Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

Από manual ηχείων της Magnat

"If the output of your amplifier is significantly higher than the rated power handling capacity
of your speakers extremely high volumes can physically destroy your speakers. This
doesn’t actually happen often
but you should be aware that it is possible.

Weak amplifiers with low output ratings can actually be more dangerous for your
speakers at medium volumes.
This sounds strange but the reason is quite simple: Weak
amplifiers get overloaded much faster than powerful ones and this causes measurable
and audible distortion
, which is more dangerous for loudspeakers than anything else."
αυτό δηλαδή σημαίνει οτι θα ακούγεται αισθητά παραμορφωμένος ο ήχος πριν αρχίσουμε να φτάνουμε σε επικίνδυνα για τα ηχεία επίπεδα. Είναι σαν ένα καμπανάκι που σου λέει οτι φίλε κόψε λίγο δεν την παλέυω. Στο θέμα μου τώρα, αυτό με βάση τα στοιχεία των ηχείων και του ενισχυτή σημαίνει πρέπει να φοβάμαι;

Reaction score
512

Ρε παιδια καλησπερα σας παντου και σας ευχομαι τα καλυτερα πιστευω καλα περναμε. Εγω το απο πανω δεν το συμεριζομαι. Γιατι?Γιατι ετσι. Ο καθενας εχει την αποψη του και Η Magnat ειναι η Sony των Hi end δηλαδη τιποτα. Εγω ομως εχω Hi End και ειμαι ανοικτος να με ρωτησετε οτι θελεται ειτε σε προσωπικο μηνυμα ειτε ανοιχτα.:geek:

Reaction score
512

Ας γνωριστουμε λοιπον . Δανας Παναγιωτης ή προην Σμιας (ΟΠΛ) Δανας Παναγιωτης 10 χρονια στρατιωτης και τωρα σπιτι μου και συνταξιουχος. Η πρωτη μου επαφη με το Hi-Fi ηταν 5 χρονων και κατι καταλαβα. Τοτε θυμαμε τον εαυτο μου να μου αρεσει κατι στο θεμα. Τα ηλεκτρονικα μου ερεσαν παντα και στο συστημα Entairtentmaint μπηκα προσφατα. Πιο πολυ η δουλεια μου. Τωρα προσφατα μπηκα σε ενα σπιτι με γραμμες sourround και up και μου ηρθε κουτι. Επιασα και κατι λεφτα και αναβαθμιστηκα. Πηρα κατι γυρω στα 1200 ευρο σε κοματια ηχειων Wharfedale Diamond 10 .1 10. 2 10 .5 10 cs (7) , 8 mid bass cevlar 2 mid range δεν γνωριζω 7 tweeter μεταξιου και τωρα ειμαι Studio:cool: Sub 10'' Velodyne Impact (????Impact????)
Kykloforoysa με ενα Golf τουμπανο απο ζαντα και ηχο και απο οτι θυμαμε ειχα τα orizon mid bass kicker 10'' sub μετα 12'' sub και μετα παλι 10'' αλλαζα συνεχεια ενισχυτες και ηχεια. Του εκανα 120.000χλμ το ελιωσα και το εσπρωξα. Τωρα στο c4 της συζηγου μου εχουμε φορεσει ποιοτικα μεγαφωνα ευτυχως. Της χαρισα και τα πρωτα Wharfedale μου.:frown:

Reaction score
512

2 λυκειου τελ ηλεκτρονικης απουσιολογος οπως και στην 3η δεν καταφερα να μπω ΤΕΙ και καταχθηκα.Δεν ελεγα στο σχολειο μου τιποτα απο οτι εκανα σπιτι μου εφτιαχνα οτι μπορουσα ετσι για το μερακι και το γουστο και την τρελα μου. ΟΛα καλα πανε ηρεμοι ολοι κανουμε οτι μπορουμε κανουμε οτι μπορουμε να αρκεστουμε γιατι ευτυχως τωρα η τεχνολογια μας ειναι πλουσια.

Reaction score
512

Τα ηχεια μου δεν προσδιδουν παραμορφωση οπως και ο ενισχυτης μου (Yamaha rx-v640)

Reaction score
512

Οι καμπυλες στα κουτια αποφευγουν τα στασιμα κυματα εσωτερικα της καμπινας και αυτο εχει αποτελεσμα

Reaction score
512
Απάντηση: Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

Εχω ενα τρελοκομειο παιδικο φιλο που τελος παντων εχουμε κανει πολλα και απιστευτα τωρα τα βρηκαμε και ειναι φτωχαδακι.
Του εχω χαρισει ενα σαμπ Yamaha μικρο το κρατησε 2 χρονια το εχει ακομα. του εδωσα και ενα μικρο ενισχυτη. Μετα απο χρονια και μετα απο εναν τσακωμο μας ειδα οτι τα ειχε κρατησει και πιαναν αξια. Πηρα και εγω θαρος να του πουλησω ενα μουσειο ενισχυτη 5 ομως καναλια . Το λοιπον τα ειχεια του δεν βλεποντουσαν καθολου οποτε βρηκαμε κατι σε 170 ευρο για center left right και του εχουν χαρισει και τα sourround του. Κομπλε.

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Re: Αγορα yamaha rx-v373. Ταιριαζουν τα ηχεια;

αυτό δηλαδή σημαίνει οτι θα ακούγεται αισθητά παραμορφωμένος ο ήχος πριν αρχίσουμε να φτάνουμε σε επικίνδυνα για τα ηχεία επίπεδα.
Μόλις αρχίσεις να ακούς παραμόρφωση,έχεις φτάσει σε επικίνδυνα για τα ηχεία επίπεδα ήδη.Αν συνεχίσεις να ακούς έτσι,ή
κανα τουϊτερ θα κάψεις ή κανα κροσόβερ.
Είναι σαν ένα καμπανάκι που σου λέει οτι φίλε κόψε λίγο δεν την παλέυω. Στο θέμα μου τώρα,
αυτό με βάση τα στοιχεία των ηχείων και του ενισχυτή σημαίνει πρέπει να φοβάμαι;
Μη φοβάσαι τίποτα φίλε.Άκου τη μουσικούλα σου όπως θες.Απλά αν σ'αρέσει να ακούς πολύ δυνατά μουσική,όταν φτάνεις στα όριά του τον ενισχυτή και αρχίζουν οι υποψίες παραμόρφωσης,ένα τσικ κάτω το volume μέχρι να καθαρίσει ο ήχος και είσαι
κομπλέ.Μην σε τρώει το άγχος μήπως καούν τα ηχεία.Αν δε ζορίζεις την κατάσταση πάρα πολύ δεν θα πάθουν τίποτα.

Reaction score
0

Κύριοι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς λόγω της παρατεταμένης απεργίας στα λιμάνια, ακόμα δεν έχω πάρει τον ενισχυτη στα χέρια μου (και συγχίζομαι) Εκμεταλλέυομαι ωστόσο την αναμονή και κοιτάω ταυτόχρονα το υπόλοιπο σετ (κεντρικό, περιφερειακά και sub. Στόχος μου είναι να παραμείνω εντός προΥπολογισμού, τα ηχεία να ταιριάζουν με τον ενισχυτή αλλά και μεταξύ τους να υπάρχει κάποια ομοιομορφία, αισθητικά να με καλύπτουν (και κυρίως τη σύζυγο) και να είναι σε μαύρη λάκα. Για κεντρικό δεν θελω να δώσω πάνω από 100-110, περιφερειακά μέγιστο 140 και για γουφερ με πολλά ζόρια 180-190. Επιλογές δεν έχω και πολλές αλλά θα ήθελα και εδώ τις συμβουλές σας.
Για κεντρικό είμαι μεταξύ crystal audio lcr http://athamas-haritos.skroutzstore...-OS-KYRIO-KENTRIKO-i-PERIFEREIAKO.764030.html και roister emphasis C5 http://www.eshop.avart.gr/product_info.php?products_id=184
Για περιφερειακά τείνω προς τα crystal audio bps 2.0 http://www.guaranty.gr/p.Crystal-Audio-BPS2-0-BL-Icheia-Doryforoi.761901.html
Για υπογουφερ Yamaha YST-SW030 http://soundgallery.gr/shop/index.p...id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
ή crystal audio tx-8sub http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=3520&category_id=947...
Θα ηθελα να μου πειτε αν ενα τετοιο συνολο θα δεσει με τα μπροστινα, τον ενισχυτη αλλα και μεταξύ όλων. Φυσικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπροσδεκτη προς αξιολόγηση:)

Reaction score
512

Κύριοι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς λόγω της παρατεταμένης απεργίας στα λιμάνια, ακόμα δεν έχω πάρει τον ενισχυτη στα χέρια μου (και συγχίζομαι) Εκμεταλλέυομαι ωστόσο την αναμονή και κοιτάω ταυτόχρονα το υπόλοιπο σετ (κεντρικό, περιφερειακά και sub. Στόχος μου είναι να παραμείνω εντός προΥπολογισμού, τα ηχεία να ταιριάζουν με τον ενισχυτή αλλά και μεταξύ τους να υπάρχει κάποια ομοιομορφία, αισθητικά να με καλύπτουν (και κυρίως τη σύζυγο) και να είναι σε μαύρη λάκα. Για κεντρικό δεν θελω να δώσω πάνω από 100-110, περιφερειακά μέγιστο 140 και για γουφερ με πολλά ζόρια 180-190. Επιλογές δεν έχω και πολλές αλλά θα ήθελα και εδώ τις συμβουλές σας.
Για κεντρικό είμαι μεταξύ crystal audio lcr http://athamas-haritos.skroutzstore...-OS-KYRIO-KENTRIKO-i-PERIFEREIAKO.764030.html και roister emphasis C5 http://www.eshop.avart.gr/product_info.php?products_id=184
Για περιφερειακά τείνω προς τα crystal audio bps 2.0 http://www.guaranty.gr/p.Crystal-Audio-BPS2-0-BL-Icheia-Doryforoi.761901.html
Για υπογουφερ Yamaha YST-SW030 http://soundgallery.gr/shop/index.p...id=10&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart
ή crystal audio tx-8sub http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=3520&category_id=947...
Θα ηθελα να μου πειτε αν ενα τετοιο συνολο θα δεσει με τα μπροστινα, τον ενισχυτη αλλα και μεταξύ όλων. Φυσικά οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι ευπροσδεκτη προς αξιολόγηση:)
Εγω κ φιλε αγαπητε καταλαβαινω το νοημα της σχεδιασης φαντασιας ​και προγραματισμου οτι δεν θα καταφερεις και πολλα. Δεν ειναι τρεις καλυτερο να διπλασιασεις το budget των ηχειων σου για να σου μεινουν και να ακουσεις κατι σημαντικο.....?????:hi:

Reaction score
0

Kεντρικό οφείλεις να πάρεις το αντίστοιχο της σειράς,για λόγους ομοιογένειας.
Δυστυχώς δεν το βρίσκω στην Ελλάδα γιατί είναι discontinued μοντέλο. Στα 200 ευρω μαλιστα που βλεπω στην τιμή ειμαι αρκετά εκτος απο τα λεφτά μου. Σκεφτείτε οτι το μπροστινό ζεύγος το πήρα στα 165ευρώ.... Ωστόσο θα συμφωνήσω στη λογική του κεντρικού να είναι της ίδιας σειράς.

@ Danas
Τα οικονομικά είναι σφικτά και προσπαθώ με τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω να πάρω αυτά που αξίζουν περισσότερο, και προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη απόδοση για το κόστος τους. Ξέρω οτι αν διπλασιάσω πχ τα χρήματά μου θα πάρω κάτι καλύτερο, αλλά αυτό είναι ένα ατελείωτο παιχνίδι... Να φανταστείς οτι αρχικά σκόπευα να δώσω για όλο το σύστημα μαζί με τον ενισχυτή 450ε, αργότερα ανηφόρισα προς τα πάνω και ήδη είμαι οριακά στα 700-800ε.

@Timaras
Για το evo 24 μπορώ να ψηθώ. To roister που έβλεπα βέβαια το βρίσκω εδώ αρκετά φθηνά σε εκθεσιακό αδούλευτο όμως κομμάτι στα 100ε και ετοιμοπαράδοτο. Η τιμή του είναι σημαντικός παράγοντας και το ταπεινό μου αδαές μυαλό βλέπει καλύτερες προδιαγραφές στα χαρτιά. Δυστυχώς δεν έχω ακούσει κανένα, αλλά ούτε θα μπορέσω να ακούσω κάποιο από αυτα που με ενδιαφέρουν. Τα Ε4 για πίσω είναι σε καλή τιμή, αλλά στο ενα και μοναδικό review που βρήκα δεν απέσπασαν και τις καλύτερες κριτικές. Tα Ε5 φαίνονται σαφώς καλύτερα αλλά φεύγουμε πάλι στα λεφτά:confused: .. Υπάρχει και η αγορα σαμπ στη μέση

Reaction score
512

Καλησπερα
Εχω διαλυσει ολο το τοπικ
Ο ανθρωπος μια χαρα το ξεκινησε το θεμα πληρεστατα και αναλυτικα
Εγω δεν ειμαι ανθρωπος και τωρα το καταλαβα
Οτι εγραψα εδω πανω ηταν εντελως κουτά κούτα κουτα..........
Προς γνωση και συμορφοση
Κατι πρεπει να κοψω τα ποτα κατι δεν ξερω με πινουν μαλλον με ηπιαν
Καλο βραδυ:thumbsup:

Reaction score
512

Εγω κ φιλε αγαπητε καταλαβαινω το νοημα της σχεδιασης φαντασιας ​και προγραματισμου οτι δεν θα καταφερεις και πολλα. Δεν ειναι τρεις καλυτερο να διπλασιασεις το budget των ηχειων σου για να σου μεινουν και να ακουσεις κατι σημαντικο.....?????:hi:
Οχι ειναι ακυρο το παιρνω πισω ειναι εντελως λαθος

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas