SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

με ενα ψαξιμο στο δικτυο βρηκα απο χρηστες οτι το 5400 ακουγεται καλυτερα απο τα 9000 (απο το dvp 9000 ακομη περισσοτερο) και 777 αλλα και oppo 95
το δικο μου 83se δε με ενθουσιασε ποτε σαν sacd σε σχεση με cd και dvda
αλλωστε το δικο της συστημα δε θα το υποστηριζε καλυτερα η sony;
Κι εγώ βρήκα κάτι χρήστες που λένε ότι σαν το Καλαματιανό δεν είναι τίποτα ενώ είναι γνωστό πως το Μυλοποταμίτικο είναι το καλύτερο! :116:

In other words, με εμπειρίες (και ειδικά τρίτων) δεν βγάζεις άκρη.

Το 83 δεν έχει σχέση με το 95, btw.

Reaction score
249
Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Κι εγώ βρήκα κάτι χρήστες που λένε ότι σαν το Καλαματιανό δεν είναι τίποτα ενώ είναι γνωστό πως το Μυλοποταμίτικο είναι το καλύτερο! :116:

In other words, με εμπειρίες (και ειδικά τρίτων) δεν βγάζεις άκρη.

Το 83 δεν έχει σχέση με το 95, btw.

να σε πω αν εβρισκες χρηστες που λεγανε οτι οι διαφορες του 83se με το 95 ειναι οριακες θα το παρεκαμπτες?
εχεις ακουσει-ζησει με το 95 και 83se μαζι και καταθετεις την προσωπικη σου αποψη οτι δεν εχουν σχεση μεταξυ τους?
δεν καταλαβαινω γιατι το 5400 να μην ειναι καλυτερο απο το 95
ανηκει σε υψηλοτερη κατηγορια και δεν ειναι universal
το οππο κανει πολλες δουλειες και τις κανει καλα αλλα αυτο δε συνεπαγεται και καλυτερα απο ολους τους αλλους και νομιζω δεν ειναι αυτη η φιλοδοξια τους
αλλωστε αυριο θα βγαλουν το "105" που θα παιζει καλυτερα απο το 95

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

να σε πω αν εβρισκες χρηστες που λεγανε οτι οι διαφορες του 83se με το 95 ειναι οριακες θα το παρεκαμπτες?
Ναι. Δεν ξέρω τι σύστημα, τι αυτιά ή τι προβλήματα (γενικότερα) έχει ο καθένας.
Πολλά συστήματα και αυτιά έχουν τόσα προβλήματα που είναι λογικό οι πηγές να παίζουν περίπου στα ίδια.
Και ο "Χ" τύπος, αντί να δει τα υπόλοιπα θέματα του συστήματός του, βγάζει διάγνωση ότι οι πηγές δεν έχουν ακουστές διαφορές (και την ανεβάζει και στο internet).... Μετά από χρόνια που θα πάρει σοβαρά ηχεία ή/και ενισχυτή ή θα φτιάξει τον χώρο του, δεν θα μπει όμως να γράψει ότι έλεγε μπούρδες τότε... Θα το κάνει γαργάρα.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, ειδικά για κάποιον που παρακολουθεί αρκετά χρόνια τα ελληνικά forum, αλλά δε θέλω να πω ονόματα γιατί τις Τρίτες προσπαθώ να μη γίνομαι κακός.

εχεις ακουσει-ζησει με το 95 και 83se μαζι και καταθετεις την προσωπικη σου αποψη οτι δεν εχουν σχεση μεταξυ τους?
Δεν έχουν σχέση με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια (δηλ. σχεδιαστικά-κατασκευαστικά και σε μετρήσεις).
Δεν χρειάζεται να έχει ζήσει κάποιος μαζί τους για να το γνωρίζει αυτό. Είναι δεδομένο.

Για υποκειμενικά πράγματα όπως τον ήχο, βλ. παραπάνω.

δεν καταλαβαινω γιατι το 5400 να μην ειναι καλυτερο απο το 95
ανηκει σε υψηλοτερη κατηγορια και δεν ειναι universal
το οππο κανει πολλες δουλειες και τις κανει καλα αλλα αυτο δε συνεπαγεται και καλυτερα απο ολους τους αλλους και νομιζω δεν ειναι αυτη η φιλοδοξια τους
Και το Audio Q7 είναι SUV αλλά πάει στην άσφαλτο καλύτερα από άλλα που είναι αμιγώς "δρόμου".

Το τι κάνει και τι δεν κάνει η κάθε συσκευή πέρα από αυτό που θέλουμε δεν μας ενδιαφέρει, εκτός εάν αυτό αποδεδειγμένα οδηγεί σε εκπτώσεις στην ποιότητα του τμήματος που μας "καίει" (στην περίπτωσή μας, του δικάναλου ήχου).
Κι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά για το Oppo. Το αντίθετο μάλιστα.

Τώρα προφανώς υστερεί σε μούρη σε σχέση με το Sony, ενώ σίγουρα δε "λέει" να σε ρωτάνε ποιά είναι η πηγή σου και να λες ότι παίζει και BluRay.. Ή μπορεί κάποιος να φτιάχνεται ότι ακούει SACD από μηχανάκι της Sony που έφτιαξε το format - κι ας παίζει χειρότερα από άλλα στα ίδια ή λιγότερα χρήματα.
Καθαρά ψυχολογικής φύσεως θέματα δηλαδή, τα οποία θεωρώ δεν έχει νόημα να τα συζητάμε.
Ο καθένας με τα κριτήρια και τις ανάγκες του προφανώς.

αλλωστε αυριο θα βγαλουν το "105" που θα παιζει καλυτερα απο το 95
Ενώ η Sony έβγαλε ένα SACD και μετά το έκλεισε το μαγαζί;
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Αν μας τρομάζει η εξέλιξη, μπορούμε πάντα να το γυρίσουμε στο βινύλιο.

Reaction score
249
Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

κοιτα η αποψη που παρεθεσα ηταν beta tester του oppo
λοιπον οπως λες αφου το oppo εχει τις καλυτερες μετρησεις ειναι το καλυτερο cd player που υπαρχει αυτη τη στιγμη;
εγω ειμαι της αποψης οτι ο τελικος κριτης ειναι το αυτι ( τωρα αυτα για το χωρο- συνοδα φυσικα και τα ασπαζομαι,αν θελει ομως συνοδα 30000 ευρω για να καταλαβεις αισθητη διαφορα εμενα -και πολλους αλλους-δε με ενδιαφερει σαν μηχανημα )
αν το ειχα να το δοκιμασω θα μπορουσα βεβαια να μιλησω αλλα δε μου περισευουν 1080 για τη δοκιμη
εσυ βεβαια μιλας βασισμενος στις μετρησεις και καλα κανεις ,τις οποιες εχω υποψη μου αλλα θα με ενδιεφερε και πως ακουγεται στα αυτια των αλλων γιατι τι να κανουμε με τα αυτια ακουμε
και κλεινω με ενα παραδειγμααν γινονταν δυο συναυλιες με την ιδια ορχηστρα και τον ιδιο σολιστα αλλα με βιολι καλο στη μια και βιολι αματι στην αλλη αλλα η μια κοστιζε 20 και η αλλη 100 αλλα εγω δεν μπορουσα να ξεχωρισω το καλυτερο βιολι με το αυτι μου γιατι να παω στην ακριβη;
το παραδειγμα παει στις μετρησεις
οσο αφορα το 5400 δεν μπορω να καταλαβω ενα λογο που η sony δε θα μπορουσε να φτιαξει καλυτερο μηχανημα απο την οππο
ενταξει να φτιαχνει φθηνες μαπες
αλλα γιατι και ακριβες
στερειται μηχανικων ΄η υλικων;
μια βολτα στο ebay δειχνει ποσο πωλειται μεταχειρισμενο
και στην αμερικη η οππο ειναι γνωστη δεν ειναι σαν εδω και μην ξεχναμε το 95 εκει εχει μονο 999 $

Reaction score
0

αν το ειχα να το δοκιμασω θα μπορουσα βεβαια να μιλησω αλλα δε μου περισευουν 1080 για τη δοκιμη

και στην αμερικη η οππο ειναι γνωστη δεν ειναι σαν εδω και μην ξεχναμε το 95 εκει εχει μονο 999 $
Νομίζω ότι το Oppo-BDP95 είναι στα 1200 Ευρώ στην Ελλάδα και όχι 1080.

Reaction score
249

Νομίζω ότι το Oppo-BDP95 είναι στα 1200 Ευρώ στην Ελλάδα και όχι 1080.

εχεις δικαιο

απο αγγλια ομως με τα μεταφορικα μου ερχεται τοσο
και δεν ειναι η διαφορα των χρηματων με την Ελλαδα που με κανει να το παρω απο εξω
καλο ειναι να βοηθαμε και τους Ελληνες
ομως οι αγγλοι το δινουν με δυνατοτητα δοκιμης 28 ημερων (οπως και οι αμερικανοι)
εμεις ειμαστε πολιτες β' κατηγοριας να εξαιρεθουμε του προνομιου αυτου;

(ασχετα αν καταλαβαινω τον Ελληνα αντιπροσωπο που δεν το κανει) .

Reaction score
0

Το Oppo 95 μετατρέπει το DSD πρώτα σε PCM πριν το βγάλει στις αναλογικές εξόδους ή το κάνει χωρίς μετατροπή;

Reaction score
249

χωρις μετατροπη νομιζω
στο menu στην ψηφιακη εξοδο διαλεγεις dsd ΄η pcm (αν ειναι οπως το 83)
αυτο πρεπει να φαινεται στα χαρακτηριστικα στη σελιδα της oppo

Reaction score
5.635

Πάντως το δικό μου το Weiss dac202, που δοκίμασα δίπλα-δίπλα στο 5400 του Αντώνη με τα 802d, έτρεξε να κρυφτεί. Σαφώς καλύτερο το 5400. Στις υψηλές και στο βάθος της σκηνής ήταν σαφές, χωρίς αμφιβολία. Μπορούσα άνετα να ξεχωρίσω την υπεροχή του 5400, χωρίς να ξέρω ποια πηγή παίζει.

Με υπόθεση, χωρίς τα να έχω βάλει δίπλα-δίπλα, θα ψήφιζα υπέρ του 5400 έναντι του 95.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

κοιτα η αποψη που παρεθεσα ηταν beta tester του oppo
λοιπον οπως λες αφου το oppo εχει τις καλυτερες μετρησεις ειναι το καλυτερο cd player που υπαρχει αυτη τη στιγμη;
Το καλύτερο δεν ξέρω αν είναι, αλλά σίγουρα είναι αρκετά καλό ώστε να μη χρειάζεται να ασχολείσαι με αυτό και να μπορείς να αφοσιωθείς σε άλλα μεγαλύτερα θέματα που σίγουρα υπάρχουν στην ηχητική σου αλυσίδα (που συμπεριλαμβάνει και τον χώρο ακρόασης, για να μην ξεχνιόμαστε).

Προσωπικά βέβαια δεν θα έδινα καν χρήματα σε κάτι που παίρνει δισκάκια (τα SACD ακούγονται μια χαρά στο PC - και σε μορφή ISO πλέον), αλλά αν έπρεπε να επιλέξω ένα αυτό θα ήταν το Oppo χωρίς πολύ-πολύ σκέψη.

εγω ειμαι της αποψης οτι ο τελικος κριτης ειναι το αυτι ( τωρα αυτα για το χωρο- συνοδα φυσικα και τα ασπαζομαι,αν θελει ομως συνοδα 30000 ευρω για να καταλαβεις αισθητη διαφορα εμενα -και πολλους αλλους-δε με ενδιαφερει σαν μηχανημα )
εσυ βεβαια μιλας βασισμενος στις μετρησεις και καλα κανεις ,τις οποιες εχω υποψη μου αλλα θα με ενδιεφερε και πως ακουγεται στα αυτια των αλλων γιατι τι να κανουμε με τα αυτια ακουμε
Το σωστότερο είναι να βρεις αυτά τα 1080 και να το δοκιμάσεις. Αν δε σου κάνει πας στο 5400 ή σε κάποιο άλλο.
Δεν μπορώ να ξέρω τα γούστα σου, ούτε και κανείς άλλος.
(Γιατί για γούστα μιλάμε από τη στιγμή που φεύγουμε από τα τεχνικά.)

και κλεινω με ενα παραδειγμααν γινονταν δυο συναυλιες με την ιδια ορχηστρα και τον ιδιο σολιστα αλλα με βιολι καλο στη μια και βιολι αματι στην αλλη αλλα η μια κοστιζε 20 και η αλλη 100 αλλα εγω δεν μπορουσα να ξεχωρισω το καλυτερο βιολι με το αυτι μου γιατι να παω στην ακριβη;
το παραδειγμα παει στις μετρησεις
Μαζί σου.
Άσε που, επειδή μιλάμε για γούστα, μπορείς εσύ να προτιμάς το "απλό" βιολί σε σχέση με το Αμάτι. :126:

Έτσι, ακόμα κι αν βρούμε το Χ/Υ καλύτερο SACD player του πλανήτη (ας πούμε κάποιο της Sony για να μη σας χαλάσω το χατήρι), πάλι κάποιοι θα επιλέγουν ένα άλλο, χειρότερο, ακόμα κι αν αυτό είναι ακριβότερο.
Όπως κάποιοι προτιμούν ένα ενισχυτή με υψηλές παραμορφώσεις ή ένα ηχείο που αποδεδειγμένα έχει έντονους χρωματισμούς καμπίνας γιατί "τους αρέσει καλύτερα" από κάποιο άλλο που είναι σωστότερα σχεδιασμένο.

οσο αφορα το 5400 δεν μπορω να καταλαβω ενα λογο που η sony δε θα μπορουσε να φτιαξει καλυτερο μηχανημα απο την οππο
ενταξει να φτιαχνει φθηνες μαπες
αλλα γιατι και ακριβες
στερειται μηχανικων ΄η υλικων;
Σίγουρα μπορεί - αλλά αυτό δεν μας λέει κάτι.
Αλλιώς να αγοράζουμε μόνο Sony στηριζόμενοι στο ότι αν ήθελε θα μπορούσε να φτιάξει καλύτερα προϊόντα από τις διάφορες χαϊεντο-βιοτεχνίες...

Reaction score
817
Απάντηση: Re: Απάντηση: SACD PLAYERS, YAMAHA S2000, SONY XA 5400 ES

Τελικά το OPPO BDP 95 πρώτα μετατρέπει το DSD σε PCM και μετά το στέλνει στις αναλογικές εξόδους ή κατευθείαν;

Reaction score
30.045

Εχω την εντύπωση οτι τα πάντα γίνονται pcm και μετά D TO A.

Reaction score
209

Εχω την εντύπωση οτι τα πάντα γίνονται pcm και μετά D TO A.
Εάν υπόκειται σε bass management, τότε ναι, παντού και πάντα το σήμα μετατρέπεται σε pcm προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμο. Υπάρχουν players που το μετατρέπουν απ' ευθείας σε αναλογικό και άλλα που το μετατρέπουν πρώτα σε pcm ανεξαρτήτως bass management. Έχει να κάνει με την επιλογή του κατασκευαστή η οποία έχει να κάνει με το αν μπορεί να διαχειριστεί DSD το τσιπάκι.
Ακόμα και η Sony είχε παλιότερα κάποια SACD players που το DAC δεν διαχειριζόταν DSD... .

Reaction score
117

Πλέον υπάρχει και το αντίστροφο, μετατροπή του PCM σε PWM !!! http://nadelectronics.com/products/dac/M51-Direct-Digital-DAC Μήπως αυτό τελικά είναι μια σημαντική αναβάθμιση κάθε συμβατικού cd player μέσω της ψηφιακής εξόδου του, με τη χρήση αυτού του DAC ? Θα ήθελα να το ακούσω...

Reaction score
209

Πλέον υπάρχει και το αντίστροφο, μετατροπή του PCM σε PWM !!! http://nadelectronics.com/products/dac/M51-Direct-Digital-DAC Μήπως αυτό τελικά είναι μια σημαντική αναβάθμιση κάθε συμβατικού cd player μέσω της ψηφιακής εξόδου του, με τη χρήση αυτού του DAC ? Θα ήθελα να το ακούσω...
Ε, μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε σύστημα όλα-σε-ένα της Sony και να του καρφώσεις επάνω μια ψηφιακή από ένα εξωτερικό player αν δεν θες το δικό του. :tongue:

Reaction score
117

Το M51 της NAD μετατρέπει το σήμα PCM σε PWM και κάνει upsampling στα 884 khz αντί των 386 khz του SACD. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι χρησιμοποιώντας απλά Cd μετά το upsampling αυτό είναι σα να παίζει SACD?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.661
Members
38.587