Αλλαγη οθονης προβολης? χρειαζομαι βοηθεια!!!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589
Απάντηση: Αλλαγη οθονης προβολης? χρειαζομαι βοηθεια!!!

Αφού έκανες τον κόπο με το βιντεάκι, μήπως θα ήταν εύκολο να τραβήξεις ένα ακόμα, που να δείχνει τον τοίχο από την θέση θέασης με και χωρίς το μαύρο πάνελ στον τοίχο?

Reaction score
5

Φυσικά.(Το βραδάκι βέβαια για να υπάρχει η απαραίτητη συσκότιση.)

Θα ανεβάσω ενα που εχω στο κινητό τώρα να συγκρίνεις ταβάνι με αριστερό τοίχο.

Σκέψου ότι το ταβάνι είναι πιο μακριά απο τον αριστερο τοίχο και ότι οι μαύρες λωρίδες που εχω βάλει δεν καλύπτουν ούτε καν το 16/9 παράθυρο που φτιάχνει ο projectorας.

Σίγουρα κουρτινάκια υφασμάτινα (αντι χαρτονιού) με ρόλερ (για να τυλίγονται και να γίνονται τελείως αόρατα στην σπιτονυκοκοιρά) που θα υπερκάλυπταν πάνω-κάτω το ορατό παράθυρο του projector θα έδιναν εμφανώς καλύτερο αποτέλεσμα.

Last edited by a moderator:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.569

Πάντως αυτό που γράφηκε κάπου για πολωτικό φίλτρο, δεν νομίζω να κάνει δουλειά, καθώς ο σκοπός του είναι να πολώνει το φως που εισέρχεται στον αισθητήρα/φιλμ μιας φωτογραφικής μηχανής, και όχι το ανάποδο. Και αυτό που γράφηκε για "κόψιμο των αντανακλάσεων", ναι ισχύει, αλλά το εννοούμε για τη φωτογραφία, πως κόβει το είδωλο αντικειμένων πάνω σε ανακλαστικές επιφάνειες, πχ το είδωλο πάνω στην επιφάνεια ενός γυαλιού, ώστε να μπορούμε να δούμε καλύτερα τι υπάρχει πίσω από το γυαλί. Καμία σχέση δλδ με αυτό που θέλετε εδώ. Χώρια που ένα καλό πολωτικό είναι ακριβό, για τις διαστάσεις που έχει ο φακός ενός προβολέα μάλλον θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Φυσικά.(Το βραδάκι βέβαια για να υπάρχει η απαραίτητη συσκότιση.)

Θα ανεβάσω ενα που εχω στο κινητό τώρα να συγκρίνεις ταβάνι με αριστερό τοίχο.

Σκέψου ότι το ταβάνι είναι πιο μακριά απο τον αριστερο τοίχο και ότι οι μαύρες λωρίδες που εχω βάλει δεν καλύπτουν ούτε καν το 16/9 παράθυρο που φτιάχνει ο projectorας.

Σίγουρα κουρτινάκια υφασμάτινα (αντι χαρτονιού) με ρόλερ (για να τυλίγονται και να γίνονται τελείως αόρατα στην σπιτονυκοκοιρά) που θα υπερκάλυπταν πάνω-κάτω το ορατό παράθυρο του projector θα έδιναν εμφανώς καλύτερο αποτέλεσμα.
Στα μάτια μου, όπως τουλάχιστον φαίνεται από το βίντεο, περισσότερο με ενοχλεί το κομμάτι του αριστερού τοίχου που δεν καλύπτεται από το πάνελ. Σίγουρα τα blinds -ή ρόλερ- θα κάνουν τέλεια δουλειά.

Last edited by a moderator:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Φιλε μου σευχαριστουμε πολυ για τα βιντεο. αν μπορουσες να μας φτιαξεις ενα ιδιο βιντεο ΧΩΡΙΣ το χαρτονι που εχεις βαλει θα ηταν πολυ καλο.
Καμια σχεση εγω εχω απειρο φως...ακομα και δεξια απτην οθονη μου που ο τοιχος ειναι στα 4 μετρα απο την οθονη ως τον τοιχο πουναι στα 4 μετρα ολος ο χωρος ειναι πολυ φωτεινος!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Χώρια που ένα καλό πολωτικό είναι ακριβό, για τις διαστάσεις που έχει ο φακός ενός προβολέα μάλλον θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ.
Μια χαρά είναι.Ξέρεις πόσο έχει το τ.μ. το μη ανακλαστικό βελούδο;
:cry:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Μου φαίνεται ότι θα βάλω το δικό μου (καμμιά 20αριά μέτρα) σε αγγελία. Χρυσές δουλειές... :biggrin:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.569

Εάν έκανε δουλειά, θα ήταν μια χαρά. Έτσι, είναι μόνο ένα ακριβό ND (κόβει περίπου 1 1/2 στοπ, δλδ ρίχει την φωτεινότητα στο 40% περίπου).

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Παιδια εχουμε νεα,ειμαι στο τσακ να πεισω τη γυναικα να βαλω κουρτινες. το μονο προβλημα ειναι οτι το μαυρο βελουδο της θυμιζει κηδεια λεεει... γκρρρρ τα νευρα μου.
Τι προτεινετε για να το ξεπερασουμε κι αυτο?
αλλο χρωμα βελουδο μπορει να κανει την ιδια δουλεια?

Y.Σ. το βιντεο που εδειξα στην γυναικα και την εντυπωσιασε και καταφερα να την πεισω ειναι το παρακατω.το βαζω για να βοηθησω και αλλους συμφορουμιτες:)
http://www.youtube.com/watch?v=JZV7DUqs9U4

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ενω περιμενω απαντηση για τις κουρτινες τι να κανω θα σας δειξω πως ειναι κανονικα ο χωρος μου και πως φαινεται με τη χρηση ενος φιλτρου HOYA HMC NDx4.

Uploaded with ImageShack.us

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Ολα αυτα με το NDx4.
Συντομα περιμενω και ενα NDx2 και θα δουμε και με αυτο τι γινεται.
Ισως με το ΝDx2 να ειναι καλυτερη η εικονα μου.γιατι με το 4 μου φαινεται σκοτινιαζει πολυ...μοιαζει με του σινεμα βεβαια ετσι αλλα δε ξερω τοχα συνηθισει πιο εντονο. σιγουρα παντως ο υπολοιπος χωρος σκοτεινιαζει και μαρεσει αυτο.

Οπως και ναχει ετοιμαζομαι για κουρτινες δεξια-αριστερα και χαλι κατω. ισως με αυτα τα δυο ενα NDx2 να ειναι ακριβως οτι χρειαζεται. Αφου συμπληρωθει ολη αυτη η τριαδα θα γινει re-calibration (συνονοματε ετοιμασου!!!) και πιστευω θα ειναι τελειο το αποτελεσμα.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Παιδια σκεφτομουνα και μια αλλη επιλογη πιο wife-friendly...
αμα εβαζα ενα γατζο στο ταβανι στη μια πλευρα και ενα γατζο στην αλλη (η μια ειναι του καναπε και η αλλη ειναι στο πανι) και να εβαζα το υφασμα μονο οταν βλεπω την ταινια και τις υπολοιπες ωρες νατοχω αποθηκευμενο.

Απλα αναρωτιεμαι αν μπορω να κανω δουλεια με αλλο υφασμα εκτος βελουδου το οποιο ειναι πολυ βαρυ και θελει και πολυ χωρο για αποθηκευση;

παιδια ειμαι στο τσακ να κανω το μεγαλο βημα,βοηθατε ωρεεεεε

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα κρεμούσες τη γυναίκα σου. :biggrin:

Από την άλλη νομίζω ότι το όλο σκηνικό με το κρεμασμένο ύφασμα θυμίζει σκηνικό του καραγκιόζη. Επιμένω στη λύση του υφασμάτινου ρολού ως πολύ πιο διακριτικού, αλλά και αποτελεσματικού.

Βέβαια δικός σου ο τοίχος, δική σου και η σύζυγος...

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

στη λυση που λες φιλε rose.athens το υφασματινο ρολο, τι ειδους υφασμα εχει? πια ειναι η καλυτερη επιλογη;

αυτο που σκεφτομουνα με το ρολο που με προβληματισε ειναι οτι δεξια απτην οθονη πρεπει να μπει στο ταβανι αναγκαστικα και δε ξερω πως θα φαινεται εκει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.589

Μην βάλεις από δεξιά, αφού από εκεί είναι μικρότερο το πρόβλημα.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

με ενοχλει ρε συ και δεξια...αν δεις στις φωτο απο πανω φαινεται πολυ φωτισμενη η δεξια πλευρα που ειναι η κουζινα και μου τη σπαει να βλεπω το ψυγειο να φωτιζεται οταν βλεπω ταινια!

Λοιπον... κατεληξα!!!! Θα βαλω 1 γατζο στο ταβανι στην μια πλευρα του πανιου. και αλλον εναν στην αντιστοιχη πλευρα του καναπε.
Το ιδιο και στην αλλη πλευρα πανιου-καναπε.

Οταν βλεπω ταινια απλα θα κρεμαω στον ενα γατζο τη μια πλευρα της κουρτινας και στον αλλο την αλλη.
Το ιδιο και στην αλλη πλευρα.

Χρονος πιστευω οχι πανω απο 1-2 λεπτα.

Οταν λεω γατζο εννοω κατι σαν αυτο:
http://www.amazon.co.uk/palmer-Rile...8&qid=1366298143&sr=8-4&keywords=ceiling+hook
ή
http://www.amazon.co.uk/Bronze-Shaped-Ceiling-Mounted-Metal/dp/B00900O7L4/ref=pd_sim_sbs_light_6

βαμμενα λευκα για να ταιριαζουν με το ταβανι. Βεβαια θα δω αν μπορεσω να βρω κατι πιο διακριτικο αλλα παντως κατεληξα να το κανω ετσι.
Σιγουρα αυτα τα 1-2λεπτα θα αξιζουν ωστε να γλυτωσω και τη γκρινια της γυναικας αλλα και για να απαλαγω απαυτο το καταραμενο φως.

Reaction score
5

με ενοχλει ρε συ και δεξια...αν δεις στις φωτο απο πανω φαινεται πολυ φωτισμενη η δεξια πλευρα που ειναι η κουζινα και μου τη σπαει να βλεπω το ψυγειο να φωτιζεται οταν βλεπω ταινια!

Λοιπον... κατεληξα!!!! Θα βαλω 1 γατζο στο ταβανι στην μια πλευρα του πανιου. και αλλον εναν στην αντιστοιχη πλευρα του καναπε.
Το ιδιο και στην αλλη πλευρα πανιου-καναπε.

Οταν βλεπω ταινια απλα θα κρεμαω στον ενα γατζο τη μια πλευρα της κουρτινας και στον αλλο την αλλη.
Το ιδιο και στην αλλη πλευρα.

Χρονος πιστευω οχι πανω απο 1-2 λεπτα.

Οταν λεω γατζο εννοω κατι σαν αυτο:
http://www.amazon.co.uk/palmer-Rile...8&qid=1366298143&sr=8-4&keywords=ceiling+hook
ή
http://www.amazon.co.uk/Bronze-Shaped-Ceiling-Mounted-Metal/dp/B00900O7L4/ref=pd_sim_sbs_light_6

βαμμενα λευκα για να ταιριαζουν με το ταβανι. Βεβαια θα δω αν μπορεσω να βρω κατι πιο διακριτικο αλλα παντως κατεληξα να το κανω ετσι.
Σιγουρα αυτα τα 1-2λεπτα θα αξιζουν ωστε να γλυτωσω και τη γκρινια της γυναικας αλλα και για να απαλαγω απαυτο το καταραμενο φως.
Προβλέπω να σε κρεμάει απο το τσιγκέλι.
Το φίλτρο ενω σκοτεινιάζει το χώρο, κάπου εμένα με χαλάει.
Η επίδραση του στην εικόνα που παίρνεις στο πανί είναι έντονη, εκτός αν είναι πρόβλημα εστίασης της κάμερας στο σκοτεινότερο πλέον χώρο.
Δεν εχω βρεί ακόμα χρόνο για επιπλέον δοκιμές.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

κοιταξε εφοσον θα βαλω τις κουρτινες και το χαλι κατω ισως δε χρησιμοποιησω καθολου το φιλτρο τελικα, θα δουμε.

Ερωτηση. Αν υποθεσουμε οτι το πανι μου κατεβαινει ακριβως μπροστα απτο ηχειο μου. που θα πρεπεινα σταματαει για να μην εχω προβλημα με τον ηχο? στο σημειο Α ή στο σημειο Β? το ασημι πουχει πανω ειναι κατι ή ειναι διακοσμητικο;

δειτε την εικονα:

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887