πρόβλημα με αναπαραγωγή 3D

Reaction score
3
Καλησπέρα παίδες,
θέλω να ρωτήσω κάτι, έχω κατεβάσει μια ταινία 3d και προσπαθώ να την δω στην τηλεόραση, η ταινία είναι με δυο εικόνες (δίπλα - δίπλα) . θέλω να παίξω την ταινία από τον υπολογιστή (ati HD 4800) και να την προβάλω σε μια panasonic TX-L47ET5E. διάβασα στις οδηγίες της τηλεόρασης και έπαιξα με όλες τις επιλογές του 3d (δίπλα-δίπλα , πάνω-κάτω κτλ..) άλλα τίποτα... επίσης λίγο κάτι ρυθμίσεις σε mpc και vlc , κάτι crop k wall, γενικά ότι βρήκα στο νετ και αφού δεν έγινε τίποτα .... :biggrin: :whistling: τα έκανα όλα απεγκατάσταση και έβαλα το mpc hc (μιας και ήταν το 1ο στις προτάσεις ) αλλά και πάλι δε βγαίνει άκρη με τις ρυθμίσεις από την τηλεόραση... μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος με τις ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο θέμα....

(όταν βλέπω κάποια απλή ταινία 2d η τηλεόραση την μετατρέπει σε 3d άπλα με το πάτημα του κουμπιού... (όχι ότι είναι πραγματικό 3d άλλα.... )

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Καλησπέρα παίδες,
θέλω να ρωτήσω κάτι, έχω κατεβάσει μια ταινία 3d και προσπαθώ να την δω στην τηλεόραση, η ταινία είναι με δυο εικόνες (δίπλα - δίπλα) . θέλω να παίξω την ταινία από τον υπολογιστή (ati HD 4800) και να την προβάλω σε μια panasonic TX-L47ET5E. διάβασα στις οδηγίες της τηλεόρασης και έπαιξα με όλες τις επιλογές του 3d (δίπλα-δίπλα , πάνω-κάτω κτλ..) άλλα τίποτα... επίσης λίγο κάτι ρυθμίσεις σε mpc και vlc , κάτι crop k wall, γενικά ότι βρήκα στο νετ και αφού δεν έγινε τίποτα .... :biggrin: :whistling: τα έκανα όλα απεγκατάσταση και έβαλα το mpc hc (μιας και ήταν το 1ο στις προτάσεις ) αλλά και πάλι δε βγαίνει άκρη με τις ρυθμίσεις από την τηλεόραση... μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος με τις ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο θέμα....

(όταν βλέπω κάποια απλή ταινία 2d η τηλεόραση την μετατρέπει σε 3d άπλα με το πάτημα του κουμπιού... (όχι ότι είναι πραγματικό 3d άλλα.... )
Απ' αυτά που γράφεις δε νομίζω το πρόβλημα σου να έχει να κάνει με το pc. Απ' ότι κατάλαβα μιλάμε για sbs (side by side) 3d. Έτσι πρέπει να παίζει το player (vlc, mpc hc κπλ) του pc σου. Μια εικόνα δίπλα στην άλλη. Δε χρειάζεσαι να ενεργοποιήσεις κάτι σε 3d στο pc. Η μετατροπή 3d γίνεται απ' την τηλεόραση σου. Κάπου μέσα στα menu της panny θα βρεις λογικά επιλογή για side by side 3d. Πρόσεξε δεν έχει σχέση με το convert 2d to 3d που αναφέρεις. Μόλις το επιλέξεις οι 2 εικόνες θα κάνουν stretch.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: πρόβλημα με αναπαραγωγή 3D

Καλημέρα loggeo,
αυτό που λες το κάνω απο το μενού του 3d. επιλέγω side by side (3D) . αυτό που κάνει είναι να δείχνει τρισδιάστατα αλλά με τις 2 οθόνες απλά μερικώς επικαλυπτόμενες..
ο υπολογιστής συνδέεται σε έναν ΗΚ255 και μετά η τηλέοραση (δε πιστεύω να δημιουργεί πρόβλημα ο ενισχυτής..)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Μπορείς να πάρεις μια φωτογραφία να μας δείξεις;

Reaction score
3

http://imageshack.us/photo/my-images/521/imag0519bq.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/811/imag0520d.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/443/imag0524i.jpg/

loggeo εάν υπάρχει πρόβλημα στο να τις δείς πες μου.

φίλε loggeo SOOOORRY......!! βλακείες λεω... μόλις είδα μια σκηνή χωρίς υπότιτλους και όλα φαίνονταν οκ!!! οι υπότιτλοι με μπερδευαν.. επίσης να ρωτήσω κάτι άλλο.. οσο απομακρύνομαι απο την οθόνη ''χαλάει'' το τρισδιάστατο ή ειναι ιδέα μου..?? ισχύει δλδ το ότι ι ιδανική απόσταση για αυτήν την τηλεόραση (47'') είναι περίπου 2μ ή θα βγάλω τα μάτια μου....?? :biggrin:

Reaction score
1.815

...οσο απομακρύνομαι απο την οθόνη ''χαλάει'' το τρισδιάστατο ή ειναι ιδέα μου..?? ισχύει δλδ το ότι ι ιδανική απόσταση για αυτήν την τηλεόραση (47'') είναι περίπου 2μ ή θα βγάλω τα μάτια μου....?? :biggrin:
Για την active τεχνολογία στο panel, η απόσταση θέασης είναι 1,5 - 1,8 μέτρα για μια 47 ιντσών τηλεόραση.
Η δική σου είναι με τεχνολογία passive. Xρειάζεται απαραίτητα να απομακρυνθείς τουλάχιστον στα 3,5 μέτρα. Η ιδανική απόσταση για μια 47άρα passive είναι τα 3,9 έως 4,2 μέτρα...

Καλές τρισδιάστατες θεάσεις!:thumbsup:

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.226
[Άσχετος με τα θριντιά]

Αν έχεις passive δηλαδή, πρέπει να βλέπεις γραμματόσημο?
Κι όταν βλέπεις 2D, κουνάς τον καναπέ?

[/Άσχετος με τα θριντιά]

EDIT: Έχει να κάνει με το ότι βλέπεις τις γραμμές, επειδή είναι μισές σε κάθε μάτι?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
[Άσχετος με τα θριντιά]

Αν έχεις passive δηλαδή, πρέπει να βλέπεις γραμματόσημο?
Κι όταν βλέπεις 2D, κουνάς τον καναπέ?

[/Άσχετος με τα θριντιά]

EDIT: Έχει να κάνει με το ότι βλέπεις τις γραμμές, επειδή είναι μισές σε κάθε μάτι?
Άσχετος με τα passive, νομίζω πως ναι.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με αναπαραγωγή 3D

http://imageshack.us/photo/my-images/521/imag0519bq.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/811/imag0520d.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/443/imag0524i.jpg/

loggeo εάν υπάρχει πρόβλημα στο να τις δείς πες μου.

φίλε loggeo SOOOORRY......!! βλακείες λεω... μόλις είδα μια σκηνή χωρίς υπότιτλους και όλα φαίνονταν οκ!!! οι υπότιτλοι με μπερδευαν.. επίσης να ρωτήσω κάτι άλλο.. οσο απομακρύνομαι απο την οθόνη ''χαλάει'' το τρισδιάστατο ή ειναι ιδέα μου..?? ισχύει δλδ το ότι ι ιδανική απόσταση για αυτήν την τηλεόραση (47'') είναι περίπου 2μ ή θα βγάλω τα μάτια μου....?? :biggrin:
Δεν έχω πειραματιστεί αλλά νομίζω πως με το 3d subtitler θα μπορέσεις να μετατρέψεις και τους υπότιτλους σου.

Reaction score
1.815

Όχι αφού ούτως ή άλλως στο 1,50 μέτρο δε βλέπεις καθόλου γραμμώσεις.
Έχει να κάνει καθαρά με τη δομή του panel. Αποδίδει από 3 μέτρα έως 5 τα μέγιστα, χωρίς crosstalk και με απόλυτη ταύτιση ειδώλων.:smile:

Reaction score
3
Απάντηση: πρόβλημα με αναπαραγωγή 3D

Αυτό που παρατηρώ είναι οτι όσο απομακρύνομαι ''χαλάει '' η εικόνα, μπερδεύεται δλδ το μάτι μου , μάλλον επειδη στο οπτικό μου πεδίο μπαίνουν κ άλλα πράγματα πέρα απο την οθόνη.. πήγα κοντά και ήταν όντως σα να είμαι στην ταινία! απλά αν παρατηρήσεις εκτός οθόνης κ ξανά πίσω τα χάνεις λίγο μεχρι να ξανα προσαρμοστεί το μάτι... εκτός αν το μάτι μου είναι noob στο 3D... (πιο πιθανό είναι αυτό!!! :p ) anyway ευχαριστώ για τη βοήθεια!! θα δοκιμάσω να φτιάξω και τους υπότιτλους.. αν δε τα καταφέρω.. εδώ είστε!!! :biggrin: :thumbsup: και πάλι ευχαριστώ!!!!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589