρκετα στο θεμα μας λοιπον για ενισχυτικα ηχεια ισχεις αντοχες ορια περιμενα δυο μερες και κανενας απο εσας δεν απαντησε κατι σχετικο. Τωρα αν οτι εγω γραφω στο φορουμ ειναι λαθος
δεν με πειραζει καθολου καντε την δουλεια σας να κανω και εγω την δουλεια μου

Reaction score
512
Απάντηση: Re: Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

Ωραια διαβασα και τον Ημιθεο πραγματα τραγικα γιατι πρεπει να τα εχω διαβασει πανω απο 100 φορες στα σχολικα μου χρονια και τωρα τα ξερω απεξω πραγμα που το 80 τις εκατο του σαιτ σας δεν γνωριζει. Μου κοψατε τωρα και δικαιωματα στο φορουμ και στα @@ μου σας αφηνω στην αγνοια σας Metallica for ever.

Reaction score
512

Παιδια πραγματικα συγνωμη νιωθω ενοχες ειμαι τουλαχιστον απρεπεις σας εκτιμω ολους σεβομαι τον χωρο το επαιξα εγωιστης και μετανοω. Καλεες ακροασεις χαιρομαι που γραφω κατι και εγω γιατι μ'αρεσει ολη η ιδεα και μου αρεσει η επικοδομιτικη κουβεντα.Χομπι.

Reaction score
512

100% λανθασμένη εντύπωση.
Τα ηχεία καίγονται εξ' αιτίας μικρής ισχύος,πρώτα απ' όλα.Καθότι αν κληθεί ο ενισχυτής να παίξει δυνατά θα βγει εκτός ασφαλών ορίων λειτουργίας και θα στείλει μεγάλο ποσοστό παραμόρφωσης.
Γεια χαρα σε ολη την Ελλαδα και ολον τον κοσμο. Εδω στην Αθηνα περναμε υπεροχα (πληροφοριακα-εγκυκλοπαιδικα):thumbsup:
τα ηχεια καιγονται εξαιτιας της μικρης ισχυος.:thumbsdown: Το αντιθετο θα ελεγα.Αν κληθει οποιοσδηποτε ενισχυτης εμποριου απο μικρο-μιντι-ολοκληρομενο να προσδοσει-στειλει παραπανω ρευμα, ισχυ στα ηχεια μας που ειναι φορτιο με μεταβλητη αντισταση τοτε ο ενισχυτης μας θα κλεισει και μετα δεν θα ανοιγει. Θα καιει. Επειτα απο δεκα δεκαπεντε λεπτα ανοιξτε τον και θα ανοιξει. Και ολα κανονικα. Ονοματι προστασια εξοδου υπεροδηγησης -θερμοκρασιας ημιαγωγων. Και φυσικα παραμαρφοση οταν θα τον καλουμε να παιξει δυνατα. Ομως σε κανονικες συνθηκες ενας ενισχυτης 2 επι 10 βαττ μπορει να παιξει αξιοπρεπεστατατα με ενα ζευγαρι δαπεδου 100 βαττ και να τα στειλει σε αρκετα υψηλες σταθμες εντασης χωρις παραμορφωση το εχω κανει. Προσοχη θελει οταν ενας ενισχυτης εχει παραπανω ονομαστικη ισχυ απο τα ηχεια μας διοτι απο ενα επιπεδο εντασης και μετα το πιο κοινο ειναι να σου σκισει την ελαστικη μεμβρανη γυρο γυρο απο το γουφερ οχι το γουφερ. Αυτο μου εχει τυχει. Αλλο μπορει να λιωσει το πηνιο απο την υπερθερμανση και τελος παντων να σπασει κατι και να εχουμε ζημια. Σε τετοιες περιπτωσεις στην καλλιθεα απεναντι απο το γηπεδο τεχνικος σε βλαβες ηχειων παιρνει 5-15 ευρώ σε σοβαρες βλαβες τον εχω επισκευτει τρεις φορες επιτυχημενα και ετοιμαζομαι και τεταρτη. Το τηλεφωνο του ειναι 210-95.78.496:thumbsup:

Timaras

Reaction score
2.153
Από manual ηχείων της Magnat

"If the output of your amplifier is significantly higher than the rated power handling capacity
of your speakers extremely high volumes can physically destroy your speakers. This
doesn’t actually happen often
but you should be aware that it is possible.

Weak amplifiers with low output ratings can actually be more dangerous for your
speakers at medium volumes.
This sounds strange but the reason is quite simple: Weak
amplifiers get overloaded much faster than powerful ones and this causes measurable
and audible distortion
, which is more dangerous for loudspeakers than anything else."

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525