Xtz ηχεια ακροαση

Reaction score
433
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα ακροασης XTZ ηχείων στην Θεσσαλονική? ενδιαφέρομαι για ακρόαση των 99.26 ή 99.36. Υπάρχει κάποιος που τα φέρνει εδώ? Ψήνομαι για τα 99.26ΙΙ αλλα δεν τα εχω ακουσει πουθενα... Υπάρχει μήπως φίλος που τα έχει στημένα και έχει την καλοσύνη να μου παραχωρήσει μια ακρόαση στο χώρο του? Θα του ήμουν υπόχρεος.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει δυνατότητα ακροασης XTZ ηχείων στην Θεσσαλονική? ενδιαφέρομαι για ακρόαση των 99.26 ή 99.36. Υπάρχει κάποιος που τα φέρνει εδώ? Ψήνομαι για τα 99.26ΙΙ αλλα δεν τα εχω ακουσει πουθενα... Υπάρχει μήπως φίλος που τα έχει στημένα και έχει την καλοσύνη να μου παραχωρήσει μια ακρόαση στο χώρο του? Θα του ήμουν υπόχρεος.
Καλημέρα,

Τα 99.26 ΙΙ δεν έχουν ακόμη εισαχθεί. Θα υπάρχουν τον άλλο μήνα στο κατάστημα και για ακρόαση.

Θ.Ζαφειρόπουλος
LOCATION SOUND
τηλ. 210 3646154

Reaction score
433
Απάντηση: Re: Xtz ηχεια ακροαση

Καλημέρα,

Τα 99.26 ΙΙ δεν έχουν ακόμη εισαχθεί. Θα υπάρχουν τον άλλο μήνα στο κατάστημα και για ακρόαση.

Θ.Ζαφειρόπουλος
LOCATION SOUND
τηλ. 210 3646154
Ευχαριστώ , αλλά είμαι μακριά ....

Βρηκα κάποιεςμετρησεις , αν και οχι απο την καμπινα που με ενδιαφερει αλλα τουλαχιστον ειναι βασης και ιδιο μοντελό-γενια.

Πως τις κρινουν οι πιο ειδικοι τις καμπυλες εμπεδησης και συχνοτητων?

δειχνει να επιβεβαιωνονται τα 6Ω χαμηλοτερη αντισταση, και δειχνει να κατεβαινει πολυ χαμηλα στα 40Hz!

Aπο τα διαγράμματα βλεπω μεγιστη εμπεδηση στα 27-28Ω στα 25Hz! και καπου στα 6Ω στα 400-500Hz,

Mιλα για ενισχυτη τουλαχιστον 60watt. Aνυσυχητικο ειναι τα 83dp

http://www.xtz.se/page-assets/press-tests/reviews/files/okt2012/XTZ9926mkII.pdf

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ευχαριστώ , αλλά είμαι μακριά ....

Βρηκα κάποιεςμετρησεις , αν και οχι απο την καμπινα που με ενδιαφερει αλλα τουλαχιστον ειναι βασης και ιδιο μοντελό-γενια.

Πως τις κρινουν οι πιο ειδικοι τις καμπυλες εμπεδησης και συχνοτητων?

δειχνει να επιβεβαιωνονται τα 6Ω χαμηλοτερη αντισταση, και δειχνει να κατεβαινει πολυ χαμηλα στα 40Hz!

Aπο τα διαγράμματα βλεπω μεγιστη εμπεδηση στα 27-28Ω στα 25Hz! και καπου στα 6Ω στα 400-500Hz,

Mιλα για ενισχυτη τουλαχιστον 60watt. Aνυσυχητικο ειναι τα 83dp

http://www.xtz.se/page-assets/press-tests/reviews/files/okt2012/XTZ9926mkII.pdf
Τα τιμη της ελαχιστης αντιστασης δεν θα δυσκολεψει κανεναν ενισχυτη, απλα με 83 db ευαισθησια πρεπει να παρεις ενισχυτη με μεγαλη ισχυ για να ανεβασεις σταθμες. Εαν εισαι σε μικρο δωματιο κατι γινεται, εαν ο χωρος σου ειναι μεγαλυτερος (>15τμ) τοτε θες πανω απο 100 βατ

Reaction score
433

Τα τιμη της ελαχιστης αντιστασης δεν θα δυσκολεψει κανεναν ενισχυτη, απλα με 83 db ευαισθησια πρεπει να παρεις ενισχυτη με μεγαλη ισχυ για να ανεβασεις σταθμες. Εαν εισαι σε μικρο δωματιο κατι γινεται, εαν ο χωρος σου ειναι μεγαλυτερος (>15τμ) τοτε θες πανω απο 100 βατ
Στα 3,5 Χ 4μ ειναι ο χωρος ακροασης αλλα σε σαλα 3,5Χ7μ . Αραγε ο marantz 6006 θα τα καταφέρει αξιοπρεπως σε μεσαίες εντάσεις?
Εκεινο που μου αρεσει στο συγκεκριμένο βάσης είναι το ποσο πολυ κατεβαίνει σύμφωνα με τις μετρησεις 40Hz! και φυσικά η παραμετροποίηση του αλλά και η μονάδα SEAS όπως και το τουίτερ του!! ...α και η εμφανιση και ποιοτητα κατασκευής!! φτανουν άραγε για να προχωρήσω σε αγορά?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Xtz ηχεια ακροαση

Το ηχειο που θα επιλεγει για τον εκαστοτε χωρο εχει να κανει με τα συνολικα λιτρα αερα που θα φορτισει. Συνεπως κρατω το 3.5χ7 και γι αυτο το χωρο σου προτεινω εαν θες να ακουσεις χαμηλο και απο χαμηλες εντασεις, να πας στο αντιστοιχο δαπεδου. Τα βασης μπορει να κατεβαινουν χαμηλα αλλα ογκο χαμηλου για το μεγαλο χωρο και με 83db δε θα βγαλουν. Καλυτερα το μεγαλο αδερφακι τους με μεγαλυθτερη ευαισθησια, καμπινα, κ ενα μεγαφωνο παραπανω, για να παιξει αβιαστα.

D

Deleted member 23222

Guest

Πολύ σωστά.
Μην ψαρώνεις με τα 40 Hz...γιατί το θέμα είναι τι χαμηλό θα ακούς σε φυσιολογικές στάθμες..

Reaction score
433

Πολύ σωστά.
Μην ψαρώνεις με τα 40 Hz...γιατί το θέμα είναι τι χαμηλό θα ακούς σε φυσιολογικές στάθμες..
Δεν ξέρω συναδελφε ...ποια ειναι η γνώμη σου για το ηχείο?

D

Deleted member 23222

Guest

Δεν ξέρω συναδελφε ...ποια ειναι η γνώμη σου για το ηχείο?
Δεν έχω άποψη,αλλά συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης που το προσεγγίζεις το θέμα...

Reaction score
433

Γενικά τα ηχεια αυτης της σειράς της xtz τα ξέρει κανείς? αξίζουν τα λεφτα τους? υπαρχει κάποιος κάτοχος για να τοποθετηθεί?

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Η ακρόαση των xtz γίνεται πλέον στο σπίτι μου.....

Πες μας ποιο μοντελο με τι ενισχυτη και βαλε και φωτο!

Reaction score
433

Πες μας ποιο μοντελο με τι ενισχυτη και βαλε και φωτο!
Tα 99.26mkII τα οποια οδηγούνται από τον av marantz 6006. Το αποτέλεσμα ακόμα στην φαση στρωσιματος, εντυπωσιακό! και χωρίς δυστυχως ακόμα τις βάσεις τους. Τα ηχεια με εντυπωσίασαν με την καθαρότητα του ήχου τους , την λεπτομερεια, τις χροιές στην φωνη, στις ταινίες. Επίσης αν και ηχεία βάσης έχει εντυπωσιακό μπάσο! Στην μουσική σε κλασικά κομμάτια και σε όπερα (ο παβαροτι στο δωμάτιο μου!) και όλα αυτά χωρίς χρήση δικαναλου είναι απόλαυση στα cds και σε καλές ηχογραφήσεις! Φυσικά όταν έπαιξε mp3 οι εντυπώσεις μετριάστηκαν καθώς τα ηχεία γρατζουνουσαν τα αυτια και ο ηχος υποβαθμιζόταν με την μια. Φαντάζομαι την απογείωση των ηχείων με δικάναλο.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Καλημέρα σε ευχαριστω πολυ.
θα περιμένουμε και άλλες εντυπώσεις και αν είναι εύκολο
Βάλε καμία φωτο και αν γνωρίζεις την τιμη.

Reaction score
433

Καλημέρα σε ευχαριστω πολυ.
θα περιμένουμε και άλλες εντυπώσεις και αν είναι εύκολο
Βάλε καμία φωτο και αν γνωρίζεις την τιμη.
Φωτος βεβαια στην πρωτη ευκαιρια. Τιμή ελάχιστα κατω από τα 1000 ευρώ. Το παλιο 99.26 με την παλια σχεδίαση του crossover ,εφοσον το βρεις , και μάλλον λιγο υποδυεστερη καλωδίωση, κοστίζει στα 600-650. Δεν το εχω ακουσει για να σου πω αν αξιζει τα παραπανω λεφτα που ζηταει το mkII.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut