subwoofer 800-1000 €

Reaction score
3.347
Καλημέρα σε όλους

τον τελευταίο καιρό έχω μείνει χωρίς sub :frown:
το χρηματικό όριο είναι το πολύ 1000
ο χώρος είναι 35-40 τμ
επειδή δεν ξέρω να διαβάζω πολύ καλά τα specs ή μάλλον να τα μεταφράζω....
δεν θέλω να την πατήσω και συν οτι είναι μεγάλο (για μένα) το ποσό και τα μαζεύω με ζόρι.

απο αυτά που μου έχουν κάνει κλικ
είναι

Αυτό
και
Αυτό

τα υπόλοιπα εσείς

δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το sub για μουσική αλλα θα το εκτιμούσα αν κάτι
απέδιδε και στα δύο HC, μουσική εξίσου καλά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
περιμενω προτάσεις και αν μπορείτε να βοηθήσετε και με τα specs (που υπερτερεί το ένα απο το άλλο)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
3.347
Απάντηση: subwoofer 800-1000 €

Κι εγώ αυτό καλοβλέπω να σου πω την αλήθεια !!!
καμία άλλη πρόταση ..?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Aπ την στιγμή που μπορείς να αγοράσεις από εξωτερικό,τίποτα δεν μπορεί να το κοντράρει σε αυτή την κατηγορία.
Τουλάχιστον από τα ηχεία που κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Timaras

Reaction score
2.175
Εγώ πάλι νομίζω ότι με ένα επαγγελματικό θα το κάνεις το σπίτι ταραντέλα!
Βάλε ένα 18άρι να συστεί το σύμπαν!Δεν θα κατέβει όσο το SVS,που και αυτό ελέγχεται,την κλωτσιά στο στήθος όμως που
θα φας από το pro θε θα τη φας από το SVS.
Δες το EV ELX το JBL Eon 518S ή το EV ELX σε παθητικό με έναν ενισχυτή με dsp για να το φέρεις και στα ίσια του το θηρίο!

Reaction score
3.347
Απάντηση: Re: subwoofer 800-1000 €

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν οτι είναι χώρος σαλονιού δεν τα ανέφερα οπότε πρέπει να λάβουμε υπόψιν
και την εμφάνιση δεν το ανέφερα στην αρχή !
Πάντως εάν είχα τα φράγκα θα πήγαινα στο SVS SB 13 ULTRA
Έχει σαρώσει άλα τα reviews !!!
και μουσικό και κατεβαίνει χαμηλά και μαζεμένο σαν κουτί όλες τις αρετές ....

Reaction score
5.731
Re: subwoofer 800-1000 €

Το SB-13 Ultra κι εγώ θα πρότεινα ως πρώτη επιλογή, αν και υπερβαίνει κατά πολύ το budget.

Δεν έχει άδικο και ο Timaras που προτείνει επαγγελματικό σαμπ. To wow factor ενός PA sub δεν πιάνεται στα αντίστοιχα χρήματα από τα οικιακά.

Μια άλλη καλή λύση είναι να κατασκευαστεί καμπίνα DIY και να αγοραστούν ξεχωριστά plate amp και μεγάφωνο.

Με το Klipsch SW-311 που αναφέρθηκε ζω καθημερινά τους τελευταίους μήνες και με έχει αφήσει πλήρως ικανοποιημένο. Άριστη ποιότητα κατασκευής/φινίρισμα, πανέμορφο, μικρό σε όγκο, έχει δικό του μικρόφωνο/ισοστάθμιση, έχει δύο παθητικούς ακτινοβολητές, έχει πολύ πρακτική οθόνη πάνω και μπροστά για ξεχωριστές ρυθμίσεις για μουσική/ταινίες (δεν σκύβεις από πίσω για ρυθμίσεις), δεν θα αγκομαχήσει ποτέ ακόμη και σε δύσκολα περάσματα, είναι ταχύτατο με άμεση απόσβεση, ξετρελλαίνει σε μουσική και καλύπτει τις ανάγκες ενός home cinema σε ένα νορμάλ οικιακό χώρο κάτω από 50τμ. Το τίμημα είναι ότι δεν κατεβαίνει στα πολύ χαμηλά Hz. Μα δεν δόθηκε εκεί προτεραιότητα από τον κατασκευαστή αλλά σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Θα πεις κανείς, γιατί τότε το έχεις σε αγγελία ρε φίλε; Όσο θέλω να το δώσω, άλλο τόσο θέλω να πάρω και δεύτερο ίδιο για δημιουργία stereo subs. Εν γνώσει μου ότι θα μπορούσα με το ίδιο και χαμηλότερο κόστος να έπαιρνα ένα τέρας SVS Ported 13Ultra. Αλλά δεν χρειάζεται τέρας σαμπ το συγκεκριμένο σύστημα, ούτε η χρήση που του κάνω. Έδωσα ζευγάρι THX Ultra2 sub για να πάρω το 311 και δεν κοιτάζω πίσω.

Δεν είναι όλα μαύρο-άσπρο, ώστε να λέμε "ναι" στο ένα, "όχι" στο άλλο. Κάθε λύση έχει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά της.

Reaction score
3.347

Στο θέμα του DIY θα με ενδιέφερε αλλα δέν έχω βρει πουθενά έτοιμα σχέδια για να προχωρήσω .....
η κατασκευή και το φινίρισμα είναι παιχνιδάκι αλλα δεν έχω βρεί κάπου
αυτό το μεγάφωνο
τόσα λίτρα καμπίνα δεσίματα κτλπ
plate amps έχει και η hypex (ακριβοί βέβαια)

Timaras

Reaction score
2.175
Πάντως για να καταθέσω και την δική μου άποψη πιστεύω ότι το να κυνηγάμε ηχεία που κατεβαίνουν πολύ χαμηλά συχνοτικά ζώντας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας είναι και λίγο παραμύθι και εξηγούμαι.
Ας πούμε ότι αγοράζει κάποιος ένα sub γαμάτο,βλέπε svs 13 ultra,που κατεβαίνει στους 15 κύκλους και το ισσοσταθμίζει και το βάζει να παίξει.Για να ακούσει ή αισθανθεί τους 15-20-25 κύκλους θα πρέπει,κατά την άποψή μου πάντα,ο μέσος όρος
της ακουστικής στάθμης που θα παίζει η ταινία να είναι πάρα μα πάρα πολύ υψηλός.
Ρωτάω τώρα εγώ.Πόσοι από εμάς που ζούμε σε διαμερίσματα μπορούμε να βάλουμε να δούμε μια ταινία σε πάρα πολύ
υψηλές στάθμες?Μα θα το κάνεις μία,δύο,τρεις.Μπορείς να το κάνεις συνέχεια?Θα αγανακτήσουν οι υπόλοιποι συγκάτοικοι
και θα έχουν και δίκιο.Δεν γίνεται να σε ταρακουνάει ο άλλος κάθε λίγο και λιγάκι και ας μην είναι ώρες κοινής ησυχίας.
Όλα αυτά κατά την γνώμη μου πάντα!
Φυσικά δεν ξέρω αν φίλε kogni ζεις σε διαμέρισμα και μπορείς να ανεβάζεις υψηλές στάθμες αλλά όλα αυτά,μιλώντας
γενικά,πιστεύω ότι ισχύουν για την πλειοψηφία όσων μένουν σε διαμερίσματα!

Reaction score
3.347

Timaras
Μιλας ορθα !!!
Και απολυτα λογικα ...
Ακριβως την ιδια φιλοσοφια εχω κι εγω
Προσπαθουμε να φερουμε τον καλητερο ηχο και αισθηση με γνωμωνα το χρηματικο οριο και το αισθητικο κοματι υπαρχει και οικογενεια και συγκατοικοι πολυκατικοια γαρ

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Πάντως για να καταθέσω και την δική μου άποψη πιστεύω ότι το να κυνηγάμε ηχεία που κατεβαίνουν πολύ χαμηλά συχνοτικά ζώντας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας είναι και λίγο παραμύθι και εξηγούμαι.
Ας πούμε ότι αγοράζει κάποιος ένα sub γαμάτο,βλέπε svs 13 ultra,που κατεβαίνει στους 15 κύκλους και το ισσοσταθμίζει και το βάζει να παίξει.Για να ακούσει ή αισθανθεί τους 15-20-25 κύκλους θα πρέπει,κατά την άποψή μου πάντα,ο μέσος όρος
της ακουστικής στάθμης που θα παίζει η ταινία να είναι πάρα μα πάρα πολύ υψηλός.
Ρωτάω τώρα εγώ.Πόσοι από εμάς που ζούμε σε διαμερίσματα μπορούμε να βάλουμε να δούμε μια ταινία σε πάρα πολύ
υψηλές στάθμες?Μα θα το κάνεις μία,δύο,τρεις.Μπορείς να το κάνεις συνέχεια?Θα αγανακτήσουν οι υπόλοιποι συγκάτοικοι
και θα έχουν και δίκιο.Δεν γίνεται να σε ταρακουνάει ο άλλος κάθε λίγο και λιγάκι και ας μην είναι ώρες κοινής ησυχίας.
Φυσικά δεν ξέρω αν φίλε kogni ζεις σε διαμέρισμα και μπορείς να ανεβάζεις υψηλές στάθμες αλλά όλα αυτά,μιλώντας
Φιλε Τιμος το 13αρι θα ενοχλησει τους γειτονες ενω αυτο οχι?:whistling:

Εγώ πάλι νομίζω ότι με ένα επαγγελματικό θα το κάνεις το σπίτι ταραντέλα!
Βάλε ένα 18άρι να συστεί το σύμπαν!Δεν θα κατέβει όσο το SVS,που και αυτό ελέγχεται,την κλωτσιά στο στήθος όμως που
θα φας από το pro θε θα τη φας από το SVS.
Δες το EV ELX το JBL Eon 518S ή το EV ELX σε παθητικό με έναν ενισχυτή με dsp για να το φέρεις και στα ίσια του το θηρίο!

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.548

καποιος που αγοραζει ferrari δεν την πηγαινει παντα με 300..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Kατανοητά όλα αυτά και λογικά.
Απλά η πρόταση μου όσον αφορά τα SVS δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα απόλυτων επιδόσεων σε εντάσεις ή και βάθος,αλλά και σε επίπεδο παραμορφώσεων ανεξαρτήτως εντάσεων και βάθους.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.591
Re: Απάντηση: Re: subwoofer 800-1000 €

καποιος που αγοραζει ferrari δεν την πηγαινει παντα με 300..
Αν όμως κινείται αποκλειστικά στην πόλη, μήπως να πάρει ένα μικρό να κάνει τη δουλειά του;
Τι νόημα έχει το PB13 ή το επαγγελματικό σε διαμέρισμα;

Ψηφίζω μικρό SVS, τα Klipsch που έχω ψαχουλέψει είναι πολύ ψευτοφτιαγμένα.
Με τα υπόλοιπα μέχρι τα 1000€, πάρε ένα EQ.

Reaction score
5.731
Re: Απάντηση: Re: subwoofer 800-1000 €

...τα Klipsch που έχω ψαχουλέψει είναι πολύ ψευτοφτιαγμένα.
Θα εννοείς τις χαμηλές σειρές μάλλον. RT-10d, RT-12d, KW-120-THX και SW-311 τα οποία πέρασαν από τα δικά μου χέρια ήταν πολύ καλές υλοποιήσεις.

Reaction score
3.347

zizikoo
κι εγω είχα το rw 10d ηταν πολύ ποιοτικό στην κατασκευή
και αν θυμαμαι τότε στο 500ρικο δεν είχε αντίπαλο ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.382
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ